УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
29.11.2004 N 736
( Наказ скасовано на підставі Наказу Міністерства палива та енергетики N 191 (v0191558-05) від 26.04.2005 )

Про створення ДП "Спецшахтобуріння"

Відповідно до Господарського кодексу України (436-15) , Цивільного кодексу України (435-15) , Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні" (2658-14) , Декрету Кабінету Міністрів України від 15 грудня 1992 року N 8-92 (8-92)
"Про управління майном, що є у загальнодержавній власності", з метою удосконалення управління шахтобудівельним комплексом, підвищення якості будівельно-монтажних робіт НАКАЗУЮ:
1. Припинити діяльність відкритого акціонерного товариства державної холдингової компанії (ДХК) "Спецшахтобуріння", державних відкритих акціонерних товариств - дочірніх підприємств ДХК "Спецшахтобуріння": "Донецьке шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Первомайське шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Свердловське шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Торезьке шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Донецьке управління комплектації і матеріально-технічного постачання", а також дочірнього підприємства ДХК "Спецшахтобуріння" "Вуглетехпереозброєння" шляхом реорганізації: злиття та утворення на їх базі державного підприємства (ДП) "Спецшахтобуріння" (юридична адреса: 83066, м. Донецьк, вул. Октябрська, 82).
2. Виконання обов'язків генерального директора ДП "Спецшахтобуріння" покласти на Сіволіна Ю.М. до укладання контракту з керівником підприємства в установленому порядку.
3. Виконання функцій голів комісій з припинення діяльності покласти на керівників ВАТ ДХК "Спецшахтобуріння", "Донецьке шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Первомайське шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Свердловське шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Торезьке шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Донецьке управління комплектації і матеріально-технічного постачання", дочірнього підприємства ДХК "Спецшахтобуріння" "Вуглетехпереозброєння" відповідно.
4. Головам комісій з припинення діяльності ВАТ ДХК "Спецшахтобуріння", "Донецьке шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Первомайське шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Свердловське шахтопроходницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Торезьке шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Донецьке управління комплектації і матеріально-технічного постачання", дочірнього підприємства ДХК "Спецшахтобуріння" "Вуглетехпереозброєння" у зв'язку з реорганізацією цих підприємств:
4.1. Утворити комісії з припинення діяльності та не пізніше двох робочих днів з дати надходження до державного реєстратора документів, які подаються для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення засновника юридичної особи щодо припинення її діяльності, погодити з державним реєстратором призначення комісії з припинення діяльності юридичних осіб в установленому чинним законодавством порядку.
4.2. У триденний термін повідомити відповідних державних реєстраторів про прийняте рішення щодо припинення діяльності юридичних осіб та подати їм в установленому законодавством порядку необхідні документи для внесення до Єдиного державного реєстру відповідних записів.
4.3. У десятиденний термін у встановленому порядку забезпечити опублікування у спеціальному додатку до газети "Урядовий кур'єр" та/або в офіційному друкованому виданні органу державної влади чи органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням юридичних осіб відповідних повідомлень про припинення діяльності та про порядок і строк заявлення вимог кредиторами.
4.4. Не раніше ніж за 2 місяці з дати опублікування здійснити інвентаризацію майна і передати, а в. о. генерального директора ДП "Спецшахтобуріння" Сіволіну Ю.М. прийняти на баланс підприємства основні фонди та матеріальні цінності, скласти передавальний баланс і подати Мінпаливенерго на затвердження.
4.5. У встановленому порядку попередити працівників підприємств про реорганізацію та забезпечити дотримання їх соціально-правових гарантій у порядку та на умовах, визначених чинним законодавством.
4.6. Узяти до уваги, що контракти, укладені з ними Міністром, будуть розірвані і вони будуть звільнені із займаних посад відповідно до п. 1 ст. 40 КЗпП України (322-08) в установленому порядку.
4.7. У триденний термін з дати внесення запису до Єдиного державного реєстру про припинення діяльності юридичних осіб надати Департаменту майнових відносин (Лисенко Г.І.) відповідні підтверджувальні документи, оформлені згідно з вимогами чинного законодавства.
4.8. Вжити інших заходів, пов'язаних з реорганізацією підприємств, відповідно до чинного законодавства.
5. Головам комісій з припинення діяльності ВАТ ДХК "Спецшахтобуріння", "Донецьке шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Первомайське шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Свердловське шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Торезьке шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Донецьке управління комплектації і матеріально-технічного постачання" забезпечити в установленому порядку та терміни надання Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку:
5.1. Інформації відповідно до Положення про надання особливої інформації відкритими акціонерними товариствами та підприємствами - емітентами облігацій, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку України від 10.02.2000 N 5 (z0108-00) .
5.2. Документів для скасування реєстрації випусків акцій та анулювання свідоцтв про реєстрацію випуску акцій.
6. В.о. генерального директора ДП "Спецшахтобуріння" Сіволіну Ю.М. у місячний термін:
6.1. Забезпечити на конкурсних засадах проведення в установленому законодавством порядку незалежної оцінки майна.
6.2. Подати Мінпаливенерго на погодження відповідні матеріали за результатами оцінки майна підприємства (висновок експерта щодо вартості майна підприємства, а також звіт про оцінку вартості майна ДП "Спецшахтобуріння" із рецензією до нього тощо).
6.3. З урахуванням результатів оцінки майна, передавальних балансів скласти зведений баланс та подати його Мінпаливенерго на затвердження.
6.4. Підготувати проект статуту ДП "Спецшахтобуріння" та подати його Мінпаливенерго на затвердження.
6.5. У встановленому законодавством порядку та терміни подати органам державної реєстрації затверджені Мінпаливенерго статут ДП "Спецшахтобуріння", зведений баланс та інші документи, необхідні для здійснення реєстрації державного підприємства.
6.6. Вжити інших заходів щодо утворення та функціонування ДП "Спецшахтобуріння" відповідно до законодавства.
7. Установити дату інвентаризації та дату оцінки майна - 1 лютого 2005 р.
8. Установити термін припинення діяльності юридичних осіб, зазначених у пункті 1 цього наказу, - 1 квітня 2005 р.
9. Установити, що правонаступником усіх прав та обов'язків ВАТ ДХК "Спецшахтобуріння", державних відкритих акціонерних товариств - дочірніх підприємств ДХК "Спецшахтобуріння": "Донецьке шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Первомайське шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Свердловське шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Торезьке шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин", "Донецьке управління комплектації і матеріально-технічного постачання", а також дочірнього підприємства ДХК "Спецшахтобуріння" "Вуглетехпереозброєння" є державне підприємство "Спецшахтобуріння".
10. Управлінню кадрової політики (Яковлєв В.С.) підготувати матеріали для укладання контракту з керівником ДП "Спецшахтобуріння" в установленому порядку.
11. Взяти до уваги, що створення ДП "Спецшахтобуріння" здійснюється на базі підприємств, зазначених у п. 1 цього наказу, які не перебувають у процедурі банкрутства. Підприємства, які перебувають у процедурі банкрутства, приєднуються до новостворюваного ДП "Спецшахтобуріння" після припинення провадження у справах про банкрутство відповідно до чинного законодавства.
12. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Кужеля С.В.
Міністр
С.Тулуб