УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 3/4 від 03.01.2002
м. Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
20 лютого 2002 р.
за N 168/6456
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державного департаменту України з питань виконання покарань N 270/1560 (z0016-04) від 19.12.2003 )

Про затвердження Інструкції про порядок виконання покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та здійснення контролю щодо осіб, засуджених до таких покарань

У зв'язку з прийняттям нового Кримінального кодексу України (2341-14) та Закону України "Про внесення змін до Виправно-трудового кодексу України" (2636-14) , з метою врегулювання виконання покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та здійснення контролю щодо осіб, засуджених до таких покарань, НАКАЗУЄМО:
1. Затвердити Інструкцію про порядок виконання покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та здійснення контролю щодо осіб, засуджених до таких покарань (далі - Інструкція), що додається.
2. Начальникам управлінь (відділів) Державного департаменту України з питань виконання покарань в Автономній Республіці Крим, областях, місті Києві та Київській області, місті Севастополі, ГУМВС України в Автономній Республіці Крим, місті Києві та Київській області, УМВС України в областях та місті Севастополі забезпечити вивчення Інструкції працівниками органів виконання покарань, відповідних служб органів внутрішніх справ і прийняти від них заліки та налагодити належну взаємодію при виконанні вимог цієї Інструкції.
3. Вважати такими, що втратили чинність, пункт 1.1 та 1.2 спільного наказу Державного департаменту України з питань виконання покарань та Міністерства внутрішніх справ України від 17 липня 1999 р. N 91/565 (z0779-99, z0781-99) , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.11.99 за N 779/4072.
Голова Державного департаменту
України з питань виконання покарань
генерал-лейтенант
внутрішньої служби
Міністр внутрішніх справ
України
генерал-полковник міліції
В.А. Льовочкін
Ю.О. Смирнов

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного
департаменту України з
питань виконання покарань та
Міністерства внутрішніх
справ України
3 січня 2002 р. N 3/4.
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
20 лютого 2002 р.
за N 168/6456

ІНСТРУКЦІЯ

про порядок виконання покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та здійснення контролю щодо осіб, засуджених до таких покарань

У цій Інструкції визначаються порядок виконання покарань у виді виправних робіт і громадських робіт та здійснення контролю щодо осіб, засуджених до таких покарань, за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, звільнених від відбування покарання з випробуванням вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до семи років, звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років, а також організації роботи кримінально-виконавчої інспекції (далі - інспекція) щодо направлення осіб, засуджених до покарання у виді обмеження волі, до кримінально-виконавчих установ відкритого типу.

Розділ I. Порядок виконання покарання у виді виправних робіт

1. Загальні положення

1.1. У цьому розділі визначається порядок виконання покарання у виді виправних робіт та проведення індивідуально - профілактичної роботи із засудженим з метою його виправлення та недопущення скоєння ним нового злочину та інших правопорушень.
1.2. Покарання у виді виправних робіт як міра кримінального покарання виконується згідно з вироком суду, що набрав законної сили, за місцем роботи засудженого відповідно до статті 57 Кримінального кодексу України (2341-14) або на підставі постанови суду з урахуванням особливостей, передбачених законодавством України про адміністративні правопорушення, за місцем роботи засудженого відповідно до статті 322 Кодексу України про адміністративні правопорушення (80732-10) .
1.3. Контроль за виконанням покарання у виді виправних робіт покладається на інспекцію, а проведення індивідуально-профілактичної роботи за місцем проживання засудженого з метою його виправлення та недопущення скоєння ним нового злочину та інших правопорушень - на відповідні органи внутрішніх справ відповідно до статті 94 Виправно-трудового кодексу України (3325-07) .
1.4. Органи інспекції для виконання покладених на них функцій використовують гербову печатку та штамп.
1.5. Особи, які відбувають покарання у виді виправних робіт, виконують обов'язки та користуються правами, установленими законодавством України, з обмеженнями, передбаченими для засуджених до виправних робіт чинним законодавством та вироком суду.
1.6. Покарання у виді виправних робіт відбувається засудженим на підприємстві, в установі, організації (далі - підприємство) незалежно від форми власності за місцем роботи засудженого.
1.7. Особи, засуджені до виправних робіт, залишаються працювати на тому підприємстві, на якому вони працювали до засудження (на тій самій посаді чи роботі). Переведення вказаних осіб на іншу посаду чи роботу здійснюється на підставах, передбачених законодавством про працю, за винятком обмежень, установлених вироком суду та виправно-трудовим законодавством.
1.8. Основними засобами виправлення і перевиховання особи, засудженої до виправних робіт, є суспільно корисна праця, виховна робота, виконання порядку відбування покарання, загальноосвітнє та професійно-технічне навчання. Щодо неповнолітніх забезпечується належний нагляд за їх поведінкою, трудовою дисципліною та одержання ними виробничої кваліфікації.
1.9. Час відбування покарання у виді виправних робіт може бути включений судом до загального трудового стажу засудженого.
1.10. Особі, засудженій до покарання у виді виправних робіт, надається щорічна чергова відпустка, час якої не зараховується до строку відбування покарання.
1.11. Діяльність інспекції та органів внутрішніх справ здійснюється на підставі чинного законодавства України.

2. Функції, які здійснюються інспекцією під час виконання покарання у виді виправних робіт

При виконанні вироку суду стосовно засудженого до виправних робіт працівник інспекції здійснює такі функції:
2.1. Веде персональний облік засуджених. Роз'яснює порядок та умови відбування покарання.
2.2. Через відповідні центри зайнятості населення направляє на роботу осіб, засуджених до виправних робіт, які на час виконання вироку не працюють або були звільнені з роботи у відповідності із законодавством про працю.
2.3. Контролює правильність і своєчасність відрахувань із заробітку засуджених до виправних робіт та перерахування утриманих сум у дохід держави.
2.4. Здійснює контроль за додержанням порядку та умов відбування покарання засудженими і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (далі - власник підприємства) за місцем роботи засудженого.
Контрольні перевірки здійснює за місцем роботи засудженого кожні шість місяців перебування його на обліку. За результатами перевірки складається акт (додаток 1) у двох примірниках, один з яких залишається на підприємстві, а другий з відміткою про ознайомлення власника підприємства зберігається в справі засудженого та використовується для контролю за усуненням виявлених недоліків.
2.5. Інформує прокуратуру про невиконання власником підприємства обов'язків, порядку та умов відбування засудженим виправних робіт.
2.6. Підтримує постійні контакти з власником підприємства та трудовими колективами з метою своєчасного отримання інформації про застосування до засуджених заходів заохочення, стягнення, звільнення з роботи та ухилення їх від відбування покарання.
2.7. Бере участь у виховній роботі із засудженими, проводить індивідуальні бесіди з ними, вживає заходів щодо організації індивідуального шефства над неповнолітніми (якщо з даного питання є рішення суду), проводить виховну роботу з батьками засуджених неповнолітніх.
2.8. Контролює поведінку засуджених до виправних робіт, щомісяця перевіряє за обліком органів внутрішніх справ, чи притягувалися вони до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку.
2.9. Постійно підтримує контакти з кримінальною міліцією у справах неповнолітніх та службою у справах неповнолітніх при міських та районних держадміністраціях.
2.10. Проводить аналіз роботи щодо виконання покарання у виді виправних робіт та в необхідних випадках уносить пропозиції керівництву інспекції з метою її удосконалення.
2.11. Застосовує до засуджених установлені законодавством заходи заохочення і стягнення.
2.12. Відповідно до статті 84 Кримінального кодексу України (2341-14) та статті 109 Виправно-трудового кодексу України (3325-07) направляє до суду подання про звільнення осіб, які під час відбування покарання захворіли на хронічну душевну чи іншу тяжку хворобу, що перешкоджає відбуванню призначеного судом покарання.
2.13. Направляє до відповідних органів внутрішніх справ подання про привід до інспекції засуджених, які без поважних причин не з'явилися за викликом до інспекції.
2.14. Організовує початковий розшук засуджених до виправних робіт, місцезнаходження яких невідоме, та передає матеріали до органів внутрішніх справ для оголошення розшуку таких засуджених.
2.15. Відповідно до частини п'ятої статті 99 Виправно-трудового кодексу України (3325-07) в разі ухилення засуджених від відбування покарання у виді виправних робіт направляє до прокуратури подання (додаток 2) разом з матеріалами для вирішення питання про притягнення таких осіб до кримінальної відповідальності відповідно до частини другої статті 389 Кримінального кодексу України (2341-14) .
2.16. Перевіряє обґрунтованість заяви засудженого про звільнення з роботи за власним бажанням та за наявності довідки з нового місця роботи про можливість його працевлаштування виносить постанову (додаток 3) про дозвіл або відмову у звільненні.
2.17. У встановлені законодавством терміни розглядає заяви (скарги) з питань виконання та відбування виправних робіт, уживає заходів щодо усунення вказаних у заявах недоліків.
На відділи (відділення) інспекції в Автономній Республіці Крим, областях, місті Києві та Київській області, місті Севастополі покладаються функції щодо:
забезпечення організаційно-методичного керівництва підпорядкованими органами, щорічного інспектування їхньої діяльності.
організації підвищення професійної майстерності працівників інспекції, надання їм практичної допомоги.
удосконалення форм та методів роботи, упровадження позитивного досвіду.

3. Функції органів внутрішніх справ з проведення індивідуально-профілактичної роботи за місцем проживання засуджених до покарання у виді виправних робіт

При проведенні індивідуально-профілактичної роботи з засудженими до покарання у виді виправних робіт органи внутрішніх справ:
3.1. Виконують:
3.1.1. Постанови суду та подання інспекції про розшук засуджених, місцезнаходження яких невідоме.
3.1.2. Подання інспекції про привід засуджених, які без поважних причин не з'явилися за викликом до інспекції.
3.1.3. Постанови судів про привід засуджених, які ухиляються від явки до них у зв'язку з розглядом кримінальних справ за ухилення від відбування покарання у виді виправних робіт.
3.2. Здійснюють:
3.2.1. Організацію та контроль за прийманням, обліком, розсилкою вхідної та вихідної документації.
3.2.2. Затримання і доставлення до слідчих ізоляторів засуджених, які притягнуті до кримінальної відповідальності за ухилення від відбування покарання у виді виправних робіт.
3.2.3. Затримання за постановою суду засуджених до виправних робіт, розшук яких оголошено у зв'язку з ухиленням від відбування покарання, на строк до 30 діб.
3.3. На запити інспекції надають інформацію щодо розшуку, притягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності засуджених, які перебувають на обліку в цій інспекції.
3.4. Після порушення кримінальної справи стосовно особи, яка відбуває покарання, не пов'язане з позбавленням волі, слідчий або орган дізнання органів внутрішніх справ протягом 10 днів направляють до інспекції, у якій засуджений перебуває на обліку, копію постанови про порушення кримінальної справи та інформацію про обрання запобіжного заходу стосовно засудженого.
3.5. Працівники служби дільничних інспекторів міліції та кримінальної міліції у справах неповнолітніх міських та районних органів внутрішніх справ:
3.5.1. Ведуть облік засуджених до виправних робіт.
3.5.2. Проводять із засудженими індивідуально-профілактичну роботу, спрямовану на їх виправлення, попередження антигромадської поведінки та скоєння ними нових злочинів.
3.5.3. Щомісяця здійснюють перевірки за місцем проживання засуджених, про результати яких у кінці кожного кварталу письмово, окремо щодо кожного засудженого, інформують інспекцію і додають до них матеріали перевірки (пояснення, рапорти та ін.), які долучаються до справ засуджених.
3.5.4. Виявляють факти порушення засудженими громадського порядку, застосування до них заходів адміністративного впливу і повідомляють про це інспекцію. Уносять відповідні записи до профілактичних карток цих засуджених.

4. Порядок прийняття до виконання вироків суду стосовно засуджених до покарань у виді виправних робіт та їх облік

4.1. Вироки суду стосовно засуджених до виправних робіт приводяться до виконання не пізніше десятиденного строку з дня набрання вироком законної сили або звернення його до виконання.
4.2. Документом, що підтверджує наявність підстав для притягнення засудженого до відбування виправних робіт, є копія вироку (постанови, ухвали) суду з довідкою про набрання ним законної сили (завірені підписом судді та печаткою).
4.3. У необхідних випадках до копії вироку суду додаються:
4.3.1. При зміні вироку - копія постанови (ухвали) суду.
4.3.2. При заміні обмеження волі або позбавлення волі виправними роботами на підставі статті 82 Кримінального кодексу України (2341-14) - копія ухвали суду.
4.3.3. При застосуванні акта про помилування у разі заміни покарання або його невідбутої частини виправними роботами на підставі статті 85 Кримінального кодексу України (2341-14) - копія розпорядження Управління з питань помилування Адміністрації Президента України про виконання Указу Президента України про помилування.
4.3.4. При заміні покарання або його невідбутої частини виправними роботами в зв'язку з законом про амністію на підставі частини третьої статті 86 Кримінального кодексу України (2341-14) - копія постанови суду.
4.4. У день надходження до інспекції копії вироку (постанови, ухвали) суду стосовно засудженого до виправних робіт дані про нього заносяться до спеціального журналу (додаток 4) обліку осіб, засуджених до виправних робіт. У такому самому порядку реєструються справи, що надійшли з іншої інспекції.
4.5. Якщо в копіях документів, перелічених у пунктах 4.2, 4.3 Інструкції, виявлено неясності, що перешкоджають виконанню покарання, то інспекція протягом трьох днів направляє до суду, який виніс дане рішення, та прокуратури інформацію про виявлені неясності.
4.6. При одержанні на особу, яка відбуває виправні роботи, копії вироку суду за новий злочин, у якому відсутні відомості про наслідки відбування покарання за першим вироком, керуючись пунктом другим частини 2 статті 400-4 та частиною другою статті 400-9 Кримінально-процесуального кодексу України (1003-05) , інспекція негайно письмово інформує відповідного прокурора Автономної Республіки Крим, області, міста Києва чи Севастополя та суд, який виніс дане рішення, з метою вирішення питання про призначення засудженому остаточного покарання за сукупністю вироків відповідно до статті 413 Кримінально-процесуального кодексу України та статті 71 Кримінального кодексу України (2341-14) . При цьому до вирішення зазначеного питання судом виконання першого вироку не припиняється.
4.7. До суду, який виніс вирок (постанову, ухвалу), інспекція у десятиденний термін надсилає повідомлення (додаток 5) про прийняття вироку до виконання. У разі заміни невідбутої частини покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі покаранням у виді виправних робіт повідомлення у такий самий строк надсилається інспекцією до установи виконання покарань, з якої засуджений був звільнений.
4.8. Після реєстрації в інспекції копій зазначених вище документів на кожного засудженого заповнюється облікова картка (додаток 6) та заводиться справа (додаток 7). Облікова картка зберігається в справі у конверті.
У справі містяться копія вироку (постанови, ухвали) суду та матеріали, що свідчать про відбування покарання засудженим. Матеріали підшиваються у хронологічному порядку, нумеруються та заносяться до опису документів, які знаходяться у справі.
Справи розміщуються і зберігаються в спеціально відведеному для цього місці, яке після закінчення робочого дня зачиняється і опечатується.
4.9. Порядковий номер справи, облікової картки та номер, за яким у журналі зареєстровано копію вироку (постанови, ухвали ) суду, повинні збігатися.
4.10. Про взяття засудженого на облік інспекція у десятиденний термін повідомляє відповідний орган внутрішніх справ (додаток 8) для проведення з ним необхідних індивідуально-профілактичних заходів за місцем проживання.
4.11. Якщо засуджений перебуває на військовому обліку та підлягає призову на строкову військову службу, то до відповідного військового комісаріату в десятиденний термін направляється повідомлення (додаток 9).
4.12. Документами персонального обліку засуджених до виправних робіт є: журнал обліку (прошитий, пронумерований, скріплений печаткою та зареєстрований у книзі обліку журналів), облікова картка та справа. Особи, засуджені до виправних робіт, перебувають на обліку тієї інспекції, на території обслуговування якої розташовані підприємства, де вони працюють.
4.13. Стосовно осіб, які вибули до закінчення строку відбування покарання з території, що обслуговується інспекцією, у зв'язку зі зміною місця роботи, надсилається нею повідомлення до інспекції за новим місцем роботи засудженого через управління (відділи) Державного департаменту України з питань виконання покарань в Автономній Республіці Крим, областях, місті Києві та Київській області, місті Севастополі.
4.14. Справи і копії облікових карток (завірені печаткою та підписом начальника інспекції) пересилаються поштою на замовлення на запит інспекції за новим місцем роботи засудженого. Про одержання справи та копії облікової картки інспекція за новим місцем роботи в триденний термін надсилає підтвердження до інспекції, яка надіслала документи. Після отримання підтвердження засуджений знімається з обліку.
4.15. У разі звільнення засудженого з роботи інспекція, на обліку якої він перебуває, здійснює заходи щодо його працевлаштування.
4.16. При виконанні покарання у виді виправних робіт як адміністративного стягнення не направляються повідомлення до військкомату, власнику підприємства про внесення запису до трудової книжки засудженого про відбутий строк покарання.

