МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
10.02.2004 N 86

Про припинення діяльності ДП "Шахта N 71 "Індустрія" шляхом ліквідації

( Дію Наказу призупинено згідно з Розпорядженням Міністерства палива та енергетики N 98-р (vr098558-04) від 09.07.2004 )
Відповідно до Господарського кодексу України (436-15) , Гірничого закону України (1127-14) , НАКАЗУЮ:
1. Припинити діяльність ДП "Шахта N 71 "Індустрія" (м. Ровеньки) шляхом його ліквідації з урахуванням особливостей, встановлених спеціальним законодавством.
2. Створити ліквідаційну комісію у складі:
Семенюк І.Г. - голова комісії за його згодою;
Члени комісії:
Капічникова Н.М. - головний бухгалтер;
Яценко О.П. - начальник відділу кадрів;
Чалий В.С. - головний інженер;
Конопкін Ю.В. - головний механік;
Левченко В.С. - головний маркшейдер;
Качанов М.С. - голова Незалежної профспілки гірників (за згодою).
3. Голові ліквідаційної комісії Семенюку І.Г.:
3.1. Зупинити гірничі роботи з 11 лютого 2004 року.
3.2. Працівників шахти, не зайнятих на проведенні робіт з ліквідації, звільнити за п.1 ст. 40 КЗпП України (322-08) із забезпеченням додержання їх прав та інтересів відповідно до законодавства України про працю.
3.3. Відповідно до чинного законодавства опублікувати в офіційному друкованому виданні органу державної влади чи органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням підприємства інформацію про його ліквідацію, порядок та термін заяви претензій кредиторами.
3.4. Провести інвентаризацію, оцінити основні фонди і товарно-матеріальні цінності.
3.5. Скласти передавальний баланс з ДП "Луганська обласна дирекція "Луганськвуглереструктуризація" відповідно до проекту ліквідації шахти та подати його на затвердження Міністерству палива та енергетики.
Термін - 1 травня 2004 року.
3.6. У встановленому порядку і терміни провести роботу із стягнення дебіторської заборгованості підприємства та розрахуватися з кредиторами.
Якщо вартості майна підприємства, що ліквідується, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, у двомісячний термін звернутися до господарського суду із заявою щодо порушення справи про банкрутство відповідно до ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) . Скласти ліквідаційний баланс та подати його з висновками ліквідаційної комісії Міністерству палива та енергетики України на затвердження.
Термін - 1 червня 2004 року.
4. Генеральному директору ДП "Ровенькиантрацит" Зюкову Ю.Є. забезпечити роботу ліквідаційної комісії ДП "Шахта N 71 "Індустрія" та щомісячне надання Мінпаливенерго звіту за результатами цієї роботи.
5. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 серпня 1997 р. N 939 (939-97-п) "Про затвердження Порядку ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств Міністерства вугільної промисловості", у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 6 липня 2002 р. N 938 (938-2002-п) , призначити ДП "Луганська обласна дирекція "Луганськвуглереструктуризація" (Файнгольд О.П.) замовником та виконавцем робіт, передбачених проектом ліквідації ДП "Шахта N 71 "Індустрія".
6. ДП "Луганська обласна дирекція "Луганськвуглереструктуризація" (Файнгольду О.П.):
6.1. Прийняти згідно із затвердженим Міністерством палива та енергетики передавальним балансом ДП "Шахта N 71 "Індустрія" на свій баланс заборгованість із забезпечення працівників окремих категорій населення побутовим вугіллям, основні виробничі фонди шахти, які підлягають ліквідації, а також заборгованість за виконані роботи відповідно до проекту ліквідації шахти, витрати на проектно-вишукувальні роботи та витрати за проведення експертизи проекту.
Термін - 1 червня 2004 року.
6.2. Забезпечити виконання комплексу робіт, передбачених проектом ліквідації, та забезпечити працівників і окремі категорії населення побутовим вугіллям у період ліквідаційних робіт згідно із чинним законодавством.
6.3. Здійснити оплату ліквідаційних робіт за рахунок коштів державного бюджету, передбачених на реструктуризацію вугільної та торфодобувної промисловості.
7. Управлінню реструктуризації вугільних і торфодобувних підприємств (Черткову В.Р.) письмово повідомити орган державної реєстрації, який здійснив реєстрацію ДП "Шахта N 71 "Індустрія", про те, що ДП "Шахта N 71 "Індустрія" знаходиться у процесі припинення діяльності.
8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Корзуна А.В.
Міністр
С.Єрмілов