МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
07.04.2004 N 185

Про припинення діяльності ДВАТ "Шахта ім. В.Р. Менжинського" шляхом ліквідації

Відповідно до Господарського кодексу України (436-15) , Гірничого закону України (1127-14) НАКАЗУЮ:
1. Припинити діяльність ДВАТ "Шахта ім. В.Р. Менжинського" (м. Первомайськ) шляхом його ліквідації з урахуванням особливостей, встановлених спеціальним законодавством.
2. Створити ліквідаційну комісію у складі:
Гребеніков В.В. - в.о. директора ДВАТ "Шахта ім. В.Р. Менжинського", голова комісії.
Члени комісії:
Усік Т.З. - головний бухгалтер;
Гноєвая Л.В. - заступник головного бухгалтера;
Кукла І.М. - начальник відділу кадрів.
3. Голові ліквідаційної комісії Гребенікову В.В.:
3.1. Зупинити гірничі роботи 12 квітня 2004 року.
3.2. Працівників шахти, не зайнятих на проведенні робіт з ліквідації, звільнити за п. 1 ст. 40 КЗпП України (322-08) із забезпеченням додержання їх прав та інтересів відповідно до законодавства України про працю.
3.3. Відповідно до чинного законодавства опублікувати в офіційному друкованому виданні органу державної влади чи органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням підприємства інформацію про його ліквідацію, порядок та термін заяви претензій кредиторами, а явних (відомих) кредиторів повідомити персонально в письмовій формі.
3.4. Провести інвентаризацію, оцінити основні фонди і товарно-матеріальні цінності.
3.5. Скласти передавальний баланс з ДП "Луганська обласна дирекція "Луганськвуглереструктуризація" відповідно до проекту ліквідації шахти та подати його на затвердження Міністерству палива та енергетики.
Термін - 1 червня 2004 року
3.6. У встановленому порядку і терміни провести роботу із стягнення дебіторської заборгованості підприємства та розрахуватися з кредиторами.
Якщо вартості майна підприємства, що ліквідується, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, у двомісячний термін звернутися до господарського суду із заявою щодо порушення справи про банкрутство відповідно до ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) . Скласти ліквідаційний баланс та подати його з висновками ліквідаційної комісії Міністерству палива та енергетики України на затвердження.
Термін - 1 серпня 2004 року.
4. Генеральному директору ДП "Первомайськвугілля" Бурбело С.Л. забезпечити роботу ліквідаційної комісії ДВАТ "Шахта ім. В.Р. Менжинського" та щомісячне надання Департаменту вугільної промисловості Мінпаливенерго звіту за результатами цієї роботи.
5. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 серпня 1997 року N 939 (939-97-п) "Про затвердження Порядку ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств Міністерства вугільної промисловості" у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 6 липня 2002 р. N 938 (938-2002-п) призначити ДП "Луганська обласна дирекція "Луганськвуглереструктуризація" (Файнгольд О. П.) замовником та виконавцем робіт, передбачених проектом ліквідації ДВАТ "Шахта ім. В.Р. Менжинського", крім робіт із створення нових робочих місць.
6. ДП "Луганська обласна дирекція "Луганськвуглереструктуризація" (Файнгольд О.П.):
6.1. Прийняти згідно із затвердженим Міністерством палива та енергетики передавальним балансом ДВАТ "Шахта ім. В.Р. Менжинського" на свій баланс заборгованість із забезпечення працівників окремих категорій населення побутовим вугіллям, основні виробничі фонди шахти, які підлягають ліквідації, а також заборгованість за виконані роботи відповідно до проекту ліквідації шахти, витрати на проектно-вишукувальні роботи та проведення експертизи проекту.
Термін - 1 липня 2004 року.
6.2. Забезпечити виконання комплексу робіт, передбаченого проектом ліквідації, та забезпечити працівників і окремі категорії населення побутовим вугіллям у період ліквідаційних робіт згідно із чинним законодавством.
6.3. Здійснити оплату ліквідаційних робіт за рахунок коштів державного бюджету, передбачених на реструктуризацію вугільної та торфодобувної промисловості.
7. Управлінню реструктуризації вугільних і торфодобувних підприємств (Чертков В.Р.) письмово повідомити орган державної реєстрації, який здійснив реєстрацію ДВАТ "Шахта ім. В.Р. Менжинського", про те, що ДВАТ "Шахта ім. В.Р. Менжинського" знаходиться у процесі припинення діяльності.
8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Корзуна А.В.
Перший заступник Міністра
Ю.Ященко