ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держспоживстандарту
України
19.05.2003 N 89
( z0541-03 )
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
3 липня 2003 р.
за N 542/7863

ПОЛОЖЕННЯ

про Головну конкурсну комісію Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - "100 кращих товарів України"

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 339 (z0960-09) від 25.09.2009 ) ( У тексті Положення слова "методи управління якістю та управління довкіллям" в усіх відмінках і числах замінено словами "система управління якістю та екологічного управління" у відповідних відмінках і числах згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 339 (z0960-09) від 25.09.2009 )
1. Головна конкурсна комісія (далі - ГКК) утворюється з метою проведення Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - "100 кращих товарів України"(далі - Конкурс).
ГКК очолює голова, який має заступників. До складу ГКК входять представники центральних органів виконавчої влади, Секретаріату Кабінету Міністрів України, народні депутати України, представники Федерації роботодавців України, Українського союзу промисловців і підприємців, Торгово-промислової палати України, громадських організацій за їх згодою.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.11.2001 N 1502 (1502-2001-п) "Про щорічний Всеукраїнський конкурс якості" склад ГКК затверджується Держспоживстандартом України.
2. У своїй діяльності ГКК керується Конституцією (254к/96-ВР) і законами України, указами та розпорядженнями Президента України, постановами Верховної Ради України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, Порядком проведення Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - "100 кращих товарів України" (z0541-03) та цим Положенням.
3. Основними завданнями ГКК є організація проведення Конкурсу, підбиття його підсумків та визначення переможців на загальнодержавному рівні.
4. ГКК відповідно до покладених на неї завдань:
затверджує щорічну Програму проведення Конкурсу;
погоджує за поданням Держспоживстандарту України його уповноважену організацію, яка відповідальна за організаційно-методичне, технічне та фінансове забезпечення Конкурсу;
розглядає пропозиції та приймає рішення щодо організації та проведення Конкурсу;
визначає в щорічній Програмі проведення Конкурсу розміри реєстраційних та цільових внесків учасників Конкурсу на регіональному та загальнодержавному рівнях Конкурсу;
затверджує методичні матеріали та рекомендації для учасників Конкурсу;
затверджує логотип, голограму Конкурсу, зразки призів (нагород) та дипломів Конкурсу на загальнодержавному рівні;
організовує навчання експертів на регіональному та загальнодержавному рівнях, призначає експертів на загальнодержавному рівні та утворює експертні групи для здійснення аналізу, огляду та оцінки продукції (товарів, робіт, послуг) та її якості;
планує та проводить заходи щодо пропагування поліпшення якості та конкурентоспроможності продукції, сприяння впровадження на підприємствах (організаціях, установах) сучасних систем управління якістю та екологічного управління;
надає допомогу Регіональним конкурсним комісіям щодо організації та проведення Конкурсу (методичні матеріали, рекомендації, консультації тощо);
аналізує подані на загальнодержавний рівень Конкурсу матеріали, оцінює (оглядає) продукцію (товари, роботи, послуги) та учасників Конкурсу;
визначає в кожній номінації кращу продукцію (товари, роботи, послуги), кращі товари України та переможців Конкурсу за встановленими номінаціями;
підбиває підсумки та організовує нагородження переможців Конкурсу на загальнодержавному рівні;
здійснює заходи щодо висвітлення у засобах масової інформації ходу проведення Конкурсу та оприлюднює його результати.
5. Робота ГКК проводиться згідно з планами, що затверджуються на її засіданнях.
Позачергові засідання ГКК скликаються за рішенням Голови ГКК або за пропозицією більшості членів ГКК.
Рішення ГКК приймається більшістю голосів її членів.
6. Організаційно-методичне та інформаційне забезпечення роботи ГКК здійснює Держспоживстандарт України.
7. ГКК проводить свою діяльність на основі відкритості та гласності. Результати діяльності та рішення, які приймає ГКК, повідомляються зацікавленими центральним та місцевим органам виконавчої влади, підприємствам, установам, організаціям та громадськості, а також оприлюднюються у засобах масової інформації.
В.о начальника управління
стандартизації та якості
А.Нелепов