КОЛЕГІЯ МІНІСТЕРСТВА РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ
ТА БУДІВНИЦТВА УКРАЇНИ
Р І Ш Е Н Н Я
04.03.2010 N 10

Про підсумки роботи Міністерства регіонального розвитку та будівництва України у 2009 році та основні завдання на 2010 рік

Колегія Міністерства регіонального розвитку та будівництва України за участі народних депутатів України, представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, керівників будівельних підприємств, директорів проектних, вишукувальних і науково-дослідних інститутів, реставраційних організацій, історико-архітектурних заповідників, інших підприємств та організацій, що віднесені до сфери управління Міністерства, а також представників засобів масової інформації, заслухавши та обговоривши на своєму засіданні доповідь Міністра регіонального розвитку та будівництва України В.С.Куйбіди, відзначає.
У звітному році робота Міністерства була спрямована на реалізацію програми діяльності Уряду "Подолання впливу світової фінансово-економічної кризи та поступальний розвиток", а також державної регіональної політики і політики у сфері будівництва, архітектури та містобудування, зокрема, стимулювання розвитку регіонів шляхом укладання угод щодо регіонального розвитку між Кабінетом Міністрів України та Верховною Радою Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими радами з урахуванням пріоритетних напрямів, визначених у державній стратегії регіонального розвитку та спільних інтересів територіальних громад регіонів, зменшення міжрегіональних та регіональних диспропорцій розвитку територій, формування ефективної системи територіальної організації влади, реформування місцевого самоврядування та удосконалення адміністративно-територіального устрою, стабілізації ситуації у будівельній галузі, створення умов для активізації інвестиційної діяльності у будівництві, підвищення якості проектування та будівництва, забезпечення стійкості, надійності та експлуатаційної безпеки будівель та споруд, збереження пам'яток архітектури та містобудування. Здійснювались кроки щодо нормативно-правового, інституційного та організаційного забезпечення регіональної політики, розвитку будівельної галузі, нормативної бази у будівництві та містобудуванні.
Міністерством забезпечувалась координація діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади з виконання Плану заходів на 2009 рік щодо реалізації Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2015 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2008 р. N 1163-р (1163-2008-р) .
З метою забезпечення доступності та якості надання соціальних та адміністративних послуг, ефективного використання публічних ресурсів, сталого розвитку територій, здатності адекватно реагувати на соціальні та економічні виклики і реалізації державної регіональної політики Мінрегіонбудом розроблено Концепцію реформи місцевого самоврядування, яку схвалено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29.07.2009 N 900-р (900-2009-р) , і План заходів щодо її реалізації, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 02.12.2009 N 1456-р (1456-2009-р) .
Засади зазначеної Концепції покладено в основу законопроектів про місцеве самоврядування, про місцеві державні адміністрації та про адміністративно-територіальний устрій України, які знаходяться на стадії опрацювання в експертному середовищі. Положення Концепції враховано у законопроектах про міста Севастополь та Київ.
Вжито заходів щодо створення просторової основи місцевого самоврядування (реформи адміністративно-територіального устрою), як обов'язкової передумови підготовки до здійснення реформ місцевого самоврядування. Запроваджено на практиці механізм щодо збору інформації та попереднього аналізу можливості формування дієздатних громад у регіонах.
Завдяки реалізації положень прийнятих Верховною Радою України наприкінці 2008 року антикризових законів "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву" (509-17) та "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" (800-17) в цілому по Україні вдалося зупинити подальше падіння обсягів будівельних робіт та випуску основних будівельних матеріалів та виробів порівняно з початком 2009 року.
Разом з тим, у січні-вересні 2009 року обсяги освоєння інвестицій в основний капітал знизились порівняно з відповідним періодом 2008 року на 43,7%. Річні обсяги будівельних робіт зменшились на 48,2%. Введеного житла - на 39%.
Скоротили обсяги робіт порівняно з 2008 роком підприємства усіх регіонів країни, за винятком Рівненської області (відбулось їх зростання на 9,8%). Найбільше скорочення обсягів будівництва спостерігалося у Волинській (на 63,9%) та Івано-Франківській (на 59,6%) областях. У місті Києві, де виконано майже чверть загального обсягу робіт, обсяги будівництва зменшились у 2,2 рази.
За підсумками 2009 року збільшились обсяги виробництва граніту на 1,6%, плит та плитки керамічної - на 7,3%.
Для продовження спільних дій, спрямованих на запобігання негативним наслідкам світової фінансової кризи 22 вересня 2009 року Мінрегіонбудом укладено новий Меморандум порозуміння з будівельними організаціями та їх об'єднаннями, підприємствами - виробниками будівельних матеріалів і виробів будівельного призначення та їх об'єднаннями, Центральним комітетом профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України (n0002661-09) . Сторони Меморандуму, керуючись основними принципами ефективної взаємодії бізнесу, влади та громадських організацій, зобов'язались забезпечувати виконання низки заходів, реалізація яких сприятиме активізації діяльності на будівельному ринку країни та максимальному збереженню кадрового потенціалу будівельної галузі.
Міністерством забезпечено успішну реалізацію Урядової програми підтримки громадян та будівельної галузі в умовах світової фінансової кризи відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.2009 N 832 (832-2009-п) , якою передбачено можливість придбання Державною іпотечною установою квартир за переліками, що затверджуються Кабінетом Міністрів України.
Прийнято 8 розпоряджень Уряду та затверджено 186 об'єктів, в яких Державною іпотечною установою могли бути придбані квартири.
На кінець 2009 року придбано 5492 квартири на загальну суму 1,477 млрд. гривень. Середня вартість 1 кв. метра житла при цьому склала 3991 гривню.
Як результат, реалізація цієї програми дала можливість ввести в експлуатацію близько 1300 квартир загальною площею 945000 кв. метрів. Майже 7800 сімей, які вклали власні заощадження в об'єкти незавершеного житлового будівництва, отримають профінансовані ними квартири.
Із 1,477 млрд. гривень державних капіталовкладень на добудову об'єктів незавершеного житлового будівництва спрямовано близько 610 млн. гривень. Окрім того, будівельні організації поповнили обігові кошти на загальну суму понад 867 млн. гривень, що дозволило завантажити виробничі потужності будівельних організацій, зменшити заборгованість по заробітній платі, суттєво (на загальну суму біля 300 млн.грн.) збільшити споживання оздоблювальних матеріалів і виробів будівельного призначення вітчизняного виробництва та розпочати будівництво нових об'єктів.
За дорученням Уряду Мінрегіонбудом розпочато роботу по приведенню у відповідність із чинним законодавством діяльності державних будівельних корпорацій. Корпораціями розроблені та затверджені вищими органами управління Плани заходів щодо їх реорганізації, якими визначені конкретні заходи щодо забезпечення подальшого функціонування державних підприємств, що входять до їх складу.
З метою раціонального та ефективного витрачання державних коштів, які спрямовувалися на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, встановлено дієвий контроль, за результатами якого відхилені як необґрунтовані 32 звернення загальною сумою 302,9 млн. гривень, а помилки в 94 зверненнях складають 77,9 млн. гривень.
За результатами розгляду президією Науково-технічної ради Міністерства проектів будівництва, що є пріоритетними для України, їх вартість зменшена на 4,3 млрд. гривень.
У 2009 році в будівельній галузі продовжувала динамічно розвиватися система технічного регулювання.
Виконано у повному обсязі один із головних пріоритетів, визначених Кабінетом Міністрів України із забезпечення оновлення нормативної бази у сфері проектування, будівництва та промисловості будівельних матеріалів, адаптованої до вимог Європейського Союзу.
Протягом 2009 року Мінрегіонбудом затверджено та надано чинності 185 нормативам національного рівня, погоджено 12 відомчих будівельних норм, 34 стандарти організацій України та 101 проект технічних умов, видано 37 технічних свідоцтв підтвердження придатності нових будівельних виробів для застосування, кількість переглянутих будівельних норм від успадкованого загалу досягла 74%, а оновлення стандартів склало 55%.
В Україні практично сформована правова основа формування нормативного простору у будівництві. У грудні 2009 року набрав чинності Закон України "Про будівельні норми" (1704-17) . Зазначений Закон не лише утворює засади розвитку нормативної бази у будівництві, але й визначає завдання організаційного характеру.
Впровадження Закону (1704-17) вимагає масштабних організаційних заходів. Мають бути розроблені та прийняті 7 постанов Кабінету Міністрів України.
У 2009 році збільшилась кількість розробленої та затвердженої містобудівної документації, активізувалося розроблення місцевих правил забудови.
Разом з тим, велика кількість (68%) населених пунктів мають генеральні плани, які вже втратили свою актуальність. Рішенням колегії Мінрегіонбуду від 17.09.2009 N 47 (v0047661-09) рекомендовано Раді міністрів АР Крим, обласним, Севастопольській міській державним адміністраціям вжити відповідних заходів щодо прискорення вирішення зазначених питань.
Обсяги фінансування розроблення містобудівної документації з місцевих бюджетів у 2009 році склали понад 18 млн. гривень, однак це менше, ніж у 2008 році. Враховуючи недостатні обсяги фінансування з місцевих бюджетів на виконання робіт з планування території на місцевому рівні, Мінрегіонбудом розроблено проект урядового розпорядження "Про затвердження Концепції Державної цільової програми розроблення (оновлення) містобудівної документації на період до 2014 року".
В Івано-Франківській, Харківській та Херсонській областях немає головних архітекторів області, не призначено на посаду головного архітектора м. Києва. Більшість головних архітекторів міст та районів не мають вищої архітектурної освіти, збільшується кількість вакансій на ці посади. Структурні підрозділи з питань містобудування та архітектури місцевих держадміністрацій всупереч вимогам законодавства об'єднуються з іншими підрозділами, призначення на посаду головних архітекторів найчастіше відбувається всупереч встановленому порядку.
Протягом 2009 року проводилась робота з погодження проекту Містобудівного кодексу України. Проект Кодексу 29 вересня 2009 року схвалено Урядом та направлено до Верховної Ради України (реєстраційний N 5181).
З метою подальшого забезпечення ефективної діяльності Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо формування та реалізації державної регіональної політики та політики у сферах будівництва, архітектури та містобудування в сучасних умовах колегія ВИРІШИЛА:
1. Вважати пріоритетними такі напрями діяльності Міністерства у 2010 році:
- забезпечення гармонійного розвитку регіонів шляхом:
- створення умов для зменшення міжрегіональних диспропорцій соціально-економічного розвитку;
- нормативного та організаційного забезпечення децентралізації державного управління та зміцнення місцевого самоврядування на основі Концепції реформи місцевого самоврядування;
- розроблення та оновлення містобудівної документації на місцевому рівні (схем розвитку територій, генеральних планів населених пунктів, детальних планів територій, місцевих правил забудови тощо).
- формування національної нормативної бази інтегрованої у міжнародний нормативно-правовий простір технічного регулювання будівництва;
- удосконалення державної політики у сфері житлового будівництва, забезпечення житлом окремих категорій населення та виконання завдань і заходів Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки (1249-2009-п) ;
- забезпечення належних умов для реалізації інвестиційних намірів забудовників, в першу чергу із залученням вітчизняних підприємств будівельного комплексу, запровадження сучасних механізмів підвищення їх конкурентоспроможності на внутрішньому та зовнішньому ринках.
2. З метою забезпечення виконання пріоритетних напрямів діяльності Міністерства затвердити Основні завдання та організаційно-технічні заходи Міністерства регіонального розвитку та будівництва України на 2010 рік (додаток 1).
3. Затвердити План нормотворчої діяльності Міністерства регіонального розвитку та будівництва України на 2010 рік (додаток 2).
4. Затвердити Перелік семінарів, конференцій, виставок та інших науково-технічних заходів на 2010 рік (додаток 3).
5. Першим заступникам, заступникам Міністра відповідно до розподілу функціональних обов'язків та повноважень, керівникам структурних підрозділів Міністерства, урядовому органу державного управління - Державній архітектурно-будівельній інспекції забезпечити виконання цього рішення, приділивши особливу увагу визначеним пріоритетним напрямам діяльності Міністерства.
6. Рекомендувати Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям вжити заходів щодо:
6.1 узгодження завдань та заходів регіональних та загальнодержавних програм соціально-економічного розвитку з планом заходів на 2010 рік щодо реалізації Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2015 року (1001-2006-п) ;
                                      Термін - протягом року
6.2 гармонізації пріоритетів розвитку регіонів з відповідними загальнодержавними пріоритетами регіонального розвитку, сприяння міжрегіональній інтеграції та співробітництву;
                                      Термін - протягом року
6.3 забезпечення повноти збору та опрацювання даних у рамках проведення моніторингу соціально-економічного розвитку малих міст і селищ, своєчасного подання відомостей Мінрегіонбуду;
                                      Термін - до 10 липня
6.4 забезпечення координації робіт з підготовки та подання Мінрегіонбуду проектів соціально-економічного розвитку з метою їх фінансування за рахунок коштів державного бюджету;
                                      Термін - протягом року
6.5 передбачення у програмах соціально-економічного розвитку відповідної території на 2010 рік розділу щодо розвитку будівельного комплексу регіону, у якому визначити заходи щодо подолання існуючих проблем у будівельній галузі, впровадження виробництва енергоефективних будівельних матеріалів та перспективи розвитку будівельного виробництва;
                                      Термін - під час розроблення
                                      відповідних програм
                                      соціально-економічного
                                      розвитку регіонів
6.6 розробки та реалізації регіональних програм будівництва (придбання) доступного житла та створення при місцевих органах з питань містобудування та архітектури фонду економічних проектів повторного застосування, реалізованих у будівельній практиці на основі ресурсозберігаючих технологій, ефективних індустріальних конструкцій та місцевих виробів і матеріалів;
                                      Термін - протягом року
6.7 забезпечення уточнення заявок для включення до Загальнонаціональної бази даних інвестиційних проектів з питань місцевого і регіонального розвитку та будівництва на підставі пріоритетів програм місцевого і регіонального розвитку та результатів опрацювання з потенційними інвесторами;
                                      Термін - щокварталу
6.8 вжиття додаткових заходів щодо виконання рішення колегії Мінрегіонбуду від 17.09.2009 N 47 (v0047661-09) "Про стан забезпечення містобудівною документацією на регіональному та місцевому рівнях" особливу увагу звернути обласним державним адміністраціям Вінницької, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Рівненської, Сумської, Хмельницької областей на неналежне виконання зазначеного рішення колегії;
                                      Термін - протягом року
6.9 забезпечення фінансування робіт з планування територій Автономної Республіки Крим, областей, районів, населених пунктів та інших частин їх територій за рахунок коштів республіканського бюджету Автономної Республіки Крим або відповідних місцевих бюджетів;
                                      Термін - протягом року
6.10 оновлення та розроблення історико-архітектурних опорних планів історичних населених місць і науково-проектної документації щодо визначення меж та режимів використання історичних ареалів;
                                      Термін - протягом року
6.11 розроблення регіональних програм збереження архітектурно-містобудівної спадщини та традиційного характеру середовища історичних населених місць;
                                      Термін - протягом року
6.12 впровадження європейських ініціатив щодо розвитку місцевої та регіональної демократії;
                                      Термін - протягом року
6.13 інформування громадськості з питань європейської інтеграції України;
                                      Термін - протягом року
6.14 оновлення бази даних проектів транскордонного співробітництва, підготовленої Мінрегіонбудом у 2009 році;
                                      Термін - квітень 2010 року
6.15 здійснення більш активної роботи щодо виявлення та розвитку транскордонних кластерних ініціатив;
                                      Термін - протягом року
6.16 активного залучення до реалізації заходів Державної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2007-2010 роки;
                                      Термін - протягом року
6.17 продовження роботи щодо системного визначення ефективного механізму виконання Управліннями капітального будівництва функцій замовника будівництва об'єктів, зокрема, шляхом вдосконалення їх організаційно-правової форми;
                                      Термін - протягом року
6.18 забезпечення якісної підготовки звернень до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з резервного фонду державного бюджету та контролю за їх витрачанням;
                                      Термін - протягом року
6.19 реалізації регіональних програм з енергоефективності у будівництві;
                                      Термін - протягом року
6.20 забезпечення дотриманням нормативних вимог з енергозбереження при проектуванні, будівництві та введенні в експлуатацію об'єктів різного призначення, зокрема щодо показників теплоопору огороджуючих конструкцій, обліку та регулювання теплоспоживання, а також його енергопаспортизації;
                                      Термін - протягом року
6.21 зменшення обсягів споживання природного газу шляхом використання альтернативних поновлюваних джерел енергії, впровадження сучасних енергоефективних технологій та обладнання у забудові населених пунктів та реконструкції існуючого фонду;
                                      Термін - протягом року
6.22 створення умов безбар'єрного архітектурного середовища для людей з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення;
                                      Термін - протягом року
6.23 виконання рішень РНБО України щодо забезпечення сейсмічної безпеки та розвитку сейсмостійкого будівництва, в т.ч. проведення паспортизації об'єктів та мікрорайонування територій населених пунктів на сейсмонебезпечних територіях;
                                      Термін - протягом року
6.24 упорядкування структури місцевих державних адміністрацій у відповідності до нормативно-правових актів шляхом створення у їх складі управлінь з питань містобудування та архітектури з надання їм статусу юридичної особи, а також створення відділів з питань містобудування та архітектури районних державних адміністрацій з призначенням їх керівників - головних архітекторів відповідних адміністративно-територіальних одиниць - у порядку, визначеному статтями 13, 14 Закону України "Про архітектурну діяльність" (687-14) ;
                                      Термін - протягом року
6.25 безумовного дотримання вимог постанов Кабінету Міністрів України від 26.06.2007 N 880 (880-2007-п) "Про затвердження Порядку розгляду питань, пов'язаних з призначенням на посади та звільненням з посад керівників органів виконавчої влади, урядових органів, торговельно-економічних місій у складі закордонних дипломатичних установ України, державних підприємств та їх об'єднань" та від 29 липня 1999 року N 1374 (1374-99-п) "Про затвердження Порядку призначення на посади та звільнення з посад керівників управлінь, відділів, інших структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій" під час підготовки матеріалів на погодження призначення на посади перших заступників, заступників голів місцевих державних адміністрацій, керівного складу управлінь регіонального розвитку, містобудування та архітектури, капітального будівництва облдержадміністрацій та посилення вимог до фахової освіти і обізнаності про стан справ у відповідній галузі та регіоні до осіб, які направляються до Мінрегіонбуду для погодження;
                                      Термін - протягом року
6.26 дотримання встановленого порядку представлення до державних і урядових нагород, відомчих відзнак Мінрегіонбуду відповідно до чинного законодавства, забезпечивши під час підготовки матеріалів щодо нагородження керівників підприємств і організацій державними і урядовими нагородами обов'язкове погодження їх кандидатур з територіальними органами галузевих профспілок.
                                      Термін - постійно
7. Рекомендувати Донецькій, Львівській, Харківській обласним державним адміністраціям, Київській міській державній адміністрації, Донецькій, Львівській, Харківській міським радам вжити заходів, спрямованих на забезпечення виконання завдань, визначених Державною цільовою програмою та регіональними програмами підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу (107-2008-п, 107а-2008-п) .
                                      Термін - протягом року.
8. Рекомендувати органам місцевого самоврядування вжити заходів щодо передбачення у місцевих бюджетах коштів на оновлення та розроблення містобудівної, науково-проектної документації, на реставрацію і пристосування пам'яток архітектури та їх зон охорони.
                                      Термін - протягом року.
9. Урядовому органу державного управління - Державній архітектурно-будівельній інспекції та її територіальним органам здійснити заходи щодо:
9.1 забезпечення постійного контролю за будівництвом об'єктів в рамках Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу (107-2008-п, 107а-2008-п) ;
                                      Термін - протягом року
9.2 зменшення кількості дозвільних процедур у будівництві шляхом впровадження декларативних засад виконання будівельних робіт;
                                      Термін - протягом року
9.3 спрощення порядку ліцензування певних видів господарської діяльності у будівництві шляхом скорочення переліку ліцензованих видів робіт.
                                      Термін - протягом року.
10. Керівникам підприємств, установ та організацій, віднесених до сфери управління Мінрегіонбуду:
10.1 забезпечити виконання показників затверджених фінансових планів на 2010 рік та вжиття дієвих заходів щодо недопущення збитковості підприємств;
                                      Термін - протягом року
10.2 вжити заходів щодо виконання постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2009 N 370 (370-2009-п) "Про запровадження спеціального моніторингу погашення підприємствами, установами та організаціями заборгованості із заробітної плати, страхових внесків до Пенсійного фонду України та обов'язкових платежів до державного та місцевих бюджетів" та наказу Мінрегіонбуду від 10.03.2009 N 99 "Про організацію виконання протокольного рішення N 16 засідання Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 року", забезпечити проведення спеціального моніторингу погашення державними підприємствами, установами та організаціями, що віднесені до сфери управління Мінрегіонбуду заборгованості із виплати заробітної плати, страхових внесків до Пенсійного фонду України та обов'язкових платежів до державного і місцевих бюджетів та подання відповідної інформації Мінрегіонбуду;
                                      Термін - щотижня
10.3 забезпечити проведення моніторингу ефективності управління об'єктами державної власності відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2007 N 832 (832-2007-п) "Про затвердження Порядку здійснення контролю та виконанням функцій з управління об'єктами державної власності та критеріїв визначення ефективності управління об'єктами державної власності", наказу Міністерства економіки України від 20.09.2007 N 314 (v0314665-07) "Про затвердження Методичних рекомендацій застосування критеріїв визначення ефективності управління об'єктами державної власності". Інформацію за результатами проведеного моніторингу надавати Мінрегіонбуду разом із пояснювальною запискою;
                                      Термін - щокварталу
                                      до 25 числа місяця
                                      наступного за звітним
                                      кварталом
10.4 звернути увагу на неухильне дотримання встановленого порядку представлення до державних нагород та відомчих відзнак Мінрегіонбуду відповідно до чинного законодавства. Забезпечити під час підготовки матеріалів щодо нагородження керівників підприємств і організацій державними і урядовими нагородами обов'язкове погодження їх кандидатур з територіальними органами галузевих профспілок.
                                      Термін - протягом року
10.5 забезпечити неухильне дотримання вимог постанов Кабінету Міністрів України від 28.02.2001 N 199 (199-2001-п) "Про затвердження Положення про формування кадрового резерву для державної служби" та від 18.10.99 N 1912 (1912-99-п) "Про затвердження Положення про формування кадрового резерву керівників державних підприємств, установ і організацій" під час формування дієвого кадрового резерву на керівні посади та уникати формального підходу у цьому питанні.
                                      Термін - грудень 2010 року.
11. Керівникам державних будівельних корпорацій "Укрбуд" (Пелих Ю.К.), "Укрмонтажспецбуд" (Пушкар А.П.), "Укртрансбуд" (Блонський В.Л.), "Укрметротунельбуд" (Петренко В.І.) забезпечити виконання Планів заходів щодо реорганізації названих державних будівельних корпорацій та припинення виконання ними функцій державного управління майном організацій і підприємств, які засновані на загальнодержавній власності та входять до їх складу, відповідно до визначених в них термінів.
                                      Термін - протягом року.
12. Контроль за виконанням цього рішення покласти на перших заступників, заступників Міністра відповідно до розподілу функціональних обов'язків та повноважень.
Голова колегії
В.Куйбіда

