МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Л И С Т
27.11.2009 N 1/9-820
Міністерство освіти і науки
Автономної Республіки Крим,
управління освіти і науки
обласних, Київської
та Севастопольської міських
державних адміністрацій
Інститути післядипломної
педагогічної освіти

Про Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру" та Всеукраїнський фізичний конкурс "Левеня"

Відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України від 24.05.2000 N 149 "Про участь школярів України у Міжнародному математичному конкурсі "Кенгуру" та від 20.08.2002 N 476 "Про проведення Всеукраїнського фізичного конкурсу "Левеня" на базі Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка проведено зазначені конкурси, у яких взяло участь понад 445 тис. учнів загальноосвітніх навчальних закладів.
Повідомляємо, що у 2010 році Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру" буде проведено 18 березня, а Всеукраїнський фізичний конкурс "Левеня" - 18 квітня.
Просимо сприяти проведенню цих заходів у рамках тематичних тижнів фізики та математики у загальноосвітніх навчальних закладах.
Заступник Міністра
П.Б.Полянський

Додаток 1
до листа Міністерства освіти
і науки України
27.11.2009  N 1/9-820

ПРАВИЛА

організації та проведення Міжнародного математичного конкурсу "Кенгуру-2010"

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 24.05.2000 N 149 "Про участь школярів України у Міжнародному математичному конкурсі "Кенгуру" Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру" проводиться в Україні спільно з Міжнародною асоціацією "KANGOUROU SANS FRONTIERES" ("Кенгуру без кордонів") під егідою ЮНЕСКО на базі Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка. Метою конкурсу є популяризація математичних ідей та підтримка талановитих школярів, розвиток їх інтелектуальних здібностей, активізація творчої діяльності вчителів, вироблення методичних рекомендацій щодо вдосконалення навчальних програм та підручників шляхом аналізу статистичних даних результатів конкурсу.

1. Оргкомітет конкурсу

Організація і проведення в Україні Міжнародного математичного конкурсу "Кенгуру" покладається на Центральний організаційний комітет, який діє на базі Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка (директор ліцею - Мар'ян Добосевич).
Адреса центрального оргкомітету: вул. Караджича, 29, м. Львів, 79054; тел.-факс.: (032) 2401700, e-mail: kangaroo@lpml.com.ua;www.kangaroo.com.ua.
До повноважень Центрального оргкомітету належить:
- вирішення питань щодо проведення конкурсу, обробки бланків відповідей учасників, відзначення переможців, оприлюднення результатів;
- інформування Міжнародної асоціації "Кенгуру без кордонів" та освітян України про результати конкурсу;
- формування пакету пропозицій до Міжнародної асоціації "Кенгуру без кордонів" для проведення конкурсу "Кенгуру" в наступному році;
- делегування частини своїх повноважень регіональним координаційним центрам при підписанні відповідної двосторонньої угоди;
- вироблення методичних рекомендацій щодо вдосконалення навчальних програм та підручників, підготовка навчально-методичних посібників.

2. Участь у конкурсі

У конкурсі можуть брати участь усі бажаючі учні 2 - 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх форм власності.
Конкурс у загальноосвітніх навчальних закладах проводять координатори конкурсу або вчителі цієї школи.
Для участі в конкурсі учень повинен зареєструватися у координатора конкурсу у своїй школі або в регіонального координатора в іншій установі освіти, де буде проводитися конкурс.
Координатор заповнює заявку на участь у конкурсі та надсилає її на адресу Центрального оргкомітету разом з копією переказу благочинної пожертви не пізніше 14 лютого 2010 року.
Конкурс проводиться в шести вікових групах:
МАЛЮК 2 - для учнів 2 класів;
МАЛЮК 3-4 - для учнів 3 - 4 класів;
ШКОЛЯРИК - для учнів 5 - 6 класів;
КАДЕТ - для учнів 7 - 8 класів;
ЮНІОР - для учнів 9 - 10 класів;
ВИПУСКНИК - для учнів 11 класів.
Рекомендована благочинна пожертва складає 10 гривень від кожного учасника та повністю використовується для покриття витрат на організацію та проведення конкурсу. До 10% зібраних пожертв може призначатися для забезпечення організації та проведення конкурсу в навчальному закладі чи об'єднанні навчальних закладів.

3. Порядок проведення конкурсу

Конкурс проводиться в один день 18 березня 2010 року в усіх регіонах України за однаковими завданнями для кожної вікової групи.
У разі неможливості проведення конкурсу по області в робочий день обласні оргкомітети за дозволом Центрального оргкомітету можуть перенести проведення конкурсу на неділю 21 березня.
Місцеві осередки проведення конкурсу отримують завдання за кілька днів до його початку.
Конверти із завданнями відкриваються в день проведення конкурсу в присутності учасників.
Кількість аркушів із завданнями та бланків відповідей висилається згідно з заявкою про участь та копією переказу благодійного внеску.
Перед початком конкурсу координатором проводиться детальний інструктаж учасників щодо правил проведення конкурсу та заповнення бланку відповідей, який надсилається разом із завданнями.
Усі вчителі, що проводять конкурс у даному навчальному закладі підписують доданий документ, у якому зобов'язуються провести конкурс згідно з даними правилами. У разі відсутності такого документу роботи учнів даного навчального закладу можуть бути вилучені з перевірки.
Головна вимога до координаторів та учасників конкурсу - самостійна та чесна робота над завданнями.
Учасники конкурсу сидять за партами по одному.
Користуватися калькулятором, підручниками та математичними таблицями категорично забороняється, розрахунки та обчислення проводяться лише на чистому аркуші паперу.
Кожен учасник конкурсу отримує аркуш із завданням, який потім залишає собі, та бланк відповідей учасника, який після закінчення конкурсу віддає координаторові;
Конкурс триває 75 хвилин - час на розв'язування завдань без урахування тривалості інструктажу.
Після закінчення роботи над завданнями координатор збирає всі бланки відповідей разом з реєстраційними бланками для учнів та вчителів, запаковує в конверт, скріплює печаткою школи в присутності кількох спостерігачів (учасників конкурсу) і висилає на адресу Центрального оргкомітету з поміткою "Кенгуру".
Кожен учасник та координатор конкурсу може висловити у письмовій формі свої зауваження щодо проведення конкурсу.
Усі претензії щодо надісланих результатів оргкомітетом приймаються до 1 липня 2010 року.
Бланки відповідей учасників конкурсу зберігаються до 1 вересня 2010 року у Центральному оргкомітеті, після чого утилізуються.
З будь-яких питань щодо проведення конкурсу можна звертатися на адресу Центрального організаційного комітету з проведення конкурсу в Україні.
Учасникам конкурсу категорично забороняється оприлюднювати завдання конкурсу повністю або частково до 18 квітня 2010 року.

4. Зміст і структура завдань

Завдання для учасників цьогорічного конкурсу запропоновано та затверджено Міжнародною асамблеєю асоціації "Кенгуру без кордонів" у м. Мінську (Білорусь).
Для учнів 2 класів пропонується 15 тестових завдань різного ступеня складності: 5 - трибальних, 5 - чотирибальних, 5 - п'ятибальних. Для учнів 3 - 4 класів пропонується 24 тестових завдання різного ступеня складності: 8 - трибальних, 8 - чотирибальних, 8 - п'ятибальних, а для інших учасників конкурсу - 30 завдань, з них 10 - трибальних, 10 - чотирибальних, 10 - п'ятибальних.
До кожного завдання подається п'ять варіантів відповідей, серед яких є лише один правильний.

5. Оцінювання результатів

На спеціальному бланку відповідей необхідно вказати лише одну правильну відповідь.
Якщо вибрано дві й більше відповідей на одне завдання, то відповідь вважається неправильною.
Неправильна відповідь або її відсутність оцінюється в 0 балів.
Максимальна кількість балів, яку може отримати учасник: для учнів 2 класів - 60 балів; для учнів 3 - 4 класів - 96, для учнів 5 - 11 класів - 120 балів.
Основним критерієм оцінювання результату є сумарна кількість балів, набрана одним учасником.

6. Відзначення учасників конкурсу

Відзначення учасників конкурсу здійснюється за рахунок благодійних внесків учасників та залучених спонсорських коштів на місцях.
Кожному учасникові вручається спеціальний сертифікат учасника Міжнародного математичного конкурсу "Кенгуру", який при необхідності може бути завірений дирекцією навчального закладу, що проводив конкурс, та інформаційний вісник.
Переможці з найактивніших шкіл-учасників будуть запрошені до літніх математичних таборів та 15 з них будуть представляти Україну в міжнародних математичних таборах у Польщі, Румунії та Литві.

7. Підбиття підсумків конкурсу

Результати конкурсу, отримані шляхом обробки бланків відповідей учасників, оприлюднюються не пізніше, ніж через вісім тижнів після його проведення.
Результати разом із сертифікатами та інформаційними вісниками розсилаються в усі місцеві осередки проведення конкурсу.
Центральний оргкомітет на основі отриманої при перевірці бази даних робить статистичний аналіз результатів, опрацьовує всі зауваження щодо проведення конкурсу та його завдань.
Аналітичний звіт про результати проведення конкурсу надсилається до управлінь освіти і науки обласних (міських) державних адміністрацій, інститутів післядипломної педагогічної освіти.

8. Координаційні центри та регіональні координатори

Для роботи Центрального організаційного комітету з регіонами створено регіональні координаційні центри та визначено регіональних координаторів:
АР Крим Малько Валентина Митрофанівна Методист з навчальних дисциплін Міського методичного центру управління освіти Сімферопольської міської ради 0954085125
Вінницька область Кривошея Ігор Михайлович Керівник центру математичної освіти "Ліга юних математиків" м. Вінниця 0509566566
Волинська область Мазурик Валерій Володимирович Заввідділом Волинської обласної Малої академії наук 0963888026
Дніпропетровська область Поляков Олег Володимирович Директор Дніпропетровського обласного інтернату фізико-математичного профілю, доцент кафедри математичного аналізу ДНУ 0503400118
Донецька область Павлов Олександр Леонідович Директор науково-виробничого центру математичної та комп'ютерної освіти (Центр МІОТ) 0506913263
Закарпатська область Гатяш Любов Василівна Методист кабінету природничо-математичних дисциплін Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти 0934009730
Житомирська область Стужук Наталя Львівна Вчитель математики Коростенської міської гімназії 0662091075
Запорізька область Кириченко Галина Федорівна Вчитель математики Запорізької гімназії N 28 Запорізької міської ради Запорізької області 0677170096
Івано-Франківська область Мальована Галина Миколаївна Вчитель математики Української гімназії N 1 міста Івано-Франківська, вчитель-методист 0955151247
Київська область Ліпчевський Леонід Володимирович Завідувач навчально-методичним кабінетом математики і фізики Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів 0501080124
Кіровоградська область Сербіна Надія Олексіївна Вчитель математики НВК "Загальноосвітня школа N 25, природничо-математичний ліцей", вчитель-методист. 0682530266
Луганська область Бардаш Олена Юріївна Директор Луганського територіального відділення Малої академії наук України 0664824609
Львівська область Зелез Мирон Михайлович Головний спеціаліст Головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації 0972098485
Миколаївська область Веліховська Алла Борисівна Завідувач науково-методичною лабораторією проблем інноваційного розвитку освіти Миколаївського ОІППО 0978826900
Шарлаєва Ольга Костянтинівна Вчитель математики Миколаївської гімназії N 2 0505901819
Одеська область Мітельман Ігор Михайлович Заступник директора Рішельєвського ліцею міста Одеси, Заслужений учитель України 0487280997
Полтавська область Семено Лілія Дмитрівна Методист міського методичного кабінету управління освіти Полтавського міськвиконкому 0979849110
Рівненська область Остапчук Лілія Степанівна Методист кафедри математики природничо-математичного ліцею "Елітар" 0685685693
Сумська область Бардакова Олена Георгіївна Вчитель математики Сумської гімназії N 1, вчитель-методист 0542221745
Тернопільська область Козбур Галина Євгеніївна Вчитель математики Тернопільського технічного ліцею Тернопільської міської ради Тернопільської області 0979600864
Харківська область Стрельченко Неля Наумівна Вчитель математики Харківського фізико-математичного ліцею N 27, вчитель-методист 0669569886
Херсонська область Тидюк Антоніна Миколаївна Вчитель математики Херсонської спеціалізованої школи N 24 0634733706
Хмельницька область Сіренький Ігор Олексійович Методист районного методичного кабінету відділу освіти Полонської райдержадміністрації 0503769740
Черкаська область Атамась Володимир Васильович Декан математичного факультету Черкаського національного університету 0671578947
Чернівецька область Козак Галина Миколаївна Вчитель математики Чернівецької ЗОШ N 24 0506656521
Бешлей Іванна Степанівна Вчитель математики Чернівецької ЗОШ N 6 0507154972
Чернігівська область Гопаченко Василь Васильович Директор загальноосвітньої спеціалізованої школи фізико-математичного профілю N 12 міста Чернігова 0979192886
м. Київ Василенко Олена В'ячеславівна Вчитель математики ліцею Голосіївський N 241 0679757752
м. Севастополь Бормотова Ольга Іванівна Завідувач кабінету математики Інституту післядипломної освіти Севастопольського міського гуманітарного університету 0665815067
Примітка. З метою виконання наказу Міністерства освіти та науки України від 24.05.2000 N 149 та згідно з цими ПРАВИЛАМИ всім зацікавленим у проведенні конкурсу особам необхідно перераховувати благочинні пожертви через відділення Ощадного банку та інших банків на розрахунковий рахунок благодійного фонду "Ліцей".
          -----------------------------------------------------
          |         Львівське відділення Укрексімбанку        |
          |     Р/р 260010060560  МФО 325718, код 22360064    |
          |         (з поміткою "Благочинні пожертви")        |
          |        Отримувач - Благодійний фонд "Ліцей"       |
          -----------------------------------------------------

