УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ПРОМИСЛОВОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
25.12.2008 N 928
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства промислової політики N 744 (v0744581-09) від 26.10.2009 )

Щодо визначення відповідності критеріям енергоефективності та енергозбереження обладнання, матеріалів, виробів, а також проектів ефективним в частині впровадження передових енергозберігаючих технологій

З метою визначення енергозберігаючих проектів та обладнання критеріям енергоефективності та енергозбереження відповідно до Законів України "Про енергозбереження" (74/94-ВР) , "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання заходів з енергозбереження" (760-16) , "Про Єдиний митний тариф" (2097-12) , постанови Кабінету Міністрів України від 15.07.98 N 1094 (1094-98-п) "Про державну експертизу з енергозбереження", НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Методичні рекомендації щодо визначення відповідності критеріям енергоефективності та енергозбереження обладнання, матеріалів, виробів, а також проектів, ефективних в частині впровадження передових енергозберігаючих технологій та технологій з виробництва альтернативних джерел палива (далі - Методичні рекомендації), що додаються.
2. Керівникам структурних підрозділів в своїй роботі відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання заходів з енергозбереження" (760-16) керуватися Методичними рекомендаціями.
3. При надходженні до Міністерства промислової політики від промислових підприємств документів стосовно надання преференцій в частині звільнення від ввізного мита енергозберігаючого обладнання, матеріалів та комплектуючих, яке ввозиться на митну територію України відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання заходів з енергозбереження" (760-16) , вони повинні розглядатися:
3.1. Департаментом зовнішньоекономічних зв'язків (Петровський Ю.О.) щодо відповідності кодів, за якими декларується товар, Українській класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності та положенням Закону України "Про Митний тариф України" (2371-14) .
3.2. Департаментом загального машинобудування (Козирєв В.О.), Департаментом розвитку хімічної промисловості (Мешков В.В.), Департаментом металургійної промисловості (Абросімов М.І.), Державним департаментом тракторного і сільськогосподарського машинобудування (Саченко В.І.), Управлінням радіоелектронної промисловості та приладобудування (Кончиць М.В.) в частині, що подібні товари з аналогічними якісними показниками не виробляються підприємствами, що належать до сфери діяльності Мінпромполітики України. При необхідності до розгляду цих питань залучати головні (базові) організації Мінпромполітики за напрямком.
3.3. Відділом охорони праці, навколишнього середовища та пожежної безпеки (Хребтова Л.І.) щодо відповідності проекту критеріям енергоефективності.
3.4. Департаментом науково-технічного та інноваційно-інвестиційного забезпечення (Ноговіцин О.В.), якщо проект на впровадження енергозберігаючих заходів є інвестиційним, здійснюється реєстрація таких проектів.
4. Відділ охорони праці, навколишнього середовища та пожежної безпеки (Хребтова Л.І.):
4.1. Здійснює супровід проходження проектів у Мінпромполітики та забезпечує узагальнення матеріалів Міністерства з урахуванням позицій структурних підрозділів згідно з пунктом 3 даного наказу.
4.2. Здійснює щорічний моніторинг енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих, яке ввозиться на митну територію України та звільняється від ввізного мита відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14.05.2008 р. N 444 (444-2008-п) "Питання ввезення на митну територію України енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих".
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра промислової політики України Севернюка В.В.
Міністр
В.С.Новицький
( Методичні рекомендації не наводяться )