Додаток 1
до рішення колегії
Міністерства регіонального
розвитку та будівництва
України
04.03.2010  N 10

ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНО-ТЕХНІЧНІ ЗАХОДИ МІНІСТЕРСТВА РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ТА БУДІВНИЦТВА УКРАЇНИ НА 2010 РІК

I. ЗАХОДИ, СПРЯМОВАНІ НА РЕАЛІЗАЦІЮ ПРІОРИТЕТНИХ НАПРЯМІВ ДІЯЛЬНОСТІ МІНІСТЕРСТВА

1. Забезпечення гармонійного розвитку регіонів шляхом створення умов для зменшення міжрегіональних диспропорцій соціально-економічного розвитку
N з/п Зміст заходу Термін виконання Відповідальні
1.1 Забезпечити супровід проекту Закону України "Про основні засади державної регіональної політики" під час його розгляду в Кабінеті Міністрів України та у Верховній Раді України. протягом року Департамент регіональної політики
1.2 Забезпечити розроблення проектів нормативних актів, що випливають із норм Закону України "Про основні засади державної регіональної політики" (у разі його ухвалення). протягом року Департамент регіональної політики
1.3 Забезпечити розроблення та внесення на розгляд Уряду проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Порядку проведення моніторингу соціально-економічного розвитку малих міст і селищ України". I квартал Департамент регіональної політики
1.4 Забезпечити підготовку та подання на розгляд Уряду проектів нормативно-правових актів щодо використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду на реалізацію інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку регіонів. I півріччя Департамент регіональної політики
1.5 Взяти участь в організації Міжнародного форуму "Конкурентоспроможність територій України: інновації, інвестиції, кластерний підхід" (головний організатор: Центр інвестиційно- інноваційних програм). II квартал Департамент регіональної політики
1.6 Здійснити моніторинг соціально-економічного розвитку малих міст і селищ України у 2009 році та підготувати звіт Кабінету Міністрів України. III квартал Департамент регіональної політики
1.7 Забезпечити контроль за цільовим та ефективним використанням коштів Стабілізаційного фонду та підготовку аналітичної інформації щодо кількісного та якісного аналізу об'єктів, що фінансуватимуться за рахунок коштів Стабілізаційного фонду на реалізацію інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку регіонів. протягом року Департамент регіональної політики
1.8 Забезпечити опрацювання та погодження концепцій, середньо- та довгострокових програм регіонального розвитку. протягом року Департамент регіональної політики
1.9 Взяти участь у заходах щодо укладення угод з регіонального розвитку між Кабінетом Міністрів України та обласними радами. протягом року Департамент регіональної політики
1.10 Здійснити моніторинг та надати звітність Мінекономіки стосовно виконання спільних заходів укладених Угод щодо регіонального розвитку між Кабінетом Міністрів України та обласними радами, головним виконавцем яких визначено Мінрегіонбуд. протягом року Департамент регіональної політики
1.11 Забезпечити аналіз узгодженості пріоритетних напрямів розвитку кожного регіону, визначених у регіональних Стратегіях, з пріоритетними напрямами розвитку регіонів, визначених у Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2015 року (1001-2006-п) . протягом року Департамент регіональної політики
1.12 Підготувати узагальнений моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів відповідно до наказу Мінрегіонбуду від 23.12.2008 N 635 "Про запровадження моніторингу та аналізу соціально-економічного стану регіонів України та їх розвитку". щомісяця до 30 числа Адміністративний департамент
2. Забезпечення гармонійного розвитку регіонів шляхом нормативного та організаційного забезпечення децентралізації державного управління та зміцнення місцевого самоврядування на основі Концепції реформи місцевого самоврядування
N з/п Зміст заходу Термін виконання Відповідальні
2.1 Підготувати звіт про виконання Плану заходів Мінрегіонбуду з реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства (1035-2007-р) на 2009 рік, затвердженого наказом Мінрегіонбуду від 30.06.2009 N 259 січень Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою
2.2 Затвердити План заходів Мінрегіонбуду з реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства (1035-2007-р) на 2010 рік. січень Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою
2.3 Внести пропозиції Головдержслужбі щодо порядку моніторингу якості підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад відповідно до п. 9 наказу Мінрегіонбуду від 08.10.2009 N 430 "Про забезпечення виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2009 р. N 1134-р "Про затвердження плану заходів на період до 2011 року щодо реалізації Концепції формування системи підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад". лютий Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою
2.4 Здійснити підготовку та внесення на розгляд Уряду проектів законів України: "Про місто із спеціальним статусом Севастополь", "Про адміністративно- територіальний устрій України", "Про місцеве самоврядування" (нова редакція), "Про місцеві державні адміністрації" (нова редакція), "Про внесення змін до Конституції України" щодо утворення виконавчих органів районних та обласних рад і зміни функцій місцевих державних адміністрацій, "Про визначення порядку передачі повноважень органів місцевого самоврядування сіл, селищ, міст, районів новоутвореним органам місцевого самоврядування". У терміни, визначені Кабінетом Міністрів України Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою
2.5 Опрацювати та надати Головдержслужбі пропозиції щодо внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України: - від 8 лютого 1997 р. N 167 (167-97-п) "Про затвердження Положення про систему підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і Положення про єдиний порядок підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації керівників державних підприємств, установ і організацій"; - від 14 липня 1999 р. N 1262 (1262-99-п) "Про фінансове забезпечення підготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та органів військового управління Збройних Сил", відповідно до п. 4 наказу Мінрегіонбуду від 08.10.2009 N 430 березень Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою
2.6 Підготувати та подати Мінпраці інформацію відповідно до п. 3 наказу Мінрегіонбуду від 18.08.2008 N 370 "Про забезпечення виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.07.2008 N 1052-р "Про затвердження плану дій з реалізації Концепції реформування системи соціальних послуг на період до 2012 року". березень Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою
2.7 Здійснити підготовчу роботу до розроблення проекту урядового акта щодо фінансування у 2010 році Програм - переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2009 року. I квартал Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою
2.8 Надати методичну допомогу органам місцевого самоврядування щодо: - добровільного об'єднання територіальних громад відповідно до перспективного плану формування громад; - утворення нових адміністративно- територіальних одиниць - громад та реорганізації районів, відповідно до наказу Мінрегіонбуду від 14.12.2009 N 577 "Про забезпечення виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2009 р. N 1456-р "Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції реформи місцевого самоврядування". I квартал Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою
2.9 Забезпечити проведення навчання: - працівників облдержадміністрацій з питань надання методичної допомоги в утворенні нових адміністративно- територіальних одиниць - громад та реорганізації районів; - працівників райдержадміністрацій з надання методичної допомоги в утворенні нових адміністративно- територіальних одиниць - громад. протягом року Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою
3. Забезпечення гармонійного розвитку регіонів шляхом розроблення та оновлення містобудівної документації на місцевому рівні (схем розвитку територій, генеральних планів населених пунктів, детальних планів територій, місцевих правил забудови тощо)
N з/п Зміст заходу Термін виконання Відповідальні
3.1 Забезпечити супровід поданих на державну реєстрацію до Мін'юсту наказів Мінрегіонбуду: - від 28.09.2009N 393 (z0135-10) "Про затвердження Кваліфікаційних вимог до відповідних виконавців окремих видів робіт, пов'язаних із створенням об'єктів архітектури"; - від 30.10.2009N 459 (z0071-10) "Про затвердження змін до Типових регіональних правил забудови" (про будівельний паспорт); - від 19.11.2009N 498 (z0281-10) "Про затвердження Розміру і порядку справляння плати за видачу кваліфікаційного сертифіката архітектора (його дубліката)". I квартал Управління містобудування та архітектури
3.2 Підготувати проект наказу про затвердження ДСТУ-Н "Настанова з виконання розділів "Охорона навколишнього природного середовища" у складі містобудівної документації. Склад та вимоги". I квартал Управління містобудування та архітектури
3.3 Підготувати пропозиції щодо фінансового забезпечення розроблення містобудівної документації до проекту Державного бюджету України на 2010 рік. I квартал Управління містобудування та архітектури
3.4 Забезпечити організацію засідань робочої групи з опрацювання питання удосконалення дозвільних процедур в процесі будівництва на території промислових об'єктів I квартал Управління містобудування та архітектури
3.5 Підготувати пропозиції щодо запровадження критерію оцінки діяльності місцевих державних адміністрацій в частині виконання ними повноважень з організації розроблення (коригування) органами місцевого самоврядування містобудівної документації. до 30 січня Управління містобудування та архітектури
3.6 Підготувати пропозиції щодо удосконалення процесу видачі суб'єктам господарювання ліцензій на проектування об'єктів містобудування, розроблення містобудівної документації, реставраційних робіт. до 15 лютого Управління містобудування та архітектури
3.7 Підготувати наказ про затвердження типових форм технічних умов щодо інженерного забезпечення об'єкта містобудування. березень Управління містобудування та архітектури
3.8 Внести зміни у розділ 7ДБН 360-92** (v0044481-92) щодо розрахунку машино-місць у гаражах та автостоянках. березень Управління містобудування та архітектури
3.9 Розробити спільно з Міністерством освіти та науки України програму підготовки спеціалістів за фахом розроблення містобудівної документації. до 1 квітня Управління містобудування та архітектури
3.10 Подати Кабінету Міністрів України проект розпорядження "Про схвалення Концепції Державної цільової програми розроблення (оновлення) містобудівної документації на період до 2014 року". до 1 травня Управління містобудування та архітектури
3.11 Подати Кабінету Міністрів України проект постанови "Про внесення змін та доповнень до постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 N 522 "Про затвердження Порядку проведення державної експертизи містобудівної документації". II квартал Управління містобудування та архітектури
3.12 Взяти участь у спільній роботі з Комітетом Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово- комунального господарства та регіональної політики з розроблення змін до законів України щодо порядку надання будівельного паспорта на об'єкт містобудування. протягом розроблення змін Управління містобудування та архітектури
3.13 Надати щорічну доповідь Кабінету Міністрів України про стан реалізаціїГенеральної схеми планування території України (3059-14) за 2009 рік. 1 жовтня Управління містобудування та архітектури
3.14 Підготувати питання щодо моніторингу реалізаціїГенеральної схеми планування території України (3059-14) за 2009 рік для розгляду на засіданні Координаційної ради з реалізації Генеральної схеми планування території України. IV квартал Управління містобудування та архітектури
3.15 Розробити та затвердити зміни до державних будівельних норм щодо порядку розроблення та коригування містобудівної документації. 30 грудня Управління містобудування та архітектури
3.16 Підготувати проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Генеральну Схему планування території України". грудень Управління містобудування та архітектури
3.17 Сприяти створенню геоінформаційної системи (ГІС) у сфері планування територій та містобудівного кадастру. протягом року Управління містобудування та архітектури
3.18 Забезпечити супровід проекту Містобудівного кодексу України у Верховній Раді України. протягом року Управління містобудування та архітектури
3.19 Забезпечити супровід проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 08.09.2004 N 1181 "Деякі питання спорудження (створення) пам'ятників і монументів" та проекту змін до Порядку спорудження (створення) пам'ятників і монументів, затвердженого спільним наказом Держбуду та Мінкультури від 30.11.2004N 231/806 (z1588-04) (щодо їх спорудження за кордоном). протягом року Управління містобудування та архітектури
3.20 Продовжити роботу з удосконалення містобудівного законодавства у сфері містобудування. протягом року Управління містобудування та архітектури
3.21 Провести аналіз (моніторинг) стану кадрового забезпечення спеціально уповноважених органів містобудування та архітектури обласних, районних держадміністрацій та виконкомів міських рад. протягом року Управління містобудування та архітектури
3.22 Взяти участь в організації розроблення міжнародних містобудівних транскордонних проектів Україна - Польща, Україна - Молдова, Україна - Росія. протягом року Управління містобудування та архітектури
4. Формування національної нормативної бази, інтегрованої у міжнародний нормативно-правовий простір технічного регулювання будівництва
N з/п Зміст заходу Термін виконання Відповідальні
4.1 Здійснити підготовку та внесення на розгляд Уряду семи проектів рішень Кабінету Міністрів України необхідних для впровадження Закону України "Про будівельні норми" (1704-17) . У терміни, визначені Кабінетом Міністрів України Управління технічного регулювання у будівництві
4.2 Здійснити підготовку проекту "Концептуальних основ формування нормативно- правового простору СНД в сфері технічного регулювання будівництва та виробництва виробів будівельного призначення" та проекту "Типової двосторонньої Угоди між країнами - членами СНД про взаємне визнання результатів підтвердження придатності нових будівельних виробів" для застосування для розгляду Міжурядовою радою зі співробітництва у будівельної діяльності країн СНД у травні 2010 року. квітень Управління технічного регулювання у будівництві, Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
4.3 Забезпечити організацію виконання пріоритету діяльності за такими напрямами та показниками: - перегляд або скасування за неактуальністю міждержавних стандартів (ГОСТ), прийнятих до 1992 року - до 60% оновлення у порівнянні з кількістю чинних станом на 01.01.92 року; - СНиП та СН, прийнятих до 1992 року - до 77% оновлення у порівнянні з кількістю чинних станом на 01.01.92 року. протягом року Управління технічного регулювання у будівництві, Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд, Управління містобудування та архітектури Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
4.4 Забезпечити формування та видання Каталогу нормативних документів у галузі будівництва і промисловості будівельних матеріалів станом на 1 січня 2010 року та підготувати проект Каталогу станом на 1 січня 2011 року. протягом року Управління технічного регулювання у будівництві
4.5 Забезпечити функціонування постійно діючих інституцій із технічного регулювання у будівництві (Ради, робочої групи): - з адаптації вітчизняної нормативної бази з проектування будівельних конструкцій до вимог Європейського Союзу; - із забезпечення спільного перегляду будівельних норм у складі фахівців заінтересованих ЦОВВ; - із впровадження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель та споруд; - з розгляду та підготовки пропозицій щодо надання статусу базових організацій з науково-технічної діяльності у сферах будівництва, промисловості будівельних матеріалів, архітектури і містобудування. протягом року Управління технічного регулювання у будівництві
