Меморандум

про співробітництво між Генеральною прокуратурою України і Генеральною прокуратурою автономного міста Буенос-Айрес

Дата підписання:
Дата набрання чинності для України: 09.09.2009 р.
09.09.2009 р.
Генеральна прокуратура України та Генеральна прокуратура автономного міста Буенос-Айрес, далі іменовані "Сторонами",
- з метою встановлення і розвитку двостороннього співробітництва;
- керуючись принципами суверенітету, рівноправності, взаєморозуміння та взаємних інтересів, добросовісного виконання зобов'язань, і поваги прав людини;
ДОМОВИЛИСЬ ПРО НАСТУПНЕ:
1. Співробітництво сторін щодо реалізації цього Меморандуму буде здійснюватись у таких формах:
a) підвищення кваліфікації професійних кадрів у рамках програм обміну;
b) проведення визначених спільних досліджень та навчань або проектів;
c) направлення делегацій з навчальними візитами для обговорення питань, що представляють взаємний інтерес;
d) обмін інформацією, законодавчими та іншими нормативними актами, юридичними виданнями, аналітичними матеріалами і статистичними даними з питань, що стосуються роботи Сторін;
e) обмін інформацією про найкращу практику, системи, процедури та методи діяльності Сторін.
2. Співробітництво в рамках цього Меморандуму здійснюється на підставі запитів про надання інформації. Кожна Сторона без попереднього прохання може надіслати іншій Стороні інформацію, коли вона вважає, що така інформація необхідна Стороні, якій вона надасться.
3. Запити про надання інформації та відповіді на них надсилаються в письмовому вигляді англійською мовою.
4. Запити про інформацію виконуються кожною із Сторін відповідно до законодавства її Держави. У випадку, якщо виконання запиту є неможливим, запитувана Сторона негайно повідомляє запитуючій Стороні про обставини, що перешкоджають виконанню.
5. Сторона, яка надає відповідно до положень цього Меморандуму інформацію та документи, може зажадати від іншої Сторони гарантій дотримання конфіденційності при їх використанні.
6. Всі питання, пов'язані з тлумаченням і застосуванням цього Меморандуму, вирішуються Сторонами на основі принципів взаєморозуміння і поваги. У будь-який час за взаємною згодою Сторін до Меморандуму можуть бути внесені доповнення і зміни.
7. Досягнення цілей цього Меморандуму повинно здійснюватися відповідно до принципів невтручання та повної поваги до повноважень органів судової та виконавчої влади у галузі міжнародної правової допомоги.
8. Цей Меморандум не створює будь-яких нових міждержавних правових зобов'язань і не зачіпає існуючих міжнародних зобов'язань Сторін і їхніх держав.
9. Цей Меморандум набуває чинності з дати його підписання та укладається на невизначений термін. Кожна Сторона може письмово повідомити іншу Сторону про своє бажання припинити дію цього Меморандуму. В такому випадку Меморандум втрачає чинність через 6 місяців з дати повідомлення про припинення його дії.
Вчинено у місті Києві 9 вересня 2009 року в двох примірниках, кожний українською та англійською мовами, при цьому всі тексти є автентичними. У разі виникнення розбіжностей щодо тлумачення або застосування положень цього Меморандуму переважну силу матиме текст англійською мовою.
 За Генеральну прокуратуру          За Генеральну прокуратуру
 України                            автономного міста Буенос-Айрес
 Олександр Шинальський,             Херман Карлос Гаравано,
 Заступник Генерального             Генеральний прокурор
 прокурора України                  автономного міста Буенос-Айрес