ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
АСОЦІАЦІЯ ПІДПРИЄМСТВ ПОБУТОВОЇ ТЕХНІКИ ТА ЕЛЕКТРОНІКИ
28.01.2010 N 1

МЕМОРАНДУМ

про співпрацю між Державною митною службою України та Асоціацією підприємств побутової техніки та електроніки

Державна митна служба України (далі - ДМСУ) в особі Голови Служби Макаренка Анатолія Вікторовича та Асоціація підприємств побутової техніки та електроніки (далі - Асоціація) в особі Президента Асоціації Яремчука Ореста Євгеновича (далі - Сторони),
визнаючи необхідність подолання тіньових механізмів ввезення в Україну побутової техніки та електроніки, створення надійних бар'єрів на шляху надходження на споживчий ринок товарів без сплати визначених чинним законодавством податків та зборів;
докладаючи зусилля для досягнення цих цілей шляхом укладення взаємних домовленостей при проведенні спільних чи скоординованих заходів;
підтверджуючи спільне бажання забезпечити в рамках чинного законодавства баланс інтересів держави та суб'єктів підприємницької діяльності;
визнаючи необхідність удосконалення законодавства для сприяння міжнародній торгівлі, розробки нормативно-регуляторних актів щодо прискорення, підвищення ефективності та прозорості процедур митного контролю та оформлення побутової техніки та електроніки;
домовились про наступне:

Стаття 1

Сприяти міжнародній торгівлі, запобігати завданню збитків економічним інтересам України та підприємствам - учасникам зовнішньоекономічної діяльності.

Стаття 2

Сприяти вдосконаленню митного законодавства, розробці нормативно-правових актів в напрямку створення ефективних митних процедур, розв'язання проблемних питань щодо декларування, здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, що переміщуються через митний кордон України.

Стаття 3

З метою боротьби з контрабандою та порушеннями митного законодавства, виявлення факторів підвищених ризиків при здійсненні зовнішньоекономічних операцій розвивати та удосконалювати співробітництво між Державною митною службою України та суб'єктами ринку побутової техніки та електроніки.

Стаття 4

Сприяти роботі суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, які добросовісно і у повному обсязі сплачують встановлені чинним: законодавством податки та збори при здійсненні ними зовнішньоекономічних операцій.

Стаття 5

Проводити роботу щодо забезпечення Державної митної служби України Асоціацією підприємств побутової техніки та електроніки інформацією стосовно вартісних, кількісних та вагових характеристик товарів, що ввозяться на митну територію України.

Стаття 6

Створити умови для запровадження в Україні передового світового досвіду постачання на внутрішній ринок країни імпортних товарів світових виробників побутової техніки та електроніки виключно легальними шляхами.

Стаття 7

Надавати на запит іншої Сторони необхідну інформацію (крім інформації, яка має обмеження щодо її розповсюдження відповідно до законодавства України) для виконання спільних домовленостей за формою та у терміни, передбачені Угодою про інформаційне забезпечення між Державною митною службою України та Асоціацією підприємств побутової техніки та електроніки.

Стаття 8

Координувати заходи, що представляють взаємний інтерес та спрямовані на захист економічних інтересів України та учасників ринку побутової техніки та електроніки.

Стаття 9

Умови цього Меморандуму жодним чином не обмежують і не забороняють Сторонам здійснювати іншу роботу, не передбачену цим Меморандумом.

Стаття 10

Меморандум набирає чинності з дати його підписання та залишається чинним протягом одного року.

Стаття 11

Дію Меморандуму може бути продовжено за взаємною згодою Сторін шляхом письмового повідомлення за місяць до закінчення його дії.

Стаття 12

У разі прийняття актів законодавства, які б унеможливлювали реалізацію окремих положень цього Меморандуму чи робили б їх запровадження недоцільним, Сторони звільнятимуться від будь-яких подальших зобов'язань за цим Меморандумом.

Стаття 13

Меморандум укладено у двох примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної зі Сторін.
Голова Державної
митної служби України
Президент Асоціації підприємств
побутової техніки та електроніки
А.В.Макаренко
О.Є.Яремчук
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua