МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
22.07.2005 N 335

Про утворення Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості

Відповідно до Цивільного кодексу України (435-15) , Господарського кодексу України (436-15) , Декрету Кабінету Міністрів України від 15 грудня 1992 року N 8-92 (8-92) "Про управління майном, що є у загальнодержавній власності", Закону України від 17 січня 2002 року N 2984 (2984-14) "Про вищу освіту", на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 травня 2005 року N 159-р (159-2005-р) "Про утворення Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості" НАКАЗУЮ:
1. Утворити Севастопольський національний університет ядерної енергії та промисловості на базі Севастопольського національного інституту ядерної енергії та промисловості (далі - СНІЯЕтаП) (юридична адреса: 99033, м. Севастополь, вул. Курчатова, 7).
2. Призначити виконуючим обов'язки ректора Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості, на умовах контракту, Смирнова Сергія Борисовича, за його згодою, за переведенням.
3. Припинити діяльність Севастопольського національного інституту ядерної енергії та промисловості (далі - СНІЯЕтаП) (юридична адреса: 99033, м. Севастополь, вул. Курчатова, 7) шляхом його ліквідації.
4. Призначити головою ліквідаційної комісії СНІЯЕтаП Мірошниченка С.Т.
5. Утворити ліквідаційну комісію відповідно до додатка до цього наказу.
6. Голові ліквідаційної комісії СНІЯЕтаП Мірошниченку С.Т.:
6.1. Працівників СНІЯЕтаП, не зайнятих у роботах з ліквідації, звільнити за п. 1 статті 40 КЗпП України (322-08) та забезпечити додержання їх прав та інтересів відповідно до чинного законодавства.
6.2. У встановленому порядку та терміни повідомити державного реєстратора про прийняття рішення щодо припинення діяльності юридичної особи та подати йому документи, необхідні для внесення до Єдиного державного реєстру відповідних записів.
6.3. Відповідно до чинного законодавства забезпечити опублікування у спеціальному додатку до газети "Урядовий кур'єр" та/або в офіційному друкованому виданні органу державної влади чи органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням юридичної особи інформацію про її ліквідацію, порядок і термін заяви претензій кредиторами, а явних (відомих) кредиторів повідомити персонально у письмовій формі.
6.4. У встановленому порядку провести інвентаризацію та оцінку наявного майна СНІЯЕтаП.
6.5. Скласти ліквідаційний баланс та подати його Мінпаливенерго на затвердження.
6.6. На час здійснення реорганізації під особисту відповідальність забезпечити надійний контроль та дотримання вимог ядерної та радіаційної безпеки, фізичного захисту та охорони ядерної установки та ядерних матеріалів.
6.7. Вжити інших заходів, пов'язаних з ліквідацією СНІЯЕтаП, передбачених чинним законодавством України.
7. Надати Департаменту майнових відносин Мінпаливенерго інформацію про вилучення СНІЯЕтаП з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.
8. Ліквідацію СНІЯЕтаП здійснити протягом трьох місяців з дати видання цього наказу.
9. Голові ліквідаційної комісії Мірошниченку С.Т. після здійснення заходів щодо ліквідації СНІЯЕтаП відповідно до положень цього наказу та вимог чинного законодавства, передати, а в. о. ректора Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості Смирнову С.Б. прийняти на баланс Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості майно, матеріальні цінності та документацію, необхідні для забезпечення діяльності цього університету, скласти передавальний акт та подати його Мінпаливенерго на затвердження.
10. В. о. ректора Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості Смирнову С.Б.:
10.1. У двотижневий термін підготувати проект статуту Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості, погодити його з Міністерством освіти і науки України та подати Мінпаливенерго на затвердження, після чого здійснити його державну реєстрацію у встановленому чинним законодавством порядку.
10.2. У встановленому чинним законодавством порядку та терміни забезпечити подання державному реєстратору документів, необхідних для здійснення державної реєстрації Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості.
10.3. У триденний термін з дати внесення запису до Єдиного державного реєстру підприємств, установ та організацій України про реєстрацію Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості надати Департаменту майнових відносин Мінпаливенерго відповідні підтверджувальні документи.
10.4. Забезпечити надійний контроль за дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки, фізичного захисту та охорони ядерної установки та ядерних матеріалів.
10.5. До 26 серпня 2005 року перевести всіх студентів, курсантів, слухачів, аспірантів та докторантів інституту до Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості для продовження навчання за обраними спеціальностями.
10.6. Вжити інших заходів, пов'язаних з утворенням Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості.
11. Департаменту кадрової та соціальної політики (Алексєєва Т.К.) підготувати матеріали для укладання контракту з виконуючим обов'язки ректора Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості в установленому порядку.
12. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Штейнберга М.О.
Міністр
І.Плачков

Додаток
до наказу
Мінпаливенерго України
22.07.2005  N 335

СКЛАД

ліквідаційної комісії Севастопольського національного інституту ядерної енергії та промисловості

МІРОШНИЧЕНКО С.Т. - перший проректор СНІЯЕтаП, голова комісії;
КУМКІН І.О. - проректор з економіки та фінансів СНІЯЕтаП, заступник голови комісії;
Члени комісії:
СИДОРОВА О.В. - заступник головного бухгалтера;
ЧУМЕЛЬ В.М. - завідувач відділом матеріально-технічного постачання;
БУРДАКОВА В.І. - завідувач відділу кадрів інституту;
СЕМЕНОВ Ю.Г. - начальник служби ФЗ і СР;
ШАПОРЕНКО О.В. - юрисконсульт.
Директор Департаменту
майнових відносин
В.Гайдуков