4.6 Забезпечити розроблення і удосконалення державних будівельних норм з проектування житлових та громадських будинків і споруд з метою приведення українських будівельних норм та стандартів до європейських вимог з врахуванням сучасних вимог до обслуговування населення, а саме: Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд
- ДБН "Будівлі судів"; I півріччя
- рекомендації для проектування енергоефективних (пасивних) будинків із мінімальним використанням теплової енергії; протягом року
- перегляд чинних ДБН В.2.3-15-2007 "Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів"; протягом 2010-2011 років
- номенклатури перспективних типів громадських будинків і споруд. протягом 2010-2011 років
4.7 Завершити розроблення проекту ДСТУ "Проектування. Розрахунок інсоляції об'єктів цивільного призначення" у зв'язку з внесенням зміни до ДБН В.2.2-15-2005"Житлові будинки. Основні положення" (n0007509-05) в частині визначення методів тривалості інсоляції житлових приміщень, які необхідно супроводжувати з розрахунками. I півріччя Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд
4.8 З метою удосконалення вітчизняної нормативної бази з проектування і будівництва об'єктів житлового та громадського призначення та забезпечення їх стійкості, надійності та безпеки експлуатації, розробити: Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд
- проект ДБН "Захист від корозії в будівництві. Захист металевих конструкцій від корозії"; протягом року
- посібник "Проектування будинків житлового та громадського призначення з металевим каркасом"; протягом 2010-2011 років
- нормативний документ щодо питомих показників витрат будівельних матеріалів при будівництві об'єктів цивільного призначення. протягом 2010-2011 років
5. Удосконалення державної політики у сфері житлового будівництва, забезпечення житлом окремих категорій населення та виконання завдань і заходів Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки (1249-2009-п)
N з/п Зміст заходу Термін виконання Відповідальні
5.1 Забезпечити виконання завдань та заходівДержавної цільової соціально- економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки (1249-2009-п) , у тому числі: Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
- підготовку та подання звіту про хід виконанняПрограми (1249-2009-п) ; до 15 березня за окремим
- підготовку та подання Мінфіну пропозицій щодо фінансуванняПрограми (1249-2009-п) ; планом
- надання методично- консультативної допомоги Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям щодо розроблення регіональних програм будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки; I квартал
- проведення інструктивних нарад з розроблення регіональних програм будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки; I квартал
- організаційно- методичне супроводження пілотних проектів доступного житла. протягом року
5.2 Забезпечити супровід у Верховній Раді України проекту Закону України "Про забезпечення громадян доступним житлом". до прийняття закону Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
5.3 Провести аналіз стану виконання регіональних програм житлового будівництва за 2009 рік та динаміки основних його показників у порівняні з попередніми роками. березень Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
5.4 Забезпечити моніторинг стану виконання регіональних програм житлового будівництва. щокварталу Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
5.5 Здійснювати удосконалення законодавства в рамках робочої групи, утвореної дорученням КМУ від 12.02.2008 N 8804/0/1-08 з метою підвищення рівня захисту прав осіб, які виступають інвесторами житлового будівництва, та інформувати Уряд із зазначеного питання. щокварталу Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
5.6 Забезпечити методичний супровід розроблення та прийняття місцевими органами виконавчої влади програм житлового будівництва на 2010 рік. II квартал Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
5.7 Забезпечити реалізацію пілотних проектів, зокрема щодо реконструкції кварталів та мікрорайонів застарілого житла. протягом року (при наявності коштів) Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
5.8 Взяти участь у підготовці до другого читання проекту Житлового кодексу України. до прийняття кодексу Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
5.9 Розробити проект постанови КМУ про запровадження механізму накопичення громадянами індивідуальних цільових внесків на спеціальних банківських депозитних рахунках для одержання кредиту. грудень Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
5.10 Забезпечити розроблення проектів нормативно-правових актів щодо удосконалення механізму державної підтримки будівництва (придбання) доступного житла та державного регулювання у сфері будівництва житла, фінансування якого здійснюється з використанням коштів державного бюджету. грудень Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
5.11 Забезпечити послідовну реалізацію заходів, спрямованих на подолання наслідків світової фінансової кризи у житловому будівництві. протягом року Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
5.12 Забезпечити підготовку засідань постійно діючої робочої групи з моніторингу діяльності будівельної галузі та розроблення антикризових заходів. протягом року Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
5.13 Розробити та подати на розгляд Кабінету Міністрів України проект постанови про затвердження Порядку використання у 2010 році коштів, передбачених у Державному бюджеті на будівництво (придбання) доступного житла. Після прийняття Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
5.14 Забезпечити розроблення проекту постанови КМУ про внесення змін до постанови КМУ від 05.08.2009 N 832 (832-2009-п) "Питання забезпечення житлом окремих категорій громадян, які відповідно до законодавства потребують поліпшення житлових умов". Після прийняття Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
5.15 Забезпечити підготовку проектів розпоряджень КМУ "Про придбання квартир для забезпечення житлом громадян, які відповідно до законодавства потребують поліпшення житлових умов". Після прийняття Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" та внесення змін до постанови КМУ від 05.08.2009 N 832 (832-2009-п) Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
5.16 З метою подолання кризових явищ в економіці України та вирішення проблемних питань будівельної галузі, а саме: будівництва житла за доступними цінами на виконанняДержавної цільової соціально- економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки (1249-2009-п) забезпечити формування сучасної нормативно- методичної бази для будівництва енергоефективного економічного житла із мінімальним використанням теплової енергії для масового застосування, зокрема: Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд
- перегляд чинних ДБН В.2.2-15-2005"Житлові будинки. Основні положення" (n0007509-05) , в т.ч. в частині визначення житла II категорії (доступне; житло соціального призначення); протягом 2010-2011 років
- завершення розроблення проекту-еталону доступного житла у повному обсязі; протягом року
- розроблення еталонних проектів малоповерхових житлових будинків доступного житла. протягом 2010-2011 років
6. Забезпечення належних умов для реалізації інвестиційних намірів забудовників, в першу чергу, із залученням вітчизняних підприємств будівельного комплексу, запровадження сучасних механізмів підвищення їх конкурентоспроможності на внутрішньому та зовнішньому ринках
N з/п Зміст заходу Термін виконання Відповідальні
6.1 Забезпечити створення Координаційної ради з підвищення конкурентноспроможності підприємств будівельної галузі. лютий Управління економіки та розвитку будівельної діяльності
6.2 Визначити Стратегію розвитку будівельної галузі до 2020 року. березень Управління економіки та розвитку будівельної діяльності, Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві, Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд, Управління технічного регулювання у будівництві, Управління містобудування та архітектури, Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС, Управління з питань підготовки в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу
6.3 Опрацювати питання посилення відповідальності забудовників щодо використання за призначенням земельних ділянок, виділених під будівництво. березень Управління економіки та розвитку будівельної діяльності
6.4 Забезпечити розроблення концептуальних основ формування засад з перегляду нормативної кошторисної бази, виходячи з положень Закону України "Про будівельні норми" (1704-17) . серпень Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві, Управління технічного регулювання у будівництві
6.5 Забезпечити розроблення законопроектів щодо запровадження засад саморегулювання будівельної діяльності та посилення відповідальності суб'єктів інвестиційної діяльності за порушення договірних зобов'язань. жовтень Управління економіки та розвитку будівельної діяльності
6.6 Забезпечити розширення Переліку об'єктів, для затвердження проектів будівництва яких комплексний висновок державної експертизи не є обов'язковим. жовтень Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві, ДП "Укрдержбудекспертиза"
6.7 Забезпечити удосконалення порядку визначення вартості проведення комплексної державної експертизи проектів будівництва. жовтень Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві, ДП "Укрдержбудекспертиза"
6.8 Забезпечити методологічний супровід основних засад реформування порядку визначення вартості проектно-вишукувальних робіт для будівництва об'єктів виробничого та громадського призначення. листопад Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві
6.9 Здійснювати систематичний аналіз вартості складових будівельної продукції та за його результатами визначати відповідні показники вартості будівництва. щокварталу Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві
6.10 Забезпечити проведення моніторингу результатів діяльності будівельного комплексу в 2010 році та підготовку пропозицій щодо активізації розвитку будівельної діяльності. протягом року Управління економіки та розвитку будівельної діяльності
6.11 Забезпечити виконання заходів, передбаченихПрограмою створення та постійного оновлення галузевої нормативної бази з праці та професійної кваліфікації у будівництві на 2005-2010 роки (v0243509-04) . протягом року Управління економіки та розвитку будівельної діяльності
6.12 Здійснити проведення моніторингу стану виплати заробітної плати працівникам у будівництві з метою забезпечення дотримання законодавства про оплату праці та недопущення виникнення заборгованості. протягом року Управління економіки та розвитку будівельної діяльності Відділ управління майном
6.13 Здійснити аналіз тенденцій розвитку показників обсягів виробництва основних будівельних матеріалів, їх експорту- імпорту та проведення додаткових заходів ("круглих столів") щодо вироблення науково- обґрунтованих рекомендацій розвитку вітчизняного виробництва за окремими видами будівельних матеріалів, виробів та конструкцій для забезпечення розроблення напрямів державної політики підтримки вітчизняних виробників. протягом року Управління економіки та розвитку будівельної діяльності
6.14 Забезпечити здійснення моніторингу вітчизняного виробництва будівельних матеріалів та інформування про його результати місцевих органів виконавчої влади з метою здешевлення вартості будівництва доступного житла за рахунок використання вітчизняних будівельних матеріалів та виробів. протягом року Управління економіки та розвитку будівельної діяльності
6.15 Забезпечити розроблення нормативних документів щодо визначення питомих витрат енергоресурсів при виробництві основних будівельних матеріалів та виробів згідно з обсягами фінансування відповідних розробок з державного бюджету в рамках галузевої програми підвищення енергоефективності у будівельній галузі на 2010-2014 роки, затвердженої наказом Мінрегіонбуду від 30.06.2009 N 257 (v0257661-09) . протягом року Управління економіки та розвитку будівельної діяльності
6.16 Забезпечити обговорення актуальних питань розвитку будівельного комплексу з представниками громадських організацій та профспілкових об'єднань у сфері будівництва. протягом року Управління економіки та розвитку будівельної діяльності
6.17 Забезпечити розроблення, погодження та затвердження кошторисних норм на будівельно- монтажні роботи, які відсутні в діючій кошторисно-нормативній базі. протягом року Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві
6.18 Здійснювати за дорученнями Кабінету Міністрів України експертизу розрахунків вартості робіт, які планується виконувати за рахунок коштів резервного фонду бюджету, в тому числі пов'язаних із ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру. протягом року Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві
6.19 Проводити вибіркові перевірки правильності визначення вартості виконаних підрядних робіт, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів, в тому числі і коштів резервного фонду державного бюджету на здійснення першочергових заходів з ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру. за окремим графіком Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві
6.20 Забезпечувати розгляд проектів будівництва, які затверджуються Кабінетом Міністрів України та погоджуються Мінрегіонбудом на засіданнях президії Науково-технічної ради. по мірі надходження протягом року Відділ наукового розвитку, Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд, Управління містобудування та архітектури, Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
6.21 Забезпечити розроблення та затвердження Регламенту Міністерства щодо погодження президією Науково-технічної ради проектів будівництва, які затверджуються Кабінетом Міністрів України. травень Відділ наукового розвитку, Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд, Управління містобудування та архітектури, Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС, Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві
6.22 З метою реалізації державної політики стосовно ефективного використання паливно- енергетичних ресурсів, пріоритетом яких повинне стати зменшення енергоємності валового внутрішнього продукту, доведення витрат паливно-енергетичних ресурсів при зведенні та експлуатації об'єктів будівництва до сучасного рівня розвинутих країн, забезпечити, зокрема: Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд
- розроблення проекту ДСТУ Б В.2.2 - "Будинки та споруди. Методи проведення енергетичного аудиту будинків під час їх здачі в експлуатацію та в процесі експлуатації"; протягом року
- розроблення проекту ДСТУ-Н Б В.2.7 - "Правила вибору теплоізоляційного матеріалу для утеплення будинків та споруд". протягом 2010-2011 років
6.23 Надавати науково- методичну допомогу місцевим органам виконавчої влади у проведенні експериментальних досліджень та моніторингу за роботою нових інженерних систем та обладнання, а також за результатами наукових досліджень в опалювальному сезоні 2009-2010 років вносити пропозиції щодо вдосконалення відповідних нормативних документів. протягом року Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд
6.24 Забезпечувати участь у впровадженні пілотних проектів щодо переведення об'єктів соціальної сфери і житлово-комунального господарства з централізованого на автономне електричне опалення та гаряче водопостачання та поширити досвід застосування електроопалення на заміну газу, зокрема систем електротепло- акумуляційного опалення в сучасних будинках та комплексах, одно- та двоповерхових будинках. протягом року Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд

II. ІНШІ ЗАХОДИ ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ДЕРЖАВНОЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ І ПОЛІТИКИ У СФЕРІ БУДІВНИЦТВА, АРХІТЕКТУРИ ТА МІСТОБУДУВАННЯ

