П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про заходи щодо збереження території гори Климентієва (Узун-Сирт) в Автономній Республіці Крим

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2010, N 19, ст.166 )
З метою недопущення знищення унікального місця, аналогів якому за своїми аеродинамічними властивостями немає в Європі, та збереження умов для подальшого розвитку дельтапланерного та парапланерного спорту в Україні Верховна Рада України постановляє:
1. Верховній Раді Автономної Республіки Крим забезпечити оголошення території гори Климентієва (Узун-Сирт) об'єктом природно-заповідного фонду належного правового режиму, що дало б можливість зберегти умови для подальшого використання гори для зайняття спортивною авіацією.
2. Органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування тимчасово до прийняття рішення про оголошення території гори Климентієва (Узун-Сирт) в Автономній Республіці Крим об'єктом природно-заповідного фонду припинити прийняття рішень та призупинити виконання раніше прийнятих рішень про надання у власність та користування земельних ділянок у межах її території.
3. Генеральній прокуратурі України здійснити перевірку законності рішень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування про надання у власність та користування земельних ділянок у межах території гори Климентієва (Узун-Сирт) в Автономній Республіці Крим та у разі виявлення порушень законодавства вжити відповідних заходів прокурорського реагування.
4. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України
В.ЛИТВИН
м. Київ, 5 березня 2010 року
N 1947-VI