ПЛАН ЗАХОДІВ

щодо організації Міжнародного конкурсу "Кенгуру-2010" в Україні

Дата Заходи Відповідальні
вересень - жовтень 2009 р. Формування пакету задач як пропозиції від України для обговорення на засіданні Міжнародного організаційного комітету математичного конкурсу "Кенгуру - 2010". Центральний оргкомітет
27.10.2009 - 2.11.2009 р. Участь у роботі Міжнародного організаційного комітету конкурсу "Кенгуру" та Генеральної Асамблеї Міжнародної організації "Kangaroo sans frontiers". Центральний оргкомітет
Листопад - грудень 2009 р. Організація рекламної кампанії Міжнародного конкурсу "Кенгуру - 2010". Центральний оргкомітет
Грудень 2009 р. Наради регіональних організаційних комітетів щодо організації та проведенню Міжнародного математичного конкурсу "Кенгуру - 2010". Проведення рекламної кампанії конкурсу. Регіональні оргкомітети
Січень - лютий 2010 року Прийом та реєстрація заявок від навчальних закладів на участь у конкурсі "Кенгуру - 2010". Центральний оргкомітет
Листопад 2009 року - лютий 2010 року Адаптація пакету завдань, запропонованого Міжнародним оргкомітетом конкурсу до навчальних програм з математики в Україні. Центральний оргкомітет
До 10.03.10 Розсилка завдань, бланків відповідей, правил проведення конкурсу до регіонів. Центральний оргкомітет
10.03.10 - 17.03.10 Розсилка завдань, бланків відповідей, правил проведення конкурсу до осередків. Регіональні оргкомітети
18 березня 2010 року Проведення Міжнародного математичного конкурсу "Кенгуру - 2010" в Україні. Центральний оргкомітет, регіональні оргкомітети, оргкомітети в осередках проведення конкурсу
19.03.10 - 01.05.10 Опрацювання бланків відповідей учасників конкурсу. Центральний оргкомітет
01.05.10 - 10.05.10 Підведення підсумків конкурсу. Розсилка результатів та сертифікатів учасника конкурсу "Кенгуру - 2010" по регіонах. Центральний оргкомітет
10.05.10 - 24.05.10 Розсилка результатів та сертифікатів учасника конкурсу "Кенгуру - 2010" осередкам проведення конкурсу. Регіональні оргкомітети
Травень - червень 2010 року Укладання та підготовка до друку "Інформаційного вісника Міжнародного математичного конкурсу "Кенгуру - 2010"". Центральний оргкомітет
До 01.07.2010 року Прийом та розгляд апеляцій. Центральний оргкомітет
02.07.10 - 07.07.10 Проведення Всеукраїнського семінару координаторів конкурсу "Кенгуру" в Україні. Центральний оргкомітет, регіональні оргкомітети
Липень - серпень 2010 року Аналіз задач, запропонованих регіональними організаційними комітетами для формування пакету задач як пропозиції від України для обговорення на засіданні Міжнародного організаційного комітету математичного конкурсу "Кенгуру - 2011". Центральний оргкомітет
15.07.10 - 12.08.10 Всеукраїнський літній навчально-оздоровчий табір для учасників Міжнародного математичного конкурсу "Кенгуру - 2010". Центральний оргкомітет, регіональні оргкомітети
17.08.10 - 25.08.10 Міжнародний літній математичний табір для учасників Міжнародного математичного конкурсу "Кенгуру - 2010". Центральний оргкомітет
Серпень - вересень 2010 року Розсилка "Інформаційного вісника Міжнародного математичного конкурсу "Кенгуру - 2010"" по регіонах та осередках проведення конкурсу. Центральний оргкомітет, регіональні оргкомітети
Вересень 2010 року Підготовка підсумкового звіту про проведення конкурсу "Кенгуру - 2010" в Україні. Центральний оргкомітет

ПРАВИЛА

організації та проведення Всеукраїнського фізичного конкурсу "Левеня-2010"

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 20.08.2002 N 467 "Про проведення Всеукраїнського фізичного конкурсу "Левеня" конкурс проводиться щорічно на базі Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка з метою популяризації ідей фізики та підтримки талановитих школярів, активізації творчої діяльності вчителів, формування методичних рекомендацій до навчальних програм та нових підручників за результатами конкурсу.

1. Оргкомітет конкурсу

Організація і проведення Всеукраїнського фізичного конкурсу "Левеня" покладається на організаційний комітет, який діє на базі Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка (директор ліцею - Мар'ян Добосевич).
Адреса оргкомітету Всеукраїнського фізичного конкурсу "Левеня": вул. Караджича, 29, м. Львів, 79054; тел.-факс.: (032) 240-17-02, e-mail: levenia.lviv@gmail.com; http://levenia.com.ua.
До повноважень оргкомітету належить:
- пропагування ідеї конкурсу на території України;
- забезпечення регіональних координаторів рекламними матеріалами;
- проведення семінарів регіональних координаторів з метою вироблення спільних критеріїв проведення Всеукраїнського фізичного конкурсу "Левеня";
- підготовка та обговорення пакетів завдань, підготовка, друк та розсилка координаторам у регіонах бланків відповідей, бланків реєстрації учасників та координаторів, інструкцій для координаторів;
- перевірка бланків відповідей учасників конкурсу, проведення статистичної обробки результатів конкурсу;
- оприлюднення результатів конкурсу;
- розробка та друк бланків сертифікатів;
- розсилка результатів конкурсу, бланків сертифікатів координаторам у регіонах;
- відзначення учасників і переможців конкурсу та регіональних координаторів;
- делегування частини своїх повноважень регіональним координаційним центрам при підписанні відповідної двохсторонньої угоди;
- подання звіту Міністерству освіти та науки України про проведення конкурсу в Україні.
- вироблення методичних рекомендацій щодо вдосконалення навчальних програм та підручників, підготовка навчально-методичних посібників.

2. Участь у конкурсі

У конкурсі можуть брати участь усі бажаючі учні 7- 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.
Конкурс у загальноосвітніх навчальних закладах проводять координатори конкурсу або вчителі цього закладу.
Для участі в конкурсі учень повинен зареєструватися в координатора конкурсу в своїй школі або в регіонального координатора в іншій установі освіти, де буде проводитися конкурс.
За бажанням учасників учні 9-11 класів можуть обирати завдання для звичайних чи спеціалізованих класів, про що слід повідомити у заявці.
Координатор заповнює заявку на участь у конкурсі та надсилає її на адресу оргкомітету разом з копією переказу благодійного внеску не пізніше 15 березня 2010 року.
Конкурс проводиться:
- для учнів 7 класів;
- для учнів 8 класів;
- для учнів 9 класів;
- для учнів 10 класів;
- для учнів 11 класів;
- для учнів 10 класів з поглибленим вивченням фізики;
- для учнів 11 класів з поглибленим вивченням фізики.
Рекомендований благодійний внесок складає 11 гривень від кожного учасника та повністю використовується для покриття витрат на організацію та проведення конкурсу. До 9% цих внесків призначається для забезпечення організації та проведення конкурсу в навчальному закладі чи об'єднанні навчальних закладів.

3. Порядок проведення конкурсу

Конкурс проводиться в один день 18 квітня 2010 року в усіх регіонах України за однаковими завданнями для кожної вікової групи.
Місцеві осередки проведення конкурсу отримують завдання за кілька днів до його початку. Конверти із завданнями відкриваються в день проведення конкурсу в присутності учасників
Кількість аркушів із завданнями та бланків відповідей висилається відповідно до заявки про участь та копії переказу благодійного внеску.
Перед початком конкурсу координатором проводиться детальний інструктаж учасників щодо правил проведення конкурсу та заповнення бланку відповідей, який надсилається разом із завданнями.
Координатори особисто перевіряють правильність реєстрації учасників та відмітку про вибране завдання для звичайних чи спеціалізованих класів.
Головна вимога до координаторів та учасників конкурсу - самостійна та чесна робота над завданнями.
Учасники конкурсу сидять за партами по одному.
Користуватися підручниками, довідниками, та допоміжною літературою категорично забороняється, розрахунки та обчислення проводяться лише на чистому аркуші паперу.
Користуватись калькулятором дозволяється
Кожен учасник конкурсу отримує аркуш із завданням, який потім залишає собі, та бланк відповідей учасника, який після закінчення конкурсу віддає координаторові;
Конкурс триває 75 хвилин - час на розв'язування завдань без урахування тривалості інструктажу.
Після закінчення роботи над завданнями координатор збирає всі бланки відповідей разом з реєстраційними бланками учнів та вчителів, запаковує в конверт, скріплює печаткою школи в присутності кількох спостерігачів (учасників конкурсу) і висилає на адресу оргкомітету з поміткою "Левеня".
Кожен учасник та координатор конкурсу може висловити у письмовій формі свої зауваження щодо проведення конкурсу.
Усі претензії щодо надісланих результатів оргкомітетом приймаються до 1 липня 2010 року.
Бланки відповідей учасників конкурсу зберігаються в оргкомітеті до 1 вересня 2010 року, після чого утилізуються.
З будь-яких питань щодо проведення конкурсу можна звертатися на адресу організаційного комітету з проведення конкурсу "Левеня" в Україні.

4. Зміст і структура завдань

Завдання для учасників конкурсу запропоновані оргкомітетом конкурсу та затверджені експертною радою конкурсу.
Учасникам конкурсу пропонується 30 цікавих тестових завдань різного ступеня складності (10 - трьохбальних, 10 - чотирибальних, 10 - п'ятибальних);
До кожного завдання є три-п'ять відповідей, серед яких є лише одна правильна;
На спеціальному бланку відповідей необхідно вказати лише одну правильну відповідь.

