НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
Р І Ш Е Н Н Я
11.11.2009 N 2240

Про підготовку звітів представників Національної ради в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі за 2009 рік

Відповідно до статті 11 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (538/97-ВР) , з метою уніфікації звітної інформації представників, використання матеріалів при підготовці загального звіту Національна рада ВИРІШИЛА:
1. Затвердити структуру та порядок розгляду щорічних звітів представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі за 2009 рік, згідно з додатками 1, 2.
2. Встановити обсяг звіту представників Національної ради - 15-20 сторінок.
3. Зобов'язати управління регіональних представників до 16.11.2009 ознайомити представників Національної ради із цим рішенням.
4. Забезпечити подачу звітів та їх розгляд у строки, встановлені п. 2 рішення Національної ради від 21.10.2009 N 2150 (v2150295-09) .
5. За результатами розгляду представникам Національної ради в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі оприлюднити звіти на відповідній території.
6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника голови Національної ради А.Мирошніченка.
Перший заступник
голови Національної ради
Відповідальний секретар
А.Мирошніченко
В.Лясовський

Додаток 1
до рішення Національної ради
11.11.2009  N 2240

СТРУКТУРА

звіту представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі за 2009 рік

1. Вступ
(якісні зміни, які сталися у телерадіопросторі області: порівняльна характеристика з минулорічним періодом, визначення основного).
2. Оцінка стану дотримання телерадіоорганізаціями умов ліцензій та норм чинного законодавства
(моніторинг телерадіопрограм; частка вітчизняного продукту в програмах (передачах); використання української мови; рекламна діяльність і спонсорство; дотримання ліцензійних умов; дотримання ліцензіатами визначеного законодавством порядку мовлення під час проведення виборчих кампаній та референдумів).
3. Статистика надісланих до Національної ради подань про факти порушень законодавства у галузі телерадіомовлення та повідомлень ліцензіатам про порушення ними законодавства, ліцензійних умов та умов ліцензій, заходи реагування
(виконання рішень Національної ради, розпоряджень, наказів голови Національної ради, його заступників та керівника апарату Національної ради).
4. Висновок
(підсумок зробленого, можливі недоробки та проблемні моменти діяльності, співпраця з державними та громадськими установами, організаціями).
Директор департаменту
контрольно-аналітичної
роботи
В.Сокур

Додаток 2
до рішення Національної ради
11.11.2009  N 2240

ПОРЯДОК

розгляду щорічних звітів представників Національної ради в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі за 2009 рік

1. Представники Національної ради в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі подають щорічні звіти про свою роботу (проекти) до 10 грудня 2009 року для попереднього розгляду управлінням регіональних представників. Ці матеріали надаються також управлінню контролю та моніторингу для здійснення відповідного аналізу.
2. На кожен проект звіту управління регіональних представників готує рецензію з урахуванням зауважень та рекомендацій управління контролю та моніторингу.
3. Остаточний термін подачі доопрацьованих звітів, які надаються членам Національної ради, - 21 грудня 2009.
4. Механізм розгляду звітів на засіданні Національної ради включає поділ їх на певні групи за територіальним принципом із запрошенням представників Національної ради та керівників відповідних секретаріатів.
5. Проекти відповідних рішень готуються з урахуванням зауважень та пропозицій членів Національної ради.
6. Національна рада розглядає звіти представників на своєму засіданні. Після розгляду та ухвалення відповідного рішення звіти протягом двох тижнів оприлюднюються на відповідній території та офіційному веб-сайті Національної ради.
7. За результатами звітної інформації представників департамент контрольно-аналітичної роботи готує аналітичні матеріали для використання при підготовці щорічного звіту Національної ради.
8. Остаточні версії звітів представників у електронному варіанті надаються до управління контролю та моніторингу для подальшого використання в роботі.
Директор департаменту
контрольно-аналітичної
роботи
В.Сокур