КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
від 11 лютого 2010 р. N 222-р
Київ

Про затвердження плану першочергових заходів щодо усунення недоліків системного характеру, що призводять до невиконання рішень національних судів

1. Затвердити план першочергових заходів щодо усунення недоліків системного характеру, що призводять до невиконання рішень національних судів (далі - план заходів), що додається.
2. Центральним органам виконавчої влади забезпечити виконання плану заходів та інформування Міністерства юстиції.
3. Міністерству юстиції подавати щокварталу до 10 числа місяця, що настає за звітним періодом, Кабінетові Міністрів України інформацію про хід виконання плану заходів.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 31

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Кабінету Міністрів України
від 11 лютого 2010 р. N 222-р

ПЛАН

першочергових заходів щодо усунення недоліків системного характеру, що призводять до невиконання рішень національних судів

1. Розробити та подати Кабінетові Міністрів України проекти Законів України:
про порядок виконання рішень національних судів, відповідачем за якими є держава, органи державної влади, державні установи та організації, органи місцевого самоврядування, а також підприємства, на які поширюється дія Закону України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна" (2864-14) ;
про захист прав кредиторів під час ліквідації державних та комунальних підприємств, а також підприємств, на які поширюється дія Закону України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна" (2864-14) .
                                Мін'юст, Мінфін, Мінекономіки.
                                Березень 2010 року.
2. Передбачити у проекті Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" кошти, необхідні для виплати відшкодування відповідно до пілотного рішення Європейського суду з прав людини у справі "Юрій Миколайович Іванов проти України".
                                Мінфін, Мін'юст.
                                I квартал 2010 року.
3. Передбачити під час підготовки проекту Державного бюджету України на 2011 рік кошти для фінансування видатків, пов'язаних з виконанням рішень національних судів, за якими боржником є держава, органи державної влади, державні установи та організації, а також підприємства, на які поширюється дія Закону України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна" (2864-14) .
                                Мінфін, Мін'юст.
                                III квартал 2010 року.
4. Забезпечити супроводження у Верховній Раді України проектів Законів України "Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження дії мораторію на примусову реалізацію майна боржника", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права особи на досудове провадження, розгляд справи судовим органом або виконавче провадження протягом розумного строку".
                                Мін'юст.
                                До прийняття Законів.
5. Підготувати та подати Мінфіну інформацію про суми заборгованості відповідно до рішень судів:
органів державної влади, державних установ та організацій;
підприємств, у статутних фондах яких частка держави становить не менш як 25 відсотків;
підприємств, включених до Реєстру підприємств паливно-енергетичного комплексу, які беруть участь у процедурі погашення заборгованості відповідно до Закону України "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу" (2711-15) .
                                Міністерства та інші центральні
                                органи виконавчої влади.
                                Лютий 2010 року.
6. Подати Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо визначення порядку погашення відповідно до рішень судів заборгованості органів державної влади, державних установ та організацій, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, на які поширюється дія Закону України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна" (2864-14) .
                                Мінфін.
                                Березень 2010 року.
7. З метою вирішення проблемних питань, пов'язаних із соціальними виплатами, подати Кабінетові Міністрів України інформацію про суму коштів, необхідну для щорічного здійснення соціальних виплат, право на отримання яких гарантовано законодавством, та обсяг заборгованості держави з таких виплат.
                                Мінпраці та інші центральні
                                органи виконавчої влади.
                                Лютий 2010 року.