КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 14 жовтня 2009 р. N 1101
Київ

Питання використання коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів, пов'язаних з охороною лісу від пожеж

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити такі, що додаються:
Порядок використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду (835-17) для погашення кредиторської заборгованості, що виникла у 2008 році, за бюджетною програмою 1901800 "Будівництво доріг протипожежного призначення" з оплати робіт з будівництва доріг протипожежного призначення, прийнятих в експлуатацію в установленому порядку;
Порядок використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду (835-17) для придбання пожежних автомобілів та спеціалізованих засобів, призначених для охорони лісу від пожеж і пожежогасіння.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 22

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 жовтня 2009 р. N 1101

ПОРЯДОК

використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду ( 835-17 ) для погашення кредиторської заборгованості, що виникла у 2008 році, за бюджетною програмою 1901800 "Будівництво доріг протипожежного призначення" з оплати робіт з будівництва доріг протипожежного призначення, прийнятих в експлуатацію в установленому порядку

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду (835-17) , виділених згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2009 р. N 1089 (1089-2009-р) "Про виділення коштів Стабілізаційного фонду на заходи, пов'язані з охороною лісу від пожеж" для погашення кредиторської заборгованості, що виникла у 2008 році, за бюджетною програмою 1901800 "Будівництво доріг протипожежного призначення" з оплати робіт з будівництва доріг протипожежного призначення, прийнятих в експлуатацію в установленому порядку (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти виділяються з урахуванням вимог Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2009 р. N 289 (289-2009-п) (Офіційний вісник України, 2009 р., N 24, ст. 793).
3. Бюджетні кошти спрямовуються на погашення кредиторської заборгованості, що виникла у 2008 році, за бюджетною програмою 1901800 "Будівництво доріг протипожежного призначення" (835-17) з оплати робіт з будівництва доріг протипожежного призначення, прийнятих в експлуатацію в установленому порядку, згідно з переліком, що додається.
4. Головним розпорядником бюджетних коштів є Держкомлісгосп.
5. Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з лісового і мисливського господарства, обласні управління лісового та мисливського господарства, а також підприємства та установи, що належать до сфери управління Держкомлісгоспу, подають йому інформацію про наявність і суми кредиторської заборгованості з оплати проведених у 2008 році робіт з будівництва доріг протипожежного призначення, що прийняті в експлуатацію в установленому порядку.
6. Бюджетні кошти розподіляються Держкомлісгоспом між Республіканським комітетом Автономної Республіки Крим з лісового і мисливського господарства, обласними управліннями з лісового і мисливського господарства, а також підприємствами та установами, що належать до сфери управління Держкомлісгоспу.
Зазначені Комітет і управління доводять відповідну інформацію до підприємств та установ, що належать до сфери їх управління.
7. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законодавством порядку.
8. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
9. Погашення кредиторської заборгованості здійснюється на підставі зафіксованих в органах Державного казначейства сум за виконані роботи з будівництва доріг протипожежного призначення, прийнятих в експлуатацію в установленому порядку.
10. Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з лісового і мисливського господарства, обласні управління лісового та мисливського господарства, а також підприємства та установи, що належать до сфери управління Держкомлісгоспу, які мали кредиторську заборгованість, подають щомісяця до 4 числа наступного періоду Держкомлісгоспу звіт про використані кошти.
Держкомлісгосп подає щомісяця до 5 числа наступного періоду Мінфіну зазначену інформацію.
11. Після закінчення бюджетного періоду залишки бюджетних коштів, які обліковуються на рахунках Республіканського комітету Автономної Республіки Крим з лісового і мисливського господарства, обласних управлінь лісового та мисливського господарства, а також підприємств та установ, що належать до сфери управління Держкомлісгоспу, станом на 1 січня 2010 р., повертаються до Стабілізаційного фонду.
12. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим і ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

Додаток
до Порядку

ПЕРЕЛІК

робіт з будівництва доріг протипожежного призначення, прийнятих в експлуатацію в установленому порядку

