УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
14.08.2006 N 383
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 серпня 2006 р.
за N 1022/12896
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державного комітету статистики N 375 (z0984-09) від 09.10.2009 )

Про внесення змін та доповнень до Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 1-кб (термінова) "Звіт про виконання будівельних робіт"

Відповідно до статей 14, 18 Закону України "Про державну статистику" (2614-12) , з метою подальшого вдосконалення державних статистичних спостережень зі статистики будівництва та отримання повної, усебічної та об'єктивної статистичної інформації НАКАЗУЮ:
1. Унести зміни та доповнення до Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 1-кб (термінова) "Звіт про виконання будівельних робіт", затвердженої наказом Держкомстату України 20.12.2005 N 430 (z1583-05) та зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 29.12.2005 за N 1583/11863, що додаються.
2. Департаменту статистики виробництва (Овденко Л.М.) підготувати і передати адміністративно-господарському департаменту (Царський В.І.) оригінал Інструкції зі змінами та доповненнями, унесеними пунктом 1 цього наказу, для виготовлення.
3. Адміністративно-господарському департаменту (Царський В.І.) забезпечити контроль за своєчасним виготовленням та доставкою Інструкції зі змінами та доповненнями, унесеними пунктом 1 цього наказу, на адресу головних управлінь статистики в Автономній Республіці Крим, областях, місті Києві та Управління статистики в місті Севастополі.
4. Департаменту фінансового забезпечення, бухгалтерського обліку та звітності (Кучіна І.Ю.) забезпечити фінансування робіт з виготовлення та доставки Інструкції зі змінами та доповненнями, унесеними пунктом 1 цього наказу.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Головка В.А.
В.о. Голови
К.М. Шишкіна
ЗАТЕРДЖЕНО
Наказ Держкомстату України
14.08.2006  N 383
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 серпня 2006 р.
за N 1022/12896

ЗМІНИ ТА ДОПОВНЕННЯ

до Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 1-кб (термінова) "Звіт про виконання будівельних робіт" ( z1583-05 )

1. Викласти друге речення підпункту 1.1 у такій редакції:
"До будівельних робіт відповідно до ДК 009:2005 Класифікації видів економічної діяльності відповідно до наказу Держспоживстандарту України від 26.12.2005 N 375 (v0375609-05) (КВЕД, секція F "Будівництво") належать роботи з підготовки будівельних ділянок, будівництва будівель та споруд, установлення інженерного устаткування будівель та споруд, роботи із завершення будівництва та оренди будівельної техніки з оператором".
2. Доповнити підпункт 1.2 після третього абзацу новим четвертим абзацом:
"При здійсненні монтажу устаткування до обсягів будівельних робіт включається лише вартість виконання робіт з монтажу устаткування, без урахування вартості його придбання, за винятком обладнання внутрішнього водопроводу, каналізації, опалення, газопостачання, вентиляції та кондиціонування повітря (уключаючи вартість опалювальних котлів, радіаторів, калориферів, бойлерів та інших санітарно-технічних виробів і облаштувань), а також інших внутрішніх трубопроводів, що забезпечує функціонування будівлі."
У зв'язку з цим четвертий абзац уважати абзацом п'ятим.
3. Виключити підпункт 1.3. У зв'язку з цим підпункти 1.4 - 1.7 уважати відповідно підпунктами 1.3 - 1.6.
4. Доповнити підпункт 1.3 після першого абзацу новими другим та третім абзацами:
"Капітальний ремонт будівлі - це комплекс ремонтно-будівельних робіт, який передбачає заміну, відновлення та модернізацію конструкцій і обладнання будівель у зв'язку з їх фізичною зношеністю та руйнуванням, поліпшення експлуатаційних показників, а також покращання планування будівлі і благоустрою території без зміни будівельних габаритів об'єкта. Капітальний ремонт передбачає призупинення на час виконання робіт експлуатації будівлі в цілому або її частин (за умови їх автономності).
Поточний ремонт - це комплекс ремонтно-будівельних робіт, який передбачає систематичне та своєчасне підтримання експлуатаційних якостей та попередження передчасного зносу конструкцій і інженерного обладнання. Якщо будівля в цілому не підлягає капітальному ремонту, комплекс робіт поточного ремонту може враховувати окремі роботи, які класифікуються як такі, що належать до капітального ремонту (крім робіт, які передбачають заміну та модернізацію конструктивних елементів будівлі). Поточний ремонт повинен провадитись з періодичністю, що забезпечує ефективну експлуатацію будівлі або об'єкта з моменту завершення його будівництва (капітального ремонту) до моменту постановки на черговий капітальний ремонт (реконструкцію)".
У зв'язку з цим другий абзац уважати абзацом четвертим.
5. Виключити з першого абзацу підпункту 1.5 слова:
"а також дані про обсяг робіт, виконаних господарським способом, визначений за формами первинного обліку".
6. Доповнити підпункт 2.3 новими абзацами такого змісту:
"Розрахунок середньооблікової кількості штатних працівників облікового складу підприємств, які працювали неповний місяць, здійснюється відповідно до пункту 3.2.4 Інструкції зі статистики кількості працівників (z1442-05) .
Для підприємств, що працювали неповний рік (сезонний характер виробництва або створення після січня, за винятком тих підприємств, які вимушено зупиняли виробництво з ініціативи адміністрації), середньооблікова кількість штатних працівників облікового складу підприємств визначається згідно з пунктом 3.2.6 вищезгаданої Інструкції (z1442-05) ".
7. Підпункт 3.3 після третього абзацу доповнити новим четвертим абзацом:
"При заповненні графи 1 "відпрацьовано людино-годин" обов'язково має бути заповнена графа 2 "обсяг будівельних робіт".
8. Підпункт 3.4 доповнити таким реченням:
"Підставою для відображення у звітності вартості виконаних робіт за звітний місяць є дані первинного обліку".
Заступник директора департаменту
статистики виробництва
Н.Г. Луценко