МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
16.07.2004 N 402

Про реорганізацію системи управління електроенергетичним комплексом України

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22 червня 2004 року N 794 (794-2004-п) "Про утворення Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України" НАКАЗУЮ:
1. Департаменту майнових відносин (Лисенко Г.І.), Юридичному управлінню (Єфіменко І.В.) забезпечити:
у п'ятиденний строк передачу НАК "Енергетична компанія України" (далі - Компанія) за номінальною вартістю 100 відсотків акцій, що належать державі у статутних фондах господарських товариств, зазначених у додатку 1 до цього наказу;
надання у двадцятиденний строк Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції пропозиції до проекту закону про включення державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані.
2. Департаменту майнових відносин (Лисенко Г.І.), Управлінню кадрової політики (Мамчій Л.М.), Управлінню бухгалтерського обліку та звітності (Лесик Л.С.), Юридичному управлінню (Єфіменко І.В.) забезпечити у п'ятиденний строк:
передачу Компанії статутів господарських товариств, зазначених у додатку 1 до цього наказу, контрактів, укладених Міністром із керівниками товариств, та бухгалтерські баланси товариств, складені на останню звітну дату;
передачу Компанії для здійснення нею організаційно-господарських повноважень стосовно ДПЗД "Укрінтеренерго" наступних документів:
- статут ДПЗД "Укрінтеренерго" та свідоцтво про його державну реєстрацію;
- контракт, укладений Міністром з керівником ДПЗД "Укрінтеренерго";
- бухгалтерський баланс, складений на останню звітну дату.
3. Департаменту майнових відносин (Лисенко Г.І.), Юридичному управлінню (Єфіменко І.В.), керівникам державних підприємств, зазначених у додатку 2 до цього наказу, до 22 липня 2004 року підготувати необхідні документи та в установленому порядку здійснити передачу Компанії на праві господарського відання майна державних підприємств, зазначених у додатку 2 до цього наказу.
4. Адміністративно-господарському департаменту (Неплях Є.Ю.), Департаменту майнових відносин (Лисенко Г.І.), Юридичному управлінню (Єфіменко І.В.) до 22 липня 2004 року передати Компанії на праві господарського відання адміністративний будинок по вул. Хрещатик, 34 у м. Києві.
5. Юридичному управлінню (Єфіменко І.В.), Управлінню кадрової політики (Мамчій Л.М.) підготувати пропозиції щодо внесення змін до Положення про Міністерство палива та енергетики України.
6. Департаменту майнових відносин (Лисенко Г.І.), Департаменту електроенергетики (Улітіч Ю.І.) та державному підприємству зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" (Ткаченко А.Г.) забезпечити:
здійснення у чотиримісячний строк після внесення державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані, його корпоратизації;
реєстрацію випуску акцій утвореного відкритого акціонерного товариства та передачу 100 відсотків акцій до статутного фонду Компанії.
7. Департаменту майнових відносин (Лисенко Г.І.), Управлінню бухгалтерського обліку та звітності (Лесик Л.С.) до 1 листопада 2004 року визначити перелік державного майна, що перебуває на балансі господарських товариств, пакети акцій яких передано до статутного фонду Компанії, але не увійшло до їхніх статутних фондів, та подати Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо подальшого його використання.
8. Департаменту майнових відносин (Лисенко Г.І.), Управлінню бухгалтерського обліку та звітності (Лесик Л.С.), Юридичному управлінню (Єфіменко І.В.) у двотижневий строк подати Фонду державного майна України пропозиції щодо складу ревізійної комісії Компанії, а також взяти участь спільно з Фондом державного майна в розробці проектів положень про Наглядову раду та ревізійну комісію.
9. Управлінню кадрової політики (Мамчій Л.М.) в установленому порядку попередити працівників центрального апарату Міністерства про можливі зміни у структурі управління центрального апарату та умови їхньої праці.
10. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Шеберстова О.М.
Міністр
С.Тулуб

Додаток 1
до наказу Мінпаливенерго
України
16.07.2004  N 402

ПЕРЕЛІК

господарських товариств, 100 відсотків акцій яких, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 червня 2004 року N 794 ( 794-2004-п ), передаються до статутного фонду НАК "Енергетична компанія України"

Державне акціонерне товариство ДАК "Укргідроенерго"
Відкрите акціонерне товариство "Дніпродзержинська ТЕЦ"
Відкрите акціонерне товариство "Миколаївська ТЕЦ"
Відкрите акціонерне товариство "Херсонська ТЕЦ"
Відкрите акціонерне товариство "Одеська ТЕЦ"
Відкрите акціонерне товариство "Харківська ТЕЦ-5"

Додаток 2
до наказу Мінпаливенерго
України
16.07.2004  N 402

ПЕРЕЛІК

державних підприємств, майно яких, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 червня 2004 року N 794 ( 794-2004-п ), передається НАК "Енергетична компанія України" на праві господарського відання

Найменування підприємства Код згідно з ЄДРПОУ
Державний науково-дослідний проектно-вишукувальний технологічний інститут з перспектив розвитку енергетики "Енергоперспектива" 00132285
Державне підприємство "Кримські генеруючі системи" 30909683
Державне підприємство "Сєверодонецька ТЕЦ" 00131050
Виробниче підприємство по механічній та хімічній очистці теплоенергетичного устаткування "Укркотлоочистка" 14063725
Державне донбаське підприємство з пуску, налагоджування, вдосконалення технологій і експлуатації електростанцій та мереж "ДонОРГРЕС" 04624513
Державне підприємство "Лисичанська ТЕЦ" 00131067
Державне підприємство "Зуївська експериментальна теплоелектроцентраль" 04623778
Державне підприємство "ТЕЦ-2 "Есхар" 30034023
Державне підприємство "Східно-Кримська вітрова електростанція" 30378464
Державне підприємство "Донузлавська вітрова електростанція" 30459364