УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
КИЇВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
Н А К А З
04.01.2005 N 1
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Київської регіональної митниці N 722 (v0722483-10) від 18.06.2010 )

Про введення в дію Технологічної схеми здійснення митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів на складах тимчасового зберігання в зоні діяльності Київської регіональної митниці

( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Київської регіональної митниці N 261 (v0261483-06) від 09.03.2006 N 287 (v0287483-06) від 15.03.2006 N 475 (v0475483-07) від 29.05.2007 )
На виконання вимог статей 99 - 109 Митного кодексу України (92-15) , Положення про склади тимчасового зберігання, затвердженого наказом Держмитслужби України від 07.10.2003 N 674 (z1061-03) , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19.11.2003 за N 1061/8382, зі змінами та доповненнями НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Технологічну схему здійснення митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів на складах тимчасового зберігання в зоні діяльності Київської регіональної митниці (додається).
2. Начальникам підрозділів митного оформлення:
2.1. Ознайомити особовий склад з вимогами наказу.
2.2. Забезпечити інформування суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності про введення в дію даного наказу.
3. Вважати такими, що втратили чинність:
- наказ Київської регіональної митниці від 21.01.2004 N 60 (v0060483-04) ;
- наказ Київської регіональної митниці від 16.07.2004 N 699 (v0699483-04) .
4. Начальнику загального відділу (Балкова Н.В.) довести даний наказ до підрозділів митного оформлення.
5. Контроль за виконанням даного наказу покладаю на заступників начальника Київської регіональної митниці у відповідності до розподілу функціональних обов'язків.
Загальний контроль залишаю за собою.
Заступник Голови Служби -
начальник митниці
А.Є.Гутника

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Київської
регіональної митниці
04.01.2005  N 1

ТЕХНОЛОГІЧНА СХЕМА

здійснення митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів на складах тимчасового зберігання в зоні діяльності Київської регіональної митниці (далі - Технологічна схема)

