МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ ПО ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСАХ
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА
Н А К А З
26.02.2003 N 15/5/44/39
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
27 лютого 2003 р.
за N 171/7492

Про затвердження спільних заходів щодо здійснення реєстрації прав на нерухоме майно

На виконання Указу Президента України від 17 лютого 2003 року N 134 (134/2003) "Про заходи щодо створення єдиної системи державної реєстрації земельних ділянок, нерухомого майна та прав на них у складі державного земельного кадастру" НАКАЗУЄМО:
1. Реєстрацію земельних ділянок та прав на них здійснювати у складі Державного реєстру земель. Функції Адміністратора Державного реєстру земель покласти на Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельних ресурсах.
2. Реєстрацію об'єктів нерухомого майна та прав на них здійснювати у Реєстрі прав власності на нерухоме майно згідно з наказом Міністерства юстиції України від 7 лютого 2002 року N 7/5 (z0157-02) "Про затвердження Тимчасового положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 18 лютого 2002 року за N 157/6445 (зі змінами та доповненнями). Функції Адміністратора Реєстру прав власності на нерухоме майно здійснює державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України. Функції Реєстратора зазначеного Реєстру здійснюють БТІ, які вносять відповідні дані до Реєстру та надають витяги з нього.
3. Керівникам БТІ, які не підключені до електронного Реєстру прав власності на нерухоме майно, вжити заходів щодо підключення до цього Реєстру.
4. Центру державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельних ресурсах (Момотенко С.М.) та державному підприємству "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України (Добжанський В.Б.) надати пропозиції до Державного комітету України по земельних ресурсах та Міністерству юстиції України щодо реєстрації земельних ділянок, нерухомого майна та прав на них у складі державного земельного кадастру відповідно до статті 3 Указу Президента України від 17 лютого 2003 року N 134 (134/2003) "Про заходи щодо створення єдиної системи державної реєстрації земельних ділянок, нерухомого майна та прав на них у складі державного земельного кадастру".
5. Технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна, розташованих на земельних ділянках, здійснювати в порядку, встановленому Державним комітетом України з питань житлово-комунального господарства.
6. Рекомендувати органам місцевого самоврядування сприяти реалізації заходів, передбачених цим наказом.
7. Департаменту цивільного законодавства (Завальна І.І.) подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 3 жовтня 1992 року N 493 (493/92) "Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади" (із змінами і доповненнями) та довести його до відома Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції.
8. Начальникам Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції довести цей наказ до відома районних, районних у містах, міських (міст обласного значення) управлінь юстиції, нотаріусів та бюро технічної інвентаризації.
9. Управлінню державного земельного кадастру (Лихогруд М.Г.) довести цей наказ до відома Республіканського комітету Автономної Республіки Крим по земельних ресурсах, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь земельних ресурсів.
10. Республіканському комітету по житлово-комунальному господарству Автономної Республіки Крим, управлінням житлово-комунального господарства Севастопольської міської державної адміністрації, Головному управлінню житлового господарства м. Києва довести цей наказ до відома бюро технічної інвентаризації.
11. Контроль за виконанням наказу покласти: у Міністерстві юстиції України - на Державного секретаря Міністерства юстиції України А.П.Зайця, у Державному комітеті України по земельних ресурсах - на першого заступника Голови Державного комітету України по земельних ресурсах В.В.Кулініча, у Державному комітеті України з питань житлово-комунального господарства - на першого заступника Голови Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства В.І.Альохіна.
Т.в.о. Міністра юстиції України
Т.в.о. Голови Державного комітету
України по земельних ресурсах
Т.в.о. Голови Державного
комітету України з питань
житлово-комунального господарства
А.П.Заєць
В.В.Кулініч
В.І.Альохін