5. Порядок притягнення засуджених до відбування покарання у виді виправних робіт

5.1. Після оформлення у встановленому вище порядку документів стосовно засуджених до виправних робіт інспекція не пізніше десятиденного терміну з дня реєстрації копії вироку (постанови, ухвали) суду, заздалегідь уточнивши місце роботи засудженого, направляє на підприємство (у бухгалтерію) копію вироку та повідомлення (додаток 10) про утримання грошових коштів.
5. 2. Кожного засудженого після взяття на облік негайно викликають до інспекції на бесіду (неповнолітнього - з батьками або особою, що їх заміняє), під час якої йому роз'яснюються порядок та умови відбування виправних робіт, заходи заохочення та стягнення, які можуть бути до нього застосовані, відповідальність за ухилення від відбування виправних робіт, про що складається довідка (додаток 11), у якій він власноручно зазначає про ознайомлення з вимогами щодо осіб, засуджених до виправних робіт. Крім цього, засуджений заповнює анкету (додаток 12).
5.3. Якщо при уточненні місця роботи засудженого з'ясується, що на час звернення вироку до виконання він не працює, засуджений надає письмове пояснення, у якому вказує причину звільнення з роботи. Засудженому видається направлення (додаток 13) до відповідного центру зайнятості населення. У разі непрацевлаштування та непостановки на облік у центрі зайнятості населення засуджений викликається до інспекції і надає письмове пояснення про причини ухилення від відбування покарання. Йому виноситься письмове попередження (додаток 14) та надається ще 10 днів для працевлаштування.
5.4. Якщо засуджений без поважної причини не працевлаштувався у встановлений термін і не став на облік у центрі зайнятості населення, інспекція, узявши довідку про це з відповідного центру зайнятості, надсилає подання, копію вироку та матеріали, які свідчать про ухилення від відбування покарання, до прокуратури для вирішення питання про притягнення засудженого до кримінальної відповідальності за частиною другою статті 389 Кримінального кодексу України (2341-14) . Копії цих документів долучаються до справи.
5.5. Особи, які відбувають виправні роботи, зобов'язані виконувати встановлені порядок та умови відбування покарання, сумлінно ставитися до праці, з'являтися за викликом до інспекції, періодично з'являтися на реєстрацію у встановлені постановою (додаток 15) інспекції дні, відмічатися в листку реєстрації (додаток 16) (періодичність явки на реєстрацію встановлюється від одного до шести разів у квартал), не виїжджати без дозволу інспекції за межі України, повідомляти про зміну місця проживання.
5.6. У разі неявки за викликом до інспекції без поважних причин засуджені за поданням (додаток 17) інспекції можуть бути піддані приводу через відповідні органи внутрішніх справ.
5.7. Стосовно засуджених, яких медичною комісією визнано непрацездатними після постановлення вироку суду, інспекція направляє до суду подання про заміну виправних робіт штрафом на підставі частини третьої статті 57 Кримінального кодексу України (2341-14) .
5.8. Стосовно особи, засудженої до виправних робіт, яка після винесення вироку суду досягла пенсійного віку, а також жінки, яка стала вагітною, інспекція направляє подання до суду про звільнення такої особи від покарання.

6. Обчислення строку відбування покарання у виді виправних робіт

6.1. Початком строку відбування покарання у виді виправних робіт є день, з якого фактично розпочато відрахування із заробітку засудженого, але не раніше від дня набрання вироком законної сили.
6.2. Строк покарання у виді виправних робіт обчислюється роками, місяцями і днями, протягом яких засуджений працював і з його заробітку провадилися відрахування.
Число днів, відпрацьованих засудженим, має бути не менше за число робочих днів згідно з графіком роботи даного підприємства, які припадають на кожний місяць установленого судом строку покарання.
6.3. Обчислення строку відбування покарання проводиться на підставі відомостей про роботу засудженого на підприємстві, які кожного місяця надсилаються власником підприємства до інспекції. У відомостях зазначаються кількість робочих днів за графіком на підприємстві, кількість фактично відпрацьованих засудженим робочих днів, кількість і причини невідпрацьованих ним днів згідно з графіком, кількість днів тимчасової непрацездатності за листом непрацездатності та з інших причин, розмір заробітної плати і утримань з неї за вироком суду.
6.4. Якщо кількість днів, які зараховуються у строк відбування покарання в даному місяці, перевищує кількість робочих днів за графіком, то в строк відбування покарання зараховується один календарний місяць.
6.5. Якщо засуджений не відпрацював необхідної кількості робочих днів установленого судом строку покарання і відсутні підстави для зарахування невідпрацьованих днів у строк покарання, то відбування виправних робіт продовжується до повного відпрацювання засудженим призначеної кількості днів.
6.6. До строку відбування виправних робіт також зараховується:
6.6.1. Час, протягом якого засуджений не працював з поважних причин і за ним, відповідно до закону, зберігалася заробітна плата, а також час, коли засудженому не надавалася робота на підприємстві.
6.6.2. Час, протягом якого засуджений перебував під вартою у зв'язку з учиненням злочину, за який відбуває виправні роботи. У строк відбування виправних робіт зараховується один день ув'язнення за три дні виправних робіт відповідно до частини четвертої статті 338 Кримінально-процесуального кодексу України (1003-05) .
6.7. У строк відбування покарання не зараховується:
6.7.1. Час хвороби, викликаної алкогольним, наркотичним або токсичним сп'янінням або діями, пов'язаними з ними, грубим порушенням правил техніки безпеки, умисним заподіянням собі тілесних ушкоджень.
6.7.2. Час відбування адміністративного стягнення у вигляді арешту або виправних робіт.
6.7.3. Час тримання під вартою як запобіжного заходу з іншої кримінальної справи у період відбування виправних робіт у разі, якщо вина в учиненні злочину доведена в установленому порядку.

7. Порядок провадження відрахувань із заробітків засуджених до покарань у виді виправних робіт

7.1. Відрахування відповідно до вироку суду із заробітної плати засудженого починаються з наступного дня після надходження копії вироку та повідомлення на підприємство, але не раніше, ніж вирок набрав законної сили.
7.2. Відрахування провадяться за місцем роботи засудженого з усієї суми його заробітку незалежно від наявності претензій до засудженого за виконавчими документами за кожний відпрацьований місяць.
7.3. Якщо засуджений працює на роботах з періодичним нарахуванням заробітної плати (сезонні роботи в сільському господарстві, на риболовецьких та рибопереробних підприємствах тощо), то відрахування провадяться у міру її нарахування.
7.4. Якщо засуджений працює за сумісництвом на кількох підприємствах, то відрахування провадяться за кожним місцем його роботи в розмірі, установленому вироком суду, у зазначеному вище порядку.
7.5. Якщо особа, яка відбуває виправні роботи, призивається на військові збори, то відрахування провадяться із заробітку, який нараховується їй за місцем роботи.
7.6. Відрахування не провадяться з грошових допомог, які отримуються в порядку соціального страхування і соціального забезпечення, виплат одноразового характеру, не передбачених системою оплати праці, сум, що виплачуються як компенсація за витрати, пов'язані з відрядженням, та з інших компенсаційних виплат.
7.7. Утримані в дохід держави із заробітку засуджених кошти бухгалтерією підприємства перераховуються до державного бюджету через банківські установи України. Одержання утриманих коштів готівкою забороняється.
7.8. Працівники інспекції щомісяця відвідують установи банків (казначейств) з метою отримання виписок з поточних рахунків інспекції та копій платіжних доручень.
Отримані дані звіряються з відомостями, що надходять з бухгалтерій підприємств, і заносяться до облікової картки засудженого. Самі ж відомості, копії платіжних доручень та виписки з поточних рахунків інспекції підшиваються до справи засудженого.
7.9. У разі систематичного неправильного або несвоєчасного перерахування сум, ненадання відомостей про роботу засудженого та проведення з його заробітку відрахувань інспекція інформує про це прокурора з метою вжиття відповідних заходів до винної в цьому посадової особи підприємства згідно з чинним законодавством.
7.10. Якщо засуджений відбув призначений строк виправних робіт, але відрахування з його заробітної плати через її затримку не були вчасно перераховані в доход держави в повному обсязі (що підтверджено розрахунковими відомостями з місця роботи засудженого), то такий засуджений знімається з обліку, а його облікова картка вноситься до картотеки дебіторської заборгованості в інспекції, де вона перебуває до того часу, поки підприємство не перерахує всіх належних коштів. При цьому інспекцією вживаються заходи щодо перерахування зазначених коштів (при необхідності інформується прокурор).

8. Заходи заохочення та стягнення, які застосовуються стосовно осіб, засуджених до покарання у виді виправних робіт

8.1. Начальник (інспектор) інспекції за зразкову поведінку і сумлінне ставлення до праці стосовно засудженого може застосовувати такі заходи заохочення:
8.1.1. Подання до суду матеріалів на засудженого щодо умовно-дострокового звільнення або заміни невідбутої частини покарання штрафом на підставі частини другої статті 99 Виправно-трудового кодексу України (3325-07) .
8.1.2. Зарахування часу щорічної чергової відпустки у строк відбування покарання.
8.2. Подання (додаток 18) про умовно-дострокове звільнення засудженого від відбування покарання у виді виправних робіт або заміну невідбутої частини покарання штрафом готується стосовно засудженого, який відбув установлену Кримінальним кодексом України (2341-14) частину строку покарання і довів своє виправлення. Подання разом із справою засудженого направляється для розгляду до суду за місцем відбування засудженим покарання.
8.3. До справи засудженого додається характеристика на засудженого від власника підприємства. Викладена в ній думка враховується при остаточному вирішенні питання про направлення подання на засудженого до суду.
8.4. Усебічно вивчивши матеріали про поведінку засудженого на виробництві та в побуті, ставлення до праці за період відбування покарання, інспекція направляє до суду його справу та подання про умовно-дострокове звільнення. Крім цього, до суду направляються такі матеріали:
копія облікової картки;
довідка про відбутий строк покарання на день направлення матеріалів до суду.
8.5. Час щорічної чергової відпустки у строк відбування покарання зараховується з урахуванням думки трудового колективу та характеристики на засудженого від власника підприємства.
8.6. За порушення порядку та умов відбування покарання у виді виправних робіт до засудженого може застосовуватися інспекцією стягнення у вигляді письмового попередження про притягнення до кримінальної відповідальності.
Перед накладенням стягнення засуджений надає письмове пояснення про причини допущеного порушення, яке потім долучається до його справи.
8.7. Стосовно особи, яка ухиляється від відбування покарання, інспекція направляє прокурору подання, копію вироку та матеріали, що свідчать про ухилення, для вирішення питання про притягнення засудженого до кримінальної відповідальності відповідно до частини другої статті 389 Кримінального кодексу України (2341-14) (доставка такого засудженого до прокуратури та до суду здійснюється працівниками органів внутрішніх справ). Копії цих матеріалів підшиваються до справи засудженого.
8.8. Ухиленням засудженого від відбування покарання у виді виправних робіт є:
невиконання встановлених обов'язків;
порушення порядку та умов відбування покарання;
вчинення проступку, за який його було притягнуто до адміністративної відповідальності;
більше двох разів протягом місяця допущення прогулів, а також більше двох порушень трудової дисципліни протягом місяця або поява на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп'яніння.
Порушником визнається також засуджений, який не з'явився без поважної причини до інспекції або зник з метою ухилення від відбування покарання.
8.9. При підготовці подання для вирішення питання про притягнення до кримінальної відповідальності в ньому вказуються конкретні факти ухилення засудженого від відбування призначеного судом покарання (кількість прогулів; час, протягом якого засуджений не приступав до роботи або не з'являвся без поважної причини до інспекції; заходи впливу, які застосовувалися до нього; наявність у засудженого адміністративних стягнень тощо).
8.10. Разом з поданням до прокуратури направляються:
копія вироку;
копія облікової картки;
довідка про допущені порушення і вжиті заходи впливу;
довідка про відбутий строк покарання на день направлення подання до прокуратури;
інші матеріали, що свідчать про ухилення засудженого від відбування покарання.

9. Обов'язки власника підприємства, установи, організації або вповноваженого ним органу за місцем відбування засудженими покарання у виді виправних робіт

9.1. На власника підприємства за місцем відбування засудженим покарання у виді виправних робіт покладаються:
9.1.1. Щомісячне відрахування визначеної вироком суду частини заробітної плати і перерахування у встановленому порядку утриманої суми в дохід держави.
9.1.2. Додержання порядку та умов відбування покарання, передбачених Виправно-трудовим кодексом України (3325-07) .
9.1.3. Своєчасне інформування працівників інспекції про ухилення засудженого від відбування покарання, переведення його на іншу роботу чи посаду, а також його звільнення.
9.1.4. Щомісячне інформування працівників інспекції про кількість робочих днів за графіком на підприємстві, кількість фактично відпрацьованих засудженим робочих днів, розмір заробітної плати і утримань з неї за вироком суду, кількість прогулів, кількість днів тимчасової непрацездатності за листами непрацездатності та з інших причин.
9.1.5. Призначення працівника, який проводитиме із засудженим виховну роботу, контролювати виконання визначених для нього робіт та поведінку засудженого.
9.2. У разі систематичного неправильного або несвоєчасного відрахування сум із заробітку засудженого, а також невиконання інших вимог, передбачених статтею 97 Виправно-трудового кодексу України (3325-07) , винні посадові особи притягуються до відповідальності згідно з чинним законодавством.
9.3. Власник підприємства стосовно засуджених до покарання у виді виправних робіт може застосовувати заходи заохочення і стягнення, передбачені законодавством про працю.

10. Організація та проведення розшуку засуджених до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, місцезнаходження яких невідоме

10.1. Якщо місцезнаходження засуджених до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, невідоме чи в разі неприбуття після звільнення з місць обмеження або позбавлення волі до обраного місця проживання (при заміні покарання більш м'яким), працівник інспекції, у якій засуджений перебуває на обліку (на територію обслуговування якого мав прибути), проводить такі початкові розшукові дії:
10.1.1. Опитує родичів, сусідів та знайомих засудженого, установлює його можливе місцеперебування і зв'язки за межами місця проживання.
10.1.2. Через працівників відділу кадрів за місцем роботи або навчання встановлює осіб, які можуть знати місцезнаходження засудженого.
10.2. Направляє запити:
10.2.1. За місцем проживання родичів та знайомих засудженого.
10.2.2. До адресно-довідкового бюро, ЖЕКу, селищної, сільської та міської рад.
10.3. Перевіряє:
10.3.1. Медичні установи за місцем проживання, морги (чи не став засуджений жертвою нещасного випадку або злочину).
10.3.2. За обліками органів внутрішніх справ (чи немає засудженого серед затриманих, адмінарештованих, у спецустановах органів внутрішніх справ).
10.4. Початкові розшукові заходи проводяться протягом одного місяця з дня, коли працівнику інспекції стало відомо про залишення засудженим місця постійного проживання або неприбуття звільненого з місць обмеження або позбавлення волі до обраного місця проживання (при заміні покарання більш м'яким).
10.5. Якщо до органів внутрішніх справ за місцем проживання родичів, знайомих засудженого, які мешкають в інших регіонах, направлялись запити, а відповіді на них не надійшли, термін початкових розшукових заходів може продовжуватись начальником інспекції ще на п'ятнадцять днів.
10.6. Якщо протягом указаного терміну місцезнаходження засудженого не встановлене, то працівник інспекції передає подання (додаток 19), затверджене керівником інспекції, копію вироку суду та матеріали початкового розшуку з супроводжувальним листом до органів внутрішніх справ для здійснення подальшого розшуку засудженого.
10.7. Копії подання та матеріалів початкового розшуку долучаються до справи засудженого, як і всі інші матеріали, що надходять після цього.
10.8. У разі необхідності працівнику органів внутрішніх справ надаються копії інших документів, що містяться в справі засудженого, який розшукується.
10.9. Після затримання засудженого (установлення місцезнаходження) працівник інспекції з'ясовує всі обставини і причини залишення ним постійного місця проживання або неприбуття до обраного місця проживання і, впевнившись, що мало місце ухилення від відбування покарання, направляє до прокуратури подання та матеріали для вирішення питання про порушення кримінальної справи за ухилення від відбування призначеного судом покарання.
10.10. У разі встановлення місцезнаходження засудженого, який розшукувався і проживає в іншому регіоні (за відсутності ухилення від відбування покарання), працівник інспекції негайно надсилає запит про це до інспекції за новим місцем проживання засудженого з вимогою негайно перевірити цей факт, установити місце роботи засудженого і при необхідності зробити запит для направлення справи засудженого.
10.11. Після отримання такого запиту працівник інспекції протягом десяти днів проводить перевірку і при позитивному результаті робить запит про направлення на його адресу справи засудженого.
10.12. У справі особи, яка перебуває в розшуку, повинні бути: копія постанови про оголошення розшуку із зазначенням номера розшукової справи, довідки про стан розшуку засудженого через кожні шість місяців.
10.13. Засуджений, розшук якого оголошено у зв'язку з ухиленням від відбування покарання, може бути затриманий органами внутрішніх справ за постановою суду на строк до 30 діб.