1. Загальні положення

1.1. Дана Технологічна схема розроблена відповідно до статей 99 - 109 Митного кодексу України (92-15) , Положення про склади тимчасового зберігання, затвердженого наказом Держмитслужби України від 07.10.2003 N 674 (z1061-03) , зі змінами та доповненнями, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19.11.2003 за N 1061/8382.
1.2. У цій Технологічній схемі терміни вживаються в такому значенні:
підрозділ митного оформлення товарів, які розміщені на СТЗ (далі - ПМО СТЗ) - підрозділ Київської регіональної митниці (далі - митниця), посадові особи якого здійснюють митний контроль і митне оформлення товарів та транспортних засобів із застосуванням ВМД на складі тимчасового зберігання (далі - СТЗ), згідно вимог наказу митниці про відкриття такого СТЗ;
підрозділ митного оформлення за місцем обліку суб'єкта ЗЕД (далі - ПМО обліку) - підрозділ митного оформлення за місцем обліку суб'єкта ЗЕД в Київській регіональній митниці;
підрозділ митного оформлення за місцем доставки вантажу (далі - ПМО доставки) - підрозділ митного оформлення, куди надходять вантажі згідно інформації, яка зазначена у документі контролю доставки (далі - ДКД);
власник складу тимчасового зберігання - суб'єкт господарювання, який отримав дозвіл на право використання складського приміщення, резервуара, майданчика як складу тимчасового зберігання.
Інші терміни вживаються у відповідності до норм чинного митного законодавства.
1.3. На СТЗ можуть розміщуватися будь-які товари і транспортні засоби.
1.4. Строк тимчасового зберігання товарів і транспортних засобів на СТЗ починається з дня їх фактичного розміщення на СТЗ і закінчується днем завершення митного оформлення відповідно до заявленого митного режиму або днем передання їх на склад митниці. При переміщенні товарів з одного СТЗ на інший СТЗ строк зберігання товарів не переривається.
1.5. Власник СТЗ несе відповідальність перед митницею втрату чи пошкодження товарів і транспортних засобів, розміщених на СТЗ, за винятком випадків дії обставин непереборної сили.
1.6. Для керівництва діяльністю СТЗ власник СТЗ призначає відповідальну особу - керуючого СТЗ. Керуючий СТЗ має бути призначений на посаду наказом по підприємству.
1.7. На СТЗ відкритого типу розташовується ПМО. На СТЗ повинні бути належним чином обладнані робочі місця посадових осіб ПМО СТЗ. Керівництво ПМО СТЗ має право не дозволяти розміщення товарів і транспортних засобів на СТЗ, якщо власник СТЗ не забезпечує належних умов для діяльності на його території посадових осіб митного органу, з метою проведення митного контролю за такими товарами і транспортними засобами.
Територія СТЗ відкритого типу, на якому розміщуються товари, які переміщуються автомобільним транспортом, повинна бути внесена до Переліку місць прибуття автотранспорту, затвердженого наказом Держмитслужби України від 15.11.99 N 721 (z0839-99) .
1.8. Власник СТЗ зберігає безпосередньо на території СТЗ документацію, пов'язану зі здійсненням своєї діяльності у вигляді наступних документів:
- наказ про відкриття СТЗ;
- дозвіл на право використання складського приміщення, резервуара, майданчика як складу тимчасового зберігання;
- економічне обґрунтування доцільності організації СТЗ (для СТЗ відкритого типу);
- копії установчих і реєстраційних документів (статуту, установчого договору, свідоцтва про державну реєстрацію) суб'єкта господарювання;
- копія ліцензії на провадження посередницької діяльності митного брокера (для СТЗ відкритого типу);
- копії документів, що підтверджують право власності (володіння, користування) на складське приміщення, резервуар, майданчик;
- плани складських приміщень, резервуарів, майданчиків, що використовуватимуться як СТЗ, і розміщення їх на території, а також для СТЗ відкритого типу - плани приміщень для посадових осіб ПМО;
- плани (схеми) охоронної та протипожежної сигналізації, погоджені відповідними службами;
- необхідні дозволи інших державних органів;
- наказ про затвердження переліку осіб, що матимуть право доступу на територію СТЗ;
- наказ про призначення керуючого СТЗ.
Другий екземпляр копій зазначених документів зберігається у ПМО СТЗ. Вповноважена посадова особа ПМО СТЗ веде контроль за терміном дії дозвільних документів (договір оренди, дозволи державних органів, які мають термін дії). У разі їх поновлення повідомляє про це відділ організації митного контролю службовою запискою за підписом керівництва ПМО СТЗ з наданням копій документів.
1.9. В межах СТЗ створюється зона митного контролю (далі - ЗМК) у відповідності до вимог статей 48 - 52 Митного кодексу України (92-15) .
1.10. ЗМК визначається безпосередньо на складському приміщенні або майданчику у місцях пломбування та обов'язково позначається написом "ЗОНА МИТНОГО КОНТРОЛЮ" із вказанням назви СТЗ та номера дозволу на відкриття СТЗ. У місцях пломбування розміщується також перелік осіб, які мають право доступу на територію СТЗ.