5. Критерії оцінювання результатів

Якщо вибрано дві і більше відповідей на дане завдання, то відповідь вважається неправильною.
Відсутність відповіді оцінюється в 0 балів.
За неправильну відповідь знімається 25% від кількості балів, що визначено за дану задачу.
Максимальна кількість балів, яку може отримати учасник - 150; з них 30 балів кожен учасник отримує авансом.
Основним критерієм оцінювання результату є сумарна кількість балів, набрана одним учасником.

6. Відзначення учасників конкурсу

Відзначення учасників конкурсу здійснюється за рахунок благодійних внесків учасників. Додатково можуть залучатися спонсорські кошти на місцях.
Кожному учасникові вручається спеціальний сертифікат учасника Всеукраїнського фізичного конкурсу "Левеня", який при необхідності може бути завірений дирекцією навчального закладу, де проводився конкурс, та інформаційний вісник.

7. Підбиття підсумків конкурсу

Результати конкурсу, отримані шляхом обробки бланків відповідей учасників, оприлюднюються не пізніше, ніж через вісім тижнів після його проведення.
Результати разом із сертифікатами та інформаційними вісниками розсилаються в усі місцеві осередки проведення конкурсу.
Оргкомітет на основі отриманої при перевірці бази даних робить статистичний аналіз результатів, опрацьовує всі зауваження щодо проведення конкурсу та його завдань.
Аналітичний звіт про результати проведення конкурсу надсилається в МОН України та управління освіти і науки обласних (міських) державних адміністрацій, інститути післядипломної педагогічної освіти.

8. Координаційні центри та регіональні координатори

Для роботи Центрального організаційного комітету з регіонами створено регіональні координаційні центри та визначено регіональних координаторів:
Регіон Прізвище, ім'я та по батькові координатора Розміщення координаційного центру Контактні телефони
АР Крим Кривощокова Вікторія Юріївна Міський методичний центр м. Сімферополя 80502772962
Вінницька область Блащук Анатолій Петрович Вінницький ОІППО 80432670895 80961160454
Волинська область Бурбела Олена Федорівна Центр науково-технічної творчості Волинське відділення МАН 80332257004 80678364980
Дніпропетровська область Потапова Тетяна Віталіївна Дніпропетровський ОІППО 80567708286 80972773244
Донецька область Охрименко Ніна Анатоліївна Донецький ОІППО 80623451809 80661771959
Житомирська область Поплавський Микола Дмитрович Відділ освіти Коростенської РДА 80414241077 80975555193
Запорізька область Крамаренко Наталія Володимирівна Запорізький ОІППО 80612346711 80684466159
Кіровоградська область Буряк Юрій Володимирович Побережний Петро Васильович Кіровоградський обласний ЗНВК гуманітарно-естетичного профілю Кіровоградський ОІППО ім. Василя Сухомлинського 80522221744 80982289649 80522244594
Луганська область Звіряка Світлана Усманбаївна Луганське територіальне відділення МАН Східноукраїнський національний університет ім. В.Даля 80642500827 80503944893
Львівська область Алексейчук Володимир Іванович Львівський фізико-математичний ліцей 80322401702
Миколаївська область Ліскович Олена Володимирівна Миколаївський ОІППО 80512364039 80667741306
Полтавська область Шостя Світлана Петрівна Полтавський ОІППО 80532227675 80991599337
Сумська область Лабудько Степан Пилипович Сумський ОІППО 80542332166 80664208721
Тернопільська область Бойко Наталія Зиновіївна Мялковська Ольга Ярославівна Кастранець Лілія Михайлівна Шегера Світлана Василівна Кубашек Стефанія Степанівна Тернопільський Технічний ліцей Борщівський райво Чортківське райво Кременецьке райво Теребовлянське райво 80352432872 80354121327 80355220305 80964578030 80355121596
Херсонська область Кисла Ірина Іванівна Херсонський ліцей Херсонської обласної ради 80552292071 80506643363
Хмельницька область Гудзь Віктор Володимирович Хмельницький ОІППО 80382650303 80973541095
Чернівецька область Пшенічка Пауль Францович Чернівецький міський ліцей N 1 80676864017
Чернігівська область Лещенко Оксана Миколаївна Чернігівський ОІППО 80462224047 80997118035
м. Севастополь Захарченко Ольга Іллівна ІПО Севастопольського міського гуманітарного університету 80692540560 80954877237
Примітка. З метою виконання наказу Міністерства освіти та науки України від 20.08.2002 N 467 та згідно з цими ПРАВИЛАМИ всім зацікавленим у проведенні конкурсу особам необхідно перераховувати благочинні пожертви через відділення Ощадного банку та інших банків на розрахунковий рахунок благодійного фонду "Ліцей".
            -------------------------------------------------
            |           Філія АТ "Укрексімбанк"             |
            | Р/р 260030260560 МФО 325718 ЄДРПОУ 22360064   |
            | (з поміткою "Благочинні внески на проведення  |
            |              конкурсу "Левеня")               |
            |     Отримувач - Благодійний фонд "Ліцей"      |
            -------------------------------------------------

Додаток 2
до листа Міністерства освіти
і науки України
27.11.2009  N 1/9-820

ІНФОРМАЦІЯ

про результати проведення Міжнародного математичного конкурсу "Кенгуру-2009"

