УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
Н А К А З
N 210 від 22.11.95
м.Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
12 лютого 1996 р.
за N 64/1089
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства охорони здоров'я N 980 (z0193-10) від 22.12.2009 )

Про внесення змін та доповнень до Інструкції про порядок встановлення причинного зв'язку інвалідності у колишніх військовослужбовців з перебуванням на фронті від 20.11.92 N 16-01/220

На виконання статей 6, 7 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (3551-12) та з метою покращання медико-соціального експертного обслуговування учасників бойових дій, НАКАЗУЮ:
1. Поширити чинність Інструкції про порядок встановлення причинного зв'язку інвалідності у колишніх військовослужбовців з перебуванням на фронті на всіх учасників бойових дій, визначених Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".
2. При огляді учасників бойових дій невійськовослужбовців (осіб вільнонайманого складу Збройних Сил, партизанів, підпільників і ін.), згідно з пунктом 4 розділу III даної Інструкції, рішення про причинний зв'язок поранень і інвалідності виносять медико-соціальні експертні комісії на підставі акту судово-медичної експертизи та посвідчення учасника бойових дій оглянутого.
3. Внести такі зміни та доповнення до Інструкції (v6-01282-92) :
3.1. Пункт 4 розділу III Інструкції після слів "контузія ..." доповнити словами: "... з рубцями голови чи обличчя".
3.2. Абзац другий розділу IV Інструкції викласти у такій редакції:
"При огляді у МСЕК колишніх партизан, підпільників, учасників Європейського Руху Опору, які мають явні наслідки тілесних ушкоджень (відсутність кінцівки, дефекти кісток черепа, рубці після поранень, металеві чужорідні тіла та ін.) факт поранення, каліцтва, контузії з рубцями голови чи обличчя, отриманих у період перебування в партизанському загоні, з'єднанні, підпільних організаціях і групах та інших формуваннях може бути підтверджений показаннями одного партизана (підпільника), які разом перебували в партизанському загоні (з'єднанні) чи підпільній організації (групі)."
4. Скасувати листа Міністерства охорони здоров'я від 30.03.93 N 16.01/94.
5. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, керівникам управлінь охорони здоров'я обласних, Київського і Севастопольського міських державних адміністрацій прийняти до відома і керівництва в роботі цей наказ.
Міністр
Є.С.Короленко