N з/п Зміст заходу Термін виконання Відповідальні
1. Забезпечити розгляд на засіданні колегії Мінрегіонбуду питання: "Про використання коштів Стабілізаційного фонду для реалізації інвестиційних проектів соціально- економічного розвитку у 2009 році та пріоритети на 2010 рік". лютий Департамент регіональної політики
2. Забезпечити затвердження річного плану заходів Мінрегіонбуду з реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства, на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 03.04.2009 N 18191/1/1-09 до 1 лютого Департамент міжрегіональної взаємодії, зв'язків з органами влади та громадськістю
3. Забезпечити підготовку інформаційно- аналітичних матеріалів до робочих поїздок Прем'єр-міністра України та керівництва Міністерства у регіони. відповідно до доручень Департамент міжрегіональної взаємодії, зв'язків з органами влади та громадськістю
4. Інформувати Кабінет Міністрів України про вжиті у 2009 році заходи щодо налагодження співпраці з громадськими організаціями, професійними спілками, об'єднаннями підприємців та громадянами для врахування їх інтересів під час формування державної політики та заходів, спрямованих на запобігання виникненню конфліктних ситуацій, забезпечення моніторингу громадської думки та аналізу причин, що призводять до проведення громадянами мирних заходів біля будівель органів виконавчої влади, на виконання п. 13 доручення Прем'єр- міністра України Ю.В.Тимошенко від 27.02.2009 N 48 щокварталу Департамент міжрегіональної взаємодії, зв'язків з органами влади та громадськістю
5. Забезпечити контроль щодо проведення Дня Європи в обласних центрах, мм. Києві та Севастополі на виконання плану заходів Державної цільової програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2008-2011 (594-2008-п) , затвердженого наказом Міністерства від 14.07.2008 N 314 I півріччя Департамент міжрегіональної взаємодії, зв'язків з органами влади та громадськістю
6. Проаналізувати стан виконання, на прикладі Феодосійско- Судацького регіону Автономної Республіки Крим, рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 лютого 2009 року"Про стан безпеки водних ресурсів держави та стан забезпечення населення якісною питною водою в населених пунктах України" (n0004525-09) . I півріччя Департамент міжрегіональної взаємодії, зв'язків з органами влади та громадськістю
7. Забезпечити виконання пунктів 9 та 10 Плану заходів Кабінету Міністрів України, спрямованих на формування в суспільстві свідомого ставлення до необхідності підвищення енергоефективності на 2010-2011 роки (розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.11.2009N 1425-р) (1425-2009-р) . протягом року Департамент міжрегіональної взаємодії, зв'язків з органами влади та громадськістю
8. Забезпечити розгляд на засіданні колегії Мінрегіонбуду питання: "Про проект Закону України "Про місто із спеціальним статусом Севастополь". березень Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою
9. Забезпечити розгляд на засіданні Президії Науково- технічної ради Мінрегіонбуду науково-дослідної роботи: "Про розроблення нових редакцій законів України "Про місцеве самоврядування" та "Про місцеві державні адміністрації". березень Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою
10. З метою реалізації державної політики стосовно ефективного використання паливно- енергетичних ресурсів, пріоритетом яких повинне стати зменшення енергоємності валового внутрішнього продукту, доведення витрат паливно- енергетичних ресурсів при зведенні та експлуатації об'єктів будівництва до сучасного рівня розвинутих країн, забезпечити, зокрема: Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд
- супровід заходівГалузевої програми підвищення енергоефективності у будівництві на 2010-2014 роки (v0049527-09) та здійснення загального моніторингу Програми на міжвідомчому рівні, на рівні структурних підрозділів Міністерства та підвідомчих організацій; починаючи з 2010 року
- гармонізацію ДСТУ-Н Б А.2.2- 5:2007 "Настанова з розроблення та складання енергетичного паспорту будинків при новому будівництві та реконструкції" з EN 15217 (Energy performance of buildings - Methods for expressing energy performance and energy certification of buildings); протягом року
- розроблення проекту ДСТУ EN 15232:2007 "Енергоефективність будівель - Комплексний вплив автоматизації, контролю та управління (Energy performance of building - Impact of Automation. Controls and Building Management)". протягом 2010-2011 років
11. З метою виконання доручень Уряду щодо пріоритетних завдань, спрямованих на економію споживання енергоресурсів у галузях економіки та використання альтеративних джерел енергії на заміну природного газу, забезпечити вдосконалення нормативно- методичної бази з питань інженерного обладнання з урахуванням сучасних вимог будівельної галузі: - розробити нову редакцію ДБН В.2.5-20-2001 "Газопостачання"; - запровадити нову редакцію ДБН В.2.5-23-2010 "Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення"; - розробити Зміну N 2 до ДБН В.2.5-28-2006 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Природне і штучне освітлення"; - запровадити ДСТУ "Інженерне обладнання будинків і споруд. Проектування систем опалення будівель з тепловими насосами (EN 15450:2007, MOD); - запровадити ДСТУ-Н "Інженерне обладнання будинків і споруд. Настанова з улаштування будинків житлового і громадського призначення системами сонячного теплопостачання"; - розробити типові технічні рішення з улаштування систем акумуляційного електроопалення об'єктів житлового і громадського призначення. протягом року Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд
12. На виконання законів України"Про соціальні стандарти" (2017-14) , "Про соціальні послуги" (966-15) , постанови КМУ від 29.07.2009 N 784 (784-2009-п) "Про затвердження плану заходів створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2009-2015 роки "БЕЗБАР'ЄРНА УКРАЇНА" та розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану заходів щодо запровадження інклюзивного та інтегрованого навчання у загальноосвітніх навчальних закладах на період до 2012 року" (1482-2009-р) забезпечити розроблення: Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд
- доповнень та коригування Альбому типових рішень обладнання елементами безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об'єктів житлово- громадського призначення; протягом року
- зміни N 1 до ДБН В.2.2-18:2006 "Будинки і споруди. Заклади соціального захисту населення" щодо проектування реабілітаційних закладів для інвалідів з розумовою відсталістю; протягом 2010-2011 років
- зміни N 3 до ДБН В.2.2-3-97"Будинки і споруди навчальних закладів" (vb117243-96) в частині створення умов у неспеціалізованих загальноосвітніх школах для навчання дітей з обмеженими фізичними можливостями. протягом року
13. На виконання наказу Мінрегіонбуду від 28.09.2009 N 351 "Про забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2009 N 784 "Про затвердження плану заходів створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2009-2015 роки "БЕЗБАР'ЄРНА УКРАЇНА" забезпечити: Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд
- загальну координацію реалізації Плану заходів Мінрегінбудом та підготовку зведеної інформації про його виконання Кабінетові Міністрів України та Міністерству праці та соціальної політики України; щороку до 25 січня
- організацію роботи та проведення засідань Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно- транспортної інфраструктури при Мінрегіонбуді. щокварталу
14. Здійснити реалізацію завданьЗагальнодержавної цільової програми розвитку цивільного захисту на 2009-2013 роки (156-2009-п) , з метою забезпечення безпеки проживання населення у сейсмонебезпечних регіонах України, за напрямами: - розроблення проектів нормативно-правових актів щодо сейсмічного мікрорайонування територій, на яких розташовані населені пункти та експериментальні майданчики, важливі та екологічно небезпечні будівлі та споруди; - проведення сейсмічного мікрорайонування територій, на яких розташовані населенні пункти, будівельні майданчики, важливі і потенційно небезпечні об'єкти; - організація та проведення інженерно- сейсмометричних спостережень на типових і експериментальних будинках (спорудах) з метою встановлення рівня їх сейсмічної стійкості, здійснення контролю за їх конструктивними елементами під час сильних землетрусів та інших загрозливих природних явищ. протягом 2010-2013 років Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд
15. Забезпечити удосконалення технічних рішень об'єктів промислового призначення, промислових гідротехнічних споруд, об'єктів інженерно- транспортної інфраструктури та енергозабезпечення, полігонів та підприємств із знешкодження та поховання токсичних відходів, шламохвостосховищ. протягом року Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС
16. Забезпечити підготовку та проведення засідань архітектурно- містобудівної ради Мінрегіонбуду, її президії та секцій, розміщення інформації про їх діяльність на сайті Міністерства. протягом року Управління містобудування та архітектури
17. Сприяти у підготовці та проведенні засідань Ради головних архітекторів АР Крим, областей, міст України. протягом року Управління містобудування та архітектури
18. Забезпечити реалізацію державних програм в частині, де Міністерство є відповідальним виконавцем, а саме: - Загальнодержавної програми збереження та використання об'єктів культурної спадщини на 2004-2010 роки (1692-15) ; - Комплексної програми збереження об'єктів Національного заповідника "Софія Київська" на 2003-2010 роки (624-2003-п) ; - Комплексної програми збереження та використання палацо-паркового комплексу у с. Вишнівець Збаразького району Тернопільської області на 2005-2010 роки (914-2005-п) ; - Комплексної програми паспортизації об'єктів культурної спадщини (1330-2002-п) ; - Плану додаткових заходів щодо збереження, ремонту та реставрації об'єктів Національного заповідника "Замки Тернопілля" на 2005-2010 роки (383-2005-п) . протягом року Управління реконструкції забудови, реставрації та збереження історичної спадщини
19. Забезпечити виконання бюджетних програм: "Паспортизація, інвентаризація та реставрація пам'яток архітектури", "Збереження архітектурної спадщини в заповідниках". протягом року Управління реконструкції забудови, реставрації та збереження історичної спадщини
20. Забезпечити організаційне, науково-методичне керівництво та координацію робіт щодо: - збереження історичної забудови, історичних ареалів населених місць, пам'яток архітектури і містобудування; - розроблення історико- архітектурних опорних планів історичних населених місць та зон охорони пам'яток архітектури; - розроблення спеціальної науково-проектної документації щодо визначення меж та режимів використання історичних ареалів населених місць; - розроблення Генеральних планів історико-культурних заповідників. протягом року Управління реконструкції забудови, реставрації та збереження історичної спадщини
21. Забезпечити виконання плану заходів, спрямованих на відновлення діяльності Державного історико- архітектурного заповідника у м. Львові, затвердженого наказом Мінрегіонбуду від 30.11.2009 N 539 протягом року Управління реконструкції забудови, реставрації та збереження історичної спадщини
22. Забезпечити здійснення постійного моніторингу стану підготовки об'єктів інфраструктури приймаючих міст чемпіонату Європи 2012 року з футболу. протягом року Управління з питань підготовки в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, Державна архітектурно- будівельна інспекція, структурні підрозділи Мінрегіонбуду
23. Забезпечити надання практичної допомоги у вирішенні складних технічних та організаційних питань головним розпорядникам коштів за Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу (107-2008-п, 107а-2008-п) . протягом року Управління з питань підготовки в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу
24. Забезпечити формування Переліку робіт за бюджетними програмами "Прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у сфері будівництва" та "Розробка схем та проектних рішень масового застосування". I квартал Відділ наукового розвитку, структурні підрозділи Міністерства
25. Забезпечити організаційні заходи із здійснення закупівель науково- дослідних, дослідно- конструкторських розробок за рахунок державного бюджету відповідно до затверджених Переліків робіт за бюджетними програмами "Прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у сфері будівництва" та "Розробка схем та проектних рішень масового застосування". I півріччя Відділ наукового розвитку, структурні підрозділи Міністерства
26. Забезпечити проведення атестації науково- дослідних (науково- технічних) установ будівельної галузі. протягом року Відділ наукового розвитку
27. Забезпечити запровадження чіткого механізму формування, виконання, приймання, оцінки та впровадження науково-дослідних та дослідно- конструкторських розробок, які фінансуються за рахунок коштів Державного бюджету України. лютий Відділ наукового розвитку
28. Проаналізувати діяльність наукових установ з позиції визначення їх внеску у створення інноваційних технологій для будівництва та промисловості будівельних матеріалів. протягом року Відділ наукового розвитку
29. Розробити методичні рекомендації щодо можливості запровадження нових форм співпраці для створення інноваційних технологій у будівництві. протягом року Відділ наукового розвитку
30. Розробити методичні рекомендації щодо запровадження відрахувань на розвиток наукових організацій коштів інвестора від економічного ефекту, отриманих від реалізації наукових розробок. протягом року Відділ наукового розвитку
31. Провести комплексну перевірку роботи інспекцій державного архітектурно- будівельного контролю у: Державна архітектурно- будівельна інспекція
- м. Києві; I квартал
- Харківській; II квартал
- Закарпатській; II квартал
- Житомирській; III квартал
- Луганській областях. IV квартал
32. Підготувати пропозиції щодо заміни дозволу на виконання будівельних робіт на декларацію забудовника про початок будівництва. II квартал Державна архітектурно- будівельна інспекція
33. Забезпечити проведення суцільної інвентаризації самочинного будівництва. II квартал Державна архітектурно- будівельна інспекція
34. Провести конкурс на кращі об'єкти і споруди, збудовані та прийняти в експлуатацію в Україні у 2009 році. III квартал Державна архітектурно- будівельна інспекція
35. Забезпечити поступове скорочення переліку будівельних робіт, що підлягають ліцензуванню, та перехід на організацію здійснення будівництва на засадах персональної сертифікації спеціалістів з розроблення проектів та будівництва об'єктів. IV квартал Державна архітектурно- будівельна інспекція
36. Забезпечити створення реєстру виданих сертифікатів відповідності на засадах єдиної корпоративної мережі Держархбудінспекції та територіальних органів. IV квартал Державна архітектурно- будівельна інспекція
37. Забезпечити реалізацію Тимчасового порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт, у т.ч. шляхом сприяння прийняттю необхідних рішень на рівні органів місцевого самоврядування. IV квартал Державна архітектурно- будівельна інспекція
38. Забезпечити організацію та виконання заходів з питань запобігання корупційним проявам в системі Мінрегіонбуду та подання звітності за їх результатами. протягом року Департамент з питань запобігання та протидії корупції і внутрішнього фінансового контролю

III. МІЖНАРОДНА ДІЯЛЬНІСТЬ

N з/п Зміст заходу Термін виконання Відповідальні
1. Забезпечити розробку та впровадження спільно з Академією муніципального управління навчального модулю з питань міжнародних (європейських) стандартів місцевого самоврядування. червень Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
2. Забезпечити участь делегації Мінрегіонбуду у 15-й сесії Конференції Міністрів CEMAT на тему "Майбутні виклики: сталий просторовий розвиток Європейського континенту у змінюваному світі" (м. Москва, Російська Федерація). липень Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
3. Взяти участь в реалізації в Україні заходів Європейського тижня місцевої демократії. жовтень Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
4. Взяти участь в реалізації заходів щодо підготовки до ратифікації УкраїноюДодаткового протоколу до Європейської хартії місцевого самоврядування (994_946) . протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
5. Взяти участь в реалізації заходів щодо впровадження в Україні Європейської стратегії інновацій та доброго врядування на місцевому рівні та її 12 принципів. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
6. Взяти участь в реалізації заходів щодо впровадження в Україні Керівних принципів сталого просторового розвитку Європейського континенту, зокрема в пілотних регіонах (єврорегіон "Дніпро", басейн р. Тиса). протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
7. Взяти участь в реалізації заходів щодо створення національної бази даних щодо міжнародного (європейського) досвіду з питань розвитку місцевої та регіональної демократії, правових інструментів європейських інституцій у галузі місцевого самоврядування та регіональної політики. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
8. Забезпечити реалізацію плану заходів з підготовки та проведенні в Україні у 2011 році 17-ї сесії Європейської конференції міністрів, відповідальних за регіональне та місцеве врядування. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції, Фінансово- економічний департамент
9. Забезпечити реалізацію Спільної робочої програми з імплементації Меморандуму про взаєморозуміння для започаткування діалогу про регіональну політику та розвиток регіонального співробітництва між Міністерством регіонального розвитку та будівництва України і Європейською Комісією. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
10. Забезпечити діяльність урядово- донорської тематичної підгрупи А4 "Регіональне співробітництво" та її робочих органів (відповідно до окремого плану). протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
11. Взяти участь в реалізації заходів з розроблення та впровадження Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
12. Взяти участь в реалізації заходів розділу 4.1 "Місцева демократія" Плану дій Ради Європи для України на 2008-2011 роки (994_929) . протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
13. Забезпечити участь представників Мінрегіонбуду в діяльності робочих органів Ради Європи, ООН, Організації економічного співробітництва та розвитку, які займаються питаннями місцевого та регіонального розвитку, будівництва, територіального планування. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
14. Взяти участь в реалізації заходівДержавної цільової програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2008-2011 роки. (502-2008-п) протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
15. Взяти участь в розробленні та реалізації заходів з впровадження в Україні пакету модельних ініціатив Ради Європи щодо стандартів публічної етики на місцевому рівні. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
16. Взяти участь у впровадженні в Україні діагностичного інструменту Ради Європи з питань участі громадян у суспільно-політичному житті на місцевому рівні (CLEAR). протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
17. Взяти участь в реалізації заходів з впровадження інструменту Ради Європи щодо розвитку міжмуніципального співробітництва протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
18. Взяти участь у реалізації заходів з впровадження діагностичного інструменту Ради Європи з питань контролю показників місцевих фінансів. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
19. Взяти участь в розробці плану заходів з впровадження в Україні Європейської відзнаки інновацій та доброго врядування на місцевому рівні. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
20. Взяти участь в розробці та реалізації плану заходів з інформування громадськості щодо європейських стандартів доброго врядування на місцевому рівні. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
21. Взяти участь в реалізації заходів щодо впровадження в Україні переглянутоїЄвропейської Хартії (994_062) щодо участі молоді у суспільно-політичному житті на місцевому та регіональному рівнях. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
22. Опрацювати питання щодо можливої ратифікації Україною Європейської Конвенції про участь іноземних громадян у громадському житті на місцевому рівні. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
23. Взяти участь у реалізації заходів щодо підготовки до ратифікації Україною 3-го Додаткового Протоколу до Європейської рамкової конвенції про транскордонне співробітництво між територіальними громадами або владами (995_106) стосовно об'єднань єврорегіонального співробітництва. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
24. Забезпечити розвиток бази даних проектів транскордонного співробітництва, підготовленої Мінрегіонбудом у 2009 році. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції,
25. Забезпечити діяльність Консультативно- дорадчої ради з питань єврорегіонів та транскордонного співробітництва при Мінрегіонбуді. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
26. Забезпечити виконання плану заходівДержавної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2007-2010 роки (1819-2006-п) . протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
27. Забезпечити розвиток загальнонаціональної бази даних інвестиційних проектів з питань місцевого і регіонального розвитку та будівництва (на основі інформації, наданою місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування в 2009 році). протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції
28. Забезпечити інформування дипломатичних представництв іноземних держав в Україні щодо можливостей експорту продукції вітчизняних будівельних товаровиробників та інформування торговельно- економічних місій України за кордоном щодо переліку товарів, які є основними для використання у будівельній галузі. протягом року Департамент міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції, Управління економіки та розвитку будівельної діяльності

