КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 14 жовтня 2009 р. N 1080
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для забезпечення випуску книжкової продукції за програмою "Українська книга" в рамках здійснення заходів з підтримання зв'язків із закордонними українцями

Відповідно до частини другої статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для забезпечення випуску книжкової продукції за програмою "Українська книга" в рамках здійснення заходів з підтримання зв'язків із закордонними українцями, що додається.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 жовтня 2009 р. N 1080

ПОРЯДОК

використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду ( 835-17 ) для забезпечення випуску книжкової продукції за програмою "Українська книга" в рамках здійснення заходів з підтримання зв'язків із закордонними українцями

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду (835-17) за напрямом "Інші витрати", передбаченим пунктом 22 частини першої статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) , для забезпечення випуску книжкової продукції за програмою "Українська книга" в рамках здійснення заходів з підтримання зв'язків із закордонними українцями (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є Держкомтелерадіо.
Одержувачами бюджетних коштів є видавництва та видавничі організації.
3. Виділені відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2009 р. N 874 (874-2009-п) "Питання фінансування у 2009 році за рахунок коштів Стабілізаційного фонду заходів з підтримання зв'язків із закордонними українцями" (Офіційний вісник України, 2009 р., N 64, ст. 2245) бюджетні кошти спрямовуються Держкомтелерадіо на безповоротній основі з урахуванням Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2009 р. N 289 (289-2009-п) (Офіційний вісник України, 2009 р., N 24, ст. 793).
Держкомтелерадіо після виділення бюджетних коштів на зазначені цілі у тижневий строк повідомляє Мінфіну про коди економічної класифікації видатків державного бюджету, коди класифікації кредитування бюджету (v0604201-01) та виділений обсяг бюджетних коштів.
4. Бюджетні кошти використовуються згідно із затвердженим Держкомтелерадіо переліком книжкових видань, передбачених до випуску за програмою "Українська книга" за рахунок бюджетних коштів, з урахуванням пропозицій видавництв та видавничих організацій.
5. Закупівля товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти здійснюється в установленому законодавством порядку.
За результатами проведення процедур закупівлі Держкомтелерадіо укладає з їх переможцями договори про закупівлю товарів, робіт і послуг, пов'язаних з випуском книжкової продукції (далі - договори).
6. Попередня оплата товарів, робіт і послуг, пов'язаних з випуском книжкової продукції, може здійснюватися у розмірі, що не перевищує 60 відсотків їх вартості, у строк до 60 днів.
7. Остаточні розрахунки за поставлені товари, виконані роботи або надані послуги проводяться Держкомтелерадіо згідно з умовами договору на підставі актів приймання-передачі книжкової продукції.
8. Книжкова продукція, випущена за рахунок бюджетних коштів, безоплатно передається МЗС для надання допомоги у комплектуванні українськими виданнями бібліотек у місцях компактного проживання закордонних українців та для забезпечення художньою літературою класів, шкіл, кафедр, відділень і факультетів української мови у навчальних закладах іноземних держав.
9. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
10. Держкомтелерадіо подає до 5 числа місяця, що настає за звітним періодом, Мінфіну звіт про використання бюджетних коштів, а річний звіт - не пізніше ніж до 20 січня 2010 року.
11. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.