МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ УКРАЇНИ
П О Л О Ж Е Н Н Я
N 05-4075 від 01.12.94
м.Київ

Про ставки погодинної оплати праці за проведення учбових занять

Міністерство праці разом з Міністерством фінансів та Міністерством освіти України розробили і доводять до відома розміри ставок погодинної оплати праці працівників, зайнятих в усіх галузях народного господарства за проведення учбових занять. Зазначені ставки розраховані виходячи з розмірів ставок професорсько-викладацького персоналу вищих навчальних закладів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 1994 р. N 720 (720-94-п) з урахуванням оплати за дні відпустки.
Додаток: ставки погодинної оплати праці працівників, зайнятих в усіх галузях народного господарства, за проведення учбових занять.
Заступник Міністра праці України
Заступник Міністра фінансів України В.М.Матвійчук
Заступник Міністра освіти України
Е.І.Андрющенко
В.П.Шепотько

Ставки погодинної оплати праці працівників, зайнятих

в усіх галузях народного господарства, за проведення

навчальних занять

Контингент Ставки погодинної оплати (коефіцієнти до мінімаль- ноїзаробітної плати)
професор, доктор наук доцент, кандидат наук особи, які не мають вченого ступеня
Учні шкіл, професійних навчально- виховних закладів, гімназій, ліцеїв, студенти вищих навчальних закладів I та II рівнів акредитації та інші аналогічні категорії учнів, робітни- ки, працівники, які займають посади, що вимагають середньої спеціальної освіти, слухачів курсів 0,76 0,59 0,51
Студенти вищих навчальних закладів III та IV рівнів акредитації 0,90 0,69 0,60
Аспіранти, слухачі системи післядип- ломної освіти 1,06 0,83 0,70
Примітки: 1. Ставки погодинної оплати праці лікарів-консультантів, які залучаються установами охорони здоров'я для проведення консультацій з інших установ (організацій), встановлюються для професора, доктора наук в розмірі 1,35 мінімальної заробітної плати.
2. Демонстраторам пластичних поз, які беруть участь у проведенні учбових занять, ставки погодинної оплати праці встановлюються у таких розмірах:
за позування без одягу або в складній позі - 0,51;
за позування в одязі - 0,39.