IV. ФІНАНСОВА ТА ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ

N з/п Зміст заходу Термін виконання Відповідальні
1. Скласти річну та квартальну фінансову звітність центрального апарату Міністерства. У термін визначений Державним казначейством Фінансово- економічний департамент
2. Скласти розподіли відкритих асигнувань та ведення аналітичного обліку в розрізі бюджетних програм та розпорядників нижчого рівня. протягом року Фінансово- економічний департамент
3. Забезпечити проведення з підприємствами та установами звірки розрахунків дебіторської та кредиторської заборгованості за виконані роботи та надані послуги за кодами економічної класифікації видатків. протягом року Фінансово- економічний департамент
4. Забезпечити формування мережі розпорядників коштів нижчого рівня в частині міжбюджетних трансферів. протягом I кварталу Фінансово- економічний департамент
5. Скоригувати мережу установ та організацій, які отримують кошти з Державного бюджету України в 2010 році протягом року Фінансово- економічний департамент
6. Скласти річний та помісячний розпис Державної архітектурно- будівельної інспекції та регіональних інспекцій державного архітектурно- будівельного контролю. січень Фінансово- економічний департамент
7. Скласти розпис Держбюджету на 2010 рік. В тижневий термін після доведення Мінфіном помісячного розпису Держбюджету на 2010 рік Фінансово- економічний департамент
8. Забезпечити розроблення та затвердження паспортів бюджетних програм. В місячний термін після прийняття ЗУ "Про Державний бюджет України на 2010 рік" Фінансово- економічний департамент
9. Скласти квартальну та річну інформацію про виконання паспортів бюджетних програм. У термін, визначений для подання річної та квартальної фінансової звітності Фінансово- економічний департамент
10. Забезпечити приймання, розгляд, перевірку та підготовку, подання зведених показників фінансових планів державних підприємств на 2011 рік до Мінекономіки та Мінфіну. серпень Фінансово- економічний департамент
11. Підготувати пропозиції структурних змін щодо прогнозних обсягів видатків державного бюджету на 2011 рік. II квартал Фінансово- економічний департамент
12. Підготувати бюджетний запит проекту державного бюджету на 2011 рік. липень-серпень Фінансово- економічний департамент
13. Забезпечити проведення контрольних заходів (ревізій, перевірок) згідно з затвердженим планом та надання звітності до ГоловКРУ за результатами їх проведення. протягом року Департамент з питань запобігання та протидії корупції і внутрішнього фінансового контролю
14. Подати до Фонду державного майна інформацію щодо використання майна підприємствами, установами та організаціями, віднесеними до сфери управління Мінрегіонбуду, відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 30.11.2005N 1121 (1121-2005-п) "Про затвердження Методики проведення інвентаризації об'єктів державної власності" та від 14.04.2004 N 467 (467-2004-п) "Про затвердження Положення про Єдиний реєстр об'єктів державної власності". протягом року Відділ управління майном
15. Подати до Міністерства економіки інформаційно- аналітичні матеріали про ефективність управління об'єктами державної власності відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2007N 832 (832-2007-п) "Про затвердження Порядку здійснення контролю за виконанням функцій з управління об'єктами державної власності та критеріїв визначення ефективності управління об'єктами державної власності". протягом року Відділ управління майном
16. Забезпечити проведення заходів з питань управління об'єктами державної власності підприємств, установ, організацій, віднесених до сфери управління Мінрегіонбуду. протягом року Відділ управління майном
17. Розробити план заходів щодо реалізації окремих проектів створення другої черги Комплексної системи захисту інформації (КСЗІ), відео- спостереження та Системи контролю та управління доступом. I півріччя Адміністративний департамент
18. Укласти тимчасові Угоди на адміністративно- експлуатаційні послуги для забезпечення діяльності Міністерства. протягом року Адміністративний департамент

V. КАДРОВІ ПИТАННЯ

N з/п Зміст заходу Термін виконання Відповідальні
1. Забезпечити виконання постанов Кабінету Міністрів України від 26.06.2007 N 880 (880-2007-п) щодо порядку призначення на посади та звільнення з посад перших заступників, заступників голів місцевих державних адміністрацій та від 29.07.99 N 1374 (1374-99-п) щодо порядку призначення на посади та звільнення з посад керівників управлінь, відділів, інших структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій, погодження списків осіб, рекомендованих для зарахування до кадрового резерву на вищезазначені посади. щотижня Відділ кадрів
2. Забезпечити виконання актів Президента України та Уряду при підготовці нагородних матеріалів для розгляду на засіданні комісії та колегії Міністерства щодо представлення до нагородження працівників будівельної галузі, сфери містобудування та архітектури, регіонального розвитку, працівників центрального апарату, керівників підприємств, установ та організацій сфери управління Міністерства. щотижня Відділ кадрів
3. Забезпечити організацію підвищення кваліфікації державних службовців, керівників підприємств установ і організацій сфери управління Мінрегіонбуду та їх кадрового резерву. щомісяця Відділ кадрів
4. Забезпечити проведення: Відділ кадрів, структурні підрозділи Міністерства
- щорічної оцінки виконання державними службовцями покладених на них завдань і обов'язків; лютий
- роботи щодо заповнення державними службовцями декларацій про доходи, зобов'язання фінансового характеру та майновий стан державного службовця та особи, уповноваженої на виконання функцій держави, щодо себе та членів своєї сім'ї за 2009 рік. до 15 квітня
5. Організувати роботу щодо відбору кандидатів на нагородження Премією Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України. до 1 квітня Відділ кадрів, структурні підрозділи Міністерства, підприємства, установи та організації сфери управління Міністерства
6. Забезпечити проведення I туру Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець". до 25 квітня Відділ кадрів, структурні підрозділи Міністерства
7. Підготувати та затвердити список кадрового резерву на посади державних службовців центрального апарату Міністерства на 2011 рік та посади керівників державних підприємств, установ та організацій сфери управління Мінрегіонбуду відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.10.99 N 1912 (1912-99-п) "Про затвердження Положення про формування кадрового резерву керівників державних підприємств, установ і організацій". грудень Відділ кадрів
8. Забезпечити підготовчу роботу щодо проведення конкурсу із зарахування до кадрового резерву на 2011 рік на посади державних службовців Мінрегіонбуду першої-другої категорії, призначення на які здійснюється Кабінетом Міністрів України. грудень Відділ кадрів
9. Забезпечити виконання постанови Кабінету Міністрів України від 15.02.2002 N 169 (169-2002-п) щодо порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців центрального апарату Міністерства. постійно Відділ кадрів

VI. ВИСВІТЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ У ЗАСОБАХ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

N з/п Зміст заходу Термін виконання Відповідальні
1. Забезпечити висвітлення у засобах масової інформації діяльності Міністерства, засідань колегії, Рад, за круглим столом, проведення семінарів, конференцій тощо, участь в яких бере Міністерство. протягом року Департамент міжрегіональної взаємодії, зв'язків з органами влади та громадськістю
2. Забезпечити інформування громадськості щодо формування та реалізації державної регіональної політики, проведення в Україні адміністративно- територіальної реформи та інших актуальних для суспільства питань. протягом року Департамент міжрегіональної взаємодії, зв'язків з органами влади та громадськістю
3. Забезпечити проведення щоденного моніторингу публікацій в друкованих засобах масової інформації, визначити їх вплив на громадську думку щодо політики і діяльності Міністерства. Моніторингу теле-, радіоканалів, інтернетресурсів у частині інформації, що стосується діяльності Міністра і Міністерства. протягом року Департамент міжрегіональної взаємодії, зв'язків з органами влади та громадськістю
4. Забезпечити підготовку інформації центральним органами виконавчої влади з викладенням позиції Міністерства по законопроектах, які надходять на узгодження. постійно Департамент міжрегіональної взаємодії, зв'язків з органами влади та громадськістю
5. Забезпечити організацію та проведення засідань Громадської ради при Міністерстві. Відповідно до плану роботи Громадської ради Департамент міжрегіональної взаємодії, зв'язків з органами влади та громадськістю
6. Забезпечити функціонування офіційного веб- сайту Міністерства. протягом року Адміністративний департамент

Додаток 2
до рішення колегії
Міністерства регіонального
розвитку та будівництва
України
04.03.2010  N 10

ПЛАН

нормотворчої діяльності Міністерства регіонального розвитку та будівництва України на 2010 рік

