УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
( Указ втратив чинність на підставі Указу Президента N 479/2010 (479/2010) від 02.04.2010 )

Питання Ради громадськості

1. Затвердити Положення про Раду громадськості (додається).
2. Призначити ПЛЮЩА Івана Степановича головою Ради громадськості (за згодою).
3. Голові Ради громадськості І. Плющу подати пропозиції до персонального складу Ради.
Президент України
В.ЮЩЕНКО
м. Київ, 23 лютого 2007 року
N 139/2007

ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 23 лютого 2007 року N 139/2007

ПОЛОЖЕННЯ

про Раду громадськості

1. Рада громадськості (далі - Рада) є дорадчим органом при Президентові України.
2. Рада у своїй діяльності керується Конституцією (254к/96-ВР) та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, а також цим Положенням.
3. Основними завданнями Ради є:
сприяння реалізації громадянами конституційного права брати участь в управлінні державними справами;
обговорення найбільш значущих політико-правових, соціально-економічних, культурних та інших проблем суспільного життя, підготовка та внесення Президентові України пропозицій щодо шляхів їх розв'язання;
забезпечення врахування громадської думки, в тому числі представників політикуму, вчених, фахівців, у процесі проведення консультацій, обговорення та підготовки проектів найважливіших рішень глави держави, а також при розробленні проектів законів, що передбачаються для внесення Президентом України до парламенту.
4. Рада має право:
ініціювати проведення громадського обговорення проектів законів, що пропонуються для внесення Президентом України на розгляд Верховної Ради України, проектів актів Президента України;
одержувати в установленому порядку від міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій інформацію, матеріали та документи, необхідні для виконання покладених на неї завдань;
утворювати в разі потреби тимчасові робочі та експертні групи, залучати в установленому порядку до участі в них працівників центральних та місцевих органів виконавчої влади, представників громадських організацій, учених і фахівців;
запрошувати на свої засідання представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, державних підприємств, установ і організацій з питань, що належать до її компетенції, залучати таких представників до обговорення найбільш значущих суспільно-політичних проблем.
5. Рада для виконання покладених на неї завдань взаємодіє з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх асоціаціями і об'єднаннями, консультативними, дорадчими та іншими допоміжними органами і службами, створеними Президентом України, науковими установами, громадськими організаціями.
6. Рада утворюється у складі голови, секретаря, інших членів Ради.
Голова Ради:
здійснює керівництво діяльністю Ради;
визначає порядок її роботи;
скликає засідання Ради та головує на них;
представляє Раду у взаємодії з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, об'єднаннями громадян;
регулярно, не рідше одного разу на півроку, інформує Президента України про діяльність Ради.
Секретарем Ради є за посадою один із перших заступників Глави Секретаріату Президента України.
Секретар Ради забезпечує організацію діяльності Ради, визначає питання для включення до порядку денного її засідань з урахуванням пропозицій членів Ради.
Персональний склад Ради затверджується Президентом України.
Голова Ради, секретар, інші члени Ради беруть участь в її роботі на громадських засадах.
7. Організаційною формою роботи Ради є засідання, які проводяться в міру потреби, але не рідше одного разу на три місяці.
Засідання Ради є правомочним, якщо на ньому присутні більше двох третин від складу Ради.
8. Рішення Ради приймаються шляхом голосування. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосували більшість присутніх на засіданні членів Ради. У разі рівного розподілу голосів голос голови Ради є вирішальним.
У разі незгоди члена або кількох членів Ради з прийнятим рішенням їх окрема думка викладається в письмовій формі і додається до рішення Ради.
Рішення Ради оформляється протоколом, який підписують голова та секретар Ради.
Рішення Ради мають рекомендаційний характер і є обов'язковими для розгляду консультативними, дорадчими та іншими допоміжними органами і службами, створеними Президентом України.
Рішення Ради у разі необхідності можуть бути реалізовані шляхом видання в установленому порядку актів Президента України.
9. Рада систематично інформує громадськість про свою діяльність та прийняті рішення.
10. Організаційно-технічне забезпечення діяльності Ради здійснюється Секретаріатом Президента України.
11. Рада використовує в роботі бланки зі своїм найменуванням.
Глава Секретаріату
Президента України
В.БАЛОГА