НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
Р І Ш Е Н Н Я
02.09.2009 N 1738

Про сприяння Національної ради реалізації прав осіб з обмеженими фізичними можливостями (вадами зору) на доступ до інформації

Згідно з Указом Президента України від 18.12.2007 N 1228/2007 (1228/2007) "Про додаткові невідкладні заходи щодо створення умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями", керуючись статтями 14, 15, 17 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (538/97-ВР) , Національна рада ВИРІШИЛА:
1. Суб'єктам діяльності в галузі телебачення незалежно від їхньої форми власності рекомендувати здійснювати озвучення дати та часу показу програм (передач), фільмів під час трансляції їх анонсів, а також іншої довідкової інформації (номери телефонів, адреси) з метою реалізації прав осіб з обмеженими фізичними можливостями (вадами зору) на доступ до інформації.
2. Відділу зв'язків із засобами масової інформації і громадськістю підготувати звернення до телерадіоорганізацій щодо прийнятих рекомендацій та розмістити це рішення на сайті Національної ради.
3. Це рішення направити Міністерству праці та соціальної політики України і Державному комітету телебачення і радіомовлення України.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент контрольно-аналітичної роботи, ліцензійно-реєстраційний департамент, юридичне управління, відділ зв'язків із засобами масової інформації та громадськістю.
Перший заступник
голови Національної ради
Відповідальний секретар
А.Мирошніченко
В.Лясовський