П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з моніторингу стану ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2009, N 45, ст.693 )
Заслухавши та обговоривши звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з моніторингу стану ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях, Верховна Рада України постановляє:
1. Звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з моніторингу стану ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях (далі - Тимчасова спеціальна комісія), взяти до відома.
2. Тимчасовій спеціальній комісії направити звіт Президенту України, Кабінету Міністрів України, Раді національної безпеки і оборони України, відповідним обласним державним адміністраціям.
3. Кабінету Міністрів України:
забезпечити координацію роботи Головного контрольно-ревізійного управління України, Міністерства внутрішніх справ України за участю Генеральної прокуратури України щодо перевірки використання державних коштів, виділених на ліквідацію наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях;
за результатами проведеної перевірки вжити відповідних заходів для усунення виявлених порушень та вирішити питання щодо персональної відповідальності голів обласних державних адміністрацій та інших посадових осіб, відповідальних за цільове використання державних коштів, виділених на ліквідацію наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях;
внести пропозиції щодо змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) стосовно надання субвенцій обласним бюджетам Вінницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей, місцевому бюджету м. Чернівці для остаточного розрахунку за виконані в 2008 році роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха та передбачити кошти на перехідні незавершені об'єкти в межах затверджених кошторисних призначень.
4. Генеральній прокуратурі України, Міністерству внутрішніх справ України та Головному контрольно-ревізійному управлінню України про результати передбаченої пунктом 3 цієї Постанови перевірки поінформувати Тимчасову спеціальну комісію не пізніше 1 червня 2009 року.
5. Тимчасовій спеціальній комісії продовжити роботу відповідно до завдань, передбачених Постановою Верховної Ради України від 23 вересня 2008 року N 572-VI (572-17) "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з моніторингу стану ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях", до 15 липня 2009 року.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України
В.ЛИТВИН
м. Київ, 22 травня 2009 року
N 1409-VI