11. Підстави та порядок зняття з обліку засуджених до покарання у виді виправних робіт

11.1. Виконання покарання у виді виправних робіт припиняється, і засуджені знімаються з обліку у зв'язку з (зі):
11.1.1. Відбуттям призначеного вироком суду покарання - за наявності розрахункових відомостей про час, який було включено в строк відбування покарання, заробіток та проведені з нього відрахування. У разі наявності таких даних затримка перерахування утриманих сум не є перешкодою для зняття засудженого з обліку.
11.1.2. Засудженням за ухилення від відбування покарання у виді виправних робіт - за наявності копії вироку, що набрав законної сили.
11.1.3. Амністією - за наявності постанови суду про застосування амністії.
11.1.4. Помилуванням - за наявності розпорядження Управління з питань помилування Адміністрації Президента України про виконання Указу Президента України про помилування.
11.1.5. Скасуванням вироку - за наявності відповідної постанови суду.
11.1.6. Винесенням судом постанови про умовно-дострокове звільнення - за наявності такої постанови.
11.1.7. Заміною виправних робіт штрафом - за наявності відповідної постанови суду.
11.1.8. Звільненням від відбування покарання - за наявності відповідної постанови суду.
11.2. З обліку також знімаються:
11.2.1. Померлі - за наявності відповідної довідки з органу реєстрації актів громадянського стану.
11.2.2. Засуджені за вчинення нового злочину - за наявності копії вироку, що набрав законної сили.
11.2.3. Особи, які вибули з території обслуговування у зв'язку зі зміною місця роботи - за наявності підтвердження про отримання справи інспекцією за новим місцем роботи.
11.3. Про дату та підстави зняття засудженого з обліку робиться відповідна відмітка в журналі обліку засуджених до виправних робіт, в обліковій картці та на першій сторінці обкладинки справи.
11.4. Після повного відбуття засудженим строку виправних робіт інспекція надсилає повідомлення власнику підприємства, на якому працює засуджений, про припинення відрахувань з його заробітку та довідку про внесення запису до трудової книжки про фактично відбутий строк покарання, який не зараховується до загального трудового стажу (додаток 20).
Питання про включення відбутого строку покарання у виді виправних робіт до загального трудового стажу вирішується судом за клопотанням особи, яка відбула покарання, відповідно до статті 414-1 Кримінально-процесуального кодексу України (1003-05) .
11.5. Особі, яка відбула призначений судом строк виправних робіт, видається довідка (додаток 21) про відбутий строк покарання.

12. Строки та умови зберігання документації

12.1. Установлюються такі строки зберігання документів стосовно осіб, які перебували на обліку в інспекції:
12.1.1. Два роки - справи та облікові картки засуджених, яких було знято з обліку.
12.1.2. П'ять років - журнали обліку засуджених.
12.1.3. Три роки - звіти про чисельність засуджених, які перебували на обліку, та справи з листування щодо питань виконання судових рішень.
12.2. Обчислення строків зберігання документів, указаних у пунктах 12.1.1, 12.1.2 та 12.1.3 Інструкції, проводиться з 1 січня року, наступного за роком закінчення провадження матеріалів.
12.3. Справи та облікові картки засуджених до виправних робіт, відрахування із заробітку яких не були в повному обсязі перераховані до державного бюджету, знищуються не раніше, ніж буде погашено дану заборгованість.
12.4. Справи засуджених, яких було знято з обліку, зберігаються у пачках за роками зняття з обліку.
12.5. Після закінчення строків зберігання всі вищезазначені документи підлягають знищенню у порядку, визначеному чинним законодавством.

Розділ II. Порядок виконання покарання у виді громадських робіт

1. Загальні положення

1.1. У цьому розділі визначається порядок виконання покарання у виді громадських робіт та проведення із засудженим індивідуально-профілактичної роботи з метою його виправлення та недопущення скоєння ним нового злочину та інших правопорушень.
1.2. Контроль за виконанням покарання у виді громадських робіт покладається на інспекцію, а проведення індивідуально-профілактичної роботи із засудженим за місцем проживання з метою його виправлення та недопущення скоєння ним нового злочину - на відповідні органи внутрішніх справ.
1.3. Громадські роботи полягають у виконанні засудженими у вільний від основної роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування.
1.4. Особи, які відбувають покарання у виді громадських робіт, виконують обов'язки та користуються правами, установленими законодавством України, з обмеженнями, передбаченими для засуджених до громадських робіт чинним законодавством та вироком суду.
1.5. Виконання покарання у виді громадських робіт здійснюється на основі участі засуджених у суспільно корисній праці і контролю за їхньою поведінкою відповідно до вимог Виправно-трудового кодексу України (3325-07) .
Громадські роботи виконуються не більш як чотири години на день (неповнолітніми - не більше двох годин) у вільний від основної роботи чи навчання час.
1.6. Надання засудженому щорічної чергової відпустки за основним місцем роботи не призупиняє виконання покарання у виді громадських робіт.
1.7. Засуджені до громадських робіт перебувають на обліку в інспекції за місцем проживання.
1.8. Посадові особи інспекції та органів внутрішніх справ у своїй діяльності керуються вимогами чинного законодавства і несуть відповідальність відповідно до нього.

2. Функції, які здійснюються інспекцією під час виконання покарання у виді громадських робіт

Працівники інспекції:
2.1. Ведуть персональний облік засуджених.
2.2. Роз'яснюють порядок і умови відбування покарання.
2.3. Погоджують з органами місцевого самоврядування перелік об'єктів, на яких засуджені відбувають громадські роботи, та види цих робіт.
2.4. Здійснюють контроль за додержанням умов відбування покарання засудженими і власником підприємства за місцем відбування засудженими громадських робіт.
2.5. Ведуть сумарний облік відпрацьованого засудженими часу.
2.6. Застосовують заходи заохочення та стягнення до засуджених.
2.7. Проводять реєстрацію засуджених.
2.8. Підтримують постійні контакти з власником підприємства для своєчасного отримання інформації про ухилення засуджених від відбування покарання, переведення на інше місце роботи, появу на роботі в стані сп'яніння, порушення громадського порядку.
2.9. Постійно підтримують контакти з органами внутрішніх справ, кримінальною міліцією у справах неповнолітніх та службою у справах неповнолітніх при міських та районних держадміністраціях, а також з громадськими формуваннями.
2.10. Щомісяця перевіряють за обліками органів внутрішніх справ, чи притягувались вони до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку.
2.11. Направляють до відповідних органів внутрішніх справ подання про привід до інспекції засуджених, які без поважних причин не з'явилися за викликом до інспекції.
2.12. Здійснюють початкові розшукові заходи щодо осіб, місцезнаходження яких невідоме, та передають зібрані матеріали до відповідних органів внутрішніх справ для оголошення розшуку таких засуджених.

3. Функції органів внутрішніх справ з проведення індивідуально-профілактичної роботи із засудженими до покарання у виді громадських робіт

Під час виконання покарання у виді громадських робіт відповідні органи внутрішніх справ:
3.1. Виконують:
3.1.1. Постанови суду та подання інспекції про розшук засуджених, місцезнаходження яких невідоме.
3.1.2. Подання інспекції про привід засуджених, які без поважних причин не з'явилися за викликом до інспекції.
3.1.3. Постанови судів про привід засуджених, які ухиляються від явки до них у зв'язку з розглядом кримінальних справ.
3.2. Здійснюють:
3.2.1. Організацію та контроль за прийманням, обліком, розсилкою вхідної та вихідної документації.
3.2.2. Затримання і доставлення до слідчих ізоляторів засуджених, притягнутих до кримінальної відповідальності за ухилення від відбування покарання.
3.2.3. Затримання за постановою суду засуджених, яких оголошено в розшук у зв'язку з ухиленням від відбування покарання, на строк до 30 діб.
3.3. За запитами інспекції надають інформацію щодо розшуку, притягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності засуджених, які перебувають на обліку в цій інспекції.
3.4. Після порушення кримінальної справи стосовно особи, яка відбуває покарання, не пов'язане з позбавленням волі, слідчий або орган дізнання органів внутрішніх справ протягом 10 днів направляють до інспекції, у якій засуджений перебуває на обліку, копію постанови про порушення кримінальної справи та інформацію про обрання запобіжного заходу щодо засудженого.
3.5. Працівники служби дільничних інспекторів міліції та кримінальної міліції у справах неповнолітніх міських та районних органів внутрішніх справ:
3.5.1. Ведуть облік засуджених до громадських робіт.
3.5.2. З метою виправлення та недопущення скоєння засудженими нових злочинів проводять з ними індивідуально-профілактичну роботу.
3.5.3. Щомісяця здійснюють перевірки поведінки засуджених за місцем проживання, про результати яких у кінці кожного кварталу подають письмові довідки до інспекції щодо кожного засудженого окремо і додають до них матеріали перевірок (пояснення, рапорти, протоколи та ін.)
3.5.4. Виявляють факти порушення засудженими громадського порядку, застосування до них заходів адміністративного впливу і повідомляють про це інспекцію, уносять відповідні записи до профілактичних карток засуджених.

4. Порядок прийняття до виконання вироків суду стосовно засуджених до покарання у виді громадських робіт та їх облік

4.1. Вироки суду стосовно засуджених до громадських робіт приводяться до виконання не пізніше десятиденного строку з дня набрання вироком законної сили або звернення його до виконання.
4.2. Підставою для відбування засудженим громадських робіт є копія вироку (постанови, ухвали) суду з довідкою про набрання ним законної сили (завірені підписом судді та печаткою).
4.3. У необхідних випадках до копії вироку додаються:
4.3.1. При зміні вироку - копія постанови (ухвали) суду.
4.3.2. При застосуванні акта про помилування у разі заміни покарання або невідбутої його частини громадськими роботами - копія розпорядження Управління з питань помилування Адміністрації Президента України про виконання Указу Президента України про помилування.
4.3.3. При заміні покарання або невідбутої його частини громадськими роботами в зв'язку із законом про амністію - копія ухвали (постанови) суду.
4.4. У день отримання копії вироку (постанови, ухвали) суду стосовно засудженого до громадських робіт дані про таку особу заносяться до журналу (додаток 22) обліку. В аналогічному порядку здійснюється реєстрація справ, що надходять з іншої інспекції у зв'язку зі зміною засудженими місця постійного проживання.
4.5. До суду, який виніс вирок (в установу, з якої засуджений був звільнений), інспекція у десятиденний строк направляє повідомлення про прийняття вироку до виконання.
4.6. Про взяття на облік засудженого інспекція повідомляє у десятиденний строк орган внутрішніх справ для проведення із засудженим індивідуально-профілактичних заходів.
4.7. Якщо засуджений перебуває на військовому обліку та підлягає призову на строкову військову службу, то в десятиденний термін до військового комісаріату направляється повідомлення.
4.8. На кожного засудженого заводиться справа та заповнюється облікова картка (додаток 23), у якій ведеться сумарний облік відпрацьованих годин. Картка зберігається в справі засудженого в конверті, який наклеюється на другій сторінці обкладинки справи.
4.9. У справі зберігаються всі матеріали, що є підставою для притягнення засудженого до відбування покарання та свідчать про відбутий ним час громадських робіт, листування з цих питань.
4.10. Номери справи та облікової картки повинні збігатися з номером реєстрації копії вироку суду в журналі, аркуші справи нумеруються та заносяться до опису.
4.11. Справи зберігаються у спеціально відведеному і обладнаному для цього місці і після закінчення робочого дня зачиняються та опечатуються.
4.12. У разі зміни засудженим місця постійного проживання до інспекції за новим місцем мешкання надсилається запит про перевірку факту прибуття та проживання засудженого за новою адресою. Інспекція за новим місцем проживання у десятиденний строк здійснює таку перевірку і в разі позитивного результату робить запит про справу, після отримання якої у триденний термін надсилає підтвердження.
4.13. Справи і копії облікових карток (завірені підписом начальника інспекції та печаткою) пересилаються поштою із зворотним повідомленням через управління (відділи) Державного департаменту України з питань виконання покарань в Автономній Республіці Крим, областях, м. Києві та Київській області, м. Севастополі.
4.14. Якщо у вироку суду, що надійшов до інспекції, виявлені неточності, які перешкоджають виконанню покарання, то інспекція протягом трьох днів направляє до прокуратури та суду, який виніс дане рішення, інформацію про усунення виявлених неточностей.
4.15. У разі отримання на особу, яка відбуває громадські роботи, вироку за інший злочин, який не врахований при винесенні останнього рішення, інспекція у триденний строк письмово інформує про це прокурора відповідно Автономної Республіки Крим, області, міст Києва чи Севастополя та суд, який виніс дане рішення, для вирішення питання про призначення засудженому покарання за сукупністю вироків.

5. Порядок притягнення засудженого до відбування покарання у виді громадських робіт

5.1. Після отримання копії вироку суду кожен засуджений викликається до інспекції (неповнолітній - з батьками або особою, яка їх заміняє). З ними проводиться бесіда, під час якої роз'яснюються порядок та умови відбування покарання; повідомляється про стягнення, які можуть бути накладені, про відповідальність за ухилення від відбування громадських робіт. За результатами бесіди засудженим надається підписка (додаток 24), у якій він власноручно зазначає про ознайомлення з вимогами щодо осіб, засуджених до громадських робіт. Крім цього, засуджений заповнює анкету.
5.2. Заздалегідь визначивши з органом місцевого самоврядування перелік підприємств, на яких засуджені відбувають громадські роботи, працівник інспекції не пізніше десятиденного строку з дня отримання копії вироку суду видає засудженому направлення (додаток 25) на одне з цих підприємств, де він буде відбувати покарання.
5.3. Засуджені до громадських робіт зобов'язані виконувати встановлений порядок та умови відбування покарання, сумлінно ставитися до праці, працювати на визначених для них об'єктах і відпрацьовувати встановлений судом час покарання, з'являтися за викликом до інспекції, письмово повідомляти інспекцію про зміну місця проживання, періодично з'являтися на реєстрацію до інспекції. Засудженому забороняється без дозволу інспекції виїжджати за межі України.
Періодичність явки на реєстрацію встановлюється постановою, яка затверджена начальником інспекції та оголошується засудженому під розпис, після чого заводиться реєстраційний лист. Періодичність явки на реєстрацію до інспекції встановлюється від одного до чотирьох разів на місяць в залежності від ставлення засудженого до праці.
5.4. Стосовно особи, яка після винесення вироку визнана інвалідом першої чи другої групи або досягла пенсійного віку, а також вагітної жінки інспекція направляє до суду подання про звільнення її від подальшого відбування покарання на підставі частини третьої статті 56 Кримінального кодексу України (2341-14) та статті 82-10 Виправно-трудового кодексу України (3325-07) .

6. Обов'язки власника підприємства, установи, організації або вповноваженого ним органу, на яких засуджені відбувають покарання у виді громадських робіт

На власника підприємства за місцем відбування засудженим покарання у виді громадських робіт покладаються:
6.1. Погодження з інспекцією переліку об'єктів, на яких засуджені відбувають громадські роботи, та видів цих робіт.
6.2. Своєчасне повідомлення інспекції про ухилення засудженого від відбування покарання та переведення його на інше місце роботи, появу на роботі в стані сп'яніння, порушення громадського порядку.
6.3. Щомісячне інформування інспекції про кількість відпрацьованих засудженим годин та його ставлення до праці.
6.4. У разі систематичного несвоєчасного надання інформації про виконання громадських робіт або нездійснення контролю відповідальною особою за роботою та поведінкою засудженого, а також невиконання інших вимог відповідно до статті 82-12 Виправно-трудового кодексу України (3325-07) винні особи притягуються до відповідальності згідно з чинним законодавством.
6.5. Засудженим до громадських робіт надається робота, не пов'язана із шкідливим виробництвом, ризиком для життя та здоров'я.

7. Обчислення строку відбування покарання у виді громадських робіт

7.1. Строк громадських робіт обчислюється в годинах, протягом яких засуджений працював за визначеним місцем роботи.
У залежності від часу роботи (навчання) засудженого на основній роботі та режиму роботи підприємства за місцем відбування покарання власником підприємства щомісячно складається графік відбування громадських робіт та заповнюється табель (додаток 26) виходу на роботу.
7.2. До відпрацьованого часу зараховується тільки той строк, який засуджений відпрацював згідно з повідомленням власника підприємства, весь інший час до строку відбування покарання не зараховується (у тому числі і час хвороби).
7.3. Не зараховується до часу відбування покарання час, якщо засуджений прибув для виконання робіт у стані сп'яніння.
7.4. Кількість відпрацьованих засудженим годин заноситься в картку обліку, яка заповнюється щомісяця. Після відпрацювання встановленої вироком суду кількості годин інспекція надсилає власнику підприємства повідомлення (додаток 27) про припинення відбування покарання засудженим, і він знімається з обліку. У разі необхідності засудженому видається довідка про відбуття покарання.

8. Відповідальність осіб, засуджених до покарання у виді громадських робіт

8.1. За порушення порядку та умов відбування покарання у виді громадських робіт, притягнення до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку до засудженого застосовується стягнення у виді письмового попередження (додаток 28) про притягнення його до кримінальної відповідальності на підставі частини другої статті 389 Кримінального кодексу України (2341-14) .
8.2. Ухиленням від відбування покарання вважаються:
8.2.1. Невиконання встановлених обов'язків, порушення порядку та умов відбування покарання, притягнення до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку, які були вчинені після письмового попередження.
8.2.2. Більше двох разів протягом місяця невихід на громадські роботи без поважної причини.
8.2.3. Допущення більше двох порушень трудової дисципліни протягом місяця.
8.2.4. Поява на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп'яніння.
8.3. Порушником визнається також засуджений, який не з'явився без поважної причини до інспекції або зник з метою ухилення від відбування покарання. За кожним фактом допущеного порушення засуджений надає письмове пояснення, яке долучається до справи.
8.4. Стосовно особи, яка порушує порядок та умови відбування покарання або ухиляється від відбування покарання у виді громадських робіт, інспекція направляє до прокуратури подання, копію вироку суду та матеріали, що свідчать про ухилення та порушення, для вирішення питання про притягнення засудженого до кримінальної відповідальності відповідно до частини другої статті 389 Кримінального кодексу України (2341-14) (доставлення такого засудженого до прокуратури та до суду здійснюється працівниками органів внутрішніх справ). Копії цих матеріалів підшиваються до справи.
Разом з поданням до прокуратури направляються копія облікової картки, довідка про відбутий засудженим час покарання (в годинах), довідка про скоєні ним порушення та вжиті інспекцією заходи впливу.
8.5. Умовно-дострокове звільнення стосовно засуджених до громадських робіт не застосовується.
8.6. Початкові розшукові заходи та передача матеріалів до органу внутрішніх справ щодо засуджених до громадських робіт, місцезнаходження яких невідоме, здійснюються у порядку, передбаченому пунктом 10 розділу I цієї Інструкції.

9. Підстави та порядок зняття з обліку засуджених до покарання у виді громадських робіт

9.1. Виконання покарання у виді громадських робіт припиняється, а засуджені знімаються з обліку у зв'язку з (зі):
9.1.1. Відбуттям призначеної судом кількості годин громадських робіт - за наявності повних даних з підприємства про відпрацьований час.
9.1.2. Засудженням за ухилення від відбування громадських робіт - за наявності вироку суду, який набрав законної сили.
9.1.3. Амністією - за наявності відповідної постанови (ухвали) суду.
9.1.4. Скасуванням вироку - за наявності відповідної постанови суду.
9.1.5. Іншими підставами, передбаченими чинним законодавством.
9.2. З обліку також знімаються:
9.2.1. Померлі - за наявності відповідної довідки органу реєстрації актів громадянського стану.
9.2.2. Засуджені за скоєння нового злочину - за наявності копії вироку суду, що набрав законної сили.
9.2.3. Особи, які змінили місце проживання і вибули за межі території обслуговування - за наявності підтвердження про отримання справи інспекцією за новим місцем проживання.
9.3. Про дату та підстави зняття з обліку робиться відповідний запис у журналі обліку, обліковій картці та на першій сторінці обкладинки справи.
9.4. Строки та умови зберігання справ, облікових карток, журналів обліку та листування встановлюються відповідно до строків зберігання документів, зазначених пунктом 12 розділу I цієї Інструкції.

Розділ III. Порядок здійснення контролю за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років

1. Загальні положення

1.1. У цьому розділі визначається порядок здійснення контролю за поведінкою і виконанням звільненими відповідно до статей 75 - 79 та 104 Кримінального кодексу України (2341-14) від відбування покарання з випробуванням протягом іспитового строку покладених на них судом обов'язків та контролю за поведінкою звільнених відповідно до статті 83 Кримінального кодексу України від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років.
1.2. Організація роботи та контроль за поведінкою і виконанням обов'язків особами, звільненими від відбування покарання з випробуванням, протягом іспитового строку та звільненими від відбування покарання вагітними жінками і жінками, які мають дітей віком до трьох років, здійснюються інспекцією за місцем проживання таких засуджених відповідно до статті 114-1 Виправно-трудового кодексу України (3325-07) .
1.3. Проведення за місцем проживання осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, протягом іспитового строку та звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років, індивідуально-профілактичної роботи з метою їх виправлення та попередження скоєння ними нових злочинів покладається на працівників відповідних органів внутрішніх справ. До цієї роботи залучаються працівники інших державних органів та відповідних громадських формувань.
1.4. Контроль за особами, звільненими від відбування покарань, та проведення з ними індивідуально-профілактичної роботи здійснюються з метою забезпечення виконання покладених на них судом обов'язків, належної поведінки в громадських місцях та за місцем проживання, а щодо звільнених від відбування покарання жінок, які мають дітей віком до трьох років, - забезпечення ними належних умов виховання та догляду за дітьми.
1.5. Проведення першочергових розшукових заходів щодо перелічених вище категорій засуджених, які залишили постійне місце проживання з метою ухилення від здійснення контролю за їх поведінкою та виконання покладених на них судом обов'язків, здійснюється в порядку, передбаченому пунктом 10 розділу I цієї Інструкції.
1.6. У разі призову засудженого на строкову військову службу до військового комісаріату направляється копія вироку суду, а в разі потреби до неї додаються інші документи, які необхідні для здійснення контролю за поведінкою засудженого за місцем проходження служби і передбачені статтею 114-2 Виправно-трудового кодексу України (3325-07) .
1.7. Іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку (постанови, ухвали) суду.
1.8. Облік осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням та звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років, ведеться в одному журналі.

2. Функції, що здійснюються працівниками інспекції щодо контролю за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років

Працівники інспекції:
2.1. Ведуть персональний облік засуджених протягом іспитового строку, установленого вироком (ухвалою) суду.
2.2. Контролюють виконання засудженими покладених на них судом обов'язків та один раз на місяць перевіряють за обліками органів внутрішніх справ, чи не притягувались вони до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку.
2.3. Здійснюють привід через відповідні органи внутрішніх справ засуджених, які не з'явилися за викликом до інспекції.
2.4. Проводять початковий розшук щодо засуджених, місцезнаходження яких невідоме, та передають матеріали до відповідних органів внутрішніх справ для оголошення розшуку таких засуджених.
2.5. Направляють до суду подання про звільнення від подальшого відбування покарання або про відміну покарання з випробуванням і направлення засудженого для відбування призначеного покарання.
2.6. Здійснюють реєстрацію засуджених, на яких покладено судом обов'язок періодично з'являтися на реєстрацію.
2.7. Проводять виховну та профілактичну роботу із засудженими (при потребі викликають до інспекцій батьків неповнолітніх).
2.8. Застосовують до засуджених заходи заохочення та стягнення.
2.9. Постійно підтримують контакти з кримінальною міліцією у справах неповнолітніх та службою у справах неповнолітніх при міських та районних держадміністраціях.
2.10. Аналізують роботу з обліку та контролю за поведінкою засуджених, готують необхідні статистичні та інформаційні матеріали та пропозиції, спрямовані на поліпшення діяльності інспекції.

3. Функції, які виконують органи внутрішніх справ при здійсненні контролю за звільненими від відбування покарання з випробуванням, звільненими від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років, та проведенні з ними індивідуально-профілактичної роботи за місцем проживання

При здійсненні контролю за звільненими від відбування покарання з випробуванням та звільненими від відбування покарання органи внутрішніх справ:
3.1. Виконують:
3.1.1. Постанови суду та подання інспекції про розшук засуджених, місцезнаходження яких невідоме.
3.1.2. Постанови судів про привід засуджених, які ухиляються від явки до них у зв'язку з розглядом внесених інспекцією подань.
3.1.3. Подання інспекції про привід засуджених, які без поважних причин не з'явилися за викликом до інспекції.
3.2.. Здійснюють:
3.2.1. Організацію та контроль за прийманням, обліком, розсилкою вхідної та вихідної документації.
3.2.2. Затримання і доставлення до слідчих ізоляторів засуджених, яким судом скасовано звільнення від відбування покарання і які направляються для подальшого відбування покарання.
3.2.3. Затримання за постановою суду звільнених від відбування покарання з випробуванням, розшук яких оголошено у зв'язку з ухиленням від покарання, на строк до 30 діб.
3.3. За запитами інспекції надають інформацію щодо розшуку та притягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності засуджених, які перебувають на обліку в цій інспекції.
3.4. Після порушення кримінальної справи стосовно особи, яка відбуває покарання, не пов'язане з позбавленням волі, слідчий або орган дізнання органів внутрішніх справ протягом 10 днів направляють до інспекції, у якій засуджений перебуває на обліку, копію постанови про порушення кримінальної справи та інформацію про обрання запобіжного заходу стосовно засудженого.
3.5. Працівники служби дільничних інспекторів міліції та кримінальної міліції у справах неповнолітніх міських та районних органів внутрішніх справ:
3.5.1. Ведуть облік засуджених.
3.5.2. Проводять з ними індивідуально-профілактичну роботу, спрямовану на виправлення та попередження скоєння засудженими правопорушень та нових злочинів.
3.5.3. Щомісяця перевіряють поведінку та спосіб життя засуджених за місцем проживання, про що до кінця кожного кварталу надають письмову довідку до інспекції щодо кожного засудженого окремо і додають до неї матеріали перевірок (пояснення, рапорти, протоколи тощо), які долучаються до справ засуджених.
3.5.4. Виявляють факти порушення засудженими громадського порядку, застосування до них заходів адміністративного впливу і повідомляють про це інспекцію. Уносять відповідні записи до профілактичних карток засуджених.

4. Порядок реєстрації копій вироків суду та здійснення контролю інспекцією за звільненими від відбування покарання з випробуванням, звільненими від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років

4.1. Підставою для взяття засудженого на облік та здійснення контролю за виконанням покладених на нього судом обов'язків є копія вироку (постанови, ухвали) суду та довідка про набрання ним законної сили (завірені підписом судді та печаткою).
4.2. До копії вироку можуть додаватися:
4.2.1. При зміні вироку - копія ухвали (постанови) суду.
4.2.2. При застосуванні акта про помилування у разі заміни невідбутої частини покарання звільненням від відбування покарання з випробуванням - копія розпорядження Управління з питань помилування Адміністрації Президента України про виконання Указу Президента України про помилування.
4.2.3. При застосуванні амністії у разі заміни невідбутої частини покарання звільненням від відбування покарання з випробуванням - копія постанови (ухвали) суду.
4.2.4. При звільненні засуджених до обмеження або позбавлення волі вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (або при заміні покарання більш м'яким), - відповідна постанова (ухвала) суду.
4.3. У разі отримання стосовно засудженого, який перебуває на обліку, нового вироку, у якому не враховано попередню судимість особи, керуючись пунктами один, два частини першої статті 400-4 Кримінально-процесуального кодексу України (1003-05) , працівник інспекції у триденний строк письмово інформує відповідно прокурора Автономної Республіки Крим, області, міста Києва чи Севастополя та суд, який виніс дане рішення, для вирішення питання про призначення засудженому покарання за сукупністю вироків відповідно до статті 71 Кримінального кодексу України (2341-14) , статті 413 Кримінально-процесуального кодексу України. При цьому до вирішення зазначених питань судом виконання першого вироку не призупиняється.
4.4. У день отримання копії вироку (постанови, ухвали) суду стосовно засудженого, звільненого від відбування покарання з випробуванням або звільненої від відбування покарання вагітної жінки чи жінки, яка має дитину віком до трьох років, дані про таку особу заносяться до журналу (додаток 29) обліку. У такому самому порядку проводиться реєстрація справ, що надійшли з інших підрозділів інспекції. Одночасно стосовно засудженого заводиться справа, у якій надалі зосереджуються всі матеріали, на підставі яких особу взято на облік, та матеріали, що свідчать про здійснення контролю за поведінкою засудженого, виконання ним покладених судом обов'язків, допущення порушень, перелік застосованих до нього заходів впливу, характеристики з місця роботи або проживання та інші матеріали.
4.5. Номер справи та номер, під яким копія вироку суду зареєстрована в журналі обліку засуджених, повинні збігатися.
Матеріали в справі повинні бути підшиті, аркуші пронумеровані і занесені до опису.
4.6. У десятиденний термін після отримання копії вироку суду працівник інспекції надсилає повідомлення до суду, який виніс рішення, та до установи, з якої засуджений був звільнений.
4.7. У такий самий термін інспекція повідомляє відповідний орган внутрішніх справ про взяття засудженого на облік.
4.8. Після отримання копії вироку суду засуджений відразу викликається до інспекції (неповнолітній - з батьками або особою, яка їх заміняє) для проведення з ним бесіди, під час якої йому роз'яснюються порядок та умови відбування покарання, правові наслідки за невиконання покладених на нього судом обов'язків, за порушення громадського порядку, учинення нового злочину, уточнюються анкетні дані.
4.9 За результатами проведеної бесіди засуджений надає підписку (додаток 30) про ознайомлення з вимогами чинного законодавства щодо нього та обов'язками, покладеними на нього судом, які засуджений зобов'язується виконати, після чого ним заповнюється анкета.
4.10. З метою встановлення випадків порушення засудженим громадського порядку працівник інспекції щомісяця направляє запити до інформаційних підрозділів органів внутрішніх справ на предмет виявлення засуджених, що перебувають на обліку в інспекції і які притягувалися до адміністративної відповідальності.
4.11. Стосовно засуджених, на яких судом покладено обов'язок періодично з'являтися на реєстрацію, виноситься постанова про встановлення днів явки на реєстрацію від одного до чотирьох разів на місяць, з якою вони ознайомлюються під розпис, після чого на засудженого заводиться листок реєстрації. Періодичність явки на реєстрацію (крім випадків, коли така періодичність визначена вироком суду) може змінюватися начальником (інспектором) інспекції в залежності від поведінки засудженого, виконання ним обов'язків.
4.12. Якщо суд зобов'язав засудженого пройти курс лікування від алкоголізму, наркоманії або захворювання, що становить небезпеку для здоров'я інших осіб, то виконання ним даного обов'язку має бути засвідчене відповідною довідкою медичної установи.
4.13. У разі призначення засудженому додаткового покарання у виді штрафу виконання такого покарання здійснюють органи Державної виконавчої служби.
4.14. Якщо судом засудженому встановлено обов'язок не виїжджати за межі України на постійне проживання, то інспекція видає такий дозвіл тільки після звільнення його судом від призначеного покарання.
4.15. У разі покладення на засудженого обов'язку публічно або в іншій формі попросити пробачення у потерпілого він має подати до інспекції підтвердження про те, що виконав цей обов'язок.
4.16. Засуджений, на якого покладено обов'язок повідомляти інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навчання, повинен це зробити протягом трьох днів після зміни місця проживання, роботи або навчання в письмовій формі.
4.17. Стосовно осіб, які змінили місце постійного проживання до закінчення іспитового строку, надсилається повідомлення до інспекції за новим місцем проживання засудженого через управління (відділи) Департаменту в Автономній Республіці Крим, областях, м. Києві та Київській області, м. Севастополі. Справи на запит інспекції за новим місцем проживання засуджених пересилаються поштою із зворотнім повідомленням. Про отримання справи в триденний строк надсилається підтвердження відправнику. Після його отримання засуджений знімається з обліку.

5. Відповідальність осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років

5.1. Звільнені від відбування покарання з випробуванням зобов'язані щокварталу звітувати в письмовій формі перед інспекцією про свою поведінку, виконувати обов'язки, які покладені на них судом, з'являтися за викликом до інспекції, не порушувати громадського порядку. У разі неприбуття за викликом до інспекції без поважних причин до засудженого може бути застосовано привід, який виконується відповідними органами внутрішніх справ.
5.2. Якщо засуджений ухиляється від виконання покладених на нього судом обов'язків чи притягувався до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку або засуджена не займається доглядом, вихованням дитини, то такому засудженому (засудженій) виноситься письмове попередження (додаток 31) про можливість відміни покарання з випробуванням і направлення для відбування призначеного судом покарання.
5.3. Якщо засуджений не виконує покладених на нього судом обов'язків після письмового попередження або три і більше разів притягувався до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку, що свідчить про небажання стати на шлях виправлення, а також коли засуджений не з'являється до інспекції без поважних причин (що повинно бути підтверджено зібраними матеріалами) або зник з метою ухилення від контролю за його поведінкою з постійного місця проживання, або засуджена не займається доглядом, вихованням дитини, то інспекція направляє до суду подання (додаток 32) про відміну покарання з випробуванням і направлення засудженого для відбування призначеного покарання. Щодо неповнолітніх до суду направляється спільне зі службою у справах неповнолітніх подання на підставі статті 408-2 Кримінально-процесуального кодексу України (1003-05) (доставка такого засудженого до прокуратури та до суду здійснюється працівниками органів внутрішніх справ).
5.4. Невиконанням обов'язків вважається, коли засуджений не виконав хоча б одного з обов'язків, які було покладено на нього судом. Подання про відміну покарання з випробуванням направляється до суду протягом місяця після встановлення таких фактів.
5.5. У разі відмови суду в задоволенні подання про відміну покарання з випробуванням таке подання направляється до суду повторно, якщо засуджений знову притягувався до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку або продовжує не виконувати покладених на нього судом обов'язків. Після закінчення іспитового строку, у разі відмови судом у задоволенні подання інспекції, до суду направляється подання про звільнення такого засудженого від призначеного йому покарання.
5.6. До суду разом з поданням направляються справа та всі матеріали, що свідчать про невиконання засудженим покладених на нього судом обов'язків, притягнення до адміністративної відповідальності, ухилення від контролю за його поведінкою. У поданні вказується, коли і які порушення допустив засуджений, які заходи впливу до нього застосовувалися. У разі задоволення подання справа залишається та зберігається в суді, а при відмові в задоволенні - повертається до інспекції.
5.7. Стосовно засудженого, який виконав покладені на нього судом обов'язки та не вчинив нового злочину (що підтверджується довідкою про перевірку на судимість), наступного дня після закінчення іспитового строку до суду направляються подання для вирішення питання про звільнення його від призначеного покарання та справа. У поданні вказується, як засуджений зарекомендував себе під час перебування на обліку, як виконував обов'язки, як характеризується за місцем роботи чи проживання.
5.8. Стосовно звільнених від відбування покарання з випробуванням вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до семи років, та звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років, інспекція спільно з відповідними органами внутрішніх справ здійснює контроль також щодо таких питань:
5.8.1. Чи не відмовилася жінка від дитини та чи не передала її до дитячого будинку.
5.8.2. Чи не зникла з місця проживання.
5.8.3. Чи не ухиляється від виховання дитини та догляду за нею.
5.9. Якщо засуджена порушує вимоги, установлені для неї чинним законодавством, що свідчить про її небажання стати на шлях виправлення, до суду направляються подання про відміну покарання з випробуванням (звільнення від відбування покарання) і направлення засудженої для відбування призначеного за вироком суду покарання та справа засудженої.
5.10. Після досягнення дитиною трирічного віку або в разі її смерті, залежно від поведінки засудженої, звільненої від відбування покарання, до суду направляються подання та справа для вирішення питання про звільнення її від відбування покарання або заміну покарання більш м'яким чи направлення засудженої для відбування покарання, призначеного вироком суду.
5.11. Початкові розшукові заходи та передача матеріалів до відповідного органу внутрішніх справ щодо засуджених, місцезнаходження яких невідоме, здійснюються у порядку, передбаченому пунктом 10 розділу I цієї Інструкції.

6. Підстави та порядок зняття з обліку звільнених від відбування покарання з випробуванням, звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років

6.1. Контроль за поведінкою засуджених припиняється, і вони знімаються з обліку у зв'язку з (із):
6.1.1. Закінченням іспитового строку - за наявності постанови (ухвали) суду про звільнення.
6.1.2. Відміною покарання з випробуванням (звільненням від відбування покарання) та направленням для відбування покарання, призначеного вироком суду - за наявності відповідної постанови (ухвали) суду.
6.1.3. Скасуванням вироку - за наявності відповідної постанови (ухвали) суду.
6.1.4. Звільненням засудженої жінки, яка має дитину віком до трьох (семи) років, від подальшого відбування покарання або заміною його більш м'яким, направленням її для відбування покарання, призначеного вироком суду - за наявності відповідної постанови (ухвали) суду.
6.1.5. Амністією - за наявності відповідної постанови (ухвали) суду.
6.1.6. Засудженням за вчинення нового злочину - за наявності копії вироку, що набрав законної сили.
6.1.7. Смертю засудженого (засудженої) - за наявності відповідної довідки з відділу реєстрації актів громадянського стану.
6.1.8. Пересилкою справи в іншу інспекцію - за наявності підтвердження про отримання справи.
6.2. Дата і підстави зняття засудженого (засудженої) з обліку заносяться до журналу обліку засуджених.
6.3. Закінчені журнали обліку засуджених, справи та щомісячні звіти знятих з обліку осіб зберігаються у порядку, установленому для зберігання відповідних документів і передбаченому пунктом 12 розділу I цієї Інструкції.

Розділ IV. Організація роботи інспекції щодо направлення засуджених до покарання у виді обмеження волі, які на час винесення вироку суду не перебували від вартою, до кримінально-виконавчих установ відкритого типу

1. Загальні положення

1.1. Відповідно до статті 61 Кримінального кодексу України (2341-14) та статті 106 Виправно-трудового кодексу України (3325-07) особи, засуджені до покарання у виді обмеження волі, відбувають покарання у кримінально-виконавчих установах відкритого типу (далі - виправних центрах) без ізоляції від суспільства в умовах здійснення за ними нагляду з обов'язковим залученням до праці, як правило, у межах адміністративно-територіальної одиниці відповідно до їх постійного місця проживання до засудження.
1.2. Направлення до місця відбування покарання засуджених до обмеження волі, які на час винесення вироку не перебували під вартою, покладається на інспекцію за місцем проживання засудженого. Засуджені прямують до місця відбування покарання самостійно за рахунок держави.
1.3. Підставою для направлення засудженого до місця відбування покарання у виді обмеження волі є копія вироку суду, що набрав законної сили (завірені підписом судді та печаткою суду).
1.4. Відповідно до статті 61 Кримінального кодексу України (2341-14) обмеження волі встановлюється на строк від одного до п'яти років і не застосовується до неповнолітніх, вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до чотирнадцяти років, осіб, які досягли пенсійного віку, військовослужбовців строкової служби та до інвалідів першої і другої групи.

2. Порядок оформлення матеріалів

2.1. У день надходження до інспекції копії вироку (постанови, ухвали) суду стосовно засудженого до покарання у виді обмеження волі дані про таку особу заносяться до спеціального журналу (додаток 33) обліку, на неї заводиться справа за порядковим номером реєстрації в журналі обліку.
2.2. Направлення засуджених до виправних центрів здійснюється не пізніше п'ятнадцятиденного терміну з дня проведення працівником інспекції бесіди з засудженим.
2.3. Після реєстрації копії вироку (постанови, ухвали) суду в журналі обліку засуджений негайно викликається до інспекції для оформлення матеріалів справи. Після того, як засуджений прибув до інспекції, установлюється його особа, він надає підписку (додаток 34), заповнюється анкета, видається йому на руки повідомлення (додаток 35) для власника підприємства, на якому працює засуджений. Засуджений надає дві фотокартки розміром 4x6 см.
2.4. Інспекція вручає засудженому припис (додаток 36) про виїзд до місця відбування покарання та копію вироку суду, роз'яснює йому порядок виконання вироку суду, відповідальність за ухилення від відбування покарання та за несвоєчасний виїзд до виправного центру. Корінець припису з підписом засудженого долучаються до справи.
2.5. Інспекція направляє повідомлення (додаток 37) адміністрації виправного центру про вручення засудженому припису та до військкомату (додаток 38) щодо військовозобов'язаних про дату відправлення та місце відбування покарання засудженим.
2.6. Засуджений до обмеження волі прямує до виправного центру за рахунок коштів, наданих Державним департаментом України з питань виконання покарань, а в разі слідування до місця відбування покарання за власний рахунок адміністрацією виправного центру протягом трьох днів компенсуються витрачені кошти на проїзд у загальних залізничних вагонах, автобусах (крім автолюксу), а при слідуванні водним транспортом - у каютах третього класу згідно з представленими проїзними квитками.
2.7. У разі відсутності в засудженого до обмеження волі коштів на проїзд до місця відбування покарання бухгалтерія управління (відділу) Державного департаменту України з питань виконання покарань в Автономній Республіці Крим, області, м. Києві та Київській області, м. Севастополі за рапортом працівника інспекції видає необхідні кошти, про що в приписі засудженого робиться запис про забезпечення проїзними квитками. До звіту про використання коштів, який подається до бухгалтерії, додається копія проїзного квитка.
2.8. Не пізніше трьох діб з дня отримання припису засуджений зобов'язаний виїхати до місця відбування покарання і прибути туди відповідно до вказаного в приписі строку. Засуджений при собі повинен мати документ, який засвідчує особу (паспорт, військовий квиток, тощо).
2.9. Строк покарання обчислюється з дня прибуття і постановки засудженого на облік у виправному центрі.
2.10. Адміністрація виправного центру після отримання повідомлення протягом трьох днів (у залежності від прибуття чи неприбуття засудженого до місця відбування покарання) надсилає відповідну інформацію до інспекції, яка вручила засудженому припис.
2.11. Справа засудженого залишається в інспекції для зберігання. У справі повинні бути такі документи:
копія вироку (ухвали, постанови) суду;
довідка суду про набрання вироком законної сили;
анкета засудженого з фотокарткою;
копії повідомлень до виправного центру та військкомату;
підписка про відповідальність за ухилення від одержання припису та несвоєчасний виїзд або неприбуття до місця відбування покарання;
корінець припису;
та інші матеріали.
2.12. Після отримання повідомлення з виправного центру інспекція робить відмітки в журналі обліку засуджених до покарання у виді обмеження волі про дату прибуття засудженого до виправного центру та про дату отримання підтвердження і зняття засудженого з обліку.
2.13. Засуджені, яким обмеження волі призначено відповідно до статті 389 Кримінального кодексу України (2341-14) і які не перебувають під вартою, направляються інспекцією до місця відбування покарання у вищезазначеному порядку.
2.14. Стосовно засуджених, які не перебували від вартою та ухиляються від одержання припису про виїзд або не виїхали у встановлений строк до місця відбування покарання, інспекція готує подання (додаток 39) про затримання засуджених та передає його для виконання до відповідних органів внутрішніх справ. Після затримання такого засудженого інспекція встановлює причини ухилення та порушення порядку слідування до місця відбування покарання.
2.15. У разі невиїзду засуджених до обмеження волі без поважних причин інспекція готує та передає до суду подання про примусове направлення засуджених до місця відбування покарання в порядку, установленому для засуджених до позбавлення волі.
2.16. Працівники органів внутрішніх справ за постановою суду затримують засуджених у порядку, передбаченому діючим законодавством, та передають до слідчого ізолятора для направлення затриманих до місця відбування покарання в порядку, установленому для засуджених до позбавлення волі.
2.17. Якщо місцезнаходження засуджених невідоме або в разі неприбуття до місця відбування покарання інспекція, на обліку якої вони перебували, здійснює першочергові розшукові заходи щодо засуджених протягом п'ятнадцяти днів з часу отримання повідомлення адміністрації виправного центру про неприбуття засуджених.
2.18. Якщо після здійснення зазначених заходів місцезнаходження засудженого не встановлено, інспекція готує подання про передачу матеріалів першочергових розшукових заходів стосовно засудженого до органу внутрішніх справ для оголошення останнього в розшук. Подальші розшукові заходи здійснюють відповідні органи внутрішніх справ. Після затримання такий засуджений направляється до місця відбування покарання в порядку, установленому для засуджених до позбавлення волі.
Начальник відділу
кримінально-виконавчої інспекції
В.Д. Шкадюк

Додаток 1
до пункту 2.4 розділу I
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення
контролю щодо осіб,
засуджених до таких покарань

АКТ

перевірки виконання покарання у виді виправних робіт

   м. ______________________     " ___" _______________ 20 __ р.
     Я, начальник ( інспектор) ___________________________________
                                        (назва інспекції)
_________________________________________________________________,
             ( звання, прізвище, ім'я , по батькові)
склав цей акт про те, що в присутності ___________________________
       ( посада, прізвище, ініціали представника адміністрації)
__________________________________________________________________
здійснив перевірку    виконання    вироку   (постанови)   стосовно
засудженого (ої) ________________________________________________,
                            (прізвище, ініціали)
який (яка) відбуває призначене покарання _________________________
                                            ( назва підприємства)
     ПЕРЕВІРКОЮ УСТАНОВЛЕНО:
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
     Відрахування проводяться з "___" _______________ 20 ___ р.
-----------------------------------------------------------------------------------------
|Місяць|Кількість   |Кількість    |Кількість    |Заробіток|Утримано |Перера-|Дата       |
|та рік|робочих днів|робочих днів,|робочих днів,|         |з        |ховано |перераху-  |
|      |за графіком |включених до |не           |         |заробітку|       |вання, N   |
|      |підприємства|строку       |включених    |         |         |       |аркуша     |
|      |            |відбування   |до строку.   |         |         |       |документа, |
|      |            |покарання    |Причини не   |         |         |       |підшитого в|
|      |            |             |включення    |         |         |       |справі     |
|------+------------+-------------+-------------+---------+---------+-------+-----------|
|  1   |      2     |      3      |    4        |    5    |    6    |   7   |     8     |
|------+------------+-------------+-------------+---------+---------+-------+-----------|
|      |            |             |             |         |         |       |           |
|------+------------+-------------+-------------+---------+---------+-------+-----------|
|      |            |             |             |         |         |       |           |
|------+------------+-------------+-------------+---------+---------+-------+-----------|
|      |            |             |             |         |         |       |           |
|------+------------+-------------+-------------+---------+---------+-------+-----------|
|      |            |             |             |         |         |       |           |
|------+------------+-------------+-------------+---------+---------+-------+-----------|
|      |            |             |             |         |         |       |           |
-----------------------------------------------------------------------------------------
 З метою усунення виявлених недоліків пропонується: ______________
                                         (указати перелік заходів
__________________________________________________________________
   щодо усунення виявлених недоліків та строки на їх усунення)
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
 Начальник (інспектор) __________
 ________________________________
 ________________________________   _________ ____________________
                                     (підпис) (прізвище, ініціали)
 Керівник підприємства       ____________       __________________
                               (підпис)               (П.І.Б)
 Головний бухгалтер          ____________          _______________
                               (підпис)               (П.І.Б)
 Начальник відділу кадрів    ____________          _______________
                               (підпис)               (П.І.Б)
 Перший примірник одержав ___________________   __________________
                               (підпис)        (прізвище посадової
                                               особи підприємства)
  "_____" _______________ 20 ___ р.

Додаток 2
до пункту 2.15  розділу I
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань
                              Прокурору __________________________
                                     (назва та адреса прокуратури)
                                 _________________________________
                                       (прізвище та ініціали)

ПОДАННЯ

про направлення матеріалів до прокуратури

 м.___________________         "____"________________ 20 ___ р.
     Я, начальник (інспектор) ___________________________________,
                              (район, місто) (прізвище, ініціали)
розглянувши матеріали гр-на (ки) _________________________________
_________________________________________________________________,
          (прізвище, ім'я, по батькові, рік народження)
засудженого  (ої) "___"______________ 20 ___ р. ____________ судом
                                                (назва суду)
за ст. ______ ч. _______ КК України до __________________________,
                                        (строк та вид покарання)
який (а) проживає________________________________________________,
                     ( адреса місця  проживання засудженого)
УСТАНОВИВ:
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
     Ураховуючи викладене та  на  підставі ч.2 ст. 389 КК України,
вважаю за доцільне направити матеріали стосовно засудженого   (ої)
__________________________________________________________________
                       (прізвище, ініціали)
до прокуратури  для  вирішення питання про притягнення його ( її )
до  кримінальної  відповідальності  за  ухилення  від   відбування
покарання у виді________________________.
     Додаток: на _______ аркушах.
Начальник (інспектор) ___________
_________________________________
_________________________________    ________  ___________________
                                     (підпис) (прізвище, ініціали)
 "___"_________________ 20 ___ р.

Додаток 3
до пункту 2.16 розділу I
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань

ПОСТАНОВА

про ___________________________________________

   м. _____________               "___"_________________ 20___ р.
     Я, начальник (інспектор) ____________________________________
                                         (район, місто)
_________________________________________________________________,
                      (прізвище,  ініціали)
розглянувши заяву засудженого  (ої) до покарання у виді  виправних
робіт ____________________________________________________________
                 ( прізвище, ім'я, по батькові )
про звільнення з місця роботи за власним бажанням,
УСТАНОВИВ:
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
Виходячи   з   викладеного  та  беручи  до  уваги,  що  звільнення
засудженого  (ої) ____________________ з _________________________
                  (прізвище, ініціали)      (назва підприємства)
є доцільним (недоцільним),
ПОСТАНОВИВ:
1. Дозволити звільнення (відмовити у дозволі  на  звільнення)
гр-на  (ки) ______________ за власним бажанням з _________________
                                              (назва підприємства)
2. Копію постанови направити у відділ кадрів _______________.
                                              (назва підприємства)
Начальник (інспектор) ___________
_________________________________
_________________________________    ________ ____________________
                                     (підпис) (прізвище, ініціали)
  Постанова мені оголошена
 "___" ________________ 20 ___ р.     ______________________
                                     (підпис засудженого ої))

Додаток  4
до пункту 4.4 розділу I
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань
         _______________________________________________
         (назва органу кримінально-виконавчої інспекції)

ЖУРНАЛ

обліку осіб, засуджених до покарання у виді виправних робіт

                               Почато "___"______________ 20 __ р.
                              Закінчено "___"____________ 20 __ р.
                                     Строк зберігання п'ять років.
------------------------------------------------------------------
| N  |Прізвище, ім'я,|Дата      |Адреса, за|Назва суду|Дата      |
|з/п |по батькові    |народження|якою      |та дата   |набрання  |
|ДАТА|               |          |проживає  |винесення |вироком   |
|    |               |          |засуджений|вироку    |законної  |
|    |               |          | (на)     |          | сили     |
|----+---------------+----------+----------+----------+----------|
| 1  |       2       |    3     |   4      |    5     |    6     |
------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
|За якою ст. КК|Відомості про|Назва суду,  |Строк    |Місце |Дата та |
|засуджений    |наявність    |стаття, дата |виправних|роботи|підстави|
| (на)         |попередніх   |ухвалення    |робіт,   |      |зняття з|
|              |судимостей   |постанови    |розмір   |      |обліку  |
|              |             |про покарання|утримань |      |        |
|--------------+-------------+-------------+---------+------+--------|
|     7        |      8      |      9      |   10    |  11  |    12  |
----------------------------------------------------------------------

Додаток 5
                                      до пункту 4.7 розділу I
 Місце для                            Інструкції про порядок
 штампа                               виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                         ________________________________________
                         (назва суду, установи виконання покарань)
                         _________________________________________
                                            (адреса)
                         _________________________________________

ПОВІДОМЛЕННЯ

     На N  _________ від "___" _________ 20 __ р.  повідомляю,  що
копія  вироку  (постанови,  ухвали)  суду  щодо  гр  -  на    (ки)
_______________________________________,  засудженого   (ої) "___"
_______________ 20 __ р. ________________________________ судом до
                               (назва суду)
_________________________________________________________________,
                         (вид покарання)
одержана "___" ________________ 20 __ р. та прийнята до виконання.
 Начальник (інспектор) _________
________________________________
________________________________     _______  ___________________
                                     (підпис) (прізвище, ініціали)
 "___" ________________ 20 __ р.

