МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
06.08.2004 N 462

Про створення відкритого акціонерного товариства "Нафтовик"

Керуючись Указом Президента України від 15 березня 1993 р. N 210 (210/93) "Про корпоратизацію підприємств", Положенням про порядок корпоратизації підприємств, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 5 липня 1993 р. N 508 (508-93-п) , на підставі затвердженого акта оцінки вартості майна державного підприємства "Нафтовик", яке корпоратизується згідно з наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 30 вересня 2003 р. N 267 (v0267569-03) "Про затвердження переліку підприємств Міністерства палива та енергетики України, що підлягають корпоратизації, та графіка її проведення", НАКАЗУЮ:
1. Перетворити державне підприємство "Нафтовик" у відкрите акціонерне товариство "Нафтовик" (ВАТ "Нафтовик").
2. Виконання обов'язків голови правління ВАТ "Нафтовик" покласти на Гончарука Валентина Андрійовича до укладання контракту з керівником підприємства в установленому порядку.
3. Департаменту майнових відносин (Лисенко Г.І.) подати до спільної постійно діючої комісії Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції, Міністерства фінансів та Фонду державного майна України пропозиції щодо персонального складу наглядової ради ВАТ "Нафтовик".
4. Виконуючому обов'язки голови правління Гончаруку В.А.:
4.1. У тижневий термін після затвердження статуту подати до органів, які здійснюють державну реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності, цей наказ та статут ВАТ "Нафтовик".
4.2. У тижневий термін з дня державної реєстрації товариства подати до реєструвального органу відповідні документи для реєстрації випуску акцій та інформацію про їх випуск.
4.3. Після затвердження персонального складу наглядової ради подати їй на затвердження персональний склад правління ВАТ "Нафтовик", що має складатися з числа посадових осіб товариства.
5. Вважати ВАТ "Нафтовик" правонаступником усіх майнових прав та обов'язків державного підприємства "Нафтовик".
6. Узяти до відома, що відповідно до Положення про порядок корпоратизації підприємств, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 липня 1993 р. N 508 (508-93-п) :
плата за державну реєстрацію акціонерних товариств, створених у процесі корпоратизації, та інші платежі не справляються;
реєстрація випуску акцій та інформація про їх випуск проводиться у порядку, визначеному Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку;
комісія з корпоратизації вважається ліквідованою з дати державної реєстрації відкритого акціонерного товариства.
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Клюка Б.О.
Перший заступник Міністра
О.Шеберстов