НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
Р І Ш Е Н Н Я
21.07.2009 N 1479

Про рекомендації телерадіоорганізаціям щодо переоформлення ліцензій на мовлення в частині програмної концепції

З метою забезпечення виконання телерадіоорганізаціями багатоканального, ефірного теле- і радіомовлення конкурсних умов в частині програмної концепції мовлення та телерадіоорганізаціями супутникового, проводового та кабельного мовлення програмної концепції і ліцензійних зобов'язань, керуючись статтею 23, частинами 11 і 18 статті 25, частиною 7 статті 27, частиною 8 статті 28, частиною 7 статті 35 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (3759-12) , статтями 13, 14 та 17 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (538/97-ВР) , Національна рада ВИРІШИЛА:
1. Констатувати численні факти подання телерадіоорганізаціями заяв на переоформлення ліцензії на мовлення у частині "програмна концепція мовлення" протягом року з дня отримання ліцензії на мовлення.
2. Рекомендувати телерадіоорганізаціям утримуватися ініціювати переоформлення ліцензій в частині програмної концепції протягом року з дня отримання ними ліцензій на мовлення у зв'язку з необхідністю підтвердження ними творчої і технічної спроможності виконувати умови ліцензії, завдяки яким телерадіоорганізація була визнана переможцем конкурсу або отримала ліцензію на супутникове, проводове та кабельне мовлення.
3. Не розглядати заяви телерадіоорганізацій про внесення змін до ліцензій на мовлення у частині програмної концепції протягом року з дня отримання ними ліцензії.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на сектор прийому ліцензійної документації, департамент контрольно-аналітичної роботи, ліцензійно-реєстраційний департамент, юридичне та фінансово-економічне управління.
Перший заступник
голови Національної ради
Відповідальний секретар
А.Мирошніченко
В.Лясовський