Додаток 6
до пункту 4.8 розділу I
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань

ОБЛІКОВА КАРТКА

засудженого (ої) до покарання у виді виправних робіт

Прізвище, ім'я, по батькові ______________________________________
Дата народження   "___"  ___________ 19___ р.
Місце проживання _________________________________________________
Місце роботи _____________________________________________________
__________________________________________________________________
       (адреса, номер телефону відділу кадрів, бухгалтерії)
"___"_______________ 20___ р. засуджений  (на) судом _____________
за ст. _____  ч. ___ КК  України  (КУпАП)  до  ____________  років
__________ місяців виправних робіт з  відрахуванням  із  заробітку
________ % у доход держави.
Вирок набрав  законної  сили  "___" ________________ 20__р.  
Копія   вироку  надійшла  до  кримінально-виконавчої  інспекції  з
__________________________________________________________________
            (назва суду, установи виконання покарань)
 "___"_____ 20 ___ р.  Узятий (-та) на облік "___" _____ 20 ___ р.
 Начальник (інспектор) ______
 ____________________________
 ____________________________     _______     ____________________
                                  (підпис)    (прізвище, ініціали)
(зворотний бік картки)
Час перебування в місцях  обмеження  (позбавлення)  волі  з  "___"
____________ 20___ р. до "___"______________ 20___ р.
До відбуття  покарання  залишилося  _____ р.  _____ міс.  ________
днів.
Розмір відрахувань __________ %
Заходи заохочення (стягнення) ____________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
Відрахування почато з "___"_____________ 20 ___ р.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
|Місяць|Кількість   |Кількість    |Кількість    |Заробіток|Утримано |Перераховано|Дата          |
|та рік|робочих днів|робочих днів,|робочих днів,|         |із       |            |перерахування,|
|      |за графіком |включених до |не включених |         |заробітку|            |N  аркуша     |
|      |підприємства|строку       |до строку.   |         |         |            |документа,    |
|      |            |відбування   |Причини      |         |         |            |підшитого в   |
|      |            |покарання    |невключення  |         |         |            |справі        |
|------+------------+-------------+-------------+---------+---------+------------+--------------|
|  1   |     2      |      3      |     4       |    5    |    6    |     7      |        8     |
|------+------------+-------------+-------------+---------+---------+------------+--------------|
|      |            |             |             |         |         |            |              |
|------+------------+-------------+-------------+---------+---------+------------+--------------|
|      |            |             |             |         |         |            |              |
|------+------------+-------------+-------------+---------+---------+------------+--------------|
|      |            |             |             |         |         |            |              |
|------+------------+-------------+-------------+---------+---------+------------+--------------|
|      |            |             |             |         |         |            |              |
|------+------------+-------------+-------------+---------+---------+------------+--------------|
|      |            |             |             |         |         |            |              |
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 Підсумок: заробіток   _______,  утримано  ________,  перераховано __________.
 Знятий (та) з обліку "___"_______________ 20 ___ р.
 Підстави зняття з обліку: _______________________________________
 Начальник (інспектор) __________
 ________________________________
 ________________________________ ________    ____________________
                                  (підпис)    (прізвище, ініціали)

Додаток 7
до пункту 4.8 розділу I
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань
    ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ
  Кримінально-виконавча інспекція ________________________________
                                      (район, місто, область)

СПРАВА N _____/20___ р.

Прізвище _________________________________________________________
ім'я _____________________  по батькові___________________________
Дата народження "___"____________ 19 ___ р.
Засуджений  (на) _______________________________________     судом
                           (назва суду)
"___"______________ 20___ р.
Строк та вид покарання ___________________________________________
 Узятий  (та) на облік "___" ________________ 20 ___ р.
 Знятий  (та) з обліку "___" ________________ 20 ___ р.
 Підстави зняття з обліку ________________________________________
 Кількість аркушів у справі ______________________________________
                                         (словами)
                                         Термін зберігання 2 роки
                               ОПИС
                документів, які містяться у справі
------------------------------------------------------------------
| N  |    Короткий зміст документа    |  Аркуші     |  Примітка  |
|з/п |                                |  справи     |            |
|----+--------------------------------+-------------+------------|
|    |                                |             |            |
|----+--------------------------------+-------------+------------|
|    |                                |             |            |
|----+--------------------------------+-------------+------------|
|    |                                |             |            |
|----+--------------------------------+-------------+------------|
|    |                                |             |            |
|----+--------------------------------+-------------+------------|
|    |                                |             |            |
|----+--------------------------------+-------------+------------|
|    |                                |             |            |
------------------------------------------------------------------

Додаток 8
                                      до пункту 4.10 розділу I
                                      Інструкції про порядок
 Місце для штампа                     виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                                  Начальнику _____________________
                                   (назва органу внутрішніх справ,
                                  ________________________________
                                     звання, прізвище, ініціали)
                                  ________________________________

ПОВІДОМЛЕННЯ

     для здійснення контролю за поведінкою засудженого (ої)
     Гр-н  (ка) _________________________________________________,
який (яка) мешкає за адресою ____________________________________,
19 ___  року  народження,    який  (яка) "___"___________ 20 __ р.
засуджений  (на) за ст. ____ КК України __________________________
                                         (вид та міра покарання)
Раніше судимий (ма) _____________________________________________
                        (стаття КК України та вид покарання)
     На облік  кримінально-виконавчої   інспекції   взятий    (та)
"___"__________ 20__ р.
     Згідно з  чинним  законодавством  необхідно взяти засудженого
(ну)  _______________________________________________ на облік для
                       (прізвище, ініціали)
здійснення контролю за місцем його  (її)  проживання,  поведінкою,
про  що  інформувати  довідкою  в  кінці  кожного кварталу,  а при
здійсненні  ним  (нею)  правопорушень  -  за  фактом  їх   скоєння
кримінально-виконавчу  інспекцію  за адресою _____________________
_______________________, телефон __________________
 Начальник (інспектор) ________
 ______________________________
 ______________________________    _________  ____________________
                                   (підпис)   (прізвище, ініціали)
 "___" _________________ 20 ___ р.
         Місце для штампа             Додаток 9
                                      до пункту 4.11 розділу I
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                           Військовому комісару _________________
                                            (назва міста, району)
                           ______________________________________
                           ______________________________________
                                           (адреса)

ПОВІДОМЛЕННЯ

     Гр-н _______________________________________________________,
                  (прізвище, ім'я, по батькові)
19 __ року народження, проживає за адресою ______________________,
"___"_________________ 20__ р. засуджений ________________________
                                                (назва суду)
за ст. ______ КК України до ______________________________________
                                   (вид та строк покарання)
     Згідно з діючим законодавством  призову на строкову військову 
службу не підлягає.
 Начальник (інспектор) _________
 _______________________________
 _______________________________   _________  ____________________
                                   (підпис)   (прізвище, ініціали)
 "___"_________________ 20 ___ р.
         Місце для штампа             Додаток 10
                                      до пункту 5.1 розділу I
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                            Начальнику ___________________________
                            (підприємства, установи, організації)
                            ______________________________________
                                      (прізвище, ініціали)

ПОВІДОМЛЕННЯ

     Гр-н   (ка)   __________________________________,  19__  року
                       (прізвище,      ініціали)     
народження, засуджений (на)
"_____"______________  20__ р.  ____________________________ судом
                                          (назва суду) 
до   ____________   днів   (місяців,   років)  виправних  робіт  з
відрахуванням  із заробітку _____________ % у дохід держави за ст.
_______  КК України (КУпАП), який (яка) працює у Вас. Копія вироку
додається.  Згідно зі ст. 94 Виправно-трудового кодексу України Ви
зобов'язані  взяти вирок суду до виконання з "____"_______________
20__ р., видати наказ про покладення обов'язків з виконання вироку
на   бухгалтерію   та  відділ  кадрів  з  контролю  за  поведінкою
засудженого   (ої),  утримувати  із   заробітку  засудженого  (ої)
кошти.  Відраховані  суми  із  заробітку перераховувати на рахунок
____________________ N _________________
   (назва органу)
не пізніше наступного дня видачі заробітку.
     Відрахування не   проводяться   з   грошових   допомог,   які
одержуються  в  порядку  соціального  страхування  і   соціального
забезпечення,   виплат  одноразового  характеру,  не  передбачених
системою оплати праці,  сум,  які виплачуються як  компенсація  за
витрати, пов'язані з відрядженням, та інших компенсаційних виплат.
     Одночасно з  платіжним  дорученням  до кримінально-виконавчої
інспекції надсилаються розрахункові дані за  встановленою  формою,
які  потрібно  надсилати  щомісяця. 
     Згідно  зі  ст.  95  ВТК  України  протягом строку відбування
покарання   засудженому  забороняється  звільнятися  з  роботи  за
власним бажанням без дозволу кримінально-виконавчої інспекції.
 Начальник (інспектор) __________
 ________________________________
 ________________________________  _________  ____________________
                                   (підпис)   (прізвище, ініціали)
 N службового телефону _________________
 Розрахункові дані
---------------------------------------------------------------------------------------------------
|Місяць|Кількість   |Кількість    |Кількість   |Заробіток|Утримано    |Перераховано|Дата          |
|та рік|робочих     |робочих днів,|робочих     |         |із заробітку|            |перерахування,|
|      |днів за     |включених до |днів, не    |         |            |            |N документа,  |
|      |графіком    |строку       |включених до|         |            |            |              |
|      |підприємства|відбування   |строку.     |         |            |            |              |
|      |            |покарання    |Причини     |         |            |            |              |
|      |            |             |невключення |         |            |            |              |
|------+------------+-------------+------------+---------+------------+------------+--------------|
|  1   |     2      |    3        |     4      |    5    |     6      |      7     |      8       |
---------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------
                         (лінія відрізу)
                          ПІДТВЕРДЖЕННЯ
     Вих. N ___ від "__"________ 20 ___ р.
     При одержанні повідомлення прошу заповнити та протягом  трьох
днів надіслати до інспекції, за адресою __________________________
     Повідомлення  та  копія  вироку  (ухвали,  постанови) суду на
засудженого (ну) _________________________________________________
__________________________________________  нами одержані та взяті
          (прізвище, ім'я, по батькові)
до виконання "____" _____________ 20 __ р.,  тел.  відділу  кадрів
____________________,     тел.  бухгалтерії  _____________________
"____" _______________ 20 __ р. Керівник ______________  _________
       М.П.                              (назва          (підпис)
                                          підприємства, 
                                          прізвище, 
                                          ініціали.)

Додаток 11
до пункту 5.2 розділу I
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань

ДОВІДКА

про ознайомлення з порядком відбування покарання у виді виправних робіт

        "_____" ___________ 20 __ р. судом _______________________
                                               (місто, район)
я, _______________________, був  (ла) засуджений  (на) за ст._____
 (прізвище, ім'я, по батькові)
КК України  до  ______  днів  (місяців,  років)  покарання  у виді
виправних робіт з відрахуванням ______  %  із  заробітку  в  дохід
держави. У даний час працюю ______________________________________
                                       (назва підприємства)
     Мені роз'яснено  порядок та умови відбування покарання у виді
виправних робіт,  заходи заохочення та  стягнення,  з  правами  та
обов'язками  ознайомлений  (на).  Про кримінальну відповідальність
за  ухилення  від  відбування  покарання   згідно   зі   ст.   389
Кримінального кодексу України попереджений (на).
 "____"  _________ 20 __ р.      _________________________
                                 (підпис засудженого (ої)

Додаток 12
до пункту 5.2 розділу I
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань

АНКЕТА

Прізвище ________________________________________________________
ім'я, по батькові ________________________________________________
Дата народження _________________, громадянство __________________
Місце народження _________________________________________________
Освіта __________________________, спеціальність _________________
Місце роботи, посада _____________________________________________
Адреса  місця проживання _________________________________________
Номер домашнього, робочого телефону ______________________________
Прописаний (на) за  адресою ______________________________________
БЛИЗЬКІ РОДИЧІ:
Батько ___________________________________________________________
          (прізвище, ім'я , по батькові, рік народження)
Адреса____________________________________________________________
Мати _____________________________________________________________
          (прізвище, ім'я , по батькові, рік народження)
Адреса ___________________________________________________________
Брат  ____________________________________________________________
          (прізвище, ім'я , по батькові, рік народження)
Адреса ___________________________________________________________
Сестра ___________________________________________________________
          (прізвище, ім'я , по батькові, рік народження)
Адреса ___________________________________________________________
Дружина __________________________________________________________
          (прізвище, ім'я , по батькові, рік народження)
Адреса ___________________________________________________________
Син  _____________________________________________________________
          (прізвище, ім'я , по батькові, рік народження)
Адреса ___________________________________________________________
Дочка ____________________________________________________________
          (прізвище, ім'я , по батькові, рік народження)
Адреса ___________________________________________________________
Інші відомості про  засудженого (ну) _____________________________
 "___"_______________ 20 __ р.      __________________________
                                    (підпис засудженого (ої)

Додаток 13
        Місце для штампа              до пункту 5.3 розділу I
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань

НАПРАВЛЕННЯ N ______

     Гр-н (ка)  ________________________________________________
                  (прізвище, ім'я, по батькові)
Вам слід  "____" _____________________ 20 __ р.  прибути до центру
зайнятості ___________________________________________ за адресою:
                         (міста, району)
____________________________________________ для працевлаштування.
     Про наслідки   працевлаштування    зобов'язуюсь    повідомити
кримінально-виконавчу інспекцію до "___"______________ 20__ р.
 Начальник (інспектор) ________
 ______________________________
 ______________________________   _________   ____________________
                                  (підпис)    (прізвище, ініціали)
 "___"____________________ 20__ р.
 Тел. ____________________

Додаток  14
до пункту 5.3 розділу I
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань

ПОПЕРЕДЖЕННЯ

     Мною, начальником (інспектором) _____________________________
______________________________________ __________________________,
     (міста, району)                      (прізвище, ініціали)
викликано для бесіди засудженого  (ої) __________________________,
                                          (прізвище, ініціали)
якому (якій) призначено покарання у виді ________________________.
     Установлено, що засуджений  (на) ____________________________
                                            (прізвище, ініціали)
ухиляється  від відбування покарання: ____________________________
                                          (у чому воно полягає)
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
     Засуджений  (на)  __________________________ з  порядком   та
                          (прізвище, ініціали)
умовами відбування покарання був (була) ознайомлений   (на)  "___"
_____________  20 __ р.  і  попереджений   (на) про те,  що в разі
продовження ухиляння від відбування покарання згідно  зі  ст.  389
Кримінального кодексу України він (вона) буде притягнутий  (та) до
кримінальної відповідальності.
     Про наслідки            працевлаштування           повідомити
кримінально-виконавчу інспекцію до "_____"________________ 20__ р.
 Начальник (інспектор) ________
 ______________________________
 ______________________________  __________   ____________________
                                 (підпис)     (прізвище, ініціали)
 З попередженням ознайомлений  (на)    ___________________________
                                        (підпис засудженого  (ої)
 "_____"  _______________ 20 __ р.

