ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
Н А К А З
N 25 від 28.02.2002
м. Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
28 лютого 2002 р.
за N 203/6491

Про термін та порядок проведення весняного полювання на диких гусей на території України у 2002 році

Відповідно до статті 19 Закону України (1478-14) "Про мисливське господарство та полювання" НАКАЗУЮ:
1. Установити, що:
1.1. Весняне полювання на гусок сіру, білолобу велику, гуменника здійснюється у термін з 16 по 31 березня 2002 року.
1.2. Днями полювання є субота, неділя.
1.3. Норма добування гусок сірої, білолобої великої, гуменника одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати всього 3 голів.
1.4. Відстрільні картки на добування диких гусей видаються мисливцям користувачами мисливських угідь із зазначенням у них терміну та місця здійснення полювання з урахуванням пропускної спроможності мисливських угідь.
2. Полювання дозволяється здійснювати на території мисливських угідь областей, де є попереднє погодження Держуправлінь екології та природних ресурсів в областях щодо проведення полювання на диких гусей у весняний період 2002 року.
3. Республіканському комітету з лісового і мисливського господарства Автономної Республіки Крим, обласним управлінням лісового господарства, державним лісогосподарським об'єднанням за узгодженням відповідно з Рескомприроди Автономної Республіки Крим, державними управліннями екоресурсів в областях встановити конкретні дати відкриття й закриття полювання, норму добування в межах, визначених цим наказом, порядок та місця проведення весняного полювання на диких гусей. При організації проведення полювання враховувати місцеві умови та вимоги Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення (995_031) , головним чином, як середовища існування водоплавних птахів (ратифікована ВР України 29.10.96. Постанова N 437 (437/96-ВР) ) .
4. Органам лісового господарства в співпраці з державною екологічною інспекцією та органами внутрішніх справ забезпечити контроль за охороною та використанням державного мисливського фонду, дотриманням мисливцями правил полювання й техніки безпеки.
У разі виявлення грубих порушень правил полювання на диких гусей, забороняти його подальше здійснення.
5. Користувачам мисливських угідь:
5.1. Забезпечити належну охорону державного мисливського фонду від браконьєрів, суворе дотримання мисливцями правил полювання й техніки безпеки.
5.2. Полювання проводити тільки під керівництвом штатних єгерів користувачів мисливських угідь.
5.3. Забезпечити обов'язкову реєстрацію мисливців перед початком полювання та облік добутої ними дичини в контрольних картках обліку добутої дичини й порушень правил полювання.
6. Контроль за виконанням наказу покласти на начальника Управління мисливського господарства Шадуру М.В.
Перший заступник Голови
М.В.Колісниченко