МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
08.06.2004 N 289

Про створення відкритого акціонерного товариства "Краснодонвугілля"

Відповідно до Указу Президента України "Про корпоратизацію підприємств" від 15 червня 1993 року N 210/93 (210/93) , Положення про порядок корпоратизації підприємств, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 липня 1993 року N 508 (508-93-п) , Методики оцінки майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 року N 1891 (1891-2003-п) , та на виконання наказу Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 27 серпня 2003 року N 232 (v0232569-03) "Про затвердження переліку підприємств Міністерства палива та енергетики, що підлягають корпоратизації, та графіка її проведення", наказу Міністерства палива та енергетики України від 30 вересня 2003 року N 533 "Про створення комісії з інвентаризації майна та корпоратизації державного підприємства "Краснодонвугілля" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Акт оцінки майна державного підприємства "Краснодонвугілля" (додається), відповідно до якого станом на 31 жовтня 2003 року визначена вартість державного майна, що передається для формування статутного фонду відкритого акціонерного товариства, яке створюється шляхом корпоратизації на базі державного підприємства. Розмір статутного фонду визначено на підставі передавального балансу та результатів інвентаризації і становить 1175228 тис. грн. (один мільярд сто сімдесят п'ять мільйонів двісті двадцять вісім тисяч грн.).
2. Створити відкрите акціонерне товариство "Краснодонвугілля" (ВАТ "Краснодонвугілля") шляхом перетворення державного підприємства "Краснодонвугілля".
3. Затвердити Статут ВАТ "Краснодонвугілля".
4. Вважати відкрите акціонерне товариство "Краснодонвугілля" правонаступником державного підприємства "Краснодонвугілля".
5. Покласти на Хлапьонова Леоніда Юхимовича - генерального директора державного підприємства "Краснодонвугілля" виконання обов'язків голови правління відкритого акціонерного товариства "Краснодонвугілля".
6. Виконуючому обов'язки голови правління ВАТ "Краснодонвугілля" Хлапьонову Л.Ю.:
6.1. Забезпечити перереєстрацію підприємства в установленому законодавством порядку та у триденний термін подати до Міністерства палива та енергетики України копію свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності, опублікувати інформацію про реорганізацію у спеціальному додатку до газети "Урядовий кур'єр" та/або офіційному друкованому виданні органу державної влади чи органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням суб'єкта господарювання протягом десяти днів з моменту проведення державної реєстрації суб'єкта господарювання.
6.2. У тижневий термін із дня державної реєстрації ВАТ "Краснодонвугілля" в установленому порядку забезпечити подання заяви та документів для реєстрації випуску акцій цього товариства. Копію свідоцтва про реєстрацію випуску акцій ВАТ "Краснодонвугілля" подати до Міністерства палива та енергетики України.
6.3. Повідомити дебіторів і кредиторів в установленому законодавством порядку про перетворення державного підприємства у відкрите акціонерне товариство "Краснодонвугілля" та про те, що правонаступником державного підприємства "Краснодонвугілля" є відкрите акціонерне товариство "Краснодонвугілля".
7. Управлінню кадрової політики (Мамчій Л.М.) підготувати необхідні документи для укладання контракту з головою правління ВАТ "Краснодонвугілля" Хлапьоновим Л.Ю. відповідно до Статуту ВАТ.
8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Шеберстова О.М.
Міністр
С.Тулуб