2. Розміщення товарів і транспортних засобів на СТЗ

2.1. Строк тимчасового зберігання товарів і транспортних засобів на СТЗ не може перевищувати трьох місяців.
2.2. Строк тимчасового зберігання товарів і транспортних засобів може бути продовжений Держмитслужбою України, але не більше ніж на один місяць. Звернення до Держмитслужби України, з метою продовження строку тимчасового зберігання товарів і транспортних засобів на СТЗ готує ПМО СТЗ на підставі заяви декларанта.
Зазначене звернення повинно бути надіслане до Держмитслужби України не пізніше як за 10 днів до закінчення терміну тимчасового зберігання товарів і транспортних засобів на СТЗ.
При порушенні терміну зберігання товарів і транспортних засобів на СТЗ, посадова особа ПМО СТЗ складає протокол про порушення митних правил згідно з вимогами Митного кодексу України (92-15) .
( Пункт 2.2 в редакції Наказів Київської регіональної митниці N 261 (v0261483-06) від 09.03.2006, N 287 (v0287483-06) від 15.03.2006 )
2.3. До закінчення строків зберігання товари і транспортні засоби, що тимчасово зберігаються під митним контролем, повинні бути:
- задекларовані власником або уповноваженою ним особою до обраного митного режиму;
- передані власником або уповноваженою ним особою для зберігання на склад митниці.
2.4. Власник СТЗ не може відмовити в розміщенні на СТЗ товарів і транспортних засобів, що перебувають під митним контролем, після прийняття керівництвом ПМО СТЗ рішення про таке розміщення.
2.5. Після фактичного надходження вантажу в ЗМК ПМО СТЗ декларант звертається з письмовою заявою (додаток 1) на ім'я начальника ПМО СТЗ (далі - Заява) з вказанням терміну зберігання (з врахуванням терміну придатності, споживання (використання) товару). Заява реєструється в ПМО СТЗ та погоджується з вповноваженою посадовою особою ПМО СТЗ.
2.6. До Заяви додаються:
- облікова картка суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності;
- товаросупровідні документи, що дають можливість ідентифікувати цей товар;
- договір підприємства з власником СТЗ (для СТЗ відкритого типу);
- ДКД з відмітками відділу контролю за доставленням вантажів про доставку товару;
- інші документи, що підтверджують законні підстави знаходження цих товарів і транспортних засобів у особи, яка бажає користуватися послугами СТЗ;
- копія відповідної довідки Державної податкової адміністрації про реєстрацію місць зберігання оптових партій алкогольних напоїв та тютюнових виробів у разі розміщення на СТЗ зазначених товарів;
- платіжне доручення, у разі оформлення вантажу на СТЗ обліку, для сплати "003" виду по квитанції МД-1.
2.7. У разі виконання вимог, установлених у пунктах 2.5, 2.6 цієї Технології, керівництво ПМО СТЗ надає дозвіл на розміщення товарів на СТЗ шляхом накладання відповідної резолюції на Заяві.
2.8. Власник СТЗ забезпечує окреме зберігання партій товарів та несе за це відповідальність згідно положень Митного кодексу України (92-15) .
2.9. Якщо товари, які переміщуються через митний кордон України, визнано такими, що підлягають фітосанітарному, ветеринарному, екологічному, радіологічному чи іншим видам контролю на території України, то під час передання цих товарів на зберігання на СТЗ вповноваженій посадовій особі ПМО СТЗ подаються товаросупровідні документи, на яких мають бути проставлені відповідні відмітки (у вигляді штампів, печаток тощо) служб фітосанітарного, ветеринарного, екологічного, радіологічного чи інших видів контролю. Розміщення на СТЗ товарів 1-24 групи проводиться тільки при наявності сертифіката відповідності та сертифіката походження.
2.10. Товари, які можуть завдати шкоди іншим товарам, або ті, що потребують особливих умов зберігання, повинні розміщуватися в спеціально пристосованих приміщеннях СТЗ.
2.11. При потребі керівництво ПМО СТЗ надає дозвіл або вимагає розміщення товару на СТЗ у транспортному засобі, в якому цей товар був доставлений на адресу одержувача відповідно до товаросупровідних документів.
