Угода

про співробітництво між Державним комітетом архівів України та Міністерством культури та інформації Киргизької Республіки

Дата підписання:
Дата набрання чинності для України:
18.06.2009
18.06.2009
Державний комітет архівів України та Міністерством культури та інформації Киргизької Республіки, які надалі йменуються Сторони,
відповідно до Угоди про співробітництво між Урядом України та Урядом Республіки Киргизтан (417_038) від 23 лютого 1993 року,
у цілях подальшого взаємного прагнення до всебічного співробітництва між архівними установами обох держав,
домовилися про таке:

Стаття 1

Сторони розвивають співробітництво на основі взаємної вигоди та рівноправності відповідно до цієї Угоди, національного законодавства своїх держав, а також міжнародних договорів, учасниками яких є Україна та Киргизька Республіка.

Стаття 2

Сторони здійснюють взаємний обмін інформацією та досвідом організації основних видів робіт в архівах з забезпечення збереження та мікрофільмування документів, їх використання, а також інформатизації архівної справи.

Стаття 3

З метою поповнення національних архівних фондів документами, що містять інформацію з історії народів України та Киргизтана, Сторони надають одна одній копії архівних документів.
Взаємне надання копій здійснюється на безоплатній, еквівалентній основі, в окремих випадках за договірною ціною, прийнятною для обох Сторін.
У таких випадках конкретні умови виконання робіт з копіювання додатково узгоджуються Сторонами та оформлюються окремими Протоколами.

Стаття 4

Сторони здійснюють спільні публікації архівних документів та організують документальні виставки за узгодженою тематикою.

Стаття 5

Сторони на взаємній основі, відповідно до національного законодавства своїх держав, надають сприяння дослідникам іншої Сторони в роботі в підвідомчих архівних установах.

Стаття 6

Сторони надають сприяння одна одній в задоволенні соціально-правових запитів громадян та установ іншої Сторони на підставі архівних документів.

Стаття 7

Сторони розвивають обмін досвідом роботи та інформацією між архівними установами, а також здійснюють обмін спеціалістами-архівістами на взаємній основі.

Стаття 8

Сторони розвивають співробітництво з питань, що стосуються їхньої участі в міжнародних архівних організаціях.

Стаття 9

Співробітництво в рамках цієї Угоди не перешкоджає іншим формам контактів в галузі архівної справи, що здійснюється за взаємною згодою Сторін.

Стаття 10

Суперечки та розбіжності в тлумаченні та застосуванні положень цієї Угоди вирішуються шляхом проведення консультацій та переговорів між Сторонами.
За взаємною згодою Сторін в Угоду можуть вноситися зміни та доповнення, що оформлюються окремими протоколами, які набувають чинності у порядку, передбаченому статтею 11 цієї Угоди.

Стаття 11

Ця Угода набуває чинності з дати її підписання.
Угода укладається терміном на п'ять років і автоматично продовжується на наступні п'ятирічні періоди, якщо жодна із Сторін, не пізніше ніж за шість місяців до закінчення терміну чергового періоду не повідомить іншу Сторону в письмовій формі про свій намір припинити її дію.
Вчинено в м. Бішкек, Київ 18 червня 2009 року в двох примірниках, українською, киргизькою та російською мовами, при цьому всі тексти є автентичними.
У випадку виникнення будь-яких розбіжностей у тлумаченні цієї угоди перевага надаватиметься тексту російською мовою.
За Державний комітет архівів
України
( підпис )
Ольга П.Гінзбург
За Міністерство культури
та інформації Киргизької
Республіки
( підпис )
Султан А.Раєв