N з/п Назва нормативно- правового акта, нормативного документа Проблема, що потребує законодавчого врегулювання Термін підготовки проекту Відповідальний структурний підрозділ за розроблення проекту нормативно-правового акта, нормативного документа Центральні органи виконавчої влади, які є співвиконавцями розроблення проекту нормативно-правового акта, нормативного документа
1 2 3 4 5 6
1. ПРОЕКТИ ЗАКОНІВ УКРАЇНИ
1.1. У сфері регіонального розвитку
1.1.1 Проект Закону України "Про місто із спеціальним статусом Севастополь". Вимоги Конституції України (254к/96-ВР) про спеціальний статус міста Севастополь квітень Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою Мінрегіонбуд
1.1.2 Проект Закону України "Про адміністративно- територіальний устрій України". Створення ефективної системи адміністративно- територіального устрою для забезпечення комплексного реформування системи державного управління та місцевого самоврядування червень Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою Мінрегіонбуд
1.1.3 Проект Закону України "Про місцеве самоврядування" (нова редакція). Необхідність децентралізації влади та зміцнення місцевого самоврядування відповідно до принципівЄвропейської хартії місцевого самоврядування (994_036) червень Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою Мінрегіонбуд
1.1.4 Проект Закону України "Про місцеві державні адміністрації". (нова редакція) Реалізація принципів деконцентрації державного управління червень Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою Мінрегіонбуд
1.1.5 Проект Закону України "Про внесення змін до Конституції України щодо утворення виконавчих органів районних та обласних рад і зміни функцій місцевих державних адміністрацій". Реалізація принципів Хартії місцевого самоврядування (994_036) грудень Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою Мінрегіонбуд
1.1.6 Проект Закону України "Про визначення порядку передачі повноважень органів місцевого самоврядування сіл, селищ, міст, районів новоутвореним органам місцевого самоврядування". Реалізація заходів по реформі місцевого самоврядування грудень Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою Мінрегіонбуд
1.2. У сфері будівництва, архітектури та містобудування
1.2.1 Проект Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо визначення розміру штрафів за здійснення незаконної забудови та диференціювання цих штрафів". У зв'язку з тим, що експлуатація або використання власниками об'єктів будівництва, які є фізичними особами без прийняття їх в експлуатацію, а так само самовільне будівництво таких об'єктів набуває системного явища, необхідно встановити більш жорстку відповідальність за вказані правопорушення шляхом збільшення розмірів штрафних санкцій. Крім того, доцільно удосконалити процесуальні норми, що регулюють сам порядок притягнення порушників до відповідальності червень Держархбудінспекція Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки Мін'юст Держкомпідприємництво
1.2.2 Проект Закону України "Про внесення змін до деяких Законів України щодо сприяння розвитку будівельної галузі в умовах світової фінансової кризи". Необхідність законодавчого врегулювання питання запровадження касового методу у сфері оподаткування з метою підтримки суб'єктів будівельної діяльності в умовах світової фінансової кризи липень Управління економіки та розвитку будівельної діяльності Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки Мін'юст Держкомзем Держкомпідприємництво ДПА
1.2.3 Проект Закону України "Саморегулівні організації у сфері будівельної діяльності". Необхідність законодавчого врегулювання подальшого функціонування суб'єктів будівельної діяльності на умовах саморегулювання серпень Управління економіки та розвитку будівельної діяльності Мінрегіонбуд Мін'юст Держкомпідприємництво
1.2.4 Проект Закону України "Про майнову відповідальність за порушення умов договору підряду (контракту) про виконання робіт на будівництві об'єктів". Необхідність законодавчого забезпечення дотримання суб'єктами договірних відносин у капітальному будівництві виконавської дисципліни шляхом посилення їх відповідальності за порушення взятих на себе зобов'язань, з метою недопущення погіршення фінансового становища постраждалої договірної сторони, що попередить виникнення порушень такою стороною своїх зобов'язань перед іншими сторонами вересень Управління економіки та розвитку будівельної діяльності Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки Мін'юст
1.2.5 Проект Закону України "Про внесення змін до статті 7 Закону України "Про страхування". Необхідність законодавчого врегулювання щодо поширення дії статті 7 Закону (85/96-ВР) на посадових осіб інспекцій державного архітектурно- будівельного контролю грудень Держархбудінспекція Мінрегіонбуд
1.2.6 Проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Генеральну Схему планування території України". Згідно з наказом Мінрегіонбуду від 30.10.2009 N 464 грудень Управління містобудування та архітектури Мінрегіонбуд
1.2.7 Проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про науково-технічну діяльність". Розроблення проекту Закону України "Про віднесення робіт із стандартизації та нормування до наукової діяльності" щодо врахування діяльності галузевих наукових установ 2010 Відділ наукового розвитку Мінрегіонбуд
2. ПРОЕКТИ ПІДЗАКОННИХ НОРМАТИВНО ПРАВОВИХ АКТІВ
2.1. У сфері регіонального розвитку
2.1.1 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про порядок використання коштів Стабілізацйного фонду, передбачених на реалізацію проектів соціально- економічного розвитку міст, сіл, селищ". Закон України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" Впродовж місяця після прийняття Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" Департамент регіональної політики Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки Мін'юст
2.1.2 Проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження переліку об'єктів, що фінансуються у 2010 році за рахунок коштів Стабілізаційного фонду, передбачених на реалізацію проектів соціально- економічного розвитку міст, сіл, селищ". Закон України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" Впродовж місяця після затвердження Порядку використання коштів Департамент регіональної політики Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки Мін'юст
2.2. У сфері будівництва, архітектури та містобудування
2.2.1 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження переліку центральних органів виконавчої влади, на які покладаються функції організації робіт з нормування у будівництві у визначених сферах діяльності". Виконання положень Закону України"Про будівельні норми" (1704-17) , Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України "Про будівельні норми", схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України протоколом N 82 від 23.12.2009 до 01.03.2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд Мінекономіки Мінфін Держкомпідприємництво Мін'юст МВС МНС Мінагрополітики Мінвуглепром Мінжитлокомунгосп Мінпаливенерго Мінпромполітики Мінтрансз'вязку Держкомрибгосп Держводгосп Укравтодор
2.2.2 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Положення про центральний фонд будівельних норм". Виконання положень Закону України"Про будівельні норми" (1704-17) , Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України "Про будівельні норми", схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України протоколом N 82 від 23.12.2009 до 01.03.2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд Мінекономіки Мінфін Держкомпідприємництво Мін'юст
2.2.3 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Типового положення про фонди галузевих будівельних норм". Виконання положень Закону України"Про будівельні норми" (1704-17) , Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України "Про будівельні норми", схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України протоколом N 82 від 23.12.2009 до 01.03.2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд Мінекономіки Мінфін Держкомпідприємництво Мін'юст МВС МНС Мінагрополітики Мінвуглепром Мінжитлокомунгосп Мінпаливенерго Мінпромполітики Мінтрансзв'язку Держкомрибгосп Держводгосп Укравтодор
2.2.4 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про порядок використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті для розроблення схем та проектних рішень масового застосування". Закон України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" березень Відділ наукового розвитку Мінрегіонбуд
2.2.5 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку розроблення, погодження, затвердження, внесення змін до будівельних норм та визнання їх такими, що втратили чинність". Виконання положень Закону України"Про будівельні норми" (1704-17) , Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України "Про будівельні норми", схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України протоколом N 82 від 23.12.2009 до 01.03.2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд Мінекономіки Мінфін Держкомпідприємництво Мін'юст
2.2.6 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про порядок використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті для паспортизації, інвентаризації та реставрації пам'яток архітектури". Встановлення порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для паспортизації та реставрації пам'яток архітектури березень Управління реконструкції забудови, реставрації збереження історичної спадщини Мінрегіонбуд
2.2.7 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про ліквідацію Української державної корпорації по будівництву метрополітенів і тунелів "Укрметротунельбуд". Необхідність приведення організаційних засад функціонування державних господарюючих об'єднань до норм чинного законодавства березень Управління економіки та розвитку будівельної діяльності Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки Мін'юст ФДМУ
2.2.8 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про погашення кредиторської заборгованості з відшкодування витрат, пов'язаних з проведенням невідкладних аварійно-ремонтних робіт на пам'ятці архітектури "Андріївська церква" Національного заповідника "Софія Київська". Погашення кредиторської заборгованості за проведені невідкладні аварійно-ремонтні роботи на пам'ятці архітектури "Андріївська церква" Національного заповідника "Софія Київська" квітень Управління реконструкції забудови, реставрації збереження історичної спадщини Мінрегіонбуд
2.2.9 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про погашення кредиторської заборгованості за виконані у 2009 році ремонтно- реставраційні роботи на виконання Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу" Погашення кредиторської заборгованості за виконані у 2009 році ремонтно- реставраційні роботи на виконанняДержавної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу (107-2008-п, 107а-2008-п) квітень Управління реконструкції забудови, реставрації збереження історичної спадщини Мінрегіонбуд
2.2.10 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Положення про базову організацію з науково-технічної діяльності у будівництві". Виконання положень Закону України"Про будівельні норми" (1704-17) , Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України "Про будівельні норми", схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України протоколом N 82 від 23.12.2009 до 17.05.2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд Мінекономіки Мінфін Держкомпідприємництво Мін'юст
2.2.11 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження критеріїв оцінки ступеня ризику від здійснення господарської діяльності у сфері виробництва будівельних матеріалів, виробів і конструкцій та критеріїв оцінки ступеня ризику у сфері будівництва, містобудування та архітектури". Приведення законодавства у відповідність до Закону України"Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" (877-16) червень Держархбудінспекція Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки Мін'юст Держкомпідприємництво
2.2.12 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті на будівництво (придбання) доступного житла". Виконання п. 1 завдань і заходів, передбаченихДержавною цільовою соціально- економічною програмою будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки (1249-2009-п) Після прийняття Закону України "Про Державний бюджет на 2010 рік" Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки Мін'юст Мінжитлокомунгосп
2.2.13 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.2009 N 832 "Питання забезпечення житлом окремих категорій громадян, які відповідно до законодавства потребують поліпшення житлових умов". Забезпечення реалізації антикризових заходів на виконання частини другої статті 2 Закону України"Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" (800-17) Після прийняття Закону України "Про Державний бюджет на 2010 рік" Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки Мін'юст Мінпраці ДІУ
2.2.14 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження об'єктів, що фінансуються за рахунок державних капітальних вкладів, виділених для виконання Чорнобильської будівельної програми у 2010 році". Врегулювання питання, щодо затвердження переліку об'єктів, що фінансуються за рахунок державних капітальних вкладів, виділених для виконання Чорнобильської будівельної програми у 2010 році" Протягом місяця після прийняття Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки МНС
2.2.15 Підготовка проекту нормативних актів щодо переліку об'єктів містобудування, для проектування яких містобудівне обґрунтування не розробляється. З урахуванням відстеження результативності Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву" від 16.09.2008 N 509 (509-17) виникає гостра необхідність врегулювання проблемних питань I квартал Управління містобудування та архітектури Мінрегіонбуд
2.2.16 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку встановлення МАФ". Удосконалення прийнятої урядової постанови з урахуванням відгуків підприємців, які надходять з регіонів I квартал Управління містобудування та архітектури Мінрегіонбуд
2.2.17 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11.02.2009 N 127 "Деякі питання іпотечного кредитування". Забезпечення реалізації антикризових заходів на виконання частини другої статті 2 Закону України"Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" (800-17) II квартал Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки Мін'юст
2.2.18 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Програми перегляду державних будівельних норм і правил, прийнятих до набрання чинності Закону України "Про будівельні норми". Виконання положень Закону України"Про будівельні норми" (1704-17) , Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України "Про будівельні норми", схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України протоколом N 82 від 23.12.2009 до 01.12.2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд Мінекономіки Мінфін Держкомпідприємництво Мін'юст МВС МНС Мінагрополітики Мінвуглепром Мінжитлокомунгосп Мінпаливенерго Мінпромполітики Мінтрансзв'язку Держкомрибгосп Держводгосп Укравтодор
2.2.19 Підготовка проектів нормативно-правових актів щодо удосконалення механізму державної підтримки будівництва (придбання) доступного житла та державного регулювання у сфері будівництва житла, фінансування якого здійснюється з використанням коштів державного бюджету. Виконання п. 1 завдань і заходів, передбаченихДержавною цільовою соціально- економічною програмою будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки (1249-2009-п) , та п. 41.4 Плану виконання заходів, необхідних для реалізації Закону України "Про внесення змін до Закону України"Про загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово- комунального господарства на 2004-2010 роки" (1511-17) , схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України 26.08.2009 (N 37617/3/1-09 від 01.09.2009) грудень Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки Мін'юст Мінжитлокомунгосп Мінпраці Мінсім'ямолодьспорт інші центральні та місцеві органи виконавчої влади
2.2.20 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про запровадження механізму накопичення громадянами індивідуальних цільових внесків на спеціальних банківських депозитних рахунках для одержання кредиту". Виконання завдань і заходів, передбаченихДержавною цільовою соціально- економічною програмою будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки (1249-2009-п) грудень Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки Мін'юст Мінжитлокомунгосп
2.2.21 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Положення про Державну архітектурно- будівельну інспекцію". ПриведенняПоложення про Державну архітектурно- будівельну інспекцію (1434-2006-п) у відповідність до законодавства грудень Держархбудінспекція Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки Мін'юст Держкомпідприємництво
2.2.22 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження порядку проектування, фінансування і здійснення комплексної регенерації районів історичної забудови". Визначення механізму проектування, фінансування і здійснення комплексної регенерації районів історичної забудови в Україні При наявності фінансування в 3-х-місячний термін після прийняття Закону України "Про збереження архітектурної та містобудівної спадщини України" Управління реконструкції забудови, реставрації збереження історичної спадщини Мінрегіонбуд
2.2.23 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про визначення вартості адміністративних послуг з проведення комплексної експертизи проектів будівництва". Приведення порядку визначення вартості комплексної державної експертизи проектів будівництва у відповідність до постанови Кабінету Міністрів України від 01.07.2009N 737 (737-2009-р) Через два місяці після набрання чинності Методики визначення собівартості платних адміністративних послуг, затвердженої рішенням Уряду Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві Мінрегіонбуд ДП "Укрдержбудекспертиза" Мінприроди МНС Держатомрегулювання НАЕР МОЗ Держгірпромнагляд Мінфін Мінекономіки Мін'юст Держкомпідприємництво
2.2.24 Підготовка проектів нормативних актів щодо ліцензування містобудівної діяльності. Приведення до сучасних вимог ліцензійних умов для виконавців проектних та будівельних робіт протягом року Управління містобудування та архітектури Мінрегіонбуд
2.2.25 Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Державної цільової програми розроблення (оновлення) містобудівної документації на період до 2014 року". Забезпечення оновлення містобудівної документації та стимулювання місцевої влади до розроблення містобудівної документації Після прийняття Концепції Державної цільової програми оновлення містобудівної документації на період до 2014 року Управління містобудування та архітектури Мінрегіонбуд
2.2.26 Підготовка проектів розпоряджень Кабінету Міністрів України "Про придбання квартир для забезпечення житлом громадян, які відповідно до законодавства потребують поліпшення житлових умов" Затвердження переліків житлових будинків та об'єктів незавершеного житлового будівництва для придбання квартир ДІУ для громадян, які відповідно до законодавства потребують поліпшення житлових умов Після прийняття Закону України "Про Державний бюджет на 2010 рік" та внесення змін до постанови Уряду від 05.08.2009N 832 (832-2009-п) Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд Мінфін Мінекономіки Мін'юст Мінпраці ДІУ
2.2.27 Проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження Концепції розвитку системи нормативного забезпечення будівництва в Україні на 2010-2015 роки". Виконання положень Закону України"Про будівельні норми" (1704-17) . Виконання Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України "Про будівельні норми", схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України протоколом N 82 від 23.12.2009 до 01.06.2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд Мінекономіки Мінфін Держкомпідприємництво Мін'юст
2.2.28 Проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.04.2007 N 233-р "Про віднесення до сфери управління Міністерства регіонального розвитку та будівництва підприємств, установ, організацій". Приведення у відповідність до існуючих позицій протягом року Відділ управління майном Мінрегіонбуд
2.2.29 Проект наказу "Про затвердження типових форм технічних умов щодо інженерного забезпечення об'єкта містобудування". Передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 N 489 (489-2009-п) лютий Управління містобудування та архітектури Мінрегіонбуд
2.2.30 Проект наказу "Про затвердження індексів до балансової вартості об'єктів житлового фонду станом на 1 січня 2010 року". Необхідність проведення індексації балансової вартості та затвердження зазначених індексів, що визначено постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.96 N 1024 (1024-96-п) лютий-березень Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві Мінрегіонбуд Мінжитлокомунгосп Держкомстат Мінекономіки
2.2.31 Проект наказу "Про затвердження нової редакції Примірного договору підряду в капітальному будівництві". Необхідність врахування у положеннях методичних документів у сфері капітального будівництва норм чинних нормативних документів у сфері будівельній діяльності квітень Управління економіки та розвитку будівельної діяльності Мінрегіонбуд
2.2.32 Проект наказу "Про затвердження Методики розроблення історико- містобудівного обґрунтування". Методичне врегулювання вимог щодо розроблення історико- містобудівного обгрунтування липень Управління реконструкції забудови, реставрації збереження історичної спадщини Мінрегіонбуд
2.2.33 Проект наказу щодо нової редакції Типових регіональних правил забудови. Діючі типові регіональні правила забудови застаріли та у зв'язку з прийняттям змін до законодавства не актуальні I квартал Управління містобудування та архітектури Мінрегіонбуд
2.2.34 Проект наказу про затвердження ДСТУ-Н "Настанова з виконання розділів "Охорона навколишнього природного середовища" у складі містобудівної документації. Склад та вимоги". Зазначене питання не врегульоване нормативами I квартал Управління містобудування та архітектури Мінрегіонбуд
2.2.35 Проект наказу "Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності у будівництві, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури". Виконання пункту 2 розділу 2 протоколу N 4 засідання Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово- комунального господарства та регіональної політики Верховної Ради України вересень Держархбудінспекція Мінрегіонбуд Мін'юст Держкомпідприємництво
2.2.36 Проект наказу "Про внесення змін до Переліку об'єктів, для затвердження проектів будівництва яких комплексний висновок державної експертизи не є обов'язковим". Перелік об'єктів, для затвердження проектів будівництва яких комплексний висновок державної експертизи не є обов'язковим, потребує коригування з метою його розширення порівняно з чинним для спрощення механізму затвердження проектів будівництва жовтень Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві Мінрегіонбуд ДП "Укрдержбудекспертиза" Мінприроди МНС Держатомрегулювання НАЕР МОЗ Держгірпромнагляд Мінфін Мінекономіки Мін'юст Держкомпідприємництво
2.2.37 Проект наказу "Про затвердження Правил проведення комплексної державної експертизи проектів будівництва". На виконання Порядку затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва та проведення їх державної експертизи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.10.2007 N 1269 (1269-2007-п) грудень Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві Мінрегіонбуд ДП "Укрдержбудекспертиза" Мінприроди МНС Держатомрегулювання НАЕР МОЗ Держгірпромнагляд Мінфін Мінекономіки Мін'юст Держкомпідприємництво
2.2.38 Проект наказу "Про Зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 64. Будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи". Необхідність приведення кваліфікаційних характеристик професій працівників у будівництві до сучасних вимог ринку будівельних послуг та створення методологічних засад для розроблення проектів державних стандартів освіти за новими напрямками підготовки кадрів у будівництві грудень Управління економіки та розвитку будівельної діяльності Мінрегіонбуд
2.2.39 Проект наказу "Про Галузеві норми часу на будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи". Оновлення норм часу на виконання окремих видів будівельних робіт відповідно до сучасних технологій їх виконання грудень Управління економіки та розвитку будівельної діяльності Мінрегіонбуд
2.2.40 Проект наказу "Про затвердження Порядку використання коштів державного бюджету для фінансової підтримки творчих спілок у сфері архітектури". На виконання Закону України про Державний бюджет України на відповідний рік Визначається рішенням Кабінету Міністрів України Фінансово- економічний департамент Мінрегіонбуд
3. Державні будівельні норми та державні стандарти у сферах будівництва, архітектури, містобудування і промисловості будівельних матеріалів(*)