2.12. Розміщення товарів на СТЗ здійснюється у присутності вповноваженої посадової особи ПМО СТЗ, декларанта та керуючого СТЗ або уповноваженої ним особи згідно вимог чинного законодавства і фіксується в Акті про розміщення товарів і транспортних засобів на тимчасове зберігання під митним контролем (далі - Акт) (додаток 2).
Реєстраційний номер Акта присвоюється за схемою: А/В/С, де А - номер ПМО СТЗ відповідно до номенклатури справ митниці, В - номер СТЗ за Дозволом (знаки 6-8 номера Дозволу), С - порядковий номер Акта в ПМО СТЗ.
2.13. Акт заповнюється у трьох примірниках (для СТЗ закритого типу - у двох):
- перший примірник залишається у справах ПМО СТЗ;
- другий примірник призначається для власника СТЗ;
- третій примірник призначається для декларанта.
2.14. У разі виявлення під час розміщення товарів на СТЗ порушення митних правил вповноважена посадова особа ПМО СТЗ, яка виявила правопорушення, складає протокол про порушення митних правил.
2.15. Заява та Акт заповнюється від руки або за допомогою комп'ютера чи друкарським способом. При розміщенні товарів на СТЗ митний огляд проводиться без складання акта про проведення митного огляду в зв'язку з занесенням відомостей про митний огляд до Акта.
2.16. У разі розміщення товарів на СТЗ у присутності представників інших органів виконавчої влади (Держстандарту, Служби державного ветеринарного контролю, Державної санітарно-епідеміологічної служби, Головної державної інспекції з карантину рослин, Державної служби з охорони навколишнього природного середовища та ін.) відомості про цих осіб (прізвище, ім'я, по батькові, місце роботи, посада) вносяться до Акта.
2.18. При відсутності зауважень з боку керівництва та вповноваженої посадової особи ПМО СТЗ товар розміщується та зберігається під митним контролем на СТЗ до моменту його оформлення у заявлений при розміщенні митний режим.
2.19. Журнал обліку вантажів на СТЗ (додаток 3) прошивається та завіряється круглою печаткою загального відділу митниці у відповідності до вимог наказу Держмитслужби України від 28.12.2002 N 747 (v0747342-02) і зберігається в ПМО СТЗ. Екземпляри документів для перевізника (CMR, ТТН, залізнична накладна, авіанакладна (AIR WAYBILL), Carnet TIR, ПП або ПД) оформлюються у повному обсязі та передаються перевізнику. На екземплярах ПП, ПД, ТР80ВН, що зберігаються в ПМО СТЗ, проставляється штамп ПМК та номер Акта. Зазначені документи залишаються у справах ПМО СТЗ до моменту проведення митного оформлення. При проведенні митного оформлення вантажу на екземплярах вищезазначених документів проставляється відтиск ОНП та номер ВМД, після чого вони передаються за реєстром у відділ контролю за доставленням вантажів.
2.20. Вповноважена посадова особа ПМО СТЗ веде облік вантажів, що переміщуються через СТЗ в електронному вигляді, у відповідності до вимог наказу Держмитслужби України від 03.12.2004 N 866 (v0866342-04) .
2.21. Умовою розміщення товарів на розташованому в аеропорту, що відкритий для міжнародного чи міждержавного сполучення, СТЗ відкритого типу, є:
наявність, передбаченого Стандартною Угодою про наземне обслуговування від квітня 1998 р. відповідного договору між авіакомпаніями та власником такого СТЗ;
подання митному органу власником товарів (уповноваженою ним особою) авіаційної вантажної накладної (Air Waybill);
вантажної відомості (каргоманіфесту) та інших передбачених законодавством товаросупровідних документів.
Підставою (дозволом) для розміщення товарів на СТЗ є наявність на авіаційній вантажній накладній, вантажній відомості (каргоманіфесті) та інших передбачених законодавством товаросупровідних документах відбитка штампа "Під митним контролем", проставленого посадовою особою митного органу, у зоні діяльності якого розташовано цей СТЗ.
Документи, на підставі яких товари були розміщені на СТЗ, реєструються в підрозділі митного органу, посадова особа якого прийняла рішення про розміщення цих товарів на СТЗ, і зберігаються в справах цього митного органу.
( Статтю 2 доповнено пунктом 2.21 згідно з Наказом Київської регіональної митниці N 475 (v0475483-07) від 29.05.2007 )