Додаток 15
до пункту 5.5 розділу I
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань

ПОСТАНОВА

про встановлення днів явки на реєстрацію

       м. ____________            "____"___________ 20____ р.
     Я, начальник (інспектор) ____________________________________
                                        (назва підрозділу)
_________________________________________________________________,
                  (звання, прізвище, ініціали)
розглянувши матеріали щодо засудженого  (ої) ____________________,
                                     (прізвище, ім'я, по батькові)
який (яка) проживає _____________________________________________,
УСТАНОВИВ:
     Вироком _____________________________________________________
                           (назва суду)
___________________ засуджений  (на) за ст. ___________ КК України
(прізвище, ініціали засудженого (ої)
до _______________________________________________________________
                     (міра  та вид покарання)
     Ураховуючи викладене    та    на    підставі    ст.    ______
Виправно-трудового кодексу України
ПОСТАНОВИВ:
     1. Зобов'язати засудженого (ну) _______________ з'являтися на
реєстрацію до кримінально-виконавчої інспекції ___________________
__________________________________________________________________
                          (назва органу)
і призначити йому (їй) днем явки _________________ кожного місяця.
     2. Постанову оголосити  засудженому   (ній)  під  розпис.  
     3. Завести листок реєстрації явок для відмітки.
 Начальник (інспектор) ________
 ______________________________
 ______________________________    _________  ___________________
                                   (підпис)   (прізвище, ініціали)
З постановою ознайомлений  (на) "___"______________ 20__ р.
                ________    ______________________________________
                (підпис)    (прізвище, ініціали засудженого (ої)

Додаток 16
до пункту 5.5 розділу I
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань

ЛИСТОК РЕЄСТРАЦІЇ

 На громадянина  (ку) ____________________________________________
 Кримінально-виконавча інспекція _________________________________
                                         (назва органу)
 День, установлений для реєстрації _______________________________
------------------------------------------------------------------
| N  |     Посада, прізвище, ініціали  |Дата      |Підпис        |
|з/п |     працівника, який            |реєстрації|засудженого   |
|    |     провів реєстрацію           |          | (ої)         |
|----+---------------------------------+----------+--------------|
|    |                                 |          |              |
|----+---------------------------------+----------+--------------|
|    |                                 |          |              |
|----+---------------------------------+----------+--------------|
|    |                                 |          |              |
|----+---------------------------------+----------+--------------|
|    |                                 |          |              |
|----+---------------------------------+----------+--------------|
|    |                                 |          |              |
|----+---------------------------------+----------+--------------|
|    |                                 |          |              |
|----+---------------------------------+----------+--------------|
|    |                                 |          |              |
|----+---------------------------------+----------+--------------|
|    |                                 |          |              |
------------------------------------------------------------------
         Місце для штампа             Додаток 17
                                      до пункту 5.6 розділу I
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                           Начальнику ____________________________
                                   (назва органу внутрішніх справ,
                           _______________________________________
                                    звання, прізвище, ініціали)
                           _______________________________________

ПОДАННЯ

на привід

  м. ________________      "____"_____________________ 20___ р.
     Я, начальник___________________ _____________________________
                                               (звання,
__________________________, розглянувши матеріали щодо гр-на ( ки)
    прізвище, ініціали)
_______________________________________, ________ року народження,
(прізвище, ім'я, по батькові засудженого)
засудженого  (ої) за ст. ______ КК України до ___________________,
УСТАНОВИВ:
     Засуджений  (на) ___________ викликався  (лась) _____________
                                                    (вказати дати)
__________________________________________________________________
до кримінально-виконавчої інспекції,  але,  незважаючи на вручення
йому (їй) запрошень, без поважних причин ухилявся  (лась) від явки
до інспекції.
     Керуючись ст.  ______  Виправно-трудового  кодексу   України,
вважаю   за  доцільне  направити  матеріали  стосовно  засудженого
(ої) ____________________________________________________________,
                       (прізвище, ініціали)
який (яка)проживає за адресою: __________________________________,
для приводу   його   (її)   до   кримінально-виконавчої  інспекції
"___"______________ 20___ р. за адресою __________________________
_________________________________________________________________.
 Начальник (інспектор) _________
 _______________________________
 _______________________________    _________ ____________________
                                    (підпис)  (прізвище, ініціали)
        Місце для штампа              Додаток 18
                                      до пункту 8.2 розділу I
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                             Голові ______________________________
                                        (назва та адреса суду)
                             _____________________________________

ПОДАННЯ

про ___________________________________________

      м._____________     "____"__________________ 20___ р.
     Я, начальник (інспектор) ____________________________________
                                         (назва інспекції)
___________________________________________, розглянувши матеріали
          (звання, прізвище, ініціали)
щодо гр-на  (ки) ________________________________________________,
                           (прізвище, ім'я, по батькові)
засудженого  (ої) за ст. _______ КК України до ___________________
_________________________________________________________________,
                     (строк і вид покарання)
УСТАНОВИВ:
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
     Ураховуючи викладене,  вважаю за доцільне направити матеріали
щодо засудженого  (ої) ___________________________________________
                                   (прізвище, ім'я, по батькові)
до суду для вирішення питання про ________________________________
__________________________________________________________________
 Начальник (інспектор) _________
 _______________________________
 _______________________________ _________    ____________________
                                 (підпис)     (прізвище, ініціали)
         Місце для штампа             Додаток 19
                                      до пункту 10.6 розділу I
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                          Начальнику _____________________________
                                   (назва органу внутрішніх справ,
                          ________________________________________
                                  звання, прізвище, ініціали)
                          ________________________________________

ПОДАННЯ

щодо передачі матеріалів

до _____________________________________________________

(назва органу внутрішніх справ)

      м.________       "____"_____________________ 20___ р.
     Я, начальник (інспектор)_____________________________________
                     (назва інспекції, звання, прізвище, ініціали)
_______________________________, розглянувши матеріали початкового
розшуку щодо  гр-на (ки)_________________________________________,
                   (прізвище, ім'я, по батькові  засудженого  (ої)
"___"_______ 19__  року народження, який (яка) проживає за адресою
_________________________________________________________________,
УСТАНОВИВ:
     Гр-н (ка)  _________________________________________________,
                                (прізвище, ініціали)
засуджений  (на) ___________________ судом "___"__________ 20__ р.
за ст. ______ КК України до ______________________________________
                                     (міра та вид покарання)
     Вжитими розшуковими заходами ________________________________
                                    (указати, що було зроблено для
__________________________________________________________________
         встановлення місцеперебування засудженого (ої)
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
місцеперебування засудженого (ої) не встановлено.
     На підставі  викладеного  та  керуючись   ст.   _____________
Виправно-трудового кодексу України,  матеріали початкового розшуку
стосовно засудженого (ої)  _______________________________________
                                  (прізвище, ім'я, по батькові)
передати до ______________________________________________________
                          (назва органу внутрішніх справ)
для проведення подальших розшукових заходів.
 Начальник (інспектор)
________________________ _________________     ___________________
                            (підпис)          (прізвище, ініціали)
     Місце для штампа                 Додаток 20
                                      до пункту 11.4 розділу I
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                       Начальнику ________________________________
                       (назва підприємства, установи, організації)
                       ___________________________________________

ПОВІДОМЛЕННЯ

     Засуджений (на) до  покарання у  виді  виправних  робіт  гр-н
(ка)  _____________________________  відбув     (ла)   кримінальне
      (прізвище, ім'я, по батькові)
покарання з        "___"       ____________________ 20__ р.     до
"___"__________ 20__ р., у зв'язку з цим прошу припинити утримання
коштів з його (її) заробітку з "___"_____________ 20__ р.
 Начальник (інспектор)__________
 _______________________________
 _______________________________    ________  ___________________
                                    (підпис)  (прізвище, ініціали)
 Службовий тел. ____________________
-----------------------------------------------------------------
                             ДОВІДКА
     Гр-н (ка)  __________________________________________________
                  (прізвище, ім'я, по батькові)
відбув  (ла) покарання у виді виправних робіт з "___"_____ 20__ р.
до "___"______ 20__ р.
     Довідка надсилається  для  здійснення запису в трудову книжку
засудженого  (ої) згідно з чинним законодавством.
 Начальник (інспектор) ________
 ______________________________  ___________  ____________________
                                  (підпис)    (прізвище, ініціали)
 Місце для печатки
------------------------------------------------------------------
                         (лінія відрізу)
                          ПІДТВЕРДЖЕННЯ
     Вих. N ___ від "__"________ 20 ___ р.
     При одержанні повідомлення прошу заповнити та протягом  трьох
днів       надіслати       до       інспекції      за      адресою
__________________________________________________________________
     Запис до трудової книжки гр-на  (ки) ________________________
про фактично відбутий ним (нею) строк покарання у  виді  виправних
робіт унесено.
 Керівник ________________  ________   ____________________
          (назва установи)  (підпис)   (прізвище, ініціали)
      Місце для штампа                Додаток 21
                                      до пункту 11.5 розділу I
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань

ДОВІДКА

     Видана гр-ну  (ці) _________________________________________,
                              (прізвище, ім'я, по батькові)
засудженому  (ній) "___"__________ 20___ р. ______________________
                                                (назва суду)
судом до  покарання у виді виправних робіт до _______ р. _________
місяців  ______  днів,  про  те,  що  він  (вона)  відбував   (ла)
покарання  з  "_____"_____________ 20___ р.  до "___"_____________
20__ р. і звільнений  (на) _______________________________________
                                   (підстави звільнення)
__________________________________________________________________
 Начальник (інспектор) ___________
 _________________________________
 _________________________________   ________  __________________
                                     (підпис) (прізвище, ініціали)
 "___"____________________ 20__ р.

Додаток 22
до пункту 4.4 розділу II
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань
 _______________________________________________________________
         (назва органу кримінально-виконавчої інспекції)

ЖУРНАЛ

обліку осіб, засуджених до покарання у виді громадських робіт

                            Почато "___"__________________ 20__ р.
                           Закінчено"___"_________________ 20__ р.
                                     Строк зберігання п'ять років.
------------------------------------------------------------------
| N  |Прізвище,|Рік   |Адреса,   | Назва суду|Дата    | За якою  |
|з/п,|ініціали |наро- |за якою   | та дата   |набрання| ст. КК   |
|дата|         |дження|проживає  | винесення |вироком | засуджено|
|    |         |      |засуджений| вироку    |законної|          |
|    |         |      | (на)     |           |сили    |          |
|----+---------+------+----------+-----------+--------+----------|
| 1  |    2    |  3   |    4     |     5     |   6    |    7     |
------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------
|Відомості  |Місце      |Кількість   |Місце     |Дата та  |
|про        |відбування |годин,      |основної  |підстави |
|наявність  |громадських|призначених |роботи    |зняття з |
|попередніх |робіт      |вироком     |(навчання)|обліку   |
|судимостей |           |            |          |         |
|-----------+-----------+------------+----------+---------|
|     8     |     9     |     10     |   11     |   12    |
-----------------------------------------------------------

Додаток 23
до пункту 4.8 розділу II
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань

ОБЛІКОВА КАРТКА

засудженого до кримінального покарання у виді громадських робіт

 Прізвище, ім'я, по батькові _____________________________________
 Дата народження   "___"  ___________ 19___ р.
 Місце проживання ________________________________________________
 Місце основної роботи (навчання) ________________________________
                                           (назва, адреса)
 "___"_______________ 20___ р. засуджений  (на) судом ____________
за ст.  _____ ч.  ___ КК України до _______ годин покарання у виді
громадських робіт.
 Місце відбування покарання у виді громадських робіт _____________
__________________________________________________________________
                 (номер телефону відділу кадрів)
 Узятий  (та) на облік "___" _____________ 20___ р.
(зворотний бік картки)
 Час перебування  в  місцях обмеження або позбавлення волі з "___"
___________ 20___ р. до "___"______________ 20___ р.
 Залишилося відпрацювати  _____ годин.
 Заходи заохочення (стягнення)
__________________________________________________________________
Відбування покарання  почато з "___"_____________ 20___ р.
---------------------------------------------------------------------------
|Місяць|Кількість|Кількість   |Кількість|Причини    |Дата        |Примітки|
|та рік|годин  за|відбутих    |годин, не|невключення|надходження |        |
|      |графіком |годин,      |включених|           |повідомлення|        |
|      |         |включених до|до строку|           |            |        |
|      |         |строку      |         |           |            |        |
|      |         |відбування  |         |           |            |        |
|      |         |покарання   |         |           |            |        |
|------+---------+------------+---------+-----------+------------+--------|
| 1    |    2    |     3      |     4   |     5     |      6     |    7   |
|------+---------+------------+---------+-----------+------------+--------|
|      |         |            |         |           |            |        |
|------+---------+------------+---------+-----------+------------+--------|
|      |         |            |         |           |            |        |
|------+---------+------------+---------+-----------+------------+--------|
|      |         |            |         |           |            |        |
|------+---------+------------+---------+-----------+------------+--------|
|      |         |            |         |           |            |        |
|------+---------+------------+---------+-----------+------------+--------|
|      |         |            |         |           |            |        |
---------------------------------------------------------------------------
 Відпрацьовано всього ______ годин.
 Знятий (та) з обліку "___"_______________ 20___ р.
 Підстави ______________________________________________________
 Начальник (інспектор) _________
 _______________________________
 _______________________________    _______   ____________________
                                    (підпис)  (прізвище, ініціали)

Додаток 24
до пункту 5.1 розділу II
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань

ПІДПИСКА

     Я,  _____________________________________________, засуджений
(на)  до покарання у виді  громадських  робіт  на _________ годин,
ознайомлений   (на) з порядком та умовами відбування покарання,  а
також попереджений   (на),  що  в  разі  ухилення  від  відбування
покарання  на  підставі  ч.2  статті  389  КК  України  можу  бути
притягнутий (та) до кримінальної відповідальності.
 "___"_____________ 20__ р. _________         ____________________
                             (підпис)         (прізвище, ініціали)
     З порядком   та   умовами  відбування  покарання  засудженого
(ну) ____________________ ознайомив.
      (прізвище, ініціали)
 Начальник (інспектор) ________
 ______________________________
 ______________________________    ________   ____________________
                                   (підпис)   (прізвище, ініціали)

Додаток 25
   Місце для штампа                   до пункту 5.2 розділу II
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                       Начальнику ________________________________
                       (назва підприємства, установи, організації)
                       ___________________________________________

НАПРАВЛЕННЯ

     Направляю засудженого (ну)   ________________________________
судом за  ст. ____________ КК України до _______ годин громадських
робіт гр-на  (ку) ________________________________________________
                           (прізвище, ім'я, по батькові)
для відбування призначеного вироком суду покарання.
     На власника   підприємства   або   вповноважений   ним  орган
відповідно до   ст. 82-12 Виправно-трудового    кодексу    України
покладаються такі обов'язки:
     погодження з   кримінально-виконавчою   інспекцією   переліку
об'єктів, на яких засуджені відбувають громадські роботи, та видів
цих робіт;
     контроль за виконанням засудженими визначених для них робіт;
     своєчасне повідомлення  інспекції  про  ухилення  засудженого
(ої)   від  відбування  покарання та переведення його (її) на інше
місце  роботи,  появу  на  роботі  в  стані  сп'яніння,  порушення
громадського порядку;
     щомісячне інформування інспекції про кількість відпрацьованих
засудженим (ою)  годин та його (її) ставлення до праці за зразком:
-----------------------------------------------------------------------
|Місяць|Кількість|Кількість |Кількість|Причини  |Дата        |Примітки|
|та рік|годин за |відбутих  |годин, не|не       |надходження |        |
|      |графіком |годин,    |включених|включення|повідомлення|        |
|      |         |включених |до строку|         |            |        |
|      |         |до строку |         |         |            |        |
|      |         |відбування|         |         |            |        |
|      |         |покарання |         |         |            |        |
|------+---------+----------+---------+---------+------------+--------|
|  1   |    2    |    3     |    4    |   5     |    6       |   7    |
-----------------------------------------------------------------------
     Громадські роботи виконуються не більш як  чотири  години  на
день  (неповнолітніми  - дві години) у вільний від основної роботи
чи навчання час безоплатно.
     Щомісяця на   підприємстві   складається   графік  відбування
засудженим  (ою)  покарання,  який  затверджується  керівником,  а
копія надсилається до інспекції.
     Засуджений  (на) ________________________________ повинен(на)
приступити  до відбування покарання з "___"______________ 20___ р.
Додаток: копія вироку на ________ аркушах.
 Начальник (інспектор) _________
 _______________________________
 _______________________________    ________  ____________________
                                    (підпис)  (прізвище, ініціали)
 "___"________________ 20___ р.
  Службовий тел. __________________

Додаток 26
до пункту 7.1 розділу II
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань

ТАБЕЛЬ

виходу на роботу в _____________ 20___ р.

(місяць)

засудженого до громадських робіт

_______________________________________________________________

(прізвище, ім'я, по батькові)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|Дата           |1 |2 |3 | 4| 5| 6| 7| 8| 9|10|11|12|13|14|15|16|17|18|19|20|21|22|23|24|25|26|27|28|29|30|31|
|---------------+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--|
|Кількість      |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
|годин за       |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
|графіком       |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
|---------------+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--|
|Фактично       |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
|відпрацьовано  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
|---------------+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--|
|Причини        |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
|невідпрацювання|  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
|встановленої   |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
|кількості      |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
|годин          |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
|               |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
|               |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
|               |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
|               |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Табель склав: _____________   ____________   ____________________
                  (посада)      (підпис)      (прізвище, ініціали)
 "_____"___________________ 20____ р.