22 березня 2009 року в Україні проходив Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру-2009". Конкурс проводиться відповідно до наказу від 24.05.2000 N 149 Міністерства освіти і науки України спільно з Міжнародною асоціацією "Кенгуру без кордонів" та під егідою ЮНЕСКО. Базовим закладом є Львівський фізико-математичний ліцей при Львівському національному університеті імені Івана Франка.
Метою конкурсу є популяризація та поширення математичних знань. Участь у конкурсі "Кенгуру" слугує впровадженню у навчальних процес тестових технологій оцінювання навчальних досягнень, підготовці учнів до державної підсумковою атестації та зовнішнього незалежного оцінювання.
У 2009 році в конкурсі "Кенгуру" взяло участь 385567 учнів, з них - 47 618 учнів показали відмінний результат (понад 100 балів із 120), 144 505 учнів показали добрий результат (від 70 балів до 100). У конкурсі взяло участь 7300 навчальних закладів (37% від загальної кількості загальноосвітніх навчальних закладів України).
Конкурс проведено у шести вікових групах:
рівень "Малюк - 2" для учнів 2-х класів;
рівень "Малюк - 3, 4" для учнів 3-4-х класів;
рівень "Школярик" для учнів 5 - 6-х класів;
рівень "Кадет" для учнів 7 - 9-х класів;
рівень "Юніор" для учнів 10-х класів середніх загальноосвітніх шкіл та 9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів із поглибленим вивченням математики;
рівень "Випускник" для учнів 11-х класів середніх загальноосвітніх шкіл та навчальних закладів із поглибленим вивченням математики.
Розподіл загальної кількості учасників за віковими групами наведено в таблиці:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 42734 99342 107508 104482 20555 10946
Результати участі в регіональному розрізі:
     Автономна Республіка Крим
     Координатор                     Малько Валентина Митрофанівна
     Загальна кількість учасників:   22 905
     Відмінних результатів           1 553
     Добрих результатів              7 565
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:              422
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 2653 5948 5730 5864 1526 1184
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл м. Сімферополь 4525 Великожон Т.Д.
Об'єднання шкіл Сімферопольський район 2141 Кочергін А.І.
Об'єднання шкіл м. Керч 1350 Гарбовський Я.І.
Об'єднання шкіл м. Феодосія 998 Ткебучава О.П.
Об'єднання шкіл Джанкойський район 836 Марків Г.М.
Об'єднання шкіл Красногвардійський район 755 Коваленко І.М.
Об'єднання шкіл Нижнегорський район 740 Володченко Ю.С.
Об'єднання шкіл Роздольненський район 712 Купцова Т.Н.
Об'єднання шкіл м. Ялта 591 Кройтор Н С.
Об'єднання шкіл Кіровський район 580 Мамбетова І.М.
Об'єднання шкіл Бахчесарайський район 528 Чертенкова Є.І.
Об'єднання шкіл м. Євпаторія 521 Михальченко Л.М.
Об'єднання шкіл м.Красноперекопськ 481 Дороніна В.Б.
Об'єднання шкіл м. Саки 437 Степаненко Е.В.
Об'єднання шкіл м. Алушта 413 Садла М.М
Об'єднання шкіл Сакський район 379 Ленева Н.П.
Об'єднання шкіл м. Судак 385 Пугачова С.В.
Об'єднання шкіл Білогорський район 353 Смірнова Е.В.
Об'єднання шкіл м. Джанкой 326 Зуб Л.В.
Об'єднання шкіл м. Армянськ 310 Ларіонова Л.Е.
Об'єднання шкіл Красноперекопський район 303 Халілова З.І.
Об'єднання шкіл Чорноморський район 200 Рибакова Р.Н.
ЗОШ N 17 м. Феодосія 219 Дерев'янко В.Н.
Гімназія N 11 м. Сімферополь 444 Бондаренко Н.М.
Гімназія N 1 м. Сімферополь 385 Павлова Г.В.
ЗОШ N 10 м. Сімферополь 365 Кулькова Л.М.
НВК "Школа-ліцей" N 3 м. Сімферополь 353 Ющенко Г.А.
УВК "Українська школа-гімназія" м. Сімферополь 337 Мончук Н.І.
ЗОШ N 23 м. Сімферополь 336 Річкова І.В.
ЗОШ N 24 м. Сімферополь 262 Капошко Т.Г.
ЗОШ N 40 м. Сімферополь 256 Пономарева В.Ф.
ЗОШ N 2 м. Сімферополь 254 Медведєва Н.І.
ЗОШ N 30 м. Сімферополь Кужекіна О.Я.
ЗОШ N 43 м. Сімферополь 211 Сотнікова Т.І.
ЗОШ N 4 м. Сімферополь 250 Василенко О.В.
Гімназія N 9 м. Сімферополь 248 Середкін І.В.
ЗОШ N 12 м. Сімферополь 217 Шишко О.М.
ЗОШ N 33 м. Сімферополь 211 Мацьків Т.Д.
Родниковська ОШ Сімферопольський район 200 Орлова Л.В.
Першотравнева ЗОШ Первомайський район 248 Локтіонова В.А.
     Вінницька область
     Координатор                      Кривошея Ігор Михайлович
     Загальна кількість учасників:    11 314
     Відмінних результатів            1 754
     Добрих результатів               4 283
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:               227
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 936 2495 3687 3497 501 198
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл м. Бершадь 836 Руденко Р.В.
Фізико-математична гімназія N 17 м. Вінниця 517 Гончарук Л.В.
НВК "ЗОШ I-III ст. - Гімназія N 6" м. Вінниця 503 Яворський Г.М.
ЗОШ N 1 м. Могилів- Подільський 402 Когут В.О.
Об'єднання навчальний закладів м. Козятин 366 Мадей І.В.
ЗОШ I-III с. Моївка Чернівецький район 284 Фещенко Л.В.
Об'єднання шкіл Тростянецького району 280 Майданик І.І.
Загальноосвітня школа N 1 м. Липовець 250 Дажура О.І.
ЗОШ - ліцей N 7 м. Вінниця 209 Джереловська І.М.
ЗОШ, гуманітарно-естет. коледж N 29 м. Вінниця 207 Слободяник Л.А.
Відділ освіти Оратівської РДА 205 Дорош О.В.
     Волинська область
     Координатор                       Калугіна Ірина Миколаївна
     Загальна кількість учасників:     9 909
     Відмінних результатів             1 861
     Добрих результатів                4 174
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                226
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 1072 2768 2869 2566 455 179
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл м. Луцька 2127 Силка Т.О.
Об'єднання шкіл Ратнівського району 1100 Жерж В.Є.
Об'єднання шкіл м. Ковеля 913 Пазина Є.Ф.
Об'єднання шкіл Ківерцівського району 765 Мачушинець Г.В.
Об'єднання шкіл м. Нововолинська 689 Уманець О.Є.
Об'єднання шкіл Луцького району 623 Завадська О.Ф.
Об'єднання шкіл Горохівського району 531 Ничипорук Т.І.
Об'єднання шкіл Камінь-Каширського району 485 Рюміна Л.І.
Об'єднання шкіл Старовижівського району 386 Грабовець В.К.
Об'єднання шкіл м. Володимира- Волинського 355 Якимчук С.В.
Об'єднання шкіл Маневицького району 327 Деркач А.О.
Об'єднання шкіл Володимир-Волинського району 314 Рупша В.В.
Об'єднання шкіл Рожищенського району 271 Мізюк С.М.
Об'єднання шкіл Любомльського району 263 Хоменчук М.О.
Об'єднання шкіл Ковельського району 236 Воробей Л.А.
     Дніпропетровська область
     Координатор                      Поляков Олег Володимирович
     Загальна кількість учасників:    15 861
     Відмінних результатів            2 334
     Добрих результатів               6 284
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:               264
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 2002 4056 4276 4081 992 454
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Управління освіти виконавчого комітету Марганецької міської ріди м. Марганець 493 Чорна І.Г.
Відділ освіти м. Тернівка 425 Олійник В.Т.
ЗОШ N 13 м. Дніпропетровськ 349 Мельник Л.П.
Об'єднання шкіл м. Вільногірськ 256 Данилюк Я.І.
ЗОШ N 148 м. Дніпропетровськ 251 Петровська З.Л.
НВК N 28 м. Дніпропетровськ 241 Сосницька В.А.
Ліцей природничо-наукового навчання м. Жовті Води 240 Ваймай В.Л.
КЗО гімназія N 3 м. Дніпропетровськ 226 Куценко Л.М.
Середня загальноосвітня школа N 3 м. Жовті Води 207 Цапяк І.В.
ЗОШ N 23 м. Дніпропетровськ 204 Александрова В.А.
НВК N 130 "ЗНЗ 1 ст. - гімназія" м. Дніпропетровськ 204 Некрасовська І.В.
Ліцей інформаційних технологій при ДНУ м. Дніпропетровськ 200 Гузеєва Ю.А.
     Донецька область
     Координатор                       Павлов Олександр Леонідович
     Загальна кількість учасників:     19 421
     Відмінних результатів             1 812
     Добрих результатів                6 986
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                180
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 2216 5631 4895 4638 1427 614
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл Жовтневого району м. Маріуполь 1127 Субрись Л.В.
Об'єднання шкіл Орджонікідзівського району м. Маріуполь 884 Субрись Л.В.
Об'єднання шкіл Іллічівського району м. Маріуполь 775 Субрись Л.В.
Петровський районний відділ освіти м. Донецьк 757 Грищенко Л.О.
Об'єднання шкіл Ленінського району м. Донецьк 640 Ердик І.А.
Різнопрофільний ліцей N 1 м. Харцизьк 588 Кочергіна С.Ф.
ЗОШ N 12 м. Слов'янськ 584 Зеленова С.О.
ЗОШ N 25 м. Краматорськ 581 Кіляновська І.В.
Ліцей N 12 м. Донецьк 457 Уколова Е.Г.
Загальноосвітня школа N 6 м. Ясинувата 384 Безугла О.А.
Загальноосвітня школа 1-3 ступенів N 20 м. Донецьк 373 Нейман А.А.
Об'єднання шкіл Приморського району м. Маріуполь 372 Субрись Л.В.
Об'єднання шкіл м. Димитров 357 Серова С.О.
Загальноосвітня школа N 5 м. Сніжне 323 Борисенко В.М.
Багатопрофільний ліцей N 37 м. Донецьк 319 Ердик І.А.
Загальноосвітня школа N 70 м. Донецьк 314 Трегуб Н.Л.
НВК N 2 "Школа I-II ст. N 1-ліцей" м. Шахтарськ 303 Логвіна Л.П.
Загальноосвітня школа 1-3 ступенів N 18 м. Артемівськ 292 Залужна Г.В.
НВК N 1 м. Донецьк 256 Гармаш С.А.
ЗОШ N 3 м. Краматорськ 241 Сєрікова Ж.В.
Загальноосвітня фіз.-мат. школа N 17 м. Донецьк 222 Ковтун О.Є.
НВК м. Красно- армійськ 212 Лісняк В.М.
     Закарпатська область
     Координатор                         Гатяш Любов Василівна
     Загальна кількість учасників:       6 587
     Відмінних результатів               1 125
     Добрих результатів                  2 500
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                  189
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 579 1432 2 153 2 044 258 121
     Житомирська область
     Координатор                         Стужук Наталія Львівна
     Загальна кількість учасників:       10 824
     Відмінних результатів               825
     Добрих результатів                  3 709
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                  362
Загальна кількість учасників за віковими групами:
------------------------------------------------------------------
|  Рівень  |Малюк 2 |Малюк 3,4 |Школярик |Кадет |Юніор |Випускник|
|----------+--------+----------+---------+------+------+---------|
|К-сть уч. |  1150  |   2869   |  3097   | 3014 |  454 |   240   |
------------------------------------------------------------------
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
ЗОШ 1-3 ст. N 5 м. Житомир 385 Домс С.В.
Ліцей N 25 м. Житомир 264 Оксюковська А.В.
Гуманітарна гімназія N 23 м. Житомир 211 Федорчук О.М.
Гімназія м. Коростень 208 Стужук Н.Л.
     Запорізька область
     Координатор                        Кириченко Галина Федорівна
     Загальна кількість учасників:      27 077
     Відмінних результатів              2 821
     Добрих результатів                 10 558
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                 210
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 3449 7105 7142 6744 1749 888
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл м. Мелітополь 1919 Трифаничева О.М.
Об'єднання шкіл Шевченківського району м. Запоріжжя 1588 Сідєльнікова Л.В.
Об'єднання шкіл м. Бердянськ 1413 Шевченко А.В.
Об'єднання шкіл Ленінського району м. Запоріжжя 1222 Пекарська В.І.
Об'єднання НВК м. Енергодара м. Енергодар 1012 Ройко О.В.
Об'єднання шкіл Жовтневого району м. Запоріжжя 954 Трипак Г.С.
Об'єднання шкіл Пологівського району м. Пологи 757 Шерстюк В.І.
