КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 9 вересня 2009 р. N 1039
Київ

Деякі питання надання державної підтримки сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам

Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Погодитися з пропозиціями Міністерства аграрної політики Автономної Республіки Крим та головних управлінь агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій щодо визначення переліку показових сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, яким надається державна підтримка, згідно з додатком.
2. Внести до Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для державної підтримки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 липня 2009 р. N 723 (723-2009-п) (Офіційний вісник України, 2009 р., N 53, ст. 1838, N 69, ст. 2381), зміни, що додаються.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 22

Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 9 вересня 2009 р. N 1039

ПЕРЕЛІК

показових сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, яким надається державна підтримка

"Новопокровський молочник", с. Новопокровка Красногвардійського району Автономної Республіки Крим
"Томашпільський районний агроторговий дім "Надія", смт Томашпіль Вінницької області
"Барвінок", с. Самійличі Шацького району Волинської області
"Світанок Олександрівки", с. Олександрівка Покровського району Дніпропетровської області
"Агро-Альянс", м. Артемівськ Донецької області
"Соболівський", с. Соболівка Романівського району Житомирської області
"Балківський", с. Балкове Токмацького району Запорізької області
"Добробут-Агро", с. Фурси Білоцерківського району Київської області
"Іванковецький світанок", с. Іванківці Знам'янського району Кіровоградської області
"Ай-Дар", с. Денежникове Новоайдарського району Луганської області
"Колос Агро", с. Чішки Буського району Львівської області
"Фермер України", м. Миколаїв
"Буджак", с. Старосілля Саратського району Одеської області
"Горизонт", с. Крива Руда Семенівського району Полтавської області
"Молочні ріки", с. Посягва Гощанського району Рівненської області
"Ратай", м. Заліщики Тернопільської області
"Молочний-Дністр", с. Станіслав Білозерського району Херсонської області
"Україна", с. Халаїдове Монастирищенського району Черкаської області
"Новобросківецький", с. Нові Бросківці Сторожинецького району Чернівецької області
"Генезис", с. Роїще Чернігівського району Чернігівської області

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 9 вересня 2009 р. N 1039

ЗМІНИ,

що вносяться до Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для державної підтримки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів ( 723-2009-п )

1. Доповнити пункт 4 абзацом такого змісту:
"Фінансова підтримка в частині придбання 20 молоковозів надається показовим сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, перелік яких визначено постановою Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 р. N 1039, у розмірі 100 відсотків їх вартості з урахуванням витрат на сплату податкових і митних зборів, страхових премій за обов'язковими видами страхування, внесків до Пенсійного фонду України, інших платежів, що стосуються оформлення молоковозів, та внесення плати, пов'язаної з реєстрацією транспортних засобів.".
2. У пункті 5 слова "багатофункціонального з" замінити словами "багатофункціонального, з".
3. Доповнити пункт 7 абзацом такого змісту:
"Для затвердження результатів конкурсного відбору кооперативів, які мають право на фінансову підтримку за рахунок коштів Стабілізаційного фонду (835-17) , Мінагрополітики утворює комісію з питань надання державної підтримки сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам та затверджує положення про неї.".
4. У пункті 9:
абзац перший після слова "подають" доповнити словами "у двох примірниках";
підпункт 6 виключити.
5. Пункт 10 викласти у такій редакції:
"10. За результатами конкурсу регіональні комісії приймають рішення щодо надання кооперативам фінансової підтримки для придбання ними техніки та/або технологічного обладнання згідно з переліком та граничними цінами, погодженими з Міжвідомчою експертною радою з питань визначення пріоритетів у виробництві нової техніки та обладнання для сільськогосподарських товаровиробників для постачання за рахунок коштів державного бюджету, та подають комісії з питань надання державної підтримки сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам протокол засідання разом з переліком документів, визначених пунктом 9 цього Порядку.
Зазначена комісія розглядає подані регіональними комісіями документи та в межах виділених асигнувань приймає рішення щодо затвердження результатів конкурсу, що оформлюється наказом Мінагрополітики, який доводиться до відома Міністерства аграрної політики Автономної Республіки Крим, головних управлінь агропромислового розвитку облдержадміністрацій та оприлюднюється на веб-сайті Мінагрополітики.
На підставі затверджених Мінагрополітики результатів конкурсу та підтвердних документів (рахунок-фактура, примірник платіжного документа про сплату 10 відсотків вартості техніки та/або технологічного обладнання, скріпленого печаткою банку, копії договору, укладеного з постачальником), поданих переможцями конкурсу, Міністерство аграрної політики Автономної Республіки Крим, головні управління агропромислового розвитку облдержадміністрацій здійснюють видатки, пов'язані з наданням фінансової підтримки, шляхом перерахування бюджетних коштів із свого реєстраційного рахунка на рахунки постачальників техніки та/або технологічного обладнання, а у разі придбання 20 молоковозів показовими сільськогосподарськими обслуговуючими кооперативами також на рахунки Пенсійного фонду України, одержувачів податкових і митних зборів, страхових премій за обов'язковими видами страхування, плати, пов'язаної з реєстрацією транспортних засобів, та інших платежів, що стосуються оформлення молоковозів.
Підтвердні документи зберігаються протягом п'яти років.".
6. Пункт 11 після слів "коли кооператив" доповнити словами "надає у користування третім особам або".
7. Пункт 12 викласти у такій редакції:
"12. Мінагрополітики подає в місячний строк після закінчення бюджетного року Мінфіну звіт про використання бюджетних коштів.".