УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
Департамент валютного регулювання
Л И С Т
27.11.2009 N 13-411/7710-22090
Керівникам банків,
територіальних управлінь
Національного банку України,
АТ "Українська фінансова
група",
Українського державного
підприємства поштового
зв'язку "Укрпошта"
( Лист втратив чинність на підставі Листа Національного банку N 13-411/1053-2901 (v2901500-10) від 25.02.2010 )
ТЕРМІНОВО!
Звертаємо увагу керівників, що не всі банки виконують в повному обсязі вимоги листа Національного банку України від 20.11.2009 N 13-121/7551-21689 (v2168500-09) інформацію про встановлені до початку робочого дня курси купівлі та продажу готівкових доларів США, євро, російських рублів за гривні. Як правило, банки у файлах, які надсилаються до Національного банку України допускають такі помилки:
- назва файлу не відповідає коду МФО банку - юридичної особи;
- файл надається в архівному вигляді;
- структура файлу банку не відповідає структурі файлу-зразку (Kurs.dbf), що надсилався разом із листом Національного банку України для заповнення;
- у відповідному полі файлу не зазначено МФО банку - юридичної особи;
- курси вказані за 100 або 1000 одиниць валюти (треба за 1 одиницю валюти).
Окрім того, окремі файли надсилаються із значним запізненням.
Вищезазначене свідчить про відсутність контролю з боку керівників банків за інформацією, що надається Національну банку України. При цьому, працівниками Національного банку України витрачається значна кількість часу для виправлення помилок банків.
У зв'язку з вищезазначеним, зобов'язую посилити контроль за формуванням та надсиланням інформації до Національного банку України інформацію про встановлені до початку робочого дня курси купівлі та продажу доларів США, євро, російських рублів за гривні.
Разом з тим повідомляємо, що курси купівлі та продажу готівкової іноземної валюти, що встановлюються банками кожної п'ятниці (у останній робочий день перед святами) застосовуються у п'ятницю та вихідні дні (у святкові дні).
Інформація про встановлені на вихідні (святкові) дні курси купівлі та продажу доларів США, євро, російських рублів за гривні до Національного банку України не надсилається.
Відповідальність за виконання даного листа покладається на керівників банків (фінансових установ).
Перший заступник Голови
А.В.Шаповалов