МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
21.09.2004 N 576

Про реорганізацію СМСЧ N 1, 2, 3, 4, 5

Відповідно до Господарського кодексу України (436-15) , Цивільного кодексу України (435-15) , Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні" (2658-14) , Декрету Кабінету Міністрів України від 15 грудня 1992 року N 8-92 (8-92) "Про управління майном, що є у загальнодержавній власності" та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2004 р. N 1200 (1200-2004-п) "Деякі питання удосконалення системи спеціалізованого забезпечення працівників атомних електростанцій та надання медичної допомоги населенню міст - супутників атомних електростанцій" НАКАЗУЮ:
1. Реорганізувати спеціалізовані медико-санітарні частини (СМСЧ) N 1, 2, 3, 4 і 5 шляхом приєднання їх до складу державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" (ДП "НАЕК "Енергоатом").
2. Виконання функцій голови комісії з припинення діяльності СМСЧ N 1, 2, 3, 4 і 5 як юридичних осіб покласти на їх керівників.
3. Головам комісій з припинення діяльності - керівникам СМСЧ N 1, 2, 3, 4 і 5 у зв'язку з реорганізацією цих СМСЧ:
3.1. Не пізніше двох робочих днів з дати надходження до державного реєстратора документів, які подаються для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення засновника юридичної особи щодо припинення її діяльності, погодити з державним реєстратором призначення комісії з припинення діяльності юридичних осіб в установленому чинним законодавством порядку.
3.2. У триденний термін повідомити відповідних державних реєстраторів про прийняте рішення щодо припинення діяльності юридичних осіб та подати їм в установленому законодавством порядку необхідні документи для внесення до Єдиного державного реєстру відповідних записів.
3.3. У десятиденний термін в установленому порядку забезпечити опублікування у спеціальному додатку до газети "Урядовий кур'єр" та/або в офіційному друкованому виданні органу державної влади чи органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням юридичної особи відповідних повідомлень про припинення діяльності та про порядок і строк заявлених вимог кредиторами.
3.4. Здійснити інвентаризацію майна станом на 30.09.2004 і передати, а керівнику ДП "НАЕК "Енергоатом" прийняти на баланс підприємства основні фонди та матеріальні цінності, скласти передавальний баланс і до 30.11.2004 подати Мінпаливенерго на затвердження.
3.5. У встановленому порядку попередити працівників спеціалізованих медико-санітарних частин про реорганізацію та забезпечити дотримання соціально-правових гарантій їх у порядку та на умовах, визначених чинним законодавством.
3.6. Узяти до уваги, що контракти, укладені міністром з ними, будуть розірвані і вони будуть звільнені із займаних посад відповідно до п. 1 ст. 40 КЗпП України (322-08) .
3.7. У триденний термін з дати внесення запису до Єдиного державного реєстру про припинення діяльності юридичних осіб надати Департаменту майнових відносин (Лисенко Г.І.) відповідні підтверджувальні документи, оформлені згідно з вимогами чинного законодавства.
3.8. Ужити інших заходів, пов'язаних з реорганізацією медичних закладів, зазначених у п. 1 цього наказу, відповідно до чинного законодавства.
4. ДП "НАЕК "Енергоатом":
4.1. Забезпечити проведення в установленому законодавством порядку незалежної оцінки майна СМСЧ N 1, 2, 3, 4 і 5 у зв'язку з приєднанням їх до складу ДП "НАЕК "Енергоатом".
4.2. Подати Мінпаливенерго на погодження відповідні матеріали за результатами оцінки майна СМСЧ N 1, 2, 3, 4 і 5 (висновок експерта щодо вартості майна, а також звіт про оцінку вартості майна із рецензією до нього тощо).
4.3. З урахуванням результатів оцінки майна, передавальних балансів скласти зведений баланс та подати його Мінпаливенерго на затвердження.
4.4. Установити дату інвентаризації та дату оцінки майна СМСЧ N 1, 2, 3, 4 і 5 - 30 вересня 2004 року.
5. Створити на базі СМСЧ, включених до складу ДП "НАЕК "Енергоатом", відокремлений медичний підрозділ.
6. Установити термін припинення діяльності СМСЧ N 1, 2, 3, 4 і 5-31 грудня 2004 року.
7. Установити, що ДП "НАЕК "Енергоатом" є правонаступником усіх майнових прав та обов'язків СМСЧ N 1, 2, 3, 4, 5.
8. Департаменту економічного та фінансового регулювання ПЕК (Петриковець К.Я.) вжити відповідних заходів щодо врахування в Державному бюджеті України на 2005 рік видатків на фінансову підтримку відокремленого медичного підрозділу у складі ДП "НАЕК "Енергоатом".
9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Лушкіна В.А.
Перший заступник Міністра
О.Шеберстов