3. Зберігання товарів і транспортних засобів на СТЗ

3.1. Власник СТЗ зобов'язаний:
- створювати всі необхідні умови для забезпечення дієвого митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, розміщених на СТЗ;
- облаштувати СТЗ засобами розвантаження та завантаження, іншими необхідними технічними засобами, зокрема для вимірювання ваги, довжини тощо;
- виключити можливість вилучення із СТЗ поза митним контролем товарів і транспортних засобів;
- не перешкоджати здійсненню митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, розміщених на СТЗ;
- вести облік товарів і транспортних засобів, які зберігаються на СТЗ за допомогою журналу обліку товарів на СТЗ, який зберігається безпосередньо на СТЗ. Вимоги до граф журналу наведені в пункті 6.1 наказу Держмитслужби України від 07.10.2003 N 674 (z1061-03) . Журнал обліку прошивається та засвідчується ОНП вповноваженої посадової особи ПМО СТЗ;
- подавати ПМО СТЗ звітність (додаток 4 до наказу Держмитслужби України від 07.10.2003 N 674 (z1061-03) ) щодо товарів і транспортних засобів, які зберігаються на СТЗ, до 10 числа місяця, наступного за звітним;
- вести звітність про рух товарів через СТЗ у електронному вигляді;
- забезпечити неможливість проникнення сторонніх осіб на територію та в приміщення СТЗ, де зберігаються товари і транспортні засоби під митним контролем;
- обладнати СТЗ не менше ніж двома засобами забезпечення (ідентифікації), один з яких має знаходитися у віданні ПМО СТЗ;
- виконувати умови Дозволу на використання приміщення, майданчика як СТЗ та вимоги КРМ, в тому числі забезпечувати доступ вповноважених посадових осіб ПМО СТЗ до товарів і транспортних засобів, що зберігаються на СТЗ.
3.2. Власник СТЗ несе відповідальність за виконання вимог п. 3.1 даного порядку, згідно ст. 107 МКУ (92-15) .
3.3. На СТЗ з дозволу ПМО СТЗ можуть здійснюватись наступні операції:
- навантаження;
- вивантаження;
- перевантаження;
- усунення пошкоджень упаковки;
- розпакування;
- упакування;
- сортування;
- перепакування товарів;
- заміна транспортного засобу.
Зміна ідентифікаційних знаків чи маркування на товарах або їх упаковці на СТЗ заборонена.
Зазначені операції здійснюються за рахунок власників товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, або уповноважених ними осіб.
Крім вказаних операцій, товари і транспортні засоби, що знаходяться на СТЗ, можуть бути з дозволу керівництва ПМО СТЗ піддані:
огляду та вимірюванню власником СТЗ або декларантом;
операціям, необхідним для забезпечення зберігання цих товарів і транспортних засобів у незмінному стані.
3.4. З дозволу керівництва ПМО СТЗ можуть братися проби та зразки товарів, що зберігаються на СТЗ. При необхідності відбору проб чи зразків товару, який зберігається на СТЗ, для проведення сертифікації декларант письмово звертається до керівництва ПМО СТЗ із заявою про надання дозволу на видачу зразків на підставі договору на проведення робіт із сертифікації, укладеного з органом сертифікації, або довідки органу сертифікації про укладення такого договору із зазначенням номера договору, дати його підписання, строку виконання робіт і необхідної кількості проб (зразків). Заява повинна містити зобов'язання підприємства про повернення в установлений строк відібраних зразків та вивезення за межі митної території України вантажу, у разі непроходження сертифікації, за власний рахунок.
Якщо сертифікаційні роботи передбачають проведення випробувань руйнівними методами, декларант письмово повідомляє про це керівництво ПМО СТЗ і подає акт про знищення зразків під час випробувань, складений органом сертифікації. При митному оформленні відповідно до обраного митного режиму кількість товару у вантажній митній декларації (далі - ВМД) зазначається з урахуванням виданих зразків.
У разі, коли власник товару не одержав сертифіката відповідності товару або свідоцтва про визнання іноземного сертифіката, товар повинен бути вивезений за межі митної території України.
3.5. Відповідальність за декларування товарів зі сплатою всіх належних платежів, у тому числі митного збору за перебування товарів під митним контролем, несе підприємство, яке розмістило товари для зберігання на СТЗ.
3.6. Відповідальність за дотриманням вимог щодо тимчасового зберігання товарів під митним контролем несе власник СТЗ.

