УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
П О С Т А Н О В А
22.07.2004 N 228
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови Центральної виборчої комісії N 189 (v0189359-09) від 23.10.2009 )

Про Порядок залучення спеціалістів і технічних працівників для організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень виборчих комісій з виборів Президента України і народних депутатів України та виплати їм грошової винагороди за роботу у виборчій комісії

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою Центральної виборчої комісії N 1311 (v1311359-04) від 16.12.2004 ) ( Постанова втратила чинність в частині, що стосується виборів народних депутатів України, на підставі Постанови Центральної виборчої комісії N 250 (v0250359-06) від 20.01.2006 )
Відповідно до пунктів 1, 4 частини другої статті 25, частини двадцятої статті 28, частини п'ятої статті 40 Закону України "Про вибори Президента України" (474-14) , пунктів 1, 4 частини другої статті 22, частини вісімнадцятої статті 25, частини п'ятої статті 28 Закону України "Про вибори народних депутатів України" (2766-14) , постанови Кабінету Міністрів України від 16 червня 2004 року N 771 (771-2004-п) "Про розміри та порядок виплати винагороди спеціалістам і технічним працівникам, залученим до роботи у виборчих комісіях по виборах Президента України для організаційного, правового і технічного забезпечення здійснення повноважень цих комісій" та від 24 лютого 2003 року N 213 (213-2003-п) "Про розміри та порядок виплати винагороди спеціалістам і технічним працівникам, залученим до роботи у виборчих комісіях по виборах народних депутатів України для організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень цих комісій", керуючись статтями 12, 13, пунктами 1, 3 та 17 статті 18, пунктами 1, 2, 19 статті 19 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" (1932-15) , Центральна виборча комісія постановляє:
1. Затвердити Порядок залучення спеціалістів і технічних працівників для організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень виборчих комісій з виборів Президента України і народних депутатів України та виплати їм грошової винагороди за роботу у виборчій комісії (додається).
2. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Центральної виборчої комісії від 23 квітня 2003 року N 28 (v0028359-03) "Про Порядок залучення спеціалістів і технічних працівників для організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень виборчих комісій по виборах народних депутатів України та виплати їм грошової винагороди за роботу у виборчій комісії".
3. Надіслати цю постанову територіальним виборчим комісіям з виборів Президента України, а також окружним виборчим комісіям з виборів народних депутатів України після їх утворення.
Голова Центральної виборчої комісії
С.КІВАЛОВ

Додаток
до постанови Центральної виборчої комісії
від 22 липня 2004 року N 228

ПОРЯДОК

залучення спеціалістів і технічних працівників для організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень виборчих комісій з виборів Президента України і народних депутатів України та виплати їм грошової винагороди за роботу у виборчій комісії

1. Цей Порядок розроблено відповідно до законів України "Про вибори Президента України" (474-14) , "Про вибори народних депутатів України" (2766-14) , постанов Кабінету Міністрів України від 16 червня 2004 року N 771 (771-2004-п) "Про розміри та порядок виплати винагороди спеціалістам і технічним працівникам, залученим до роботи у виборчих комісіях по виборах Президент України для організаційного, правового і технічного забезпечення здійснення повноважень цих комісій" та від 23 квітня 2003 року N 28 (28-2003-п) "Про Порядок залучення спеціалістів і технічних працівників для організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень виборчих комісій по виборах народних депутатів України та виплати їм грошової винагороди за роботу у виборчій комісії" та інших законодавчих актів України.
2. Для організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень виборчих комісій, передбачених законами України" "Про вибори Президента України" (474-14) і "Про вибори народних депутатів України" (2766-14) (далі - для забезпечення здійснення повноважень виборчих комісій), територіальна виборча комісія з виборів Президента України та окружна виборча комісія з виборів народних депутатів України (далі - виборчі комісії) можуть залучати відповідних спеціалістів і технічних працівників.
3. Для забезпечення здійснення повноважень виборчих комісій можуть залучатися спеціалісти і технічні працівники: бухгалтер, касир, юрист, системний адміністратор, оператор комп'ютерного набору, друкарка, діловод, водій, прибиральниця, робітник з обслуговування споруд та обладнання тощо.
4. Гранична чисельність спеціалістів і технічних працівників, які можуть залучатися для забезпечення здійснення повноважень виборчих комісій (далі - спеціалісти і технічні працівники), встановлюється Центральною виборчою комісією. Встановлену чисельність спеціалістів і технічних працівників Центральна виборча комісія доводить до відома виборчих комісій у п'ятиденний строк з дня їх утворення.
5. Виборча комісія на підставі переліку спеціалістів і технічних працівників, зазначеного в пункті 3 цього Порядку, та встановленої Центральною виборчою комісією граничної чисельності спеціалістів і технічних працівників визначає конкретний перелік та чисельність спеціалістів і технічних працівників, які залучаються до роботи в цій комісії та дільничних виборчих комісіях відповідного округу.
6. Спеціалісти і технічні працівники для забезпечення здійснення повноважень виборчих комісій залучаються шляхом укладання цивільно-правового договору між виборчою комісією та відповідним спеціалістом, технічним працівником (зразок договору додається (*.doc) (va228359-04) .
7. До роботи у виборчій комісії в якості спеціалістів і технічних працівників не можуть бути залучені державні службовці.
8. На спеціалістів і технічних працівників, залучених виборчими комісіями, дія норм законодавства України про працю не поширюється.
9. Для укладання договору, зазначеного в пункті 6 цього Порядку, до виборчої комісії спеціаліст, технічний працівник подає:
паспорт;
довідку з місця роботи про займану посаду, якщо спеціаліст чи технічний працівник працює;
документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), якщо робота потребує спеціальної підготовки або кваліфікації;
довідку про ідентифікаційний код.
10. У разі залучення до роботи у виборчій комісії особи на посаду бухгалтера, касира чи іншого спеціаліста, робота якого безпосередньо пов'язана із зберіганням, перевезенням або застосуванням у виборчій комісії переданих йому матеріальних цінностей, з ним додатково укладається письмовий договір про повну матеріальну відповідальність.
11. Виплата грошової винагороди спеціалістам і технічним працівникам здійснюється у межах фонду оплати праці, передбаченого єдиним кошторисом видатків відповідної виборчої комісії для підготовки і проведення виборів.
12. Розмір щомісячної грошової винагороди спеціаліста чи технічного працівника не повинен перевищувати розміру місячної заробітної плати члена відповідної виборчої комісії.
13. Строки виплати грошової винагороди визначаються в договорі, укладеному між спеціалістом або технічним працівником та виборчою комісією.
14. У межах загальної економії фонду оплати праці, передбаченого єдиним кошторисом видатків відповідної виборчої комісії на підготовку та проведення виборів, спеціалістам і технічним працівникам, які брали активну участь у роботі виборчої комісії, може бути нарахована та виплачена одноразова грошова винагорода.
( Пункт 14 із змінами, внесеними згідно з Постановою Центральної виборчої комісії N 1311 (v1311359-04) від 16.12.2004 )
15. Розмір одноразової грошової винагороди спеціалісту, технічному працівнику визначається залежно від його особистого вкладу і не може перевищувати 100 відсотків щомісячної грошової винагороди, яку він отримував за виконання своїх зобов'язань за договором.
16. Розмір одноразової грошової винагороди спеціалісту, технічному працівнику визначається на засіданні виборчої комісії:
спеціалісту, технічному працівнику, який залучається до роботи в територіальній (окружній) виборчій комісії, - за поданням голови територіальної (окружної) виборчої комісії;
спеціалісту, технічному працівнику, який залучається до роботи у дільничній виборчій комісії, - за поданням голови дільничної виборчої комісії.
17. З нарахованих спеціалісту, технічному працівнику щомісячної та одноразової грошових винагород здійснюється відрахування обов'язкових платежів у порядку та розмірах, установлених законами України.
18. Усі інші питання залучення спеціалістів і технічних працівників до роботи у виборчій комісії та виплати їм грошової винагороди за роботу у виборчій комісії, не визначені цим Порядком, регулюються законодавством України.
Секретар Центральної виборчої комісії
В.ЗАВАЛЕВСЬКА