Додаток 27
 Місце для штампа                     до пункту 7.4 розділу II
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                       Начальнику ________________________________
                                        (назва підприємства, 
                       ___________________________________________
                                      установи, організації)

ПОВІДОМЛЕННЯ

     Засуджений (на)  ____________________________________________
                             (прізвище, ім'я, по батькові)
відбув (ла)   кримінальне  покарання  у  виді  громадських   робіт
_______   годин.  Подальше  відбування  покарання  припиняється  з
"___"________________ 20___ р.
 Начальник (інспектор) ________
 ______________________________
 ______________________________    ________   ____________________
                                   (підпис)   (прізвище, ініціали)
 "___"________________ 20___ р.
 Службовий тел. __________________

Додаток 28
до пункту 8.1 розділу II
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань

ПОПЕРЕДЖЕННЯ

     Засуджений (на)  ____________________________________________
                               (прізвище, ім'я, по батькові)
допустив  (ла) порушення порядку та умов  відбування  покарання  у
виді громадських робіт, а саме:
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
     З порядком   та   умовами   відбування  покарання  був   (ла)
ознайомлений  (на) "___"________________ 20___ р.
     На підставі   ст. 82-13  Виправно-трудового  кодексу  України
засуджений  _______________________  попереджається,  що  в   разі
              (прізвище, ініціали)
продовження порушення порядку та  умов  відбування  покарання  він
(вона)    може    бути    притягнутий     (та)   до   кримінальної
відповідальності за ч.2 ст. 389 КК України.
     Попередження мені оголошено "_____"________________ 20__ р.
__________________________  ______________________________________
(підпис засудженого (ої))    (прізвище, ініціали засудженого (ої)
 Начальник (інспектор) ________
 ______________________________
 ______________________________   _______     ____________________
                                  (підпис)    (прізвище, ініціали)
 "___"________________ 20___ р.

Додаток 29
до пункту 4.4 розділу III
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань
      ______________________________________________________
         (назва органу кримінально-виконавчої інспекції)

ЖУРНАЛ

обліку осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, звільнених від відбування покарання вагітних жінок та жінок, які мають дітей віком до трьох років

                             Почато "___"________________ 20___ р.
                           Закінчено "___"_______________ 20___ р.
                                      Строк зберігання п'ять років
------------------------------------------------------------------
| N  |Прізвище,|Дата  |Адреса,   |Назва суду| Дата     |За якою  |
|з/п,|ім'я, по |наро- |за якою   |та дата   | набрання |ст. КК   |
|дата|батькові |дження|проживає  |винесення | вироком  |засуджено|
|    |         |      |засуджений|вироку    | законної |         |
|    |         |      | (на)     |          | сили     |         |
|----+---------+------+----------+----------+----------+---------|
| 1  |    2    |   3  |    4     |     5    |     6    |    7    |
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
|Відомості про|Обов'язки, |Додаткові   |Місце роботи |Дата та    |
|наявність    |установлені|покарання,  |(навчання)   |підстави   |
|попередніх   |вироком    |установлені |засудженого  |зняття з   |
|судимостей   |           |вироком суду| (ої)        |обліку     |
|-------------+-----------+------------+-------------+-----------|
|     8       |     9     |     10     |      11     |     12    |
------------------------------------------------------------------

Додаток 30
до пункту 4.9 розділу III
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань

ПІДПИСКА

     Я, _________________________________________________________,
                  (прізвище, ім'я, по батькові)
засуджений  (на) "___"_____________ 20__ р. ________________ судом
                                              (назва суду)
за ст. ____ КК України до ___________ років _____________________,
                                               (вид покарання)
звільнений  (на)  від  відбування покарання з випробуванням згідно
зі ст.  75 (79,  83) Кримінального  кодексу  України  з  іспитовим
строком на _______ років.
     Мені роз'яснено покладені на мене судом обов'язки:
 1. ______________________________________________________________
 2. ______________________________________________________________
 3. ______________________________________________________________
 4. ______________________________________________________________
 5. ______________________________________________________________
     Я попереджений    (на)   про  відповідальність  за  порушення
громадського  порядку,  скоєння  нового  злочину,   ухилення   від
виконання покладених на мене судом обов'язків.
     Відповідно до ст.  114-2 Виправно-трудового кодексу України я
зобов'язаний  (на):    звітувати    перед   кримінально-виконавчою
інспекцією про свою поведінку; виконувати обов'язки, які покладені
на  мене  судом;  з'являтися  за  викликом  до  інспекції.  У разі
неприбуття до інспекції без поважних  причин  до  мене  може  бути
застосовано привід.
_________________________   ______________________________________
(підпис засудженого  (ої)  (прізвище, ініціали засудженого  (ої)
 "___"________________ 20___ р.
 Начальник (інспектор) ______
 ____________________________
 ____________________________    ________     ____________________
                                 (підпис)     (прізвище, ініціали)

Додаток 31
до пункту 5.2 розділу III
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань

ПОПЕРЕДЖЕННЯ

     Засуджений  (на) ____________________________________________
                             (прізвище, ім'я, по батькові)
ухиляється від  виконання  покладених   на   нього   (неї)   судом
обов'язків,     притягувався      (лась)    до    адміністративної
відповідальності  за  порушення   громадського   порядку   _______
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
      (перерахувати конкретні порушення та вказати їх дату)
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
     Засуджений  (на) ____________________ попереджений   (на) про
                      (прізвище, ініціали)
те, що в разі подальшого невиконання  покладених  на  нього  (неї)
судом  обов'язків  або  систематичного вчинення правопорушень,  що
потягли за собою адміністративні стягнення  і  свідчать  про  його
(її)  небажання  стати  на шлях виправлення та займатися доглядом,
вихованням дитини,  кримінально-виконавча інспекція може направити
до   суду  матеріали  про  відміну  покарання  з  випробуванням  і
направлення засудженого  (ої) для  відбування  призначеного  судом
покарання   на  підставі  ст. 78 (79,  83)  Кримінального  кодексу
України.
     Попередження мені оголошено "_____"________________ 20__ р.
__________________________   _____________________________________
(підпис засудженого (ої))    (прізвище, ініціали засудженого (ої)
 Начальник (інспектор) ________
 ______________________________
 ______________________________     ________  ____________________
                                    (підпис)  (прізвище, ініціали)

Додаток 32
        Місце для штампа              до пункту 5.3 розділу III
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                             Голові ______________________________
                             _____________________________________
                                       (назва та адреса суду)

ПОДАННЯ

про передачу матеріалу до суду

       м.________________     "____"_____________ 20___ р.
     Я, начальник (інспектор) ____________________________________
                                       (назва інспекції)
_________________________________________________________________,
                       (прізвище, ініціали)
розглянувши матеріали стосовно засудженого  (ої) ________________.
__________________________________________________________________
          (прізвище, ім'я, по батькові, рік народження)
"___"________20 ___р. ____________________ судом за ст.____ ______
                         (назва суду)
ч._______ КК України до _________________________________________,
                                (строк та вид покарання)
який (яка) проживає _____________________________________________,
                      (адреса місця проживання засудженого (ої)
УСТАНОВИВ:
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
_______________________________________________________
     Ураховуючи викладене та на підставі ч. ___ ст. ___ КК України
та ч.  ___ ст.  ____  ВТК  України, направляю  матеріали  стосовно
засудженого (ої)  ________________________________________________
                     (прізвище, ініціали)
для вирішення питання про ________________________________________
__________________________________________________________________
 Додаток: на ______ аркушах.
 Начальник (інспектор) _______________
 _____________________________________
 _____________________________________
 ________          ___________________
 (підпис)         (прізвище, ініціали)
 "_____"________________ 20__ р.

Додаток 33
до пункту 2.1 розділу IV
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань
     ________________________________________________________
         (назва органу кримінально-виконавчої інспекції)

ЖУРНАЛ

обліку осіб, засуджених до покарання у виді обмеження волі

                               Почато "___"_______________ 20__ р.
                              Закінчено "___"_____________ 20__ р.
                                     Строк зберігання п'ять років.
-----------------------------------------------------------------------
| N |Дата  |Прізвище,  |Дата  |Адреса,   |Назва    |Дата    |За якою  |
|з/п|взяття|ім'я,      |наро- |за якою   |суду та  |набрання|ст. КК   |
|   |на    |по батькові|дження|проживає  |дата     |вироком |засуджено|
|   |облік |           |      |засуджений|винесення|законної|         |
|   |      |           |      |          |вироку   |сили    |         |
|---+------+-----------+------+----------+---------+--------+---------|
| 1 |  2   |      3    |   4  |    5     |    6    |    7   |    8    |
-----------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------
|Дата вручення|Дата         |Місце та  |Дата      |Дата     |Дата       |
|припису      |прибуття     |адреса    |затримання|отримання|зняття з   |
|засудженому  |засудженого  |відбування|          | підтвер-|обліку     |
| (ій)        | (ої)        |покарання |          | дження  |засудженого|
|             |до виправного|          |          |         | (ої)      |
|             |центру       |          |          |         |           |
|-------------+-------------+----------+----------+---------+-----------|
|    9        |      10     |   11     |    12    |   13    |     14    |
-------------------------------------------------------------------------

Додаток 34
до пункту 2.3 розділу IV
Інструкції про порядок
виконання покарань, не
пов'язаних з позбавленням
волі, та здійснення контролю
щодо осіб, засуджених до
таких покарань

ПІДПИСКА

     Я, _________________________________________________________,
                  (прізвище, ім'я, по батькові)
засуджений  (на)______________________________ судом  за ст. _____
                         (назва суду)
КК України до _________ років обмеження волі,  попереджений  (на),
що  в  разі  ухилення  від  одержання  припису  про виїзд до місця
відбування  покарання  або  невиїзду  в  установлений   строк   чи
неприбуття    до    виправного    центру    на   підставі  ст. 107
Виправно-трудового  кодексу  України  буду  затриманий   (на)  для
вирішення   питання  про  направлення  мене  до  місця  відбування
покарання в порядку,  установленому для засуджених до  позбавлення
волі.
 "____"______ 20___ р. __________   ______________________________
                        (підпис)             (прізвище, 
                                     ініціали засудженого(ої))
 Начальник (інспектор) ________
 ______________________________
 ______________________________  _______      ____________________
                                 (підпис)     (прізвище, ініціали)
      Місце для штампа                Додаток 35
                                      до пункту 2.3 розділу IV
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                             Начальнику __________________________
                                           (назва підприємства)
                             _____________________________________
                             _____________________________________
                                          (адреса)

ПОВІДОМЛЕННЯ

     На підприємстві працює гр-н  (ка) __________________________,
                                     (прізвище, ім'я, по батькові)
який (яка) засуджений  (на) "___"________ 20___ р. _______________
                                                     (назва суду)
судом за  ст.  ____  КК  України до ________ років обмеження волі,
вирок набрав законної сили "___"__________________ 20___р.
     На підставі  викладеного  прошу протягом одного дня звільнити
засудженого  (ну) ______________________________ з підприємства  у
                       (прізвище, ініціали)
зв'язку з виконанням обвинувального вироку на підставі  п.7 ст. 36
Кодексу   законів   про   працю  України.  Трудову  книжку  видати
засудженому  (ій) на руки.
 Начальник (інспектор) _________
 _______________________________
 _______________________________    _______   ____________________
                                    (підпис)  (прізвище, ініціали)
 "___"_________________ 20___ р.
      Місце для штампа                Додаток 36
                                      до пункту 2.4 розділу IV
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань

ПРИПИС

про виїзд до місця відбування покарання

     Гр-н  (ка) _________________________________________________,
                       (прізвище, ім'я, по батькові)
19__ року народження, "___"________ 20__ р. ______________________
                                                 (назва суду)
судом засуджений  (на) за ст.  ________ КК України  до  __________
років  обмеження волі зобов'язаний  (на) самостійно протягом трьох
діб виїхати до виправного центру за адресою ______________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________ та прибути туди
"___"____________ 20__ р.
Із собою  мати документ,  що засвідчує особу (паспорт,  військовий
квиток тощо).
Проїзними квитками _______________________________________________
                     (забезпечений  (на), не забезпечений  (на)
                   (вид транспорту, маршрут та  вартість квитка)
 Начальник (інспектор) __________
 ________________________________
 ________________________________   ________  ____________________
                                    (підпис)  (прізвище, ініціали)
                                       Місце для  печатки
Припис одержав(ла)  _______  _____________________________________
                   (підпис)   (прізвище, ініціали засудженого(ої))
 "____"___________________ 20__ р.
------------------------------------------------------------------
                         (лінія відрізу)
                         КОРІНЕЦЬ ПРИПИСУ
 Припис засудженому (ій)  ________________________________________
                              (прізвище, ім'я, по батькові)
для прибуття до виправного центру вручено "___"___________ 20__ р.
 Начальник (інспектор) _________
 _______________________________
 _______________________________   _______    ____________________
                                   (підпис)   (прізвище, ініціали)
Припис отримав(ла)    "___"______________  20__ р. і  зобов'язуюсь
прибути   до  виправного  центру  "___"___________________ 20__ р.
Проїзними квитками _______________________________________________
                      (забезпечений  (на), не забезпечений  (на)
                   (вид транспорту, маршрут та  вартість квитка)
 Засуджений(на)  ________             ____________________
                 (підпис)             (прізвище, ініціали)
     Місце для штампа                 Додаток 37
                                      до пункту 2.5 розділу IV
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                     Начальнику установи _________________________
                     _____________________________________________
                     _____________________________________________
                     (назва установи виконання покарань та адреса)

ПОВІДОМЛЕННЯ

     Гр-ну (ці)  ________________________________________________,
                          (прізвище, ім'я, по батькові)
19__ року народження, "___"__________ 20__ р. ____________________
                                                  ( назва суду)
судом засудженому  (ій)  за  ст.    ___________  КК   України   до
__________  років  обмеження волі,  "___"_________________ 20__ р.
вручено припис про виїзд до місця відбування покарання ___________
_________________________________________________________________,
                        (назва установи)
куди він (вона) зобов'язаний(на)  прибути  "___" ________ 20___ р.
 Начальник (інспектор) __________
 ________________________________
 ________________________________  ________   ____________________
                                   (підпис)   (прізвище, ініціали)
 "___"_______________ 20__ р.
-----------------------------------------------------------------
                         (лінія відрізу)
Місце для штампа       Начальнику (інспектору) ____________
                                                (органу
                       ____________________________________
                         кримінально-виконавчої інспекції)
                       ____________________________________
                                   (адреса)
                           ПОВІДОМЛЕННЯ
     Засуджений (на)  до обмеження волі гр-н  (ка) _______________
                                                    (прізвище, 
____________________________ прибув(ла)   до   виправного   центру
     ім'я, по батькові)
"___"______________ 20___ р.
За станом на "___"_________ 20__ р.  до виправного  центру  прибув
(ла) (не прибув(ла)).
 Начальник установи
___________________     ____________        ____________________
 (назва  установи)        (підпис)          (ініціали, прізвище)
     Місце для штампа                 Додаток 38
                                      до пункту 2.5 розділу IV
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                          Військовому комісару ___________________
                          ________________________________________
                                        (міста, району)
                          ________________________________________
                                           (адреса)

ПОВІДОМЛЕННЯ

     Повідомляю, що гр-н ________________________________________,
                              (прізвище, ім'я, по батькові)
19__ року народження, який проживає _____________________________,
                                            (адреса)
засуджений  "___"_______ 20__ р. _________________________________
                                          (назва суду)
судом за  ст. __  КК  України  до  ____  років  обмеження  волі  і
"___"________________ 20__  р.  направлений  до  місця  відбування
покарання     до    установи    _________________    за    адресою
__________________________________________________________________
 Начальник (інспектор) ________
 ______________________________
 ______________________________   ________    ____________________
                                  (підпис)    (прізвище, ініціали)
    Місце для штампа                  Додаток 39
                                      до пункту 2.14 розділу IV
                                      Інструкції про порядок
                                      виконання покарань, не
                                      пов'язаних з позбавленням
                                      волі, та здійснення контролю
                                      щодо осіб, засуджених до
                                      таких покарань
                          Начальнику _____________________________
                                   (назва органу внутрішніх справ,
                          ________________________________________
                                 звання, прізвище, ініціали)
                          ________________________________________

ПОДАННЯ

про передачу матеріалів до органу внутрішніх справ

       м.____________       "___"_________________ 20__ р.
     Я, начальник (інспектор) ____________________________________
                                  (звання, прізвище, ініціали)
______________________, розглянувши матеріали стосовно  гр-на (ки)
_________________________________________________________________,
          (прізвище, ім'я, по батькові, рік народження)
засудженого (ої)  __________________________________________ судом
"___" ________ 20 __ р. за ст. ____ КК України до __________ років
обмеження волі і  який (яка) проживає за адресою ________________,
УСТАНОВИВ:
     Засуджений (на) ___________________ ухиляється  від одержання
                     (прізвище, ініціали)
припису про  виїзд  (або  не виїхав (ла) у  встановлений строк) до
місця відбування покарання.
__________________________________________________________________
     (указати конкретні обставини ухилення, коли одержав(ла))
        припис, коли мав(ла) прибути до виправного центру)
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
     На підставі     викладеного     та      керуючись     ст. 107
Виправно-трудового   кодексу   України,   передати  матеріали  про
ухилення засудженого (ої)  ________________________________
                             (прізвище, ім'я, по батькові)
__________________________________________________________________
для затримання  та  направлення  до  місця  відбування покарання в
порядку,  установленому  для  засуджених  до   позбавлення   волі,
до _______________________________________________________________
                 (назва органу внутрішніх справ)
 Начальник (інспектор) ______
 ____________________________
 ____________________________    _______      ____________________
                                 (підпис)     (прізвище, ініціали)