КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
від 17 лютого 2010 р. N 264-р
Київ

Про утворення Українського навчально-науково-інноваційного центру новітньої сільськогосподарської техніки і технологій

1. Погодитися з пропозицією Міністерства аграрної політики та Міністерства промислової політики щодо утворення Національним університетом біоресурсів і природокористування Українського навчально-науково-інноваційного центру новітньої сільськогосподарської техніки і технологій (далі - Центр) з конструкторсько-технологічним бюро як структурного підрозділу Університету.
2. Національному університету біоресурсів і природокористування протягом місяця затвердити положення про Центр, передбачивши, що основними завданнями Центру є:
підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації фахівців відповідно до вимог Болонського процесу і міжнародних стандартів з використанням під час навчального процесу новітньої сільськогосподарської техніки та обладнання;
провадження науково-дослідної та інноваційної діяльності з питань розроблення, випробування і впровадження новітньої сільськогосподарської техніки, обладнання та технологій;
розроблення та сприяння впровадженню новітньої техніки, обладнання та технологій для отримання високоякісної, безпечної для життя та конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції;
вивчення та аналіз ринку новітньої техніки та обладнання, сприяння впровадженню в практику наукових досягнень з метою підвищення технічного і технологічного рівня вітчизняного сільськогосподарського машинобудування.
3. Міністерству фінансів та Міністерству аграрної політики під час доопрацювання проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" та підготовки проектів Державного бюджету України на наступні роки передбачати кошти для забезпечення діяльності Центру.
4. Національному університету біоресурсів і природокористування залучати вітчизняні та іноземні інвестиції для забезпечення діяльності Центру.
5. Міністерству промислової політики, Міністерству аграрної політики сприяти Національному університету біоресурсів і природокористування:
у забезпеченні Центру необхідними технічними засобами вітчизняного та іноземного виробництва, зокрема сільськогосподарською і лісогосподарською технікою, обладнанням та технологічними лініями з переробки, зберігання і транспортування сільськогосподарської продукції, для їх апробації, модернізації і використання у навчально-науково-виробничих цілях;
у налагодженні співробітництва Центру з вітчизняними та іноземними виробниками сільськогосподарської техніки, обладнання та технологій, науковими установами Національної академії наук, Національної академії аграрних наук, вищими навчальними закладами технічного і сільськогосподарського профілю.
6. Міністерству аграрної політики подати Кабінетові Міністрів України в установленому порядку проект постанови Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Статуту Національного університету біоресурсів і природокористування.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 22