Багатопрофільна школа-ліцей N 99 м. Запоріжжя 749 Кувайцева С.А.
Об'єднання шкіл Василівського р-ну м. Запоріжжя 730 Вайло Н.С.
Гімназія N 28 м. Запоріжжя 721 Кириченко Г.Ф.
Об'єднання шкіл міського підпорядкування м. Запоріжжя 683 Горобець І.В.
Об'єднання шкіл Запорізького району смт Кушугум 612 Гльоза Н.О.
Відділ освіти Бердянського району 505 Бородкіна О.М.
Гімназія N 8 м. Запоріжжя 492 Руденко А.В.
Об'єднання шкіл Гуляйпільського району 465 Сіріньок А.А.
Об'єднання шкіл Вільнянського району 459 Караруш Н.В.
Об'єднання шкіл Чернігівського району 442 Бехтяр Т.В.
ЗОШ м. Токмак 442 Кіріченко А.І.
Районний відділ освіти м. Токмак 404 Левченко І.В.
Оріхівський відділ освіти м. Оріхів 383 Вишар А.М.
Гімназія N 71 м. Запоріжжя 379 Євтушенко Л.С.
Суспільно-гуман. гімназія N 27 м. Запоріжжя 364 Цюліна Л.Г.
Об'єднання шкіл Михайлівського р-ну 354 Савенково К.В.
Гімназія N 107 м. Запоріжжя 335 В'язникова А.М.
Куйбишевський райвідділ освіти смт Куйбишиве 322 Рябініна Т.Д.
Запорізький класичний ліцей м. Запоріжжя 303 Корень І.Є.
ЗНВК N 20 м. Запоріжжя 286 Сафронова Л.О.
ЗОШ N 1 смт Ново- миколаївка 246 Субботна Т.Г.
Гімназія N 45 м. Запоріжжя 240 Тихонюк Н.П.
ЗОШ гімназія N 31 м. Запоріжжя 234 Ситнік П.П.
Ліцей "Логос" м. Запоріжжя 229 Донін Ф.Г.
Багатопрофільний ліцей N 62 м. Запоріжжя 227 Залевська О.І.
Гімназія N 6 м. Запоріжжя 218 Пономаренко Н.А.
НВК N 7 м. Запоріжжя 205 Хіміч С.О.
Гімназія N 25 м. Запоріжжя 201 Михальченко Т.Ю.
     Івано-Франківська область
     Координатори                      Мальована Галина Миколаївна
                                       Ласійчук Петро Михайлович
     Загальна кількість учасників:     14 191
     Відмінних результатів             1 514
     Добрих результатів                5 450
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                336
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 1611 3610 4140 3922 656 252
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Загальноосвітня школа N 18 м. Івано- Франківськ 425 Пашкевич О.Я.
Загальноосвітня школа N 21 м. Івано- Франківськ 343 Ремик І.П.
Українська гімназія N 1 м. Івано- Франківськ 255 Мальована Г.М.
Спеціалізована школа N 1 м. Івано- Франківськ 254 Кеворкова О.Г.
Спеціалізована школа N 5 м. Івано- Франківськ 231 Дудій І.Й.
Школа-ліцей N 23 Прикарпатського університету м. Івано- Франківськ 229 Ікалюк О.М.
Спеціалізована школа N 4 м. Коломия 211 Гунька Н.Н.
Спеціалізована школа N 11 м. Івано- Франківськ 209 Матійчук С.С.
     Київська область
     Координатор                  Ліпчевський Леонід Володимирович
     Загальна кількість
     учасників:                   15 164
     Відмінних результатів        1 552
     Добрих результатів           5 657
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:           243
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 1742 3963 4125 4180 714 440
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл міста Фастова 757 Давиденко О.П.
Спеціалізована школа "Сузір'я" м. Вишгород 612 Дусь Т.І.
Відділ освіти Білоцерківської райдержадміністрації 534 Кравченко Н.Д.
Відділ освіти Обухівської райдержадміністрації 461 Муратова М.М.
Заклади освіти Згурівського району 323 Бойко Л.Г.
Спец. ЗОШ N 12 м. Біла Церква 304 Цибко В.В.
Гімназія м. Біла Церква 208 Шак С.О.
     Кіровоградська область
     Координатор                         Сербіна Надія Олексіївна
     Загальна кількість учасників:       7 203
     Відмінних результатів               1 178
     Добрих результатів                  2 816
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                  132
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 779 1679 2033 2158 383 171
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл Кіровоградського району 324
Відділ освіти Гайворонського району 293
Школа-ліцей N 25 м. Кіровоград 276 Сербіна Н.О.
Зош N 5 м. Бобринець 223
     Луганська область
     Координатор                         Бардаш Олена Юріївна
     Загальна кількість учасників:       16 419
     Відмінних результатів               1 389
     Добрих результатів                  5 246
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                  360
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 1970 4 680 4292 4250 793 434
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл м. Луганськ 3504 Замараєва С.М.
Об'єднання шкіл м. Сєвєродонецьк 1210 Бурмістренко Т.М.
Об'єднання шкіл м. Краснодон 897 Полякова О.Ф.
Об'єднання шкіл м. Красний Луч 848 Янчук Л.Л.
Об'єднання шкіл м. Алчевськ 815 Ломакіна Л.М.
Об'єднання шкіл м. Ровенька 788 Румянцева Л.В.
Об'єднання шкіл м. Лисичанськ 680 Коцаренко О.В.
Об'єднання шкіл м. Антрацит 614 Ліщук Р.М.
Об'єднання шкіл Слов'яносербський район 565 Махова Н.Л.
Об'єднання шкіл Станично-Луганський район 548 Зеленкіна О.П.
Об'єднання шкіл м. Свердловськ 523 Позднишева С.В.
Об'єднання шкіл Біловодський район 447 Корсіченко Н.Є.
Відділ освіти Лутугинської РДА 425 Ільїнова І О.
Об'єднання шкіл м. Рубіжне 419 Козел А.П.
Відділ освіти Кремінський район 401 Мацегора Л.І.
Об'єднання шкіл Перевальський район 374 Караманешта О.О.
Об'єднання шкіл Сватівський район 358 Загоруй С.О.
Колегіум м. Сєвєро- донецьк 356 Ратьков П.Б.
Об'єднання шкіл м. Стаханов 333 Логачова Н.І.
Відділ освіти Марківський район 302 Мішура Н.К.
Об'єднання шкіл м. Брянка 276 Пейганович С В.
Ліцей N 1 м. Свердловськ 273 Мірошниченко В.І.
ЛТВМАНУ м. Луганськ 209 Звіряка С.У.
ЗОШ N 4 м. Рубіжне 200 Чонторог Л.І.
     Львівська область
     Координатор                    Добосевич Андрій Станіславович
     Загальна кількість учасників:  27 772
     Відмінних результатів          4 008
     Добрих результатів             11 116
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:             403
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 2708 6674 8451 7854 1 378 707
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл Яворівського р-ну 1871 Дутко Л.В.
Об'єднання шкіл м. Стрий 1555 Пронський І.М.
Відділ освіти м. Самбір 895 Хомічак М.В.
Відділ освіти Золочівської РДА 644 Булас Н.А.
Об'єднання шкіл м. Самбір 381 Лемак О.П.
Середня школа N 75 м. Львів 378 Куниш О.І.
ЗОШ N 65 м. Львів 369 Табіна І.В.
Середня школа N 93 м. Львів 322 Кушваха М.С.
ЗОШ ім. М.Лобачевського м. Львів 317 Міхеєва Т.Б.
Середня школа N 96 м. Львів 299 Ладига Д.В.
Фізико-математичний ліцей при ЛНУ м. Львів 287 Добосевич М.С.
Гімназія "Сихівська" м. Львів 283 Кушнір М.М.
Середня школа N 99 м. Львів 275 Слоцька Н.В.
Середня школа N 67 м. Львів 236 Борбуляк Л.Б.
ЗОШ I-III ст. с. Великий Любінь 231 Чумало І.Б.
Львівська гімназія "Євшан" м. Львів 230 Осадчук Л.С.
НВК "ЗОШ-ліцей" м. Великі Мости 217 Зварич І.М.
Середня школа N 18 м. Львів 216 Шеремета О.М.
Школа 1 ст.-гімназія "Гроно" м. Львів 214 Каніцька Г.Є.
НВК "ЗОШ N 2 - гімназія" м. Трускавець 213 Чайковська Л.Й.
Середня школа N 95 м. Львів 210 Бобрецька Г.І.
Середня школа N 74 м. Львів 205 Спольська Т.В.
ЗОШ N 98 м. Львів 202 Черняк Г.Д.
     Миколаївська область
     Координатор                      Веліховська Алла Борисівна
                                      Шарлаєва Ольга Костянтинівна
     Загальна кількість учасників:    9 248
     Відмінних результатів            2 397
     Добрих результатів               3 579
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:               204
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 1237 2453 2484 2405 426 243
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Науково-метод. центр м. Вознесенськ 471 Рибінська Г.М.
Об'єднання шкіл м. Первомайськ 437 Пономарьова Т.В.
Об'єднання шкіл Новоодеського р-ну м. Нова Одеса 435 Бончук О.М.
Гуманітарна гімназія N 2 м. Миколаїв 430 Шарлаєва О.К.
Відділ освіти м. Баштанка 291 Ливіцька І.М.
Муніцепальний колегіум м. Миколаїв 283 Крисинська І.В.
     Одеська область
     Координатор                        Мітельман Ігор Михайлович
     Загальна кількість учасників:      18 572
     Відмінних результатів              2 126
     Добрих результатів                 7 090
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                 462
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 1933 5349 5257 4790 817 426
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Райвідділ освіти м. Болград 1191 Панасенко Е.М.
Райвідділ освіти м. Кілія 978 Москвічова З.А.
Райвідділ освіти смт Комінтернове 692 Глобільченко Н.В.
Райвідділ освіти смт Любашівка 691 Євич А.В.
Райвідділ освіти м. Балта 639 Полуніна С.В.
Райвідділ освіти м. Кодима 393 Ворсуляк Є.К.
Райвідділ освіти м. Арциз 338 Єдаменко Г.П.
Райвідділ освіти м. Рені 336 Бахарєва О.В.
Б.-Дністровський міський НВК "ЗОШ-ліцей" м. Білгород- Дністровський 334 Штиволока О.М.
Рішельєвський ліцей м. Одеса 281 Мітельман І.М.
Райвідділ освіти смт Красні Окни 254 Кравчик З.В.
СЗОШ N 32 м. Одеса 231 Мальцева Р.М.
Бритівська ЗОШ (об. шкіл) с. Бритівка 221 Холостенко Г.В.
НВК N 84 м. Одеса 216 Калєдіна Є.В.
НВК N 13 "ЗОШ-гімназія" м. Одеса 204 Кузнєцова В.П.
ЗОШ N 3 (об. шкіл) м. Іллічівськ 200 Біленко О.В.
     Полтавська область
     Координатор                          Семено Лідія Дмитрівна
     Загальна кількість учасників:        19 607
     Відмінних результатів                1 527
     Добрих результатів                   6 700
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                   497
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 1975 4758 5606 5596 1019 653
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Гімназія N 17 м. Полтава 472 Гарківець В.В.
Гімназія N 32 м. Полтава 354 Михайлець С.В.
СЗШ N 5 м. Полтава 325 Олексійчук Л.Ф.
Ліцей N 4 м. Кременчук 292 Спичка Г.І.
ЗОШ N 2 м. Лубни 257 Склярова Л.Л.
Гімназія N 30 м. Полтава 255 Козлова В.В.
ЗОШ N 38 м. Полтава 250 Піскун Н.О.
ЗОШ N 27 м. Полтава 247 Дмитренко Г.І.
Гімназія N 21 м. Полтава 238 Кокарєва Г.П.
Опішнянський НВК I-III ст. смт Опішня 230 Педяш О.В.
Кременчуцький колегіум N 25 м. Кременчук 218 Дяченко Л.Г.
ЗОШ N 2 м. Полтава 217 Калашникова Т.В.
СЗШ N 29 м. Полтава 216 Александрова А.Г.
Гімназія N 33 м. Полтава 200 Ліненко В.В.
ЗОШ N 37 м. Полтава 200 Карпенко Л.М.
     Рівненська область
     Координатор                      Остапчук Лілія Степанівна
     Загальна кількість учасників:    7 824
     Відмінних результатів            1 234
     Добрих результатів               3 126
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:               222
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 799 2043 2364 2061 372 185
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Гуманітарна гімназія м. Рівне 270 Братчик О.І.
ЗОШ N 1 м. Кузнецовськ 248 Ткачук Т.Ю.
     Сумська область
     Координатор                        Бардакова Олена Георгіївна
     Загальна кількість учасників:      17 132
     Відмінних результатів              1 551
     Добрих результатів                 6 122
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                 430
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 1653 4087 4814 5016 911 651
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл Сумського р-ну 1210 Бережецька Л.С.
Об'єднання шкіл м. Конотоп 901 Печерська Т.Ф.
Об'єднання шкіл м. Охтирка 780 Сушко Н.М.
Об'єднання шкіл м. Шостки 650 Медвєдь Т.Г.
Об'єднання шкіл м. Ромни 586 Тарасенко З.М.
