МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
Л И С Т
30.03.2010 N 31-11020-3-6/1522
Міністерство фінансів України <...> щодо організації виконання Указу Президента України від 22.01.2010 N 55 (55/2010) "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 7 жовтня 2009 року "Про розбудову і модернізацію інфраструктурних систем економіки і систем життєзабезпечення" доповідає.
До абзацу 4 підпункту 4 пункту 2
1 грудня 2009 року Верховною Радою України скасовано Закон України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", основними акцентами якого були перехід на якісно новий рівень міжбюджетних відносин між державним бюджетом і місцевими бюджетами та зміцнення фінансової основи самоврядування, в тому числі за рахунок зміни зарахування окремих податків та зборів з державного бюджету до місцевих.
На сьогодні питання внесення змін до Бюджетного кодексу України (2542-14) залишається актуальним. Міністерство фінансів України працює над удосконаленням бюджетного законодавства, зокрема в частині реформування міжбюджетних відносин, збільшення ресурсної бази місцевих бюджетів та підвищення їх самостійності, децентралізації управління бюджетними коштами.
До пункту 3
Проведення за рахунок бюджетних коштів заходів по охороні праці повинно здійснюватися головними розпорядниками коштів або підпорядкованими їм закладами в установленому чинним законодавством порядку виходячи з потреби у здійсненні таких заходів в кожному конкретному випадку та в межах асигнувань, що передбачаються у відповідних бюджетах на утримання установ або на реалізацію загальнодержавних, галузевих та регіональних програм, як цільових, спрямованих на запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням, так і інших, складовими частинами яких є заходи з охорони праці в тій чи іншій галузі.
Таким чином, видатки на охорону праці є напрямами діяльності по різних бюджетних програмах головних розпорядників бюджетних коштів і провадяться за рахунок асигнувань, встановлених по відповідних бюджетних програмах.
Заступник Міністра
Т.Єфименко
"Все про охорону праці"
N 5, травень 2010 р.