П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про деякі питання управління майном, що забезпечує діяльність Верховної Ради України

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2010, N 4, ст.39 )
Відповідно до статті 85 Конституції України (254к/96-ВР) , статті 2 Закону України "Про правовий режим майна, що забезпечує діяльність Верховної Ради України" (594/96-ВР) , статті 326 Цивільного кодексу України (435-15) , а також згідно з рішеннями судів щодо визначення права власності на об'єкти, що забезпечують діяльність Верховної Ради України, та з метою раціонального й ефективного використання майна пансіонату "Гліцинія" Верховна Рада України постановляє:
1. Державному підприємству України "Міжнародний дитячий центр "Артек" Державного управління справами протягом двох місяців з дня прийняття цієї Постанови здійснити всі необхідні заходи щодо оформлення передачі об'єктів рухомого та нерухомого майна пансіонату "Гліцинія" на баланс Управління справами Апарату Верховної Ради України.
2. Апарату Верховної Ради України забезпечити:
у двомісячний строк прийняття на баланс санаторію "Нижня Ореанда", підпорядкованого Управлінню справами Апарату Верховної Ради України, об'єктів рухомого та нерухомого майна пансіонату "Гліцинія" (Автономна Республіка Крим, смт Ореанда);
балансове утримання об'єктів пансіонату "Гліцинія" та його охорону, а також дотримання правового режиму використання земельної ділянки як такої, що віднесена до земель природно-заповідного фонду, передбачаючи необхідні кошти у проектах кошторисів Верховної Ради України на відповідний рік;
отримання у встановленому законом порядку документів, що посвідчують право санаторію "Нижня Ореанда", підпорядкованого Управлінню справами Апарату Верховної Ради України, на постійне користування земельною ділянкою пансіонату "Гліцинія" площею 24 гектари.
3. Звернутися до Генеральної прокуратури України з пропозицією перевірити законність рішення Лівадійської селищної ради від 23 березня 2001 року N 39 про вилучення з постійного користування пансіонату "Гліцинія" земельної ділянки площею 1,0232 гектара та вжити заходів щодо повернення цієї земельної ділянки у державну власність.
4. Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією провести перевірку причетності посадових осіб органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та державних установ до корупційних діянь, спрямованих на незаконне відчуження земельних ділянок та будівель на території пансіонату "Гліцинія", санаторного комплексу "Дюльбер" та санаторію "Нижня Ореанда" на користь приватних осіб, а також передачу в довгострокову оренду пляжу пансіонату "Гліцинія" без згоди власника.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України
В.ЛИТВИН
м. Київ, 18 листопада 2009 року
N 1733-VI