КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 16 вересня 2009 р. N 986
Київ

Про заходи із реструктуризації заборгованості Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" за зовнішніми запозиченнями

Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Погодитися з пропозицією Міністерства фінансів та Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" щодо здійснення заходів із реструктуризації заборгованості Компанії за її зовнішніми запозиченнями відповідно до основних умов згідно з додатком.
2. Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" разом з Міністерством фінансів:
провести переговори з інвесторами та іноземними кредиторами Компанії за зовнішніми запозиченнями у зв'язку з їх реструктуризацією та наданням державної гарантії відповідно до статті 14 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) ;
під час проведення переговорів забезпечити належне врахування всіх існуючих зобов'язань Компанії перед інвесторами та кредиторами;
забезпечити до 20 жовтня 2009 р. погодження основних умов реструктуризації заборгованості Компанії за зовнішніми запозиченнями, зокрема з інвесторами за єврооблігаціями, випущеними для фінансування кредиту Компанії на основну суму 500 млн. доларів США, із погашенням 30 вересня 2009 р., і кредиторами за двосторонніми кредитами, та вжити заходів для виконання Компанією зазначених умов;
за результатами переговорів подати пропозиції стосовно внесення змін до фінансового плану Компанії на 2009 рік.
3. Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади вжити всіх необхідних заходів для проведення реструктуризації заборгованості Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" за зовнішніми запозиченнями, а також забезпечити захист прав та інтересів Компанії.
4. Погодити здійснення Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" витрат, пов'язаних із реструктуризацією її заборгованості за зовнішніми запозиченнями, на виконання пунктів 1 і 2 цієї постанови.
5. Погодитися з пропозицією Міністерства фінансів та Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" щодо надання державної гарантії за зовнішніми запозиченнями у сумі не більш як 2005700 тис. доларів США з урахуванням подальшої заміни зобов'язань Компанії за кредитними договорами з іноземними кредиторами на зобов'язання за цінними паперами.
6. Схвалити проект договору про призначення дилер-менеджера між Кабінетом Міністрів України, Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" та компанією "Кредіт Свісс Секьюрітіз (Європа) Лімітед" ("Credit Suisse Securities (Europe) Limited") як дилер-менеджером та іншими сторонами щодо проведення реструктуризації зобов'язань Компанії за відповідними кредитними договорами з іноземними кредиторами.
7. Уповноважити першого заступника Міністра фінансів Уманського Ігоря Івановича підписати документи, пов'язані з наданням державної гарантії, в тому числі договір, зазначений в пункті 6 цієї постанови.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 37

Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 16 вересня 2009 р. N 986
(Для службового користування)