КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 2 грудня 2009 р. N 1303
Київ

Питання використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення окремих заходів, пов'язаних із забезпеченням діяльності органів судової влади

Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Здійснити перерозподіл коштів Стабілізаційного фонду в сумі 10 млн. гривень шляхом зменшення обсягу видатків, передбачених пунктом 16 частини першої статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) за напрямом "Створення культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький арсенал", і збільшення обсягу видатків, передбачених пунктом 22 частини першої статті 76 зазначеного Закону (835-17) за напрямом "Інші витрати", на проведення будівництва, реконструкції та капітального ремонту адміністративних приміщень судів.
2. Виділити Державній судовій адміністрації на безповоротній основі кошти, зазначені у пункті 1 цієї постанови, за рахунок надходжень від цільового розміщення державних цінних паперів, а у разі їх недостатності - за рахунок надходжень від приватизації державного майна, коштів, отриманих від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення або прав на них, що перебувають у державній власності, на яких розташовані об'єкти, що підлягають приватизації, або залишків Стабілізаційного фонду.
3. Затвердити Порядок використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для будівництва, реконструкції та капітального ремонту адміністративних приміщень судів, що додається.
4. Державній судовій адміністрації забезпечити погодження передбаченого пунктом 1 цієї постанови перерозподілу коштів Стабілізаційного фонду з комітетами Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності та з питань бюджету.
5. Міністерству фінансів забезпечити відкриття бюджетної програми та внесення змін до розпису державного бюджету.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 31

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 2 грудня 2009 р. N 1303

ПОРЯДОК

використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду ( 835-17 ) для будівництва, реконструкції та капітального ремонту адміністративних приміщень судів

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду, передбачених пунктом 22 частини першої статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) , для проведення будівництва, реконструкції та капітального ремонту адміністративних приміщень судів (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є ДСА.
3. Бюджетні кошти спрямовуються з урахуванням вимог Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2009 р. N 289 (289-2009-п) (Офіційний вісник України, 2009 р., N 24, ст. 793), на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт адміністративних приміщень судів.
4. Головний розпорядник бюджетних коштів бере зобов'язання за такими коштами в межах фактичних надходжень на цілі, передбачені у пункті 3 цього Порядку.
5. Закупівля товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти здійснюється в установленому законодавством порядку.
6. Фінансування об'єктів капітального будівництва здійснюється відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1764 (1764-2001-п) (Офіційний вісник України, 2001 р., N 52, ст. 2374).
7. Перелік об'єктів, фінансування яких здійснюється за рахунок бюджетних коштів, формується ДСА за погодженням з Мінфіном.
8. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
9. Складення і подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.