ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Головного управління
державної служби України,
Міністерства освіти
і науки України
19.08.2009 N 225/761
( z0860-09 )
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 вересня 2009 р.
за N 861/16877

КРИТЕРІЇ І ПОРЯДОК

відбору вищих навчальних закладів, закладів післядипломної освіти та інших юридичних осіб, які надають освітні послуги, для здійснення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України

I. Критерії відбору

1.1. Наявність у вищих навчальних закладах, закладах післядипломної освіти та інших юридичних особах, які надають освітні послуги (далі - заклади), ліцензії на здійснення освітньої діяльності за напрямами і спеціальностями для підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції.
1.2. Наявність затверджених в установленому порядку програм підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за тематикою європейської і євроатлантичної інтеграції та відповідного науково-методичного забезпечення.
1.3. Спроможність навчального закладу забезпечити добір кадрів (науково-педагогічних, наукових працівників, працівників та керівних кадрів органів державної влади й органів місцевого самоврядування) для реалізації програм підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування та інших фахівців з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.
1.4. Наявність або потенційні можливості налагодження міжнародних зв'язків з навчальними закладами європейських та інших країн.

II. Порядок відбору

2.1. Відбір закладів, які претендують на здійснення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції, здійснюється Міжвідомчою експертною групою при Головному управлінні державної служби України (далі - Міжвідомча експертна група).
2.2. Заклади, які претендують на здійснення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України, подають щороку до 17 серпня Міжвідомчій експертній групі заявку про свою участь у конкурсі. До заявки додаються такі документи:
завірена копія відповідної ліцензії;
завірена копія сертифіката про акредитацію (для вищих навчальних закладів та закладів післядипломної освіти);
проект кошторису витрат на підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації з розрахунку на одного слухача;
інформація про навчально-методичну базу, матеріально-технічне та кадрове забезпечення навчального процесу.
2.3. Міжвідомча експертна група:
розглядає матеріали закладів, які претендують на здійснення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України;
вносить пропозиції на основі поданих заявок закладів Головному управлінню державної служби України щодо включення закладів, які претендують на здійснення освітніх послуг з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України, до переліку вищих навчальних закладів, закладів післядипломної освіти та інших юридичних осіб для здійснення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України, який затверджується наказом Головного управління державної служби України та Міністерства освіти і науки України;
проводить моніторинг щодо здійснення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції.
Заступник Начальника
Головного управління
державної служби України
Заступник Директора
департаменту вищої освіти
Міністерства освіти
і науки України
А.В.Вишневський
Ю.М.Коровайченко