4. Завершення митного оформлення

4.1. Товари, що зберігаються на СТЗ, вважаються оформленими у відповідності до обраного при розміщенні митного режиму, при наявності оформленої належним чином ВМД. При митному оформленні вантажів з СТЗ в графі "D" ВМД робиться запис "Під митним контролем з <дд-мм-рр>" (дата початку перебігу строку перебування товарів під митним контролем). Відомості про Акт вносяться в установленому порядку до графи 44 ВМД. При цьому зазначаються розділ документа "9" та код документа "9008". У графу 49 ВМД вноситься N Дозволу на відкриття СТЗ.
4.2. Після проведення митного оформлення у справах ПМО СТЗ залишаються документи, зазначені у п.2.6 Технологічної схеми, ВМД та інші документи, згідно яких було проведене митне оформлення.
4.3. Переміщення товарів з СТЗ на СТЗ в зоні діяльності КРМ, здійснюється на підставі листа-узгодження (додаток 4) між ПМО СТЗ відправлення та ПМО СТЗ призначення.
4.4. Переміщення товарів із СТЗ на склад митниці здійснюється з дозволу керівництва КРМ, за письмовою заявою власника СТЗ. Таке переміщення здійснюється під контролем вповноваженої посадової особи ПМО СТЗ та у присутності представника підприємства, який має відповідні повноваження. (згідно п. 6.1.2 наказу Держмитслужби від 05.12.2003 р. N 835 (z1186-03) ).
4.5. Переміщення товарів із СТЗ в інші митниці для подальшого митного оформлення здійснюється із заповненням ВМД. При цьому в графі "D" ВМД робиться запис "Під митним контролем з <дд-мм-рр>" (дата початку перебігу строку перебування товарів під митним контролем для нарахування митного збору за це митницею призначення). Відомості про Акт вносяться в установленому порядку до графи 44 ВМД. При цьому зазначаються розділ документа "9" та код документа "9008".
4.6. Переміщення вантажів з ПМО доставки до ПМО СТЗ здійснюється виключно з дозволу керівництва ПМО доставки за погодженням з керівництвом ПМО СТЗ. Таке погодження проводиться шляхом накладення відповідних резолюцій на оригінальних примірниках документів контролю доставки вантажів, які надходять з пунктів пропуску.
В резолюції повинно бути зазначено:
- назва СТЗ, на якому планується розміщення вантажу;
- наявність запиту та причини направлення до ВН та КТ, ВКМВ, ЦМУЛДЕР;
- наявність орієнтувань СБУ, МВС, ДПА, ВБК та ПМП та інших контролюючих органів;
- інші застереження щодо митного оформлення вантажу.
Переміщення вантажів з ПМО доставки до ПМО СТЗ проводиться під контролем ПМО СТЗ.
4.7. Митне оформлення вантажів у відповідності до обраного митного режиму проводиться у ПМО СТЗ. Митне оформлення товарів, що потребують подальшого контролю, такі як:
- тимчасове ввезення (вивезення) товару;
- давальницька сировина;
- лікарські засоби;
- товари, що підлягають ліцензуванню (квотуванню) або зовнішньоекономічні договори (контракти), які підлягають реєстрації;
- технічна допомога;
- тимчасові, неповні та періодичні декларації;
- товари, що надходять як іноземні інвестиції,
здійснюється тільки в ПМО обліку. Підставою для проведення митного оформлення товару в ПМО обліку є копія Акта разом з товаросупровідними та іншими документами, що знаходиться у справах ПМО СТЗ. Митний огляд вантажів в ПМО СТЗ проводиться при наявності ВМД з реєстраційним номером, штампом ПМК та аркушем контролю, в якому зазначено перелік завдань для проведення огляду. Документи мають бути завірені ОНП вповноваженої посадової особи ПМО СТЗ.
4.8. Після здійснення митного оформлення товару в ПМО обліку вповноважена посадова особа ПМО СТЗ має право видавати вантаж з СТЗ на підставі ксерокопії оформленої ВМД та інших документів (ліцензії, картки-реєстрації, інше) при необхідності. Всі копії повинні бути засвідчені ОНП вповноваженої посадової особи ПМО обліку. Копія ВМД має бути перекреслена з обов'язковим надписом:
     "Дійсна лише для видачі вантажу з СТЗ у ___________________".
                                               (назва ПМО СТЗ)
Копії Акта, ВМД та інших необхідних документів залишається в справах ПМО СТЗ до моменту передачі їх до архіву митниці.

5. Заключні положення

Керівництво ПМО забезпечує дотримання вимог даної Технологічної схеми вповноваженими посадовими особами ПМО, які беруть участь у процедурі митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що розміщуються на СТЗ. Вповноважені посадові особи ПМО несуть відповідальність за порушення вимог даного Порядку згідно чинного законодавства.
Начальник ВОМК
Е.П.Іванченко

Додаток 1
до наказу Київської
регіональної митниці
04.01.2005  N 1
                                      Начальнику _________________
                                      ПМО СТЗ_____________________

ЗАЯВА

Підприємство _____________________________________________________
                          (повна назва підприємства)
код за ЄДРПОУ ____________________________________________________
адреса: __________________________________________________________
тел. _____________________________________________________________
Облікова картка: N ____________ від "___" ________________ 200_ р.
просить  Вашого  дозволу  для   розміщення    на    СТЗ    вантажу
___________________,
  (назва вантