УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА СУДОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Голови ДСА України
26.11.2003 N 629
( Порядок скасовано на підставі Наказу Державної судової адміністрації N 4 (z0106-10) від 13.01.2010 )

ПОРЯДОК

організації та проведення особистого прийому громадян у Державній судовій адміністрації України та територіальних управліннях Державної судової адміністрації

1. Цей Порядок визначає основні вимоги до організації та проведення особистого прийому громадян у Державній судовій адміністрації України (далі - ДСА України) та територіальних управліннях Державної судової адміністрації (далі - територіальних управліннях).
2. Особистий прийом громадян керівництвом ДСА України проводиться за адресою: Київ-21, вул. Липська, 18/5, в установлені графіком дні з 15-00 до 17-00; керівництвом територіальних управлінь Державної судової адміністрації за адресами їх місцезнаходження відповідно до розроблених графіків. Прийом Героїв України, Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної Праці, інвалідів Великої Вітчизняної війни та прирівняних до них осіб, кавалерів ордена "За заслуги" проводиться першочергово.
3. Вхід громадян до приміщень ДСА України та територіальних управлінь, в яких проводиться особистий прийом громадян, є вільним і не потребує оформлення перепусток та пред'явлення документів, що посвідчують особу.
4. Інформація про порядок і графік особистого прийому громадян керівництвом ДСА України публікується в газетах "Урядовий кур'єр", "Юридична практика", "Юридичний вісник України", "Закон і Бізнес", а також розміщується на посту охорони ДСА України в доступному для вільного огляду місці.
5. Організація особистого прийому наказом по ДСА України або територіальному управлінню покладається на відповідний підрозділ, групу працівників або окремого працівника.
6. Напередодні проведення керівництвом ДСА України та територіальних управлінь Державної судової адміністрації особистого прийому громадян, відповідальний працівник відповідного структурного підрозділу подає керівникові список громадян, які записані на прийом, із зазначенням прізвища, імені, по батькові, місця проживання, змісту порушеного питання, переліку посадових осіб чи органів державної влади, до яких звертався заявник, та інформацію про прийняті ними рішення.
7. Документи, що подаються громадянами для обгрунтування своїх заяв (клопотань), скарг або пропозицій (зауважень), попередньо вивчаються відповідальним працівником, який забезпечує організацію особистого прийому громадян керівництвом ДСА України або територіальних управлінь, після чого передаються керівнику, який веде прийом.
8. Відсутність документів про звернення до інших органів державної влади, які підтверджують заяву громадянина або самої письмової заяви, не є перешкодою у прийомі від громадянина документів.
9. Повторний прийом громадянина з питань, які вже розглядалися в ДСА України, проводиться в тому випадку, якщо порушене питання у першому обгрунтованому зверненні не було вирішене по суті.
10. Під час проведення особистого прийому громадян можуть бути присутні їхні представники, повноваження яких оформлені в установленому порядку, та особи, які перебувають у родинних стосунках з цими громадянами, - відповідно до ч. 3 ст. 5 Закону України "Про звернення громадян" (393/96-ВР) . Присутність сторонніх осіб під час проведення особистого прийому громадян допускається тільки за згодою відвідувача.
11. У разі, коли порушене громадянином питання вирішити на особистому прийомі неможливо через його складність і необхідність додаткового вивчення, громадянинові може бути запропоновано викласти його у формі письмової заяви. Подана громадянином на особистому прийомі письмова заява розглядається в порядку, встановленому законодавством для письмових звернень, і реєструється згідно з Інструкцією з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.97 N 348 (348-97-п) .

Додаток N 2
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Голови ДСА України
26.11.2003  N 629

ГРАФІК

особистого прийому громадян керівництвом Державної судової адміністрації України

Голова Карабань Володимир Якович перший понеділок кожного місяця з 15.00 до 17.00
Перший заступник Голови Костицький Василь Васильович другий вівторок кожного місяця з 15.00 до 17.00
Заступник Голови Балаклицький Іван Ілліч третя середа кожного місяця з 15.00 до 17.00
Заступник Голови Богданов Леонід Владиславович четвертий вівторок кожного місяця з 15.00 до 17.00
Заступник Голови Гашицький Олександр Васильович третій понеділок кожного місяця з 15.00 до 17.00