3.1 Розроблення проекту ДБН Б.1.1-...200- "Склад, порядок розроблення, погодження та затвердження схем планування територій АР Крим та областей України". Відсутність нормативного врегулювання порядку розроблення документації такого рівня січень Управління містобудування та архітектури Мінрегіонбуд
3.2 Внесення змін у розділ 7ДБН 360-92** (v0044481-92) Приведення нормативів до сучасних вимог лютий Управління містобудування та архітектури Мінрегіонбуд
3.3 Розроблення зміни ДБН В.3.2-1-2004 "Реставраційні, консерваційні та ремонтні роботи на пам'ятках культурної спадщини". Нормативне врегулювання вимог щодо ведення науково- реставраційних робіт на об'єктах культурної спадщини, враховуючи сучасні вимоги та підходи до збереження нерухомих пам'яток червень Управління реконструкції забудови, реставрації та збереження історичної спадщини Мінрегіонбуд ДНДТЦ "Конрест"
3.4 Розроблення проекту ДБН "Автозаправні станції. Основи проектування та будівництво". Закон України "Про планування і забудову території" (1699-14) II квартал Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд ВАТ "УкрНДІінжпроект"
3.5 Розроблення проекту ДБН "Будинки адміністративного призначення" (на заміну СНиП 2.09.04-87). Закон України "Про архітектурну діяльність" (687-14) , План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" грудень Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд ВАТ "УкрНДІінжпроект"
3.6 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1997-1 "Геотехнічне проектування (проектування основ). Загальні правила". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності (3164-15) , План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" грудень Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд ДП "НДІБК"
3.7 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Настанова з проектування фундаментів заглиблених та підземних споруд" (на заміну СНиП 2.02.03-85). План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" грудень Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд ДП "НДІБК"
3.8 Розроблення проекту ДБН "Сталеві конструкції" (на заміну СНиП II - 23-81*, СНиП - III - 18-75, СНиП - 3.03.01-87 частині, що стосується сталевих конструкцій), гармонізованих розділами EN 1993 План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд Державна корпорація "Укрмонтажспецбуд" ВАТ "УПСК"
3.9 Розроблення ДБН "Алюмінієві конструкції. Норми проектування" (на заміну СНиП 2.03.06-85), гармонізованих з EN 1999 Проектування алюмінієвих конструкцій, EN 1999 - 1 - 1; EN 1999 - 1 - 2; EN 1999 - 1 - 3; EN 1999 - 1 - 4; EN 1999 - 1 - 5 План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд Державна корпорація "Укрмонтажспецбуд" ВАТ "УПСК"
3.10 Розроблення проекту ДБН "Кам'яні та армокам'яні конструкції", гармонізований з EN 1996 Проектування кам'яних конструкцій, EN 1996 - 1 -1, EN 1996 - 1 -2, EN 1996 - 1 -3, EN 1996 - 2, EN 1996 - 3 План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд ДП НДІБК
3.11 Розроблення проекту ДБН "Дерев'яні конструкції. Норми проектування", гармонізованого з EN 1995 Проектування дерев'яних конструкцій, EN 1995-1-1, EN 1995-1-2, 1995-2 План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд ДП НДІБК
3.12 Розроблення ДБН "Сталезалізобетонні конструкції. Норми проектування", гармонізований з EN 1994 Проектування стале залізобетонних конструкцій EN 1994 -1, EN 1994 -2, EN 1994 -1-2 План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд ДП НДІБК
3.13 Розроблення проекту ДБН "Споруди транспорту. Тунелі залізничні та автодорожні" на заміну СНиП II-44-78 Закони України"Про планування і забудову території" (1699-14) , "Про архітектурну діяльність" (687-14) , "Про основи містобудування" (2780-12) 2010 Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд "Київдіпротранс"
3.14 Розроблення проекту ДБН "Системи протипожежного захисту" Постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд "Український Союз виробників протипожежної продукції та послуг"
3.15 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Проектування сталезалізобетонних конструкцій. Основні положення. Вогнестійкість" EN 1994-1-2 Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд ДП НДІБК
3.16 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Проектування дерев'яних конструкцій. Основні положення. Вогнестійкість" EN 1995-1-2 Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд ДП НДІБК
3.17 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Проектування кам'яних конструкцій. Основні положення. Вогнестійкість" EN 1996-1-2 Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд ДП НДІБК
3.18 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Методика визначення здатності вогнезахисних покриттів для деревини та металевих конструкцій зберігати свої вогнезахисні властивості упродовж гарантійного терміну експлуатації". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд НДІБВ
3.19 Розроблення проекту ДБН "Будівлі судів". Закони України"Про архітектурну діяльність" (687-14) , "Про основи містобудування" (2780-12) , "Про судоустрій" (3018-14) 2010 Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд ДП УкрНДІпроцивільсільбуд
3.20 Розроблення проекту ДСТУ "Бетонні та залізобетонні конструкції. Збірно- монолітні конструкції. Правила проектування". Постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд ДП НДІБК
3.21 Розроблення проекту ДСТУ "Плитка керамічна. Технічні умови" (відповідно до EN, на заміну ГОСТ 6141-91) Постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд НДІБМВ
3.22 Розроблення проекту ДСТУ "Плитка керамічна. Методи випробувань" (відповідно до EN ISO, на заміну ДСТУ Б В.2.7-118-2002 (ГОСТ 2780-2001) Постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд НДІБМВ
3.23 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Розрахунок інсоляції об'єктів цивільного призначення". Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд Київський Національний Університет Будівництва і Архітектури
3.24 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Захист від небезпечних геологічних процесів, шкідливих експлуатаційних впливів, від пожежі. Будівельна кліматологія". Постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд ДП НДІБК
3.25 Розроблення проекту ДСТУ-Н "ССНБ. Настанова з порядку проведення оцінки відповідності із застосуванням розрахункового методу підтвердження відповідності". Постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд ДП НДІБК
3.26 Розроблення проекту ДБН "Інженерне обладнання будинків і споруд. Опалювання, вентиляція, кондиціонування споруд. Частина I. Проектування. Частина II. Будівництво" (на заміну СНиП 2.04.05-91*) Закон України "Про архітектурну діяльність" (687-14) План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд Державна корпорація "Укрмонтажспецбуд" ДП "УкрНДІспецбуд"
3.27 Розроблення проекту ДБН "Інженерне обладнання будинків і споруд. Внутрішній водопровід та каналізація. Частина I. Проектування. Частина II. Будівництво". (на заміну СНиП 2.04.01-85) Закон України "Про архітектурну діяльність" (687-14) , План дій "Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд ДПІ "Міськбудпроект"
3.28 Розроблення проекту ДБН "Проектування будівельних конструкцій. Порядок застосування єврокодів". План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд НВП "БудКонструкція"
3.29 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Конструкції будинків і споруд. Настанова щодо проектування та улаштування вікон та дверей". Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , Закон України "Про енергозбереження" (74/94-ВР) 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.30 Розроблення проекту зміни ДБН В.2.5-24-2003 "Електрична кабельна система опалення". Закони України"Про енергозбереження" (74/94-ВР) , "Про планування і забудову території" (1699-14) , "Про основи містобудування" (2780-12) , розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.10.2008N 1334-р (1334-2008-р) "Про схвалення пріоритетних напрямів діяльності у сфері енергоефективності та енергозбереження на 2008-2009 роки" 2010 Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд
3.31 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Настанова з улаштування та використання систем електроопалення об'єктів житлового і цивільного призначення". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про енергозбереження" (74/94-ВР) , розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.10.2008N 1334-р (1334-2008-р) "Про схвалення пріоритетних напрямів діяльності у сфері енергоефективності та енергозбереження на 2008-2009 роки" 2010 Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд
3.32 Розроблення проекту ДСТУ "Плити перекриттів залізобетонні ребристі для будівель і споруд. Технічні умови" (відповідно до EN) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.33 Розроблення проекту ДСТУ "Захист від небезпечних геологічних процесів. Шкала сейсмічної інтенсивності. Адаптація до EMS- 198. Європейська макросейсмічна шкала". Закон України "Про планування та забудову територій" (1699-14) , План дій"Україна - ЄС" (994_693) 2010 Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд
3.34 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1991-1-2 "Навантаження на споруди. Основні навантаження. Навантаження на споруди при пожежі". Закони України:"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд
3.35 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1992-1-1 "Проектування залізобетонних конструкцій. Основні положення. Загальні правила проектування". Закони України:"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.36 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1994-1-1 "Проектування сталезалізобетонних конструкцій. Основні положення. Загальні правила проектування". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій "Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.37 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1995-1-1 "Проектування дерев'яних конструкцій. Основні положення. Загальні правила проектування". Закони України:"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.38 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1996-1-1 "Проектування кам'яних та армокам'яних конструкцій. Основні положення. Загальні правила проектування". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій "Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.39 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1998-1 "Проектування в сейсмічнонебезпечних районах. Основні положення. Загальні правила, сейсмічні заходи та правила щодо будівель". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій "Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд
3.40 Розроблення проекту СТУ-Н EN 1993-1-2 "Проектування сталевих конструкцій. Основні положення. Вогнестійкість". Закони України:"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій "Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.41 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1999-1-2 "Проектування алюмінієвих конструкцій. Основні положення. Вогнестійкість". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій "Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.42 Розроблення проекту ДСТУ "Будівельні матеріали. Пісок для будівельних робіт. Методи випробувань" (на заміну ГОСТ 8735-88) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.43 Розроблення проекту ДСТУ "Будівельні матеріали. Фасонні елементи з мінеральної вати для ізоляції трубопроводів. Технічні умови" (на заміну ГОСТ 23208-83) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.44 Розроблення проекту ДСТУ "Будівельні матеріали. Розчини будівельні. Методи випробувань" (на заміну ГОСТ 5802-86) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.45 Розроблення проекту ДСТУ "Будівельні матеріали. Матеріали з відсівів подрібнення вивержених гірських порід для будівельних робіт. Технічні умови (на заміну ГОСТ 26193-84) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.46 Розроблення проекту ДСТУ "Будівельні матеріали. Мастики бітумна та бітумно- полімерна покрівельні гарячі. Технічні умови (на заміну ГОСТ 2889-80) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.47 Розроблення проекту ДСТУ "Будівельні матеріали. Склоруберойд. Технічні умови (на заміну ГОСТ 15879-70) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.48 Розроблення проекту ДСТУ "Вироби санітарні керамічні. Технічні умови" на заміну ГОСТ 13449-82 (СТ СЭВ 2683-80), ДСТУ Б В.2.5-8-96 (ГОСТ 15167-93), ДСТУ Б В.2.5-12-96 (ГОСТ 30493-96) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.49 Розроблення проекту ДСТУ "Скло в будівництві. Визначення світлопропускання, прямого сонячного пропускання, загального пропускання сонячної енергії, ультрафіолетового пропускання та відповідні параметри скління" (відповідно до ISO) Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про енергозбереження" (74/94-ВР) 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.50 Розроблення проекту ДСТУ "Будівельні матеріали. Методи випробування природного каменю. Визначення міцності при стиску" (відповідно до EN 1926:2006, MOD) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.51 Розроблення проекту ДСТУ "Будівельні матеріали. Методи випробування природного каменю. Визначення фактичної й об'ємної густини, загальної та відкритої пористості" (відповідно до EN 1936:2006, MOD) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.52 Розроблення проекту ДСТУ "Будівельні матеріали. Методи випробування природного каменю. Петрографічний аналіз" (відповідно до EN 12407:2007, MOD) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.53 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Управління, організація і технологія. Настанова з ультразвукового контролю зварних з'єднань та наплавок металевих конструкцій" (на заміну ГОСТ 36-75-83) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.54 Розроблення проекту ДСТУ "Конструкції будинків і споруд. Конструкції зовнішніх стін с фасадною теплоізоляцією та опорядженням цеглою. Загальні технічні умови" Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про енергозбереження" (74/94-ВР) 2010 Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд
3.55 Розроблення проекту ДСТУ "Будівельні матеріали. Прокладки ущільнюючі для вікон та дверей. Загальні технічні умови". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про енергозбереження" (74/94-ВР) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.56 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1991-1-1 "Навантаження на споруди. Основні навантаження. Питома вага, власна вага, експлуатаційні навантаження". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій "Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 р.N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.57 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1991-1-3 "Навантаження на споруди. Основні навантаження. Снігові навантаження". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій "Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.58 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1991-1-4 "Навантаження на споруди. Основні навантаження. Вітрові навантаження". Закони України:"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій "Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.59 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1991-1-7 "Навантаження на споруди. Основні навантаження. Особливі динамічні впливи". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій "Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.60 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1993-1-1 "Проектування сталевих конструкцій. Основні положення. Загальні правила проектування". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій "Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.61 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1991-2 "Навантаження на споруди. Рухомі навантаження мостів". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій "Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.62 Розроблення проектів національних стандартів комплексу "Ґрунти" (відповідно до EN) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.63 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1997-2 "Геотехнічне проектування. Дослідження та контроль ґрунту". Закони України:"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій "Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.64 Розроблення проекту ДСТУ Б А.2.2-...:200Х "Проектування. Генеральний проектувальник. Основні положення". Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.10.2008N 1334-р (1334-2008-р) "Про схвалення пріоритетних напрямів діяльності у сфері енергоефективності та енергозбереження на 2008-2009 роки" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.65 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Настанова щодо визначення категорії складності об'єктів цивільного та промислового призначення". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про архітектурну діяльність" (687-14) , "Про основи містобудування" (2780-12) , "Про планування і забудову території" (1699-14) 2010 Управління технічного регулювання у будівництві, Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві Мінрегіонбуд
3.66 Розроблення проекту ДСТУ "Будівельні матеріали. Камені бортові і стінові з гірських порід. Технічні умови" (на заміну ГОСТ 6666-81, ГОСТ 4001-84) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.67 Розроблення проекту ДСТУ "Будівельні матеріали. Вироби керамічні клінкерні облицювальні. Технічні умови" (відповідно до EN) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.68 Розроблення проекту ДСТУ "Будівельні матеріали. Камінь бутовий. Технічні умови". Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) , постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.69 Розроблення проекту ДСТУ на основі Міждержавного стандарту ГОСТ 31385-2008 "Резервуары вертикальные цилиндрические стальные для нефти и нефтепродуктов". Постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.70 Розроблення проекту ДСТУ-Н EN 1999-1-1 "Проектування алюмінієвих конструкцій. Основні положення. Загальні правила проектування". Закони України"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.71 Розроблення проекту ДСТУ на основі Міждержавного стандарту ГОСТ 31384-2008 "Защита бетонных и железобетонных конструкций от коррозии. Общие технические требования". Постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.72 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Розроблення та застосування проектів повторного використання у житлово-цивільному будівництві" Постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.73 Розроблення Каталогів державних (національних) нормативних документів у галузі будівництва та промисловості будівельних матеріалів в Україні. Постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.74 Розроблення проекту ДСТУ "Будівельні матеріали. Суміші будівельні рідкі модифіковані. Загальні технічні умови". Постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2006N 229 (229-2006-п) "Про затвердження Державної програми стандартизації на 2006-2010 рр." 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.75 Розроблення проекту ДБН "Геодезичні роботи у будівництві". Постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.76 Розроблення проекту ДБН "Гідротехнічні споруди. Основні положення". Закон України "Про планування і забудову території" (1699-14) , рішення третього засідання Міжурядової ради з співробітництва у будівельній промисловості від 14.10.95 N 5 2010 Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд
3.77 Розроблення проекту ДБН "Мости і труби. Правила проектування. Сталеві конструкції". Закони України"Про планування і забудову території" (1699-14) , "Про основи містобудування" (2780-12) , "Про архітектурну діяльність" (687-14) , "Про дорожній рух" (3353-12) 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.78 Розроблення проекту ДБН "Полігони зі знешкодження та захоронення токсичних промислових відходів. Основні положення проектування". Закон України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" (4004-12) , Закон України "Про охорону навколишнього середовища" (1264-12) 2010 Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд
3.79 Розроблення проекту ДСТУ "Ресурсні елементні кошторисні норми на реставраційно- відновлювальні роботи. Живописні роботи" (Збірник N 27) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) 2010 Управління реконструкції забудови, реставрації та збереження історичної спадщини, Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві Мінрегіонбуд
3.80 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Настанова з організації робіт з нормування та стандартизації у будівництві". Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.81 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Ведення справи будівельних норм". Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.82 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Реєстрація будівельних норм". Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.83 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Нормування та стандартизація у будівництві. Терміни та визначення". Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.84 Розроблення проекту Зміни N 1 ДСТУ Б А.1.1-92:2008 "Вимоги до оформлення документів при розробленні будівельних норм" Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.85 Розроблення проекту Зміни N 1 ДСТУ Б А.1.1-91:2008 "Вимоги до побудови, викладання, оформлення та видання будівельних норм". Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.86 Розроблення проекту ДСТУ "Цементи загальнобудівельного призначення. Технічні умови". (на заміну ДСТУ Б В.2.6-46-96) Закон України "Про стандартизацію" (2408-14) 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.87 Розроблення проекту ДСТУ Б А.1.1-...- 200_ "Споруди транспорту. Мости автодорожні. Терміни та визначення понять" Закон України "Про архітектурну діяльність" (687-14) , Закон України "Про дорожній рух" (3353-12) 2010 Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.88 Розроблення ДБН "Реставрація пам'яток монументального мистецтва (настінний живопис, мозаїка)" Встановлення основних вимог до ведення реставраційних та консерваційних робіт на пам'ятках монументального мистецтва (настінний живопис, мозаїка) При наявності фінансування грудень 2010 Управління реконструкції забудови, реставрації та збереження історичної спадщини Мінрегіонбуд
3.89 Організація розроблення та подання на затвердження змін до державних будівельних норм щодо порядку розроблення та коригування містобудівної документації Згідно з наказом Мінрегіонбуду від 30.10.2009 N 464 30.12.2010 Управління містобудування та архітектури Мінрегіонбуд
3.90 Розроблення нової редакції ДБН А.2.3-1-99 "Територіальна діяльність у будівництві. Основні положення". План дій"Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" до 2011 року Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС, Держархбудінспекція Мінрегіонбуд ДП "Донецький ПромбудНДІпроект"
3.91 Розроблення ДСТУ "Енергоефективність будинків". Закон України "Про енергозбереження" (74/94-ВР) , розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.10.2008N 1334-р (1334-2008-р) "Про схвалення пріоритетних напрямів діяльності у сфері енергоефективності та енергозбереження на 2008-2009 роки" до 2011 року Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд ВАТ "КиївЗНДІЕП "
3.92 Розроблення проекту ДБН "Технічна діагностика, паспортизація та безпечна експлуатація будівель і споруд". Постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" до 2011 року Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд НДІБВ
3.93 Розроблення проекту ДБН "Хвостосховища і шламонакопичувачі. Частина I. Проектування. Частина II. Будівництво". Закони України"Про об'єкти підвищеної небезпеки" (2245-14) , "Про охорону навколишнього середовища" (1264-12) до 2011 року Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Мінрегіонбуд ДП "УкрНДІводоканалпроект"
3.94 Розроблення проекту ДСТУ-Н "Дісперсноармовані залізобетонні конструкції. Настанова з проектування та виконання робіт". Закони України:"Про стандартизацію" (2408-14) , "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" (3164-15) , План дій "Україна - ЄС" (994_693) , постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" до 2011 року Управління технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуд
3.95 Розроблення проекту ДСТУ "Бетонні та залізобетонні конструкції з важкого трьохкомпонентного бетону. Правила проектування". Постанова Кабінету Міністрів України від 20.12.2006N 1764 (1764-2006-п) "Про затвердження Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд" до 2012 року Управління архітектурно- конструктивних та інженерних систем будинків і споруд Мінрегіонбуд ДП НДІБК
_______________
(*) - Тематика розділу 3 може змінюватись у процесі закупівлі.

