МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
30.04.2004 N 229

Про реорганізацію ДВАТ "Трест "Макіїввуглебуд"

Відповідно до Закону України "Про господарські товариства" (1576-12) , Декрету Кабінету Міністрів України від 15 грудня 1992 року N 8-92 (8-92) "Про управління майном, що є у загальнодержавній власності", Господарського кодексу України (436-15) та на підставі звернення державного відкритого акціонерного товариства "Трест "Макіїввуглебуд" (лист від 21.11.2003 N 01/689) НАКАЗУЮ:
1. Припинити діяльність ДВАТ "Трест "Макіїввуглебуд" шляхом реорганізації: поділу його на державне відкрите акціонерне товариство "Макіїввуглебуд" (юридична адреса: 86004, Донецька обл., м. Макіївка, вул. Панченка, 11) та державне відкрите акціонерне товариство "Вуглебуд" (юридична адреса: 86004, Донецька обл., м. Макіївка, сел. Ханжонкове).
2. Виконання обов'язків директора - голови правління ДВАТ "Макіїввуглебуд" покласти на Нестеренка Володимира Олексійовича, а ДВАТ "Вуглебуд" - на Романенка Володимира Дмитровича до укладання контрактів з директорами - головами правлінь в установленому порядку.
3. Директору - голові правління ДВАТ "Трест "Макіїввуглебуд" Богацькому С.В. передати, а виконуючим обов'язки директорів - голові правлінь ДВАТ "Макіїввуглебуд" Нестеренку В.О. і ДВАТ "Вуглебуд" Романенку В.Д. прийняти станом на 01.05.2004 на баланс новостворених акціонерних товариств основні фонди та матеріальні цінності, скласти розподільчий баланс і до 20.05.2004 подати його Мінпаливенерго на затвердження.
4. Виконуючим обов'язки директорів - голів правлінь ДВАТ "Макіїввуглебуд" Нестеренку В.О. і ДВАТ "Вуглебуд" Романенку В.Д.:
4.1. Забезпечити проведення незалежної оцінки майна ДВАТ "Макіїввуглебуд", ДВАТ "Вуглебуд" відповідно до чинного законодавства та підготувати відповідні акти оцінки майна з урахуванням рецензії до експертного висновку та подати їх Мінпаливенерго на затвердження.
4.2. Підготувати проекти статутів новостворених акціонерних товариств, подати їх разом з актами оцінки майна Мінпаливенерго на затвердження.
4.3. Здійснити державну реєстрацію статутів у порядку та терміни, передбачені чинним законодавством.
4.4. Підготувати проекти планів розміщення акцій товариств та подати Мінпаливенерго на погодження.
4.5. Здійснити реєстрацію випусків акцій у Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку в установленому порядку.
5. Директору - голові правління ДВАТ "Трест "Макіїввуглебуд" Богацькому С.В.:
5.1. Вжити заходів щодо додержання прав та інтересів працівників товариства, що реорганізується, відповідно до чинного законодавства.
5.2. Здійснити всі заходи, пов'язані з реорганізацією товариства, вилучити його з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) та у п'ятиденний термін повідомити про це Департамент майнових відносин та Управління кадрової політики Мінпаливенерго.
6. Узяти до відома, що директор - голова правління ДВАТ "Макіїввуглебуд" Богацький С.В. буде звільнений з посади відповідно до п. 1 ст. 40 КЗпП України (322-08) і контракт з ним буде розірваний в установленому порядку. Ознайомити Богацького С.В. з цим пунктом наказу.
7. Управлінню кадрової політики (Мамчій Л.М.) подати пропозиції щодо кандидатур на посади директорів - голів правлінь ДВАТ "Макіїввуглебуд" та ДВАТ "Вуглебуд" і підготувати матеріали для укладання контрактів з ними в установленому порядку.
8. Установити, що:
8.1. ДВАТ "Вуглебуд" є правонаступником майнових прав та зобов'язань ДВАТ "Трест "Макіїввуглебуд" відповідно до розподільчого балансу.
8.2. ДВАТ "Макіїввуглебуд" є правонаступником майнових прав та зобов'язань ДВАТ "Трест "Макіїввуглебуд" відповідно до розподільчого балансу, в тому числі за господарськими договорами підряду, укладеними ДВАТ "Трест "Макіїввуглебуд".
9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Корзуна А.В.
Міністр
С.Тулуб