МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
15.09.2004 N 558

Про передачу підрозділу відомчої воєнізованої охорони

Керуючись Законом України "Про власність" (697-12) , Господарським кодексом України (436-15) , Положенням про порядок передачі об'єктів права державної власності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.09.98 N 1482 (1482-98-п) , зважаючи на підвищені вимоги до вирішення питання охорони об'єктів державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС" відповідно до наказу Мінпаливенерго України від 16.06.2000 N 173 "Про заходи щодо посилення охорони енергооб'єктів та надійного захисту від розкрадання їх майна", з метою централізованого і більш ефективного управління охороною енергетичних об'єктів, організації належної взаємодії підрозділів воєнізованої охорони з усіма силовими структурами України та враховуючи клопотання керівництва ДСП "Чорнобильська АЕС", наказую:
1. Реорганізувати ДСП "Чорнобильська АЕС" шляхом виділення з його складу структурного підрозділу відомчої воєнізованої охорони (ВВО-1) та передачі його до державного підприємства "Управління відомчої воєнізованої охорони".
2. Директору ДСП "Чорнобильська АЕС" Смишляєву О.Є. забезпечити соціально-правові гарантії працівників структурного підрозділу ВВО-1, передбачені чинним законодавством.
3. Установити, що державне підприємство "Управління відомчої воєнізованої охорони" є правонаступником прав та обов'язків структурного підрозділу ВВО-1 ДСП "Чорнобильська АЕС", пов'язаних з його діяльністю, згідно з чинним законодавством.
4. Директору ДСП "Чорнобильська АЕС" Смишляєву О.Є., начальнику ДП "Управління відомчої воєнізованої охорони" Фаренюку Б.Я.:
4.1. Підготувати та подати до 15.10.2004 на затвердження Мінпаливенерго України розподільчий баланс та акти приймання-передачі майна.
4.2. Приймання-передачу особового складу та матеріальних цінностей структурного підрозділу ВВО-1 здійснити в порядку, передбаченому чинним законодавством України.
4.3. Укласти до 01.11.2004 договори на забезпечення надійної охорони об'єктів, підпорядкованих ДСП "Чорнобильська АЕС".
5. Для вирішення питань, пов'язаних з передачею структурного підрозділу ВВО-1, та забезпечення охорони об'єктів відповідно до додатка до цього наказу створити Міжвідомчу комісію (далі - МВК) у такому складі:
Смишляєв О.Є. - директор ДСП "Чорнобильська АЕС", голова комісії
Фаренюк Б.Я. - начальник ДП "Управління ВОХОР", заступник голови комісії
Члени комісії:
Іванов П.А. - начальник Управління фізичного захисту і аварійного реагування Департаменту атомно-промислового комплексу
Дончук Т.В. - заступник начальника Управління проблем ЧАЕС - начальник відділу регулювання людських ресурсів АПК Департаменту атомно-промислового комплексу
Катунін Є.І. - заступник директора з режиму фізичного захисту ДСП "Чорнобильська АЕС" (за згодою)
Буняк В.Ф. - провідний спеціаліст з питань службової діяльності ДП "Управління ВОХОР"
Репік О.О. - провідний спеціаліст відділу з питань управління державним майном Управління майнових відносин Департаменту майнових відносин
Кушиков Г.І. - начальник загону відомчої воєнізованої охорони (ВВО-2) ДП "Управління ВОХОР"
Шеремет В.П. - начальник загону відомчої воєнізованої охорони (ВВО-1) ДСП "Чорнобильська АЕС" (за згодою) Представники СБУ, МНС та МВС України - за згодою.
6. МВК (Смишляєв О.Є.):
6.1. Провести обстеження об'єктів, що охороняються, з визначенням необхідних заходів та термінів їх виконання, за результатами роботи скласти акт та подати його Мінпаливенерго України на затвердження до 15.10.2004.
6.2. Визначити систему охорони об'єктів, чисельність відомчої воєнізованої охорони, дислокацію постів приміщень, що підлягають обладнанню інженерно-технічними засобами охорони, забезпеченню вогнепальною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, спеціальними засобами самооборони та відповідним спорядженням.
7. Директору ДСП "Чорнобильська АЕС" Смишляєву О.Є. забезпечити підрозділ відомчої воєнізованої охорони, що передається до ДП "Управління відомчої воєнізованої охорони", укомплектованими службовими та побутовими приміщеннями, інвентарем, засобами зв'язку та іншим майном, необхідним для здійснення його охоронної діяльності.
Термін - до 30.10.2004.
8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра палива та енергетики України Редька В.Ф.
Міністр
С.Тулуб