КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 18 листопада 2009 р. N 1222
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів, пов'язаних із функціонуванням закордонних дипломатичних установ України

Відповідно до частини другої статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів, пов'язаних із функціонуванням закордонних дипломатичних установ України, що додається.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 27

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 18 листопада 2009 р. N 1222

ПОРЯДОК

використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів, пов'язаних із функціонуванням закордонних дипломатичних установ України

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду за напрямом, передбаченим пунктом 22 частини першої статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) , що виділені відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2009 р. N 1239 (1239-2009-р) , для здійснення пов'язаних із функціонуванням закордонних дипломатичних установ України заходів, які не фінансуються за рахунок коштів загального фонду державного бюджету (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є МЗС.
Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є закордонні дипломатичні установи України.
3. Бюджетні кошти виділяються МЗС на безповоротній основі.
4. МЗС подає Мінфіну пропозиції щодо розподілу виділеної суми за кодами економічної класифікації видатків державного бюджету.
Мінфін у разі потреби визначає нову бюджетну програму.
5. Бюджетні кошти спрямовуються на:
1) придбання предметів, обладнання та інвентарю;
2) оплату:
транспортних послуг та утримання транспортних засобів;
поточного ремонту обладнання, інвентарю, будівель та технічного обслуговування обладнання;
послуг зв'язку;
медичного обслуговування працівників закордонних дипломатичних установ України та членів їх сімей, проведення представницьких заходів;
3) оренду службових та житлових приміщень;
4) страхування власних і орендованих службових приміщень та їх охорону;
5) відшкодування витрат в іноземній валюті під час службових відряджень (довгострокових відряджень, відряджень у країні перебування або в інші країни);
6) здійснення інших видатків, пов'язаних із функціонуванням закордонних дипломатичних установ України.
6. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
7. МЗС спрямовує бюджетні кошти закордонним дипломатичним установам України відповідно до затверджених Міністром закордонних справ кошторисів та планів асигнувань.
8. Закордонні дипломатичні установи України надсилають МЗС щомісяця до 3 числа звіти про використання бюджетних коштів та до 12 січня 2010 р. - річний звіт.
МЗС подає щомісяця до 5 числа Мінфіну звіт про використання бюджетних коштів та до 20 січня 2010 р. - річний звіт.
9. Після закінчення бюджетного періоду залишки бюджетних коштів, що обліковуються станом на 1 січня 2010 р. на рахунках МЗС та закордонних дипломатичних установ України, повертаються до Стабілізаційного фонду.
10. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.