НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
Р І Ш Е Н Н Я
01.07.2009 N 1321

Про звернення Національної ради до країн - учасниць Європейської конвенції з транскордонного телебачення

У зв'язку з набуттям з 1 липня 2009 року статусу повноправного учасника Європейської конвенції з питань транскордонного телебачення, заслухавши інформацію члена Національної ради І.Куруса про необхідність звернення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до регуляторних органів країн - учасниць Європейської конвенції про транскордонне телебачення, відповідно до п. 2 ст. 6 Європейської конвенції про транскордонне телебачення (994_444) , Національна рада ВИРІШИЛА:
1. Звернутися до регуляторного органу Франції (Conseil Superieur de l'Audiovisuel CSA) та Греції (National Council for Radio and Television, NCRTV) з проханням надати інформацію Національній раді стосовно юрисдикції іноземних програм у розумінні п. 4 ст. 5 Конвенції (994_444) , які можливо приймати на території України з французьких супутників Hot Bird 6/7A/8, Eutelsat W4 та грецького супутника Hellas Sat 2.
2. Доручити управлінню науково-технічного і частотного розвитку підготувати загальний перелік супутників, які технічно можливо приймати на території України, і програм, що ретранслюються за допомогою цих супутників.
3. Сектору міжнародних зв'язків управління організаційного забезпечення Національної ради підготувати проекти відповідних листів.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника голови Національної ради А.Мирошніченка.
Перший заступник
голови Національної ради
Відповідальний секретар
А.Мирошніченко
В.Лясовський