1. Вишукувальні роботи з визначення напрямків доріг, геологічні та польові обстеження, інші роботи (оновлення матеріалів лісовпорядкування та підготовка будівництва лісових доріг протипожежного призначення).
2. Проектні роботи, пов'язані із забезпеченням будівництва лісових доріг протипожежного призначення, включаючи експертизу і реєстрацію таких проектів.
3. Будівництво лісових доріг протипожежного призначення, включаючи земельні роботи, пов'язані з формуванням полотна доріг, облаштування під'їздів до місць розташування водозабору, інженерно-технічних споруд, допоміжних елементів дорожньої інфраструктури, зокрема майданчиків для пропуску протипожежної техніки, пунктів для розвантаження засобів пожежогасіння.

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 жовтня 2009 р. N 1101

ПОРЯДОК

використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду ( 835-17 ) для придбання пожежних автомобілів та спеціалізованих засобів, призначених для охорони лісу від пожеж і пожежогасіння

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду, виділених згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2009 р. N 1089 (1089-2009-р) "Про виділення коштів Стабілізаційного фонду на заходи, пов'язані з охороною лісу від пожеж" для придбання пожежних автомобілів та спеціалізованих засобів, призначених для охорони лісу від пожеж і пожежогасіння (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти виділяються з урахуванням вимог Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2009 р. N 289 (289-2009-п) (Офіційний вісник України, 2009 р., N 24, ст. 793).
3. Головним розпорядником бюджетних коштів є Держкомлісгосп.
4. Бюджетні кошти спрямовуються на централізоване придбання пожежних автомобілів та спеціалізованих засобів, призначених для охорони лісу від пожеж і пожежогасіння (далі - пожежні автомобілі та засоби), згідно з переліком, що додається. Із загальної суми бюджетних коштів не менш як 70 відсотків використовується для придбання пожежних автомобілів, лісопожежних модулів і телекомунікаційних пристроїв для виявлення осередків загорянь у лісах.
5. Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з лісового і мисливського господарства, обласні управління лісового та мисливського господарства, підприємства та установи, що належать до сфери управління Держкомлісгоспу, подають йому інформацію про потребу у пожежних автомобілях та засобах із зазначенням наявної кількості таких автомобілів та засобів, ступеня їх зношеності, розмірів лісових ділянок першого і другого класу природної пожежної небезпеки в Автономній Республіці Крим та областях, узагальнені розрахунки з обґрунтуваннями.
Потреба в пожежних автомобілях та засобах і класи природної пожежної небезпеки лісових ділянок визначаються відповідно до Положення про лісові пожежні станції, затвердженого наказом Держкомлісгоспу від 28 грудня 2005 р. N 526 (z0047-06) , та Правил пожежної безпеки в лісах України, затверджених наказом Держкомлісгоспу від 27 грудня 2004 р. N 278 (z0328-05) .
На підставі результатів аналізу поданих розрахунків і обґрунтувань Держкомлісгосп розробляє і затверджує за погодженням з Мінприроди та Мінфіном план закупівель пожежних автомобілів та засобів.
6. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законодавством порядку.
7. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
8. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

Додаток
до Порядку

ПЕРЕЛІК

пожежних автомобілів та спеціалізованих засобів, призначених для охорони лісу від пожеж і пожежогасіння

Автоцистерни пожежні АЦ-40 з об'ємом цистерни до 8 куб. метрів на шасі повнопривідних автомобілів КрАЗ, КамАЗ.
Пожежні автомобілі підвищеної прохідності типу УАЗ, укомплектовані лісопожежними модулями з об'ємом цистерни 0,5 куб. метра.
Лісопожежні модулі з об'ємом цистерни 0,5 і 2 куб. метри.
Телекомунікаційні спеціалізовані системи спостереження за лісовими масивами.
Вежі, щогли, обладнані телекомунікаційними спеціалізованими системами спостереження для виявлення осередків загорянь в лісах на початковій стадії.