Гіманзія N 1 м. Суми 564 Бардакова О.Г.
Об'єднання шкіл Роменськогокого району 526 Помазан Г.П.
Міська гімназія м. Конотоп 521 Пегерська Т.П.
Навчально-виховний комплекс N 10 м. Суми 474 Азаренко А.І.
Об'єднання шкіл Кролевецький район 465 Пурига К.С.
Об'єднання шкіл м. Буринь 424 Мазнова Н.В.
Об'єднання шкіл Глухівський район 417
Загальноосвітня школа N 17 м. Суми 400 Шматова Л.І.
Об'єднання шкіл м. Глухів 391 Самощенко Л.А.
Об'єднання шкіл Краснопільський район 388 Мажара В.Г.
Об'єднання шкіл Охтирського району 383 Линник Т.Ю.
Школа 1-3 ст. N 7 м. Суми 376 Терновська Л.Г.
Об'єднання шкіл Липоводолинського району 363 Іщенко К.І.
Об'єднання шкіл м. Лебедина 356 Кудлай А.Б.
Об'єднання шкіл м. Тростянець 344 Назаренко Н.В.
Об'єднання шкіл Білопільського району 341 Ярова Н.В.
НВК спеціалізована школа N 2 "Ліцей" м. Шостка 308 Передрій Ж.М.
Об'єднання шкіл Путивльського району 308 Соколова Г.І.
Загальноосвітня школа N 25 м. Суми 301 Бабкіна Л.В.
Об'єднання шкіл В-Писарівського району 281 Шабанова В.М.
Об'єднання шкіл Ямпільського району, смт Свена 254 Крихтіна О.М.
Спеціалізована школа N 29 м. Суми 253 Мельникова А.М.
Школа N 9 м. Суми 237 Руденко О.П.
Об'єднання шкіл Конотопського району 247 Гладун О.А.
Загальноосвітня школа N 27 м. Суми 235 Павленко Т.І.
ЗОШ N 6 м. Суми 230 Самойленко Л.В.
Об'єднання малокомплектних шкіл Шостківського району 217 Мірошниченко В.Г.
Загальноосвітня школа N 22, м. Суми 236 Коренєва Н.В.
Спецшкола N 30 м. Суми 212 Підопригора Н.О.
Загальноосвітня школа N 12 м. Суми 205 Вощенко О.А.
     Тернопільська область
     Координатор                           Козбур Галина Євгенівна
     Загальна кількість учасників:         9 076
     Відмінних результатів                 1 848
     Добрих результатів                    3 671
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                    274
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 679 2028 2911 2910 403 145
     Харківська область
     Координатор                         Стрельченко Неля Наумівна
     Загальна кількість учасників:       36 804
     Відмінних результатів               4 205
     Добрих результатів                  14 406
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                  528
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 4631 9293 9381 9704 2312 1483
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл Московського району м. Харків 3085 Виноградова Т.М.
Об'єднання шкіл Комінтернівського району м. Харків 1599 Татьянченко Н.О.
Об'єднання шкіл Орджонекідзевського району м. Харків 1326 Щедріна Н.О.
Об'єднання шкіл Балакліївського району м. Балаклея 1067 Абабіз О.Ю.
Об'єднання шкіл Зміївського району м. Зміїв 1043 Майстро І.М.
Об'єднання шкіл Фрунзенського району м. Харків 953 Литовченко І.А.
Об'єднання шкіл Дзержинського району м. Харків 821 Шитікова Л.О.
Об'єднання шкіл Красноградського району м. Харків 818 Ганська Т.М.
2-е Об'єднання шкіл Жовтневого району м. Харків 691 Соколова Т.І.
4-е Об'єднання шкіл Київського р-ну м. Харків 643 Дюшина В.М.
Лозівське міське об'єднання шкіл 639 Павлик І.Г.
1-е об'єднання шкіл Київського району м. Харків 634 Литвиненко Н.М.
Спец. середня школа N 17 м. Харків 626 Стадник Л.Г.
Об'єднання шкіп Богодухівського р-ну 585 Невинна В.І.
Куп'янське міське об'єднання шкіл 583 Міщук Л.В.
Об'єднання шкіл Дергачівського району 563 Карайко В.Ф.
3-є об'єднанняшкіл Київського р-ну м. Харків 556 Привалова Н.І.
1-е об'єднання шкіл Жовтневого р-ну м. Харків 524 Степенко О.В.
Первомайське міське об'єднання шкіл 512 Муженська В.П.
Об'єднання шкіл Червонозаводського р-ну м. Харків 497 Старікова О.М.
Чугуївське міське об'єднання шкіл 487 Перевертень Л.В.
2-е об'єднання шкіл Київського р-ну м. Харків 478 Шумовська Є.В.
Об'єднання шкіп Золочівського р-ну 474 Раїна Н.Г.
Об'єднання шкіп Вовчанського р-ну 465 Корсун К.А.
Об'єднання шкіл Шевченківського району смт Шевченкове 440 Жадан Л.М.
5-е об'єднання шкіл Київського р-ну м. Харків 422 Верещагіна Г.К.
Зачепилівський Ліцей смт Зачепи- лівка 416 Пилипенко Г.В.
Академічна гімназія N 45 м. Харків 406 Крижанівський О.Ф.
Ліцей N 107 м. Харків 389 Сіра Л.О.
Економічний ліцей N 161 м. Харків 385 Гончаренко І.С.
Ліцей мистецтв N 133 м. Харків 380 Рейнова В.М.
Гімназія N 46 м. Харків 370 Трубаєва В.І.
Гімназія N 47 м. Харків 363 Мельникова Н.М.
Об'єднання шкіл Ново-Водолазького р-ну 352 Даниленко Н.І.
Навчально-виховний комплекс з ліцеєм N 149 м. Харків 337 Дзьобань Л.А.
Гурток "Евріка" м. Харків 335 Аренкіна О.Л.
Гімназія N 152 м. Харків 326 Пономаренко Ю.В.
Люботинське об'єднання шкіл м. Люботин 314 Лутицька Н.В.
ЗОШ N 139 м. Харків 314 Суслопарова О.Є.
Гімназія N 116 м. Харків 310 Александрова О.І.
Об'єднання шкіл Близнюківського р-ну 308 Лисенко О.М.
Спец. середня школа N 119 м. Харків 305 Чумак О.Я.
Лозівське об'єднання шкіл м. Лозова 281 Павлик І.Г.
Загальноосвітня школа N 157 м. Харків 257 Івахниченко Т.М.
Фіз.-мат. ліцей N 27 м. Харків 254 Бернштейн О.Л.
Гімназія N 163 м. Харків 249 Ачкасова Т.І.
Об'єднання шкіл Первомайського р-ну 249 Вакал В.А.
Об'єднання шкіл Сахновщинського р-ну 245 Лобанова Р.О.
Ізюмське міське об'єднання шкіл 230 Савченко Т.В.
Об'єднання шкіл Купянського р-ну 222 Решетник О.В.
Загальноосвітня школа N 126 м. Харків 220 Лузанова О.В.
Технологічний ліцей смт Південне 218 Радченко Л.О.
Об'єднання шкіл Дворічанського р-ну 209 Запісова О.М.
Об'єднання шкіл Кегичівського р-ну 208 Долженко Н.О.
Українська гімназія N 6 м. Харків 202 Зуб А.В.
     Херсонська область
     Координатор                         Тидюк Антоніна Миколаївна
     Загальна кількість учасників:       7 620
     Відмінних результатів               848
     Добрих результатів                  2 951
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                  147
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 972 2125 2062 2023 278 160
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Загальноосвітня школа N 24 м. Херсон 343 Тидюк А.М.
Спеціалізована школа N 27 м. Херсон 269 Вознесенська Л.М.
Гімназія N 6 м. Херсон 260 Литвиненко В.В.
Об'єднання шкіл Каховського р-ну 232 Вирвихвіст Л.І.
Спеціалізована школа-гімназія N 1 I-III ст. м. Скадовськ 215 Соценко Г.О.
Ліцей херсонської обласної ради м. Херсон 209 Кисла І.І.
Багатопрофільна гімназія N 20 м. Херсон 206 Різун С.О.
     Хмельницька область
     Координатор                       Сіренький Ігор Олексійович
     Загальна кількість учасників:     18 066
     Відмінних результатів             2 990
     Добрих результатів                6 619
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                281
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 1939 4500 4926 5381 882 438
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл м. Кам'янець- Подільський 1928 Мельник І.В.
Об'єднання шкіл м. Шепетівка 1180 Заслонкіна Л.С.
Об'єднання шкіл Кам'янець-Подільський район 909 Кухта В.А.
Об'єднання шкіл м. Старокостянтинів 836 Шевчук Н.В.
Об'єднання шкіл Старокостянтинівський район 780 Сукманюк С.І.
Об'єднання шкіл Теофіпольський район 772 Цісар С.С.
Об'єднання шкіл Городоцький район 623 Ференс Г.Г.
Об'єднання шкіл Деражнянський район 603 Корчова Л.В.
Об'єднання шкіл Шепетівський район 574 Береговська Н.О.
Об'єднання шкіл Хмельницький район 551 Лісова Т.Г.
Об'єднання шкіл Волочиський район 513 Комаровська Г.С.
Інформаційно-методичний центр, м. Славута 509 Кривошея Т.І.
Об'єднання шкіл Білогірський район 482 Пастернак О.І.
Об'єднання шкіл Ярмолинецький район 480 Данильчук Н.С.
Об'єднання шкіл Ізяславський район 476 Хмелюк Т.В.
Об'єднання шкіл Дунаєвський район 454 Юрченко Л.П.
Ліцей N 17 м. Хмельницький 454 Гулевата А.В.
Об'єднання шкіл Полонський район 414 Громик І.М.
Об'єднання шкіл Красилівський район 404 Ткач В.Д.
Об'єднання шкіл Чемеровецький район 353 Бойко М.І.
НВК N 10 м. Хмельницький 282 Мазурок Г.К.
Об'єднання шкіл Віньковецький район 281 Побєдінська Н.В.
Гімназія N 1 м. Хмельницький 222 Литвинюк Г.В.
Обласний ліцей-інтернат м. Хмельницький 216 Ковш О.С.
Об'єднання шкіл Летичівський район 203 Надольний В.П.
     Черкаська область
     Координатор                     Атамась Володимир Васильович
     Загальна кількість учасників:   9 610
     Відмінних результатів           1 333
     Добрих результатів              3 784
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:              190
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 970 2535 2855 2681 396 173
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл м. Умань 552 Хорунжа Н.М.
Відділ освіти Золотоніського міськвиконкому 524 Лискова С.М.
Гімназія N 9 м. Черкаси 387 Полль О.В.
ЗОШ N 4 м. Канів 379 Веретільник О.П.
Гімназія м. Умань 317 Бондар Л.С.
Гімназія N 31 м. Черкаси 316 Веретільник Н.К.
ЗОШ N 1 м. Кам'янка 234 Ходоровська С.І.
СЗОШ N 17 м. Черкаси 234 Жук Н.А.
     Чернівецька область
     Координатор                       Козак Галина Миколаївна
     Загальна кількість учасників:     11 584
     Відмінних результатів             2 254
     Добрих результатів                4 343
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                248
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 1046 2758 3613 3398 515 254
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Загальноосвітня школа N 24 м. Чернівці 259 Козак Г.М.
Загальноосвітня школа N 6 м. Чернівці 241 Бешлей І.С.
     Чернігівська область
     Координатор                      Гопаченко Василь Васильович
     Загальна кількість учасників:    5 536
     Відмінних результатів            687
     Добрих результатів               1 992
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:               163
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 556 1504 1554 1506 314 102
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
ЗОШ N 7 м. Ніжин 404 Левицька Т.М.
Загальноосвітня спеціалізована школа N 12 м. Чернігів 262 Гопаченко В.В.
     м. Київ
     Координатор                     Василенко Олена В'ячеславівна
     Загальна кількість учасників:   6 151
     Відмінних результатів           740
     Добрих результатів              2 415
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:              54
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 948 1815 1633 1256 214 285
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
НВК N 240 "Соціум"-ЗОШ 1-2 ст. м. Київ 979 Слободенюк І.В.
Скандинавська гімназія м. Київ 398 Мельник Н.В.
Ліцей "Голосіївський" N 241 м. Київ 392 Василенко О.В.
Ліцей N 100 "Поділ" м. Київ 380 Фрідман М.М.
Києво-Печерський ліцей N 171 "Лідер" м. Київ 319 Романенко А.О.
Ліцей N 38 м. Київ 314 Панкратова І.Є.
Політехнічний ліцей НТУУ-КПУ м. Київ 265 Ковальова В.М.
ЗОШ N 155 м. Київ 232 Бойко С.М.
Гімназія N 59 ім. О.Бойченка м. Київ 228 Гончар О.А.
     м. Севастополь
     Координатор                        Бормотова Ольга Іванівна
     Загальна кількість учасників:      4 090
     Відмінних результатів              182
     Добрих результатів                 1 363
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                 55
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Рівень Малюк 2 Малюк 3,4 Школярик Кадет Юніор Випускник
К-сть уч. 529 1184 1158 943 188 88
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Гімназія N 2 м. Севастополь 201 Недушенко Г.О.

ІНФОРМАЦІЯ

про результати проведення Всеукраїнського фізичного конкурсу "Левеня-2009"

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 20.08.2002 року N 476 5 квітня 2009 року було проведено восьмий Всеукраїнський учнівський фізичний конкурс "Левеня-2009".
Конкурс проходив у 2142 координаційних центрах. У ньому взяло участь 59527 учнів. Базовим навчальним закладом із організації та проведення Всеукраїнського учнівського фізичного конкурсу "Левеня" є Львівський фізико-математичний ліцей при Львівському національному університеті імені Івана Франка.
Конкурс проводився за двома рівнями - для середніх загальноосвітніх шкіл і навчальних закладів (класів) з поглибленим вивченням фізики.
За підсумками конкурсу сімнадцять учнів вибороли максимальний результат (150 балів зі 150 можливих). Із числа учасників 7494 учні показали відмінний результат, 22765 - добрий результат.
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Середні загальноосвітні школи
Клас 7 8 9 10 11
Кількість уч. 15011 18705 8609 9855 5949
Навчальні заклади (класи) з поглибленим вивченням фізики
Клас 9 ф 10 ф 11 ф
Кількість уч. 297 685 416
Результати участі учнів у регіональному розрізі:
     АР Крим
     Координатор:                    Кривощокова Вікторія Юріївна
     Загальна кількість учасників:   1 533
     Відмінних результатів           95
     Добрих результатів              571
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:              47
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 401 430 172 287 201 3 30 9
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Роздольненська ЗОШ N 2 смт Роздольне 157 Купцова Тамара Миколаївна
Красноперекопська ЗОШ N 5 м. Красно- перекопськ 71 Ганошенко Олена Миколаївна
     м. Севастополь
     Координатор:                         Захарченко Ольга Іллівна
     Загальна кількість учасників:        579
     Відмінних результатів                73
     Добрих результатів                   216
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                   37
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 176 197 57 84 54 - 7 4
     Вінницька область
     Координатор:                        Блащук Анатолій Петрович
     Загальна кількість учасників:       1724
     Відмінних результатів               230
     Добрих результатів                  660
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                  93
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 512 580 226 229 161 4 11 1
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Районний відділ освіти м. Бершадь 302 Руденко Руслана Вікторівна
Об'єднання шкіл м. Могилів- Подільський 124 Тулей І.А.
Козятинська ЗОШ N 1 м. Козятин 86 Мадей Інна Володимирівна
     Волинська область
     Координатор                          Бурбела Олена Федорівна
     Загальна кількість учасників:        2 066
     Відмінних результатів                314
     Добрих результатів                   867
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                   171
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 559 714 317 319 144 1 9 3
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл м. Ковеля м. Ковель 206 Бурбела Олена Федорівна
Об'єднання шкіл м. Володимир- Волинський 93 Бурбела Олена Федорівна
     Дніпропетровська область
     Координатор                       Потапова Тетяна Віталіївна
     Загальна кількість учасників:     4 390
     Максимальних результатів          4
     Відмінних результатів             617
     Добрих результатів                1826
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                157
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 1040 1455 507 753 420 27 100 88
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл м. Дніпро- петровськ 2010 Устінова Тетяна Петрівна
ЗОШ N 134 м. Дніпро- петровськ 379 Ковальчук Олена Михайлівна
Криворізький природничо-науковий ліцей м. Кривий Ріг 207 Смолярчук Інна Володимирівна
Ліцей інформаційних технологій при ДНУ м. Дніпро- петровськ 187 Юдін Сергій Петрович
ЗОШ N 116 м. Кривий Ріг 176 Сокотнюк Оксана Вікторівна
Науково-природничий ліцей м. Жовті Води 166 Агаєва Наталія Олександрівна
Ліцей-інтернат м. Дніпро- петровськ 118 Поляков Олег Володимирович
Тернівська ЗОШ м. Тернівка 117 Ревякіна Оксана Олександрівна
Аграрний ліцей-інтернат с. Межова 90 Загребельна Ріта Олександрівна
Варварівська ЗОШ с. Варварівка 90 Литвиненко Марія Володимирівна
Вільногірська ЗОШ N 4 м. Вільногірськ 89 Жолоб Володимир Адамович
Управління освіти міської ради м. Марганець 88 Оленіч Ніна Павлівна
Жовтневий ліцей м. Кривий Ріг 80 Стеблівець Ірина Павлівна
ЗОШ N 4 м. Павлоград 72 Кравченко Лариса Олексіївна
     Донецька область
     Координатор                        Охрименко Ніна Анатоліївна
     Загальна кількість учасників:      2 593
     Відмінних результатів              230
     Добрих результатів                 958
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                 76
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 656 873 206 525 266 8 35 24
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Петровський РВО м. Донецьк 308 Грищенко Людмила Олександр.
Ліцей N 1 і ЗОШ N 61 (об'єднання шкіл) м. Макіївка 178 Королько Олена Григорівна
Спеціалізована школа N 4 м. Маріуполь 163 Петрова Олександра Петрівна
Різнопрофільний ліцей N 1 м. Харцизьк 135 Кочергіна Світлана Федорівна
ЗОШ N 12 (об'єднання шкіл) м. Краматорськ 215 Храменко Ірина Геннадіївна
Багатопрофільний ліцей N 124 м. Донецьк 121 Вишнякова Світлана Петрівна
Багатопрофільний ліцей N 37 м. Донецьк 116 Іваницька Світлана Василівна
Костянтинівський ліцей м. Костянтинівка 88 Дума Світлана Іванівна
ЗОШ N 20 м. Донецьк 84 Скляр Лариса Анатоліївна
Відділ освіти Димитровської міської Ради м. Димитров 71 Сєрова Світлана Олександрівна
     Закарпатська область
     Загальна кількість учасників:        527
     Максимальних результатів             1
     Відмінних результатів                34
     Добрих результатів                   222
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                   22
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 139 138 105 96 48 - 1 -
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Мукачівська гімназія м. Мукачеве 152 Перевузник Марія Іванівна
     Житомирська область
     Координатор                     Поплавський Микола Дмитрович
     Загальна кількість учасників:   1264
     Відмінних результатів           80
     Добрих результатів              366
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:              58
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 335 412 173 213 128 1 - 2
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
ЗОШ N 26 (об'єднання шкіл) м. Житомир 402 Демидюк Наталія Василівна
     Запорізька область
     Координатор                  Крамаренко Наталія Володимирівна
     Загальна кількість
     учасників:                   4 259
     Максимальних результатів     2
     Відмінних результатів        613
     Добрих результатів           1 768
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:           143
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 896 1187 736 818 511 19 68 24
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл Комунарського району м. Запоріжжя 351 Балтер Галина Борисівна
Відділ освіти м. Бердянськ 246 Каширіна Марина Володимирівна
Якимівська гімназія м.Якимівка 196 Кононіхіна Ірина Іванівна
Запорізький січовий колегіум м. Запоріжжя 191 Таран Григорій Григорович
Районний відділ освіти м. Пологи 184 Терещенко Ніна Дмитрівна
Технічний ліцей "Вибір" м. Запоріжжя 175 Гуляєва Людмила Володимирівна
Гімназія N 5 (об'єднання шкіл) м. Мелітополь 152 Лобач Галина Анатоліївна
Енергодарський ЕНВК "Гармонія" м. Енергодар 127 Назаренко Людмила Миколаївна
Колегіум "Лідер" м. Гуляйполе 116 Зіма Валентина Олексіївна
Відділ освіти Заводської РДА м. Запоріжжя 100 Стешенко Людмила Іванівна
Запорізький колегіум "Елінт" м. Запоріжжя 91 Макарова Оксана Петрівна
Гімназія N 71 м. Запоріжжя 90 Куликовський Микола Борисович
Ліцей N 105 м. Запоріжжя 88 Зиков Сергій Миколайович
НВК 16 м. Мелітополь 84 Лобач Галина Анатоліївна
Ліцей "Логос" м. Запоріжжя 81 Зиков Сергій Миколайович
Районний відділ освіти м. Оріхів 78 Калінінський Сергій Вікторович
Гімназія "Престиж" с. Балабине 77 Михайленко Людмила Анатоліївна
     Івано-Франківська область
     Загальна кількість учасників:         1 024
     Відмінних результатів                 157
     Добрих результатів                    387
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                    34
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 264 303 127 84 63 90 55 38
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Фізико-технічний ліцей (об'єднання шкіл) м. Івано- Франківськ 399 Куриндаш Наталія Олександрівна
Природничо-математичний ліцей м. Коломия 156 Чекан Ганна Миколаївна
ЗОШ N 18 м. Івано- Франківськ 97 Безп'ятюк Ольга Василівна
Долинський ліцей м. Долина 80 Гаразд Мирослав Степанович
     м. Київ та Київська область
     Загальна кількість учасників:            1 313
     Максимальних результатів                 1
     Відмінних результатів                    175
     Добрих результатів                       509
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                       58
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 332 504 158 186 77 8 18 30
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Районний відділ освіти м. Біла Церква 170 Кравченко Надія Дмитрівна
Відділ освіти Васильківської міської ради м. Васильків 157 Ємельянова Ольга Іванівна
Києво-Печерський ліцей N 171 "Лідер" м. Київ 79 Березовський Андрій Миколайович
Фастівський ліцей - інтернат м. Фастів 79 Яворський Віталій Антонович
Гімназія N 59 ім. О.М.Бойченка м. Київ 72 Кондратюк Світлана Євгеніївна
     Кіровоградська область
     Координатор                         Буряк Юрій Володимирович
     Загальна кількість учасників        1 460
     Відмінних результатів               263
     Добрих результатів                  623
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                  76
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 366 412 178 277 209 4 5 9
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Кіровоградський обласний ЗНВК гуманітарно-естетичного профілю м. Кіровоград 236 Буряк Юрій Володимирович
Об'єднання шкіл Кіровоградського району м. Кіровоград 90 Шутурмінська Віра Володимирівна
ЗОШ N 4 м. Кіровоград 83 Пікуща Любов Олександрівна
     Луганська область
     Координатор                         Юрченко Тетяна Вікторівна
     Загальна кількість учасників:       3 105
     Відмінних результатів               331
     Добрих результатів                  1059
     Кількість шкіл, що
     взяли участь у конкурсі:            62
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 698 936 491 673 269 8 10 20
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
ЗОШ N 16 (об'єднання шкіл) м. Северодонецьк 369 Бурмістренко Тетяна Миколаївна
Луганський методичний центр (об'єднання шкіл) м. Луганськ 367 Чистякова Ірина Ігорівна
ЗОШ N 1 ім. Горького м. Краснодон 272 Данильченко Наталія Миколаївна
ССФМШ N 22 (об'єднання шкіл) м. Алчевськ 239 Крохмаль Валерій Петрович
Гімназія N 1 (об'єднання шкіл) м. Красний Луч 164 Олач Оксана Вікторівна
Спеціалізована школа N 5 м. Антрацит 132 Антощенко Оксана Володимирівна
Відділ освіти м. Ровеньки 111 Румянцева Людмила Валентинівна
Об'єднання шкіл Слов'яносербського району с. Слов'яносербськ 109 Грекова Вікторія Миколаївна
НВК N 59 (об'єднання шкіл) м. Луганськ 107 Тищенко Галина Миколаївна
Брянська ЗОШ N 23 м. Брянка 97 Матюшкіна Світлана Іванівна
Рубежанський ліцей м. Рубіжне 94 Ревека Валерій Ігорович
Районний відділ освіти м. Кремінна 82 Мацегора Людмила Іванівна
Сватівська ЗОШ N 8 м. Сватове 78 Лаврушко Володимир Миколайович
Валуйська ЗОШ N 2 с. Валуйське 77 Оглобліна Людмила Костянтинівна
ЗОШ N 36 м. Луганськ 72 Юрченко Тетяна Вікторівна
Багатопрофільна гімназія м. Кіровськ 71 Ткаченко Лідія Михайлівна
     Львівська область
     Координатор                     Алексейчук Володимир Іванович
     Загальна кількість учасників    6 194
     Максимальних результатів        2
     Відмінних результатів           830
     Добрих результатів              2444
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:              204
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 1714 1877 1044 902 446 61 95 55
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Відділ освіти м. Яворів 341 Гуряк Ганна Михайлівна
Фізико-математичний ліцей м. Львів 331 Алексейчук Володимир Іванов.
Відділ освіти м. Стрий 251 Івашків Світлана Яківна
Відділ освіти м. Мостиська 242 Мартин Марія Іванівна
Самбірська гімназія м. Самбір 175 Шварц Данута Юліанівна
ЗОШ N 66 м. Львів 166 Білик Марія Михайлівна
ЗОШ N 96 м. Львів 143 Саноцька Зоряна Іллівна
ЗОШ N 75 м. Львів 128 Куниш Орися Іванівна
Гімназія "Євшан" м. Львів 117 Пирожик Людмила Михайлівна
ЗОШ N 2 м. Городок 111 Максимець Галина Петрівна
ЗОШ N 52 м. Львів 104 Кутянська Світлана Василівна
ЗОШ N 78 м. Львів 98 Ріппель Лариса Петрівна
Відділ освіти м. Золочів 97 Булас Надія Антонівна
Спеціалізована школа N 2 м. Дрогобич 94 Бурий Андрій Романович
ЗОШ N 74 м. Львів - Рудно 93 Грицик Катерина Богданівна
ЗОШ N 99 м. Львів 89 Русик Анжела Вікторівна
Гімназія "Престиж" м. Львів 88 Коваль Галина Степанівна
ЗОШ N 32 м. Львів 88 Ткачик Ольга Семенівна
Відділ освіти м. Старий Самбір 82 Лешкович Марія Степанівна
ЗОШ N 55 м. Львів 78 Будзар Ігор Володимирович
Яворівська гімназія ім. О.Маковея м. Яворів 76 Лещишин Олександра Фдорівна
ЗОШ N 91 м. Львів 75 Прокопчук Лариса Адамівна
     Миколаївська область
     Координатор                     Ліскович Олена Володимирівна
     Загальна кількість учасників:   2 869
     Відмінних результатів           649
     Добрих результатів              1218
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі               114
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 666 967 465 460 288 2 14 7
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Миколаївський НМЦ УО м. Миколаїв 1108 Мандзарук Світлана Михайлівна
Міський НМЦ м. Вознесенськ 264 Федорова Валентина Мойсеївна
Первомайське УО м. Первомайськ 189 Свистунова Валентина Михайлівна
Управління безперервної освіти і науки м. Южноукраїнськ 124 Артюх Олена Олександрівна
Відділ освіти м. Доманівка 116 Семидівка Марія Василівна
Відділ освіти м. Нова Одеса 101 Бончук Олена Миколаївна
Відділ освіти Жовтневого району м. Миколаїв 99 Драгуновська Ольга Миколаївна
Відділ освіти м. Очаків 90 Бублик Наталія Василівна
     Одеська область
     Загальна кількість учасників:           1 322
     Відмінних результатів                   121
     Добрих результатів                      498
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                      44
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 394 436 207 174 72 13 14 12
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Відділ освіти м. Болград 242 Панасенко Елла Миколаївна
Відділ освіти м. Кілія 183 Горбан Дайна Янівна
Відділ освіти м. Балта 133 Полуніна Світлана Володимирівна
Рішельєвський ліцей м. Одеса 125 Зеленін Сергій Володимирович
ЗОШ N 82 м. Одеса 93 Юрганова Ірина Володимирівна
Відділ освіти смт Любашівка 92 Євич Ганна Василівна
Гімназія N 9 м. Одеса 78 Леонова Людмила Юріївна
     Полтавська область
     Координатор                    Шостя Світлана Петрівна,
                                    Сучкова Валентина Михайлівна
     Загальна кількість учасників:  2 867
     Максимальних результатів       1
     Відмінних результатів          177
     Добрих результатів             1040
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:             92
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 778 980 246 492 353 1 2 15
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл м. Полтави м. Полтава 1150 Лісненко Наталія Павлівна
УО Лубенської міської ради м. Лубни 273 Пивовар Олексій Дмитрович
Відділ освіти м. Гадяч 149 Ємець Тамара Миколаївна
Гімназія N 17 м. Полтава 144 Кривчун Світлана Борисівна
Відділ освіти м. Лубни 137 Мисник Валентина Миколаївна
Відділ освіти м. Лохвиця 134 Куць Григорій Михайлович
ЗОШ N 37 м. Полтава 126 Лубкова Олена Михайлівна
Гімназія N 32 м. Полтава 124 Новікова Вікторія Миколаївна
Гімназія N 33 м. Полтава 95 Селюкова Валентина Іванівна
ЗОШ N 27 м. Полтава 75 Гладченко Наталія Анатоліївна
ЗОШ N 25 м. Полтава 70 Іщенко Тетяна Анатоліївна
Решетилівська гімназія смт Решетилівка 70 Черкун Валентина Миколаївна
     Рівненська область
     Загальна кількість учасників:          974
     Максимальних результатів               2
     Відмінних результатів                  132
     Добрих результатів                     385
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                     45
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 177 245 250 151 97 4 31 19
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Рівненське УО м. Рівне 445 Ключник Віктор Васильович
Районний колегіум (Відділ освіти Володимирецької РДА) м. Володимирець 212 Друзь Вадим Віталійович
     Сумська область
     Координатор                       Лабудько Степан Пилипович
     Загальна кількість учасників:     3 834
     Максимальних результатів          3
     Відмінних результатів             388
     Добрих результатів                1 229
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                84
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 1028 1051 544 689 472 1 43 6
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл Сумського району м. Суми 374 Мащенко Олександр Васильович
Шосткінська гімназія м. Шостка 296 Лук'янова Марина Фаридівна
Гімназія N 1 м. Суми 213 Казбан Тетяна Леонорівна
Конотопська гімназія м. Конотоп 198 Папенко Микола Миколайович
Спеціалізована школа N 29 м. Суми 180 Феденко Ірина Миколаївна
Відділ освіти м. Глухів 154 Тосунова Сніжана Павлівна
Великописарівська ЗОШ (об'єднання шкіл) с. Ямне 154 Мовчан Володимир Миколайович
Охтирська ЗОШ N 3 м. Охтирка 115 Чельмак Лариса Анатоліївна
Спеціалізована школа N 7 м. Суми 113 Кудояр Наталія Олексіївна
Об'єднання шкіл м. Кролевець 102 Лубенець Микола Іванович
Відділ освіти м. Тростянець 85 Назаренко Наталія Володимирівна
ЗОШ N 25 м. Суми 80 Єлізаренко Олена Григорівна
ЗОШ N 10 ім. О.Бутка м. Суми 78 Лісаченко Марина Олександрівна
ЗОШ N 2 (об'єднання шкіл) м. Путивль 76 Дідусенко Надія Миколаївна
ЗОШ N 17 м. Суми 73 Дьяченко Майя Юріївна
Об'єднання шкіл Охтирського району с. Чернеччина 72 Швець Лідія Іванівна
Буринська ЗОШ м. Буринь 70 Бариба Лариса Петрівна
     Тернопільська область
     Загальна кількість учасників:          1 706
     Відмінних результатів                  209
     Добрих результатів                     740
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                     119
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 415 576 322 213 133 8 31 8
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Відділ освіти м. Борщів 514 Мялковська Ольга Ярославівна
Відділ освіти м. Чортків 330 Кастранець Лілія Михайлівна
Відділ освіти м. Кременець 232 Шегера Світлана Володимирівна
Відділ освіти м. Теребовля 230 Кубашек Стефанія Степанівна
Об'єднання шкіл м. Тернопіль 151 Бойко Наталія Зиновіївна
     Харківська область
     Загальна кількість учасників:            5 457
     Максимальних результатів                 1
     Відмінних результатів                    728
     Добрих результатів                       2074
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                       112
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 1306 1646 584 1120 737 10 32 22
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Об'єднання шкіл м. Харків 727 Бондаренко Микола Валентинович
Гімназія N 46 ім. М.В.Ломоносова (об'єднання шкіл) м. Харків 501 Божинова Фаїна Яківна
ЗОШ N 88 (об'єднання шкіл) м. Харків 480 Бєлкіна Лариса Дмитрівна
Об'єднання шкіл м. Харків 474 Александрова Людмила Никифорівна
ЗОШ N 140 (об'єднання шкіл) м. Харків 466 Русанова Лариса Яківна
Ленінська РДА м. Харків 365 Клюхіна Анастасія Сергіївна
Харківський фізико-математичний ліцей N 27 м. Харків 275 Гельфгат Ілля Маркович
Зміївський ліцей м. Зміїв 272 Панова Яна Анатоліївна
ЗОШ N 2 (об'єднання шкіл) м. Куп'янськ 147 Юр'єва Зоя Валентинівна
Первомайська гімназія N 3 м. Первомайськ 127 Ткакіщак Оксана Анатоліївна
Гімназія N 1 смт Золочів 105 Нурлієва Людмила Дмитрівна
Зачепилівський ліцей смт Зачепилівка 104 Ковтуненко Марина Вікторівна
Балаклійська ЗОШ N 2 м. Балаклія 101 Задорожко Ірина Миколаївна
Липецька ЗОШ с. Липці 98 Кіпоренко Надія Павлівна
Ліцей "Промінь" с. Покотилівка 89 Макаренко Людмила Миколаївна
Відділ освіти м. Первомайський 81 Вакал Сергій Борисович
Люботинська ЗОШ N 5 м. Люботин 74 Пахомова Наталія Миколаївна
     Херсонська область
     Координатор                           Кисла Ірина Іванівна
     Загальна кількість учасників:         908
     Відмінних результатів:                114
     Добрих результатів:                   379
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                    58
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 173 352 135 132 114 - 1 1
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Херсонський ліцей Херсонської обласної ради м. Херсон 175 Кисла Ірина Іванівна
     Хмельницька область
     Координатор                       Гудзь Віктор Володимирович
     Загальна кількість учасників      3 282
     Відмінних результатів             364
     Добрих результатів                1078
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                58
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 901 962 726 363 272 18 33 7
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Управління освіти і науки м. Кам'янець- Подільський 369 Токар Оксана Володимирівна
Відділ освіти Кам'янець- Подільський р-н 318 Кухта Валентина Антонівна
Відділ освіти м. Старокостянтинів 173 Сукманюк Світлана Іванівна
Відділ освіти м. Хмельницький 163 Лісова Тетяна Григорівна
Старокостянтинівська гімназія м. Старокостянтинів 162 Бондарчук Сергій Михайлович
Відділ освіти м. Деражне 150 Корчова Любов Володимирівна
Управління освіти Славутської міської Ради м. Славута 146 Сиропятова Зоя Іванівна
Об'єднання шкіл Білогірського району смт Білогір'я 141 Пастернак Ольга Іванівна
Відділ освіти м. Теофіполь 132 Цісар Світлана Степанівна
Відділ освіти м. Городок 105 Ференс Григорій Григорович
Відділ освіти м.Ізяслав 93 Хмелюк Тетяна Василівна
Відділ освіти смт Чемерівці смт Чемерівці 93 Бойко Марія Іванівна
Відділ освіти Ярмолинецької РДА смт Ярмолинці 79 Попіль Ірина Федорівна
Відділ освіти м. Шепетівка 76 Швед Галина Іполитівна
ЗОШ N 7 м. Кам'янець- Подільський 74 Ганущак Надія Дмитрівна
     Черкаська область
     Загальна кількість учасників:            996
     Відмінних результатів                    106
     Добрих результатів                       405
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                       51
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 221 371 142 139 111 - 6 6
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
ЗОШ N 3 (об'єднання шкіл) м. Умань 337 Екало Наталія Олександрівна
Відділ освіти м. Черкаси 178 Тищенко Ірина Анатоліївна
Відділ освіти м. Золотоноша 149 Падалка Лілія Михайлівна
     Чернівецька область
     Координатор
     Загальна кількість учасників:            2 268
     Відмінних результатів                    340
     Добрих результатів                       876
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                       66
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 627 789 354 326 159 6 7 -
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Ліцей N 1 (об'єднання шкіл) м. Чернівці 1018 Пшенічка Пауль Францович
Глибоцький ліцей смт Глибока 312 Шова Ганна Іванівна
Герцаївський відділ освіти с. Герца 301 Рошка Іван Іванович
Об'єднання шкіл Кіцманського району м. Кіцмань 217 Кривого Ірина Михайлівна
Боянська ЗОШ с. Бояни 183 Морарь Леонід Филимонович
Відділ освіти Вижницької РДА м. Вижниця 94 Рибчук Галина Василівна
     Чернігівська область
     Координатор                        Лещенко Оксана Миколаївна
     Загальна кількість учасників:      1 013
     Відмінних результатів              124
     Добрих результатів                 367
     Кількість шкіл, що взяли
     участь у конкурсі:                 61
Загальна кількість учасників за віковими групами:
Клас 7 8 9 10 11 9 ф 10 ф 11 ф
К-сть уч. 237 312 137 150 144 - 27 6
Найактивніші учасники конкурсу:
Назва освітньої установи (осередки конкурсу) Населений пункт Кількість учасників Координатор
Науково-методичний центр освіти м. Чернігів 358 Морозова Ірина Григорівна
Ніжинська ЗОШ N 15 м. Ніжин 113 Левицька Тетяна Михайлівна