Додаток 3
до рішення колегії
Міністерства регіонального
розвитку та будівництва
України
04.03.2010  N 10

ПЕРЕЛІК

семінарів, конференцій, виставок та інших науково-технічних заходів на 2010 рік

N з/п Назва заходу Місце проведення Строк проведення Організатор Співорганізатор
ОРГАНІЗАТОРИ: структурні підрозділи Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, урядового органу державного управління - державної архітектурно-будівельної інспекції
СЕМІНАРИ
1. Семінар "Формування переліку об'єктів, фінансування яких передбачається за рахунок коштів Стабілізаційного фонду на соціально- економічний розвиток міст, сіл і селищ, в тому числі на виконання Загальнодержавної програми "Питна вода України". м. Київ Мінрегіонбуд лютий Департамент регіональної політики -
2. Семінар "Виконавча дисципліна і контроль в органах виконавчої влади". м. Київ Мінрегіонбуд березень Департамент з питань запобігання та протидії корупції і внутрішнього фінансового контролю -
3. Семінар "Впровадження нового порядку здійснення технічного нагляду за будівництвом на підставі кваліфікаційного сертифікату". м. Харків березень Державна архітектурно- будівельна інспекція -
м. Львів квітень
м. Одеса травень
м. Київ червень
4. Семінар "Організаційні та нормативно-правові аспекти розроблення регіональних програм будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки". Облдержадміні- страції I квартал Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС Облдержадміністрації
5. Семінар "Організація і ведення бухгалтерського обліку, складання фінансових планів, удосконалення ведення господарської діяльності". м. Київ Мінрегіонбуд I квартал Департамент з питань запобігання та протидії корупції і внутрішнього фінансового контролю -
6. Семінар "Запобігання і протидія корупції і реалізація антикорупційної політики відповідно до вимог нових нормативно-правових актів законодавства України". м. Київ Мінрегіонбуд I квартал Департамент з питань запобігання та протидії корупції і внутрішнього фінансового контролю -
7. Навчально-методичний семінар для працівників Мінрегіонбуду "Про основні засади реформи місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою України". м. Київ, Мінрегіонбуд I квартал Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою Секретаріат КМУ, Науково-дослідний інститут геодезії і картографії НАН України
8. Науково-практичний семінар "Збереження і використання архітектурно- містобудівної спадщини заповідників". Національний заповідник "Софія Київська" квітень Управління реконструкції забудови, реставрації та збереження історичної спадщини Національний заповідник "Софія Київська"
9. Семінар "Технічне регулювання у будівництві". м. Київ травень Управління технічного регулювання у будівництві НДІБК
10. Семінар "Визначення та контроль вартості будівництва на різних стадіях інвестування". м. Київ травень жовтень Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві НВФ "Інпроект"
11. Навчально-методичний семінар для працівників облдержадміністрацій з питань надання методичної допомоги в утворенні нових адміністративно- територіальних одиниць - громад та реорганізації районів. м. Київ II квартал Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою Секретаріат КМУ, Науково-дослідний інститут геодезії і картографії НАН України
12. Науково-практичний семінар "Проблемні питання памяткоохоронної діяльності в заповідниках". Національний архітектурно- історичний заповідник "Чернігів стародавній" вересень Управління реконструкції забудови, реставрації та збереження історичної спадщини Національний архітектурно- історичний заповідник "Чернігів стародавній"
13. Навчально-методичний семінар для працівників райдержадміністрацій з питань надання методичної допомоги в утворенні нових адміністративно- територіальних одиниць - громад. м. Київ III квартал Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою Секретаріат КМУ, Науково-дослідний інститут геодезії і картографії НАН України
14. Семінар "Удосконалення управління об'єктами державної влади". м. Київ Мінрегіонбуд III квартал Департамент з питань запобігання та протидії корупції і внутрішнього фінансового контролю -
15. Семінар "Виконання заходів програми "Територія якісного життя" в частині реалізації пілотних проектів з реконструкції кварталів застарілого житлового фонду". м. Київ Мінрегіонбуд листопад Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС -
16. Семінар "Виконання у 2010 році завдань та заходів Державної цільової соціально- економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки". м. Київ Мінрегіонбуд грудень Департамент політики житлового будівництва та програм ЧАЕС -
КОНФЕРЕНЦІЇ, КОНКУРСИ, ФОРУМИ
17. Конкурс на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію у 2009 році в Україні. м. Київ липень Державна архітектурно- будівельна інспекція -
ІНШІ НАУКОВО-ТЕХНІЧНІ ЗАХОДИ
18. Публічне обговорення проекту Закону України "Про місто із спеціальним статусом Севастополь" за участю всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування. м. Київ I квартал Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою Всеукраїнські асоціації органів місцевого самоврядування
19. Публічне обговорення законопроектів: - "Про адміністративно- територіальний устрій"; - "Про місцеве самоврядування" (нова редакція); - "Про місцеві державні адміністрації" (нова редакція) за участю всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування. м. Київ II квартал Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою Всеукраїнські асоціації органів місцевого самоврядування
20. Публічне обговорення за участю Української асоціації місцевих і регіональних влад проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України щодо утворення виконавчих органів районних та обласних рад і зміни функцій місцевих державних адміністрацій". м. Київ грудень Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою Українська асоціація місцевих і регіональних влад
21. Обговорення за участю всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування проекту Закону України "Про визначення порядку передачі повноважень органів місцевого самоврядування сіл, селищ, міст, районів новоутвореним органам місцевого самоврядування". м. Київ грудень Департамент місцевого самоврядування та адміністративно- територіального устрою Всеукраїнські асоціації органів місцевого самоврядування
За участю підприємств, установ та організацій, що віднесені до сфери управління Міністерства регіонального розвитку та будівництва України
СЕМІНАРИ, ЗАСІДАННЯ КРУГЛИХ СТОЛІВ
1. Семінарські курси по проектуванню висотних житлових і громадських будинків з використанням програмно- обчислювальних комплексів "Ліра", "Мономах". Малий зал НДІ будівельного виробництва, м. Київ січень- березень НДІ будівельного виробництва
2. Проведення районного конкурсу Різдвяного вертепу. м. Збараж, внутрішній дворик Збаразького замку січень НЗ "Замки Тернопілля" Збаразька районна та міська ради, релігійні громади міста та району
3. Персональна виставка члена Національної спілки художників України Любові Ткачик (живопис), м. Тернопіль. м. Збараж, Виставковий зал Збаразького палацу січень Благодійний фонд ім. О. Смакули, м. Тернопіль НЗ "Замки Тернопілля"
4. Фотовиставка "Краса, яка зникає" (фотоматеріали). Збаразький замок, Вишневецький палац, м. Збараж січень- червень Товариство охорони пам'яток історії та культури НЗ "Замки Тернопілля"
5. XX виставка "Ваш дом, Одесса". м. Одеса лютий ВАТ "КиївЗНДІЕП" Центр виставкових технологій
6. Науково-практичний семінар на тему: "Проектування масового житла та комплексної забудови і реконструкції мікрорайонів". м. Одеса лютий ВАТ "КиївЗНДІЕП" Центр виставкових технологій
7. Методичний семінар "Організація реставраційних робіт на пам'ятках архітектури". м. Белз лютий ДІКЗ, м. Белз Інститут "Укрзахідпроектреставрація", ЗАТ "Львівреставрація"
8. Нарада по підготовці до відзначення у 2011 році 800-річчя першої літописної згадки про Збараж. Збаразька міська рада, зал засідань, м. Збараж, вул. Б.Хмельницького, 4 лютий НЗ "Замки Тернопілля". Збаразька міська рада
9. Науково-практичний семінар на тему "Проектування масового житла та комплексної забудови і реконструкції мікрорайонів". м. Одеса лютий ВАТ "КиївЗНДІЕП"
10. Науково-практичний семінар "Проектування та нормативне забезпечення будівництва готелів". м. Київ березень ВАТ "КиївЗНДІЕП"
11. Семінар-нарада на тему "Замковий туризм Тернопільщини: проблеми та шляхи їх вирішення". м. Тернопіль, лекційна аудиторія ТНПУ ім. В.Гнатюка, вул. М.Кривоноса, 2 березень НЗ "Замки Тернопілля", центр пам'яткоохоронної та туристичної діяльності замку, м. Тернопіль Управління туризму Тернопільської обласної державної адміністрації
12. Персональна виставка майстра народної творчості Олександри Зробок-Камінської "Посвячую Великому Кобзареві" з нагоди 190-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка (живопис нитками), м. Львів. Виставковий зал Збаразького палацу, м. Збараж березень НЗ "Замки Тернопілля"
13. Виставка родини заслуженого художника РФ: Василя Бурковського, дружини Тетяни, сина Андрія (гобелени, живопис, кераміка, художня ковка металу) Вишневецький палац, смт Вишневець, Збаразький район, Тернопільська обл. березень НЗ "Замки Тернопілля"
14. Науково-практичний семінар "Проектування та нормативне забезпечення будівництва готелів". м. Київ березень ВАТ "КиївЗНДІЕП"
15. Науково-практичний семінар "Методика архітектурно- археологічних досліджень пам'яток архітектури і містобудування". м. Белз квітень ДІКЗ, м. Белз
16. Науково-пізнавальний семінар для вчителів та учнів, присвячений Міжнародному дню пам'яток. Виставковий зал ДІАЗ, м. Бережани квітень ДІАЗ, м. Бережани
17. Засідання круглого столу за участю громадськості м. Підгайці та м. Бучача на тему "Охорона, збереження пам'яток архітектури в системі державних заповідників". м. Підгайці, м. Бучач квітень- травень ДІАЗ, м. Бережани Підгаєцька міська рада, Бучацька міська рада
18. Науково-практичний семінар на тему "Проектування та нормативне забезпечення підприємств торгівлі". м. Київ травень ВАТ "КиївЗНДІЕП"
19. Наукові читання "Сакральна спадщина південно-західної Волині". Палац князів Вишневецьких, смт Вишневець, Збаразький район, Тернопільська обл. травень НЗ "Замки Тернопілля", Вишневецьке відділення Товариство охорони пам'яток історії та культури, м. Тернопіль
20. Персональна виставка заслуженого художника України Валерія Нестеренка "Замки України", професора Львівської академії мистецтв (живопис), м. Львів. Виставковий зал Збаразького палацу травень Львівська академія мистецтв НЗ "Замки Тернопілля"
21. Науково-практичний семінар на тему "Проектування та нормативне забезпечення підприємств торгівлі". м. Київ травень ВАТ "КиївЗНДІЕП"
22. Семінар в рамках Європейського проекту "Створення інтегрального туристичного продукту для розвитку туризму на Буковині". ДІАЗ "Хотинська фортеця" червень ДІАЗ "Хотинська фортеця"
23. Збірна виставка членів Львівської національної спілки художників України: Бориса Яворського, Андрія Салія (живопис), м. Львів. Виставковий зал Збаразького палацу липень Львівська національна спілка художників України НЗ "Замки Тернопілля"
24. Виїзна виставка члена Спілки фотохудожників України Андрія Зюбровського "Вас вітає Тернопілля" у НЗ "Кам'янець", м. Кам'янець- Подільський. НЗ "Кам'янець", м. Кам'янець- Подільський липень НЗ "Замки Тернопілля"
25. Засідання круглого столу на тему "Проблеми збереження, реставрації та пристосування замків Тернопільщини - об'єктів НЗ "Замки Тернопілля". Органний зал, Збаразький замок 1 липня НЗ "Замки Тернопілля", Вишневецький, Теребовлянський, Бучацький, Скалатський замковий відділи Управління містобудування та архітектури Тернопільської обласної державної адміністрації
26. IX Всеукраїнський фестиваль-конкурс козацької пісні "Байда". Палац князів Вишневецьких, смт Вишневець, Збаразький район, Тернопільська обл. серпень НЗ "Замки Тернопілля" Тернопільська обласна державна адміністрація, Тернопільська обласна рада
27. "Мистецькі студії у Вишневецькому палаці" - живописний пленер молодих художників України. Палац князів Вишневецьких, смт Вишневець, Збаразький район, Тернопільська обл. серпень Мистецьке об'єднання "РЕЙВАХ", Тернопільська міська громадська організація "НІВРОКУ" НЗ "Замки Тернопілля"
28. Мистецька виставка "Погляд із далекого минулого у майбутнє", присвячена 980-річчю від першої згадки про Белз. м. Белз вересень ДІКЗ, м. Белз НУ "Львівська політехніка", Угневська міська рада
29. Науково-практичний семінар на тему "Проектування та нормативне забезпечення будівництва підприємств харчування". м. Київ жовтень ВАТ "КиївЗНДІЕП"
30. Історико-наукові читання "Перебування Івана Франка на Збаражчині", присвячені 120-й річниці створення у Збаражі осередку Радикальної партії. НЗ "Замки Тернопілля", органний зал жовтень Відділ обслуговування туристів та масово-освітньої роботи НЗ Львівський літературно- меморіальний музей ім. І.Франка, м. Львів, Збаразька ЗОШ I-III ст. ім. І.Франка N 2
31. Науково-практичний семінар на тему "Проектування та нормативне забезпечення будівництва підприємств харчування". м. Київ жовтень ВАТ "КиївЗНДІЕП"
32. Інформаційний день на тему "Отець Григорій Грушка - перший організатор української еміграції в Америці", присвячений 150-річчю з дня народження. Читальний зал наукової бібліотеки НЗ "Замки Тернопілля" листопад НЗ "Замки Тернопілля"
НАУКОВО-ПРАКТИЧНІ КОНФЕРЕНЦІЇ
33. Науково-практична конференція "Бетони та вироби з бетону в сучасному будівництві: актуальні питання виробництва і застосування". ДП "НДІБМВ" м. Київ, вул. Костянтинівська, 68 I квартал ДП "НДІБМВ"
34. Науково-технічна конференція "Технічний стан димових труб і градирень та нові технології їх ремонту та реконструкції". Великий зал НДІ будівельного виробництва, м. Київ січень- березень НДІ будівельного виробництва
35. Науково-технічна конференція "Сучасний стан і нагальні проблеми герметизації та гідроізоляції будівель і споруд". Великий зал НДІ будівельного виробництва, м. Київ лютий- березень НДІ будівельного виробництва
36. Науково-практична конференція "Енергозбереження в будівництві. Тепло - та звукоізоляційні матеріали. Фасади. Фасадні системи". ДП "НДІБМВ" м. Київ, вул. Костянтинівська, 68 II квартал ДП "НДІБМВ"
37. XI науково-практична конференція "Оцінка впливу об'єктів господарської діяльності на навколишнє природне середовище (ОВНС). Безпека навколишнього природного, соціального та техногенного середовища". м. Ялта, АР Крим II квартал ДП "УкрНДІІНТВ"
38. Науково-практична конференція, присвячена 15-й річниці з початку діяльності ДІАЗ у м. Жовкві. м. Жовква квітень ДІАЗ, м. Жовква
39. Міжнародна науково- практична конференція, присвячена 470-річчю будівництва Тернопільського замку "Тернопільський замок, як оплот захисту Поділля від ординців". м. Тернопіль, Тернопільський замок квітень НЗ "Замки Тернопілля", центр пам'ятко- охоронної та туристичної діяльності замку, м. Тернопіль Тернопільський національний педагогічний університет ім. В.Гнатюка
40. Науково-практична конференція "Сіверщина в історії України". Конференц-зал музею археології Національного заповідника "Глухів" травень Національний заповідник "Глухів"
41. Наукова конференція "Історико-культурна спадщина малих історичних міст", присвячена 650-літтю від першої письмової згадки про Угнів. м. Угнів, м. Белз червень ДІКЗ, м. Белз Угневська міська рада, Управління культури Сокальського району
42. Науково-практична конференція "Православна Україна: історія, сучасність, перспективи". Духовно- просвітницький центр монастиря "Глинська пустинь" червень Національний заповідник "Глухів" Монастир "Глинська пустинь"
43. Науково-практична конференція з проблем реставрації і пристосування Жовківського замку. м. Жовква червень ДІАЗ, м. Жовква
44. Міжнародна наукова конференція на тему "Замок у Язловці: історія, архітектура, будівництво", присвячена заснуванню Язловця. Палац Язловецького замку, Бучацький район, Тернопільська область червень НЗ "Замки Тернопілля" Інститут "Укрзахідпро- ектреставрація"
45. Науково-практична конференція "Сухі будівельні суміші. Гіпс. Вироби з гіпсу". ДП "НДІБМВ" м. Київ, вул. Костянтинівська, 68 III квартал ДП "НДІБМВ"
46. Міжнародна науково- практична конференція, присвячена 20-річчю початку 3-го етапу археологічних розкопок поселення трипільської культури у с. Бодаки Збаразького району на тему "Бодаки - один із центрів трипільської культури на Волині". Палац князів Вишневецьких, смт Вишневець, Збаразький район, Тернопільська область серпень НЗ "Замки Тернопілля"
47. Науково-практична конференція з питань організації доступності маломобільних груп населення до об'єктів цивільного призначення м. Київ вересень ВАТ "КиївЗНДІЕП"
48. Третя регіональна науково - практична конференція "Землі Опілля в контексті природно- географічного та історико-культурного розвитку України". Виставковий зал ДІАЗ, м. Бережани вересень ДІАЗ, м. Бережани НДІ "Укрзахідпроект - реставрація", НІКЗ "Давній Галич"
49. Науково-практична конференція "Сучасні покрівельні та гідроізоляційні матеріали для промислового і цивільного будівництва. Технології виробництва та застосування". ДП "НДІБМВ" м. Київ, вул. Костянтинівська, 68 IV квартал ДП "НДІБМВ"
50. Всеукраїнська конференція - нарада "Сучасний стан виробництва та використання ніздрюватого бетону в якості основного стінового матеріалу. Нормативна технічна база". м. Київ IV квартал НДІ будівельного виробництва
51. Наукова конференція молодих вчених. м. Київ грудень ВАТ "КиївЗНДІЕП"
ВИСТАВКИ
52. Виставка "Визначні діячі України в мистецьких творах" (мозаїки Л.Г.Тоцького). м. Київ, Національний заповідник "Софія Київська", Виставковий зал "Хлібня" січень Національний заповідник "Софія Київська"
53. Виставка архітектурної графіки з фондів Національного заповідника "Софія Київська" в рамках Архітектурно- будівельного тижня. Міжнародний виставковий центр, м. Київ лютий Національний Заповідник "Софія Київська"
54. XX виставка "Ваш дом, Одесса". м. Одеса лютий ВАТ "КиївЗНДІЕП"
55. Виставка "Проекти забудови м. Харкова 30-х років XX століття" з фондів Національного заповідника "Софія Київська" до Дня пам'яток історії та культури України та Міжнародного дня пам'яток та визначних місць. м. Київ, Національний заповідник "Софія Київська", Виставковий зал "Хлібня" березень- квітень Національний заповідник "Софія Київська"
56. Виставка, присвячена 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка в рамках проекту "Скарби музеїв України на святій землі Софії Київської". м. Київ, Національний заповідник "Софія Київська", Виставковий зал "Хлібня" березень Національний заповідник "Софія Київська"
57. Виставка мозаїк народного художника України Мєшкової Л.І. до Всесвітнього дня архітектури - 1 липня. м. Київ, Національний заповідник "Софія Київська", Виставковий зал "Хлібня" червень- липень Національний заповідник "Софія Київська"
58. Виставка народної ікони з фондів Національного музею у м. Львові імені Андрія Шептицького в рамках проекту "Скарби музеїв України на святій землі Софії Київської" м. Київ, Національний заповідник "Софія Київська", Виставковий зал "Хлібня" серпень- вересень Національний заповідник "Софія Київська"
ІНШІ ЗАХОДИ
59. Виставка "Подільська ікона" з фондів Вінницького краєзнавчого музею в рамках проекту "Скарби музеїв України на святій землі Софії Київської". м. Київ, Національний заповідник "Софія Київська", Виставковий зал "Хлібня" листопад- грудень Національний заповідник "Софія Київська"
60. Цикл вечорів: "Люди нашого міста", "Світильник духовності" (до 20-річчя пам'яті етнографа, лікаря, бібліофіла О.Гижі). Виставковий зал ДІАЗ, м. Бережани лютий ДІАЗ, м. Бережани
61. Краєзнавчі читання, присвячені 635-річчю першої писемної згадки про Бережани та 480-річчю надання їм Магдебурзького права. Конференц-зал Бережанського агротехнічного інституту березень ДІАЗ, м. Бережани
62. Фотовиставка "Відроджені святині. Наша глинська красуня". Конференц-зал музею археології Національного заповідника "Глухів" березень Національний заповідник "Глухів"
63. Презентація книги В.Савчука "Тарас Шевченко і Бережанська земля" для студентів міста. Виставковий зал ДІАЗ, м. Бережани березень ДІАЗ, м. Бережани
64. Презентація документальних телефільмів про м. Бережани, підготовлених ТРК "Культура" та Коломийським НТК. Виставковий зал ДІАЗ, м. Бережани квітень ДІАЗ, м. Бережани
65. Виставка предметів народного побуту та етнографії Хотинщини. ДІАЗ "Хотинська фортеця" травень ДІАЗ "Хотинська фортеця"
66. Свято "Канікули починаються з Бережанського замку". ДІАЗ, м. Бережани травень ДІАЗ, м. Бережани
67. Фотовиставка "Хотин - місто - фортеця". ДІАЗ "Хотинська фортеця" липень ДІАЗ "Хотинська фортеця"
68. Конкурс-пленер юних художників "Бережани - казка мого дитинства" до 635-річчя від першої писемної згадки про Бережани. Площа Ринок, м. Бережани серпень ДІАЗ, м. Бережани
69. Виставка творів народних умільців до Дня Незалежності України. ДІАЗ "Хотинська фортеця" серпень ДІАЗ "Хотинська фортеця"
70. Виставка - презентація художніх видань козацької тематики київських і тернопільських видавництв. Виставковий зал ДІАЗ, м. Бережани листопад ДІАЗ, м. Бережани