МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
 
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 
26.03.2004 N 32-р
 
 

Про забезпечення складання проекту Державного бюджету України на 2005 рік

 
З метою виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 березня 2004 року N 150-р (150-2004-р) "Про заходи щодо забезпечення складання проекту Державного бюджету України на 2005 рік" З О Б О В' Я З У Ю:
 
1. Департамент економічного і фінансового регулювання ПЕК (Петриковець К.Я.):
 
1.1. До 31 березня 2004 року надати Державній податковій адміністрації України пропозиції до Програми погашення у 2005 році заборгованості перед бюджетом із сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) суб'єктами господарювання.
 
1.2. Подавати на запит Мінфіну у визначені ним строки докладну інформацію з відповідними обґрунтуваннями і пропозиціями щодо підготовки і внесення до Верховної Ради України проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік".
 
2. Департамент нафтогазової та нафтопереробної промисловості (Євдощук М.І.):
 
2.1. До 15 квітня 2004 року надати Мінфіну інформацію про застосування у I кварталі поточного року суб'єктами господарювання, які здійснюють експорт природного газу, ставки вивізного (експортного) мита, передбаченої статтею 5 Закону України "Про Державний бюджет України на 2004 рік" (1344-15) , у розмірі 10 доларів США за 1000 куб. метрів.
 
2.2. До 15 квітня 2004 року подати Державній податковій адміністрації України аналіз ефективності застосування нульової ставки податку на додану вартість у 2003 році та I кварталі поточного року разом з пропозиціями стосовно доцільності застосування цієї норми у 2005 році.
 
2.3. До 30 квітня 2004 року надати Мінфіну пропозиції стосовно доцільності виконання у 2005 році НАК "Нафтогаз України" робіт з будівництва магістральних проводів-відводів для газифікації сільських населених пунктів (за відповідним переліком) у рахунок погашення заборгованості (недоїмки) минулих років цієї компанії за платежами до державного бюджету.
 
2.4. До 1 квітня 2004 року надати Мінфіну розрахунок і обґрунтування прогнозних обсягів видобутку та реалізації природного газу і газового конденсату, нафти, транзитного транспортування природного газу через територію України, транспортування нафти в 2005 році, а також розрахунок рентних платежів за видобуток природного газу і газового конденсату, нафти.
 
3. Департамент майнових відносин (Малий І.А.), Адміністративно-господарський департамент (Назаренко І.В.), Управління бухгалтерського обліку і звітності (Лесик Л.С.), Департамент атомно-промислового комплексу (Павленко В.М.) до 1 травня 2004 р. надати Фонду державного майна України розрахунок прогнозних обсягів надходження до Державного бюджету України у 2005 році орендної плати за договорами оренди нерухомого державного майна площею до 200 кв. м, а також інформацію про внесення плати за оренду майна бюджетних установ.
 
4. Департамент майнових відносин (Малий І.А.), Управління кадрової політики (Мамчій Л.М.), Управління бухгалтерського обліку і звітності (Лесик Л.С.), Департамент атомно-промислового комплексу (Павленко В.М.), Юридичне управління (Єфіменко І.В.):
 
4.1. Уточнити перелік установ, підприємств та організацій щодо відповідності їх статусу бюджетної установи та щодо форми здійснення видатків на їх утримання (в тому числі, виходячи з питомої ваги спеціального фонду, норм законодавства) і, зокрема, розглянути питання стосовно доцільності підготовки фахівців Севастопольським інститутом ядерної енергії та промисловості за державним замовленням.
 
4.2. Надати до 25 квітня поточного року Департаменту економічного і фінансового регулювання ПЕК (Петриковець К.Я.) пропозиції щодо уточнення переліку програм Державного бюджету на 2004 рік у розрізі бюджетних установ, яким пропонується надати статус одержувачів державних коштів, починаючи з 2005 року.
 
5. Департамент атомно-промислового комплексу (Павленко В.М.), Управління бухгалтерського обліку і звітності (Лесик Л.С.), Управління кадрової політики (Мамчій Л.М.), Юридичне управління (Єфіменко І.В.) в місячний строк проаналізувати стан виконання підпункту 5 пункту 6 Прикінцевих положень Бюджетного кодексу України (2542-14) , Указу Президента України від 25 грудня 2001 року N 1251 (1251/2001) "Про зміцнення фінансової дисципліни та запобігання правопорушенням у бюджетній сфері" та надати Департаменту майнових відносин (Малий І.А.) для узагальнення і врегулювання зазначеного питання свої пропозиції щодо передачі мережі бюджетних установ відповідно до розмежування видатків між державним та місцевими бюджетами.
 
6. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.
 
Перший заступник Міністра С.Тітенко