КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 11 листопада 2009 р. N 1196
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для придбання технологічних комплексів і обладнання для виробництва паливної тріски

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду (835-17) для придбання технологічних комплексів і обладнання для виробництва паливної тріски, що додається.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 22

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 11 листопада 2009 р. N 1196

ПОРЯДОК

використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду ( 835-17 ) для придбання технологічних комплексів і обладнання для виробництва паливної тріски

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду (835-17) , виділених згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2009 р. N 1092 (1092-2009-р) "Про виділення коштів Стабілізаційного фонду на придбання технологічних комплексів і обладнання для виробництва паливної тріски" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти виділяються на безповоротній основі та використовуються з урахуванням Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2009 р. N 289 (289-2009-п) (Офіційний вісник України, 2009 р., N 24, ст. 793).
3. Головним розпорядником бюджетних коштів є Держкомлісгосп.
4. Мінфін визначає бюджетну програму, закріплює за нею код програмної та функціональної класифікації і кредитування бюджету за напрямом використання бюджетних коштів та вносить в установленому порядку зміни до розпису державного бюджету.
5. Бюджетні кошти виділяються Держкомлісгоспу для централізованого придбання технологічних комплексів і обладнання для виробництва паливної тріски згідно з переліком, наведеним у додатку. Із загальної суми бюджетних коштів не менш як 70 відсотків використовується для придбання:
тріскорубних машин;
автомобілів-тягачів;
причепів балансирних з гідроманіпуляторами;
спеціальних ємностей для транспортування тріски (напівпричепів, причепів, контейнерів).
6. Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з лісового і мисливського господарства, обласні управління лісового та мисливського господарства, а також підприємства і установи, що належать до сфери управління Держкомлісгоспу, на підставі обсягів наявних ресурсів деревини, яка може використовуватися для виготовлення паливної тріски, визначають потребу та подають Держкомлісгоспу заявку на придбання технологічних комплексів і обладнання для виробництва паливної тріски.
7. На підставі поданих розрахунків і обґрунтувань Держкомлісгосп розробляє і затверджує за погодженням з Мінприроди та Мінфіном план закупівель технологічних комплексів і обладнання для виробництва паливної тріски.
8. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
9. Держкомлісгосп подає щокварталу Мінфіну інформацію про виконання плану закупівель технологічних комплексів і обладнання для виробництва паливної тріски до 20 числа наступного місяця, а річну - до 10 лютого наступного року за формою, встановленою Комітетом за погодженням із зазначеним Міністерством.
10. Після закінчення бюджетного періоду залишки бюджетних коштів, які обліковуються на рахунках Держкомлісгоспу станом на 1 січня 2010 р., повертаються до Стабілізаційного фонду.
11. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим і ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

Додаток
до Порядку

ПЕРЕЛІК

тракторів, автомобілів та спеціалізованих засобів, призначених для виробництва паливної тріски

Повнопривідні трактори
Причепи балансирні з гідроманіпуляторами для збору і перевезення деревини та відходів лісозаготівлі
Тріскорубні машини для подрібнення деревини
Автомобілі-тягачі
Спеціальні ємності для транспортування тріски (напівпричепи, причепи, контейнери)
Фронтальні навантажувачі з ковшем об'ємом до 3 куб. метрів