МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ
 
Л И С Т
 
N 01-16-520 від 12.04.2001
 
Виконавчим дирекціям відділень Фонду
соціального страхування України
 
 
 
 
 
У зв'язку із численними зверненнями фізичних і юридичних осіб, які обрали особливий спосіб оподаткування своїх доходів (єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, спеціальний торговий патент), стосовно виплат за соціальним страхуванням повідомляємо таке.
Порядок виплати та розмір допомоги за соціальним страхуванням суб'єктам підприємницької діяльності - фізичним особам, які обрали особливий спосіб оподаткування своїх доходів, визначається відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2000 року N 698 (698-2000-п) "Про затвердження Порядку визначення розміру допомоги у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, вагітністю та пологами суб'єктам підприємницької діяльності - фізичним особам, які обрали спрощену систему оподаткування" та від 30 серпня 2000 року N 1352 (1352-2000-п) "Про затвердження Порядку надходження до Фонду соціального страхування коштів, одержаних від сум фіксованого сільськогосподарського податку, єдиного податку та від продажу спеціальних торгових патентів, їх обліку та використання".
Зазначені суб'єкти повинні зареєструватися у відповідних органах Фонду або профспілкових органах і в разі настання страхового випадку звернутися за місцем реєстрації до виконавчих дирекцій відділень Фонду або профспілкових органів із заявою про перерахування їм коштів, копією документів, що підтверджують цей страховий випадок (листок непрацездатності та ін.), та довідкою про сплату встановленого розміру податку (єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок) або вартості спеціального торгового патенту. На підставі зазначених документів виконавчі дирекції відділень Фонду та профспілкові органи здійснюють їм відшкодування витрат, пов'язаних з виплатою допомоги за соціальним страхуванням.
Виконавчим дирекціям відділень Фонду необхідно забезпечити виплату за зверненнями суб'єктів підприємницької діяльності - фізичних осіб, які обрали особливий спосіб оподаткування своїх доходів.
Лист виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від 05.10.2000 р. N 01-16-980 (v-980503-00) , адресований виконавчим дирекціям відділень Фонду, вважати таким, що втратив чинність.
 
Заступник Міністра О.Гаряча Директор М.Селіхов
Надруковано: "Баланс", N 18, 1 травня 2001 р.