ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Л И С Т
17.12.2009 N 13011-1-4/17
Державна митна служба
України

Щодо сертифікації продуктів лову

Держспоживстандарт в додаток до свого листа від 25.11.2009 N 12139-1-4/17 (v1213609-09) щодо сертифікації продуктів лову повідомляє.
Продукти лову, а саме, риба жива та охолоджена та інші водні ресурси живі та охолоджені, мають дуже обмежений термін зберігання, який не перевищує, як правило від 2 до 10 діб.
Мінімальний термін проведення робіт з сертифікації та випробувань вищезазначеної продукції становить від 5 до 7 діб. Тобто в період робіт сертифікації такої продукції термін її придатності фактично або майже закінчується, що може призвести до введення в обіг на ринку України продукції, непридатної до реалізації.
У зв'язку з цим, Держспоживстандарт вважає недоцільним проведення робіт з сертифікації риби живої та охолодженої та інших водних ресурсів живих та охолоджених і супроводжувати таку продукцію сертифікатом відповідності або свідоцтвом про визнання сертифіката відповідності при здійсненні митного оформлення та її реалізації не потрібно.
Всі інші продукти лову та харчові продукти з них відповідно до статті 10 Закону України "Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них" (486-15) повинні супроводжуватися сертифікатом відповідності або свідоцтвом про визнання сертифіката відповідності (для продукції, що імпортується).
Голова
Л.В.Лосюк
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua