УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З РЕГУЛЮВАННЯ РИНКІВ
ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ УКРАЇНИ
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
27.01.2004 N 26
( Розпорядження втратило чинність на підставі Розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг N 232 (vr232486-10) від 04.03.2010 )

Про укладення договорів, спрямованих на постійне оперативне висвітлення діяльності Держфінпослуг

( Із змінами, внесеними згідно з Розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг N 3 (v0003486-09) від 15.01.2009 )
З метою оприлюднення офіційних документів та оперативного надання інформації про діяльність Держфінпослуг та відповідно до статті 22 Закону України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації" (539/97-ВР) Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України ПОСТАНОВИЛА:
1. Погодитися з пропозиціями редакцій наступних друкованих засобів масової інформації про укладення з ними договорів, спрямованих на постійне оперативне висвітлення діяльності Держфінпослуг:
- фінансово-економічний тижневик "Україна Бізнес ревю";
( Абзац другий пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг N 3 (v0003486-09) від 15.01.2009 )
- фінансово-економічний тижневик "Інвест Газета";
- тижневик Пенсійного фонду України "Пенсійний кур'єр".
2. Відділу взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків із громадськістю (Нагорняк М.В.) та юридичному управлінню (Ткаченко Д.В.) при укладені зазначених договорів передбачити зобов'язання редакцій друкованих засобів масової інформації, визначених в пункті 1 цього розпорядження, публікувати офіційні матеріали Держфінпослуг та інформацію учасників фінансових ринків, яка підлягає обов'язковому оприлюдненню відповідно до законодавства та нормативно-правових актів Держфінпослуг (додаток).
3. Прирівняти визначені в пункті 1 друковані засоби масової інформації до офіційних друкованих видань Держфінпослуг.
4. Контроль за виконанням цього розпорядження залишити за Головою Комісії.
Голова Комісії
В.І.Суслов
Протокол засідання Комісії
від 27 січня 2004 р. N 41

Додаток
до розпорядження Державної
комісії з регулювання ринків
фінансових послуг України
27.01.2004  N 26

МАТЕРІАЛИ,

що відповідно до чинного законодавства та нормативно-правових актів Держфінпослуг підлягають обов'язковому оприлюдненню у виданнях, прирівняних до офіційних видань Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України

I. Офіційні документи Держфінпослуг:
Назва документа Підстава для оприлюднення
Ст. 9 Комісія поміщає у відповідних засобах масової інформації, в яких публікуються дані про державну реєстрацію кредитної спілки, що припиняє діяльність, повідомлення про припинення діяльності такої спілки та про порядок і строк заявлення вимог її кредиторами. Цей строк не може бути меншим двох місяців з моменту публікації повідомлення про припинення діяльності кредитної спілки. 20 грудня 2001 року N 2908-III (2908-14) ЗУ "Про кредитині спілки"
Ст. 33 Уповноважений орган зобов'язаний з урахуванням вимог законодавства про захист державної та професійної таємниць оприлюднювати в офіційних засобах масової інформації основні положення свого щорічного звіту. 12 липня 2001 року N 2664-III (2664-14) ЗУ "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг"
Пункт 9.5 Рішення про анулювання ліцензії на провадження діяльності з адміністрування пенсійних фондів надається письмово Держфінпослуг усім радам пенсійних фондів, з якими адміністратором укладено договори про адміністрування пенсійного фонду, протягом одного робочого дня з дати прийняття такого рішення та підлягає обов'язковому оприлюдненню. Рішення про анулювання ліцензії оприлюднюється протягом одного робочого дня з дати прийняття такого рішення на веб-сайті Держфінпослуг та протягом п'яти робочих днів - у друкованих засобах масової інформації, визначених Держфінпослуг. Ліцензійні умови провадження діяльності з адміністрування недержавних пенсійних фондів, затверджені розпорядженням Комісії від 13.11.2003 N 118 (z0025-04)
Стаття 2 ч. 13 Законодавством України може бути визначено уповноважених страховиків для здійснення тих чи інших видів страхування, у разі, якщо здійснення тих чи інших правовідносин передбачає використання бюджетних коштів, валютних резервів держави, гарантій Кабінету Міністрів України. Обов'язковою умовою для визначення уповноважених страховиків має бути проведення відкритого тендера з оприлюдненням у засобах масової інформації його умов і результатів та участь представників добровільних об'єднань страховиків. В інших випадках забороняється будь-яке уповноваження страховиків для здійснення окремих видів страхування з боку держави. Закон України від 07.03.96 N 85/96-ВР (85/96-ВР) "Про страхування"
II. Інформація учасників ринків фінансових послуг
Назва інформації Підстава для оприлюднення
Ст. 8 Кредитна спілка розміщує у відповідних засобах масової інформації, визначених уповноваженим органом, дані про її державну реєстрацію. Ст. 14 Повідомлення про скликання чергових загальних зборів повинно бути опубліковано не пізніше ніж за 30 календарних днів до скликання зборів у відповідних засобах масової інформації, в яких публікуються дані про державну реєстрацію кредитної спілки. 20 грудня 2001 року N 2908-III (2908-14) ЗУ "Про кредитні спілки"
Ст. 8 8.5. Повідомлення про скликання чергових загальних зборів повинно бути опубліковано не пізніше ніж за 30 календарних днів до скликання зборів у визначених Держфінпослуг засобах масової інформації, в яких публікуються дані про державну реєстрацію кредитної спілки. Ст. 28 28.4. Ліквідаційна комісія (ліквідатор) поміщає у відповідних засобах масової інформації, визначених Держфінпослуг, в яких публікуються дані про державну реєстрацію кредитної спілки, що припиняє діяльність, повідомлення про припинення діяльності такої спілки та про порядок і строк заявлення вимог її кредиторами. Розпорядження від 02.10.2003 р. N 67 (v0067486-03) "Статут кредитної спілки" (примірний)
Ст. 14 14. Кредитна спілка, ознака членства в якій поширюється на певну область, протягом тридцяти календарних днів з дати отримання свідоцтва про реєстрацію фінансової установи, розміщує в одному з друкованих засобів масової інформації органів виконавчої влади відповідних територіальних підпорядкувань, на територію яких поширюється ознака членства кредитної спілки, повідомлення про державну реєстрацію та внесення кредитної спілки до Реєстру. Кредитна спілка, ознака членства в якій поширюється більше як на одну область, розміщує вищезазначене повідомлення в офіційному друкованому органі Держфінпослуг. Повідомлення повинно містити дані про державну реєстрацію. Розпорядження від 11.11.2003 р. N 115 (z1085-03) "Положення про реєстрацію кредитних спілок"
Пункт 11.10 Пенсійний фонд розміщує повідомлення про втрату бланка свідоцтва про державну реєстрацію в офіційних друкованих засобах масової інформації або в друкованих засобах масової інформації, з якими Держфінпослуг укладено договір про співробітництво. Положення про порядок державної реєстрації недержавних пенсійних фондів, затверджене розпорядженням Комісії 29.12.2003 N 186 (z0080-04)
Пункт 12.16 Положення про порядок державної реєстрації недержавних пенсійних фондів, затвердженого розпорядженням Комісії 29.12.2003 N 186 (z0080-04 ). Пенсійний фонд протягом п'ятнадцяти календарних днів з дати анулювання свідоцтва про державну реєстрацію пенсійного фонду розміщує в офіційних друкованих засобах масової інформації або в друкованих засобах масової інформації, з якими Держфінпослуг укладено договір про співробітництво, інформацію про скасування державної реєстрації пенсійного фонду. Положення про порядок державної реєстрації недержавних пенсійних фондів, затверджене розпорядженням Комісії 29.12.2003 N 186 (z0080-04)
Стаття 34 ч. 1. Публікація страховиками річних балансів Страховики публікують свій річний баланс за формою і в порядку, встановленими Уповноваженим органом. Закон України від 07.03.96 N 85/96-ВР (85/96-ВР) "Про страхування"
Стаття 33. Звітність 1. Уповноважений орган зобов'язаний з урахуванням вимог законодавства про захист державної та професійної таємниць оприлюднювати в офіційних засобах масової інформації основні положення свого щорічного звіту. Закон України від 12.07.2001 N 2664-III (2664-14) "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг"
Стаття 14. Подання та оприлюднення фінансової звітності 3. Відкриті акціонерні товариства, підприємства - емітенти облігацій, банки, довірчі товариства, валютні та фондові біржі, інвестиційні фонди, інвестиційні компанії, кредитні спілки, недержавні пенсійні фонди, страхові компанії та інші фінансові установи зобов'язані не пізніше 1 червня наступного за звітним року оприлюднювати річну фінансову звітність та консолідовану звітність шляхом публікації у періодичних виданнях або розповсюдження її у вигляді окремих друкованих видань. 4. У разі ліквідації підприємства ліквідаційна комісія складає ліквідаційний баланс та у випадках, передбачених законами, публікує його протягом 45 днів. Закон України від 12.07.2001 N 2664-III (2664-14) "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" Закон України від 16 липня 1999 року N 996-XIV (996-14) "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні"
Розділ 8. Виключення з Реєстру та анулювання Свідоцтва 8.2. У разі виключення з Реєстру та анулювання Свідоцтва за заявою (додаток 9) фінансова установа повинна додати до заяви: - копію повідомлення в засобах масової інформації про прийняття рішення про виключення з Реєстру; - копію документа відповідного органу управління фінансової установи, що підтверджує факт прийняття рішення про звернення до Комісії щодо виключення з Реєстру; - бланк Свідоцтва (оригінал); і інші документи, передбачені нормативно-правовими актами Комісії для окремих видів фінансових послуг. Розпорядження Держфінпослуг від 28.08.2003 N 41 (z0797-03) "Про затвердження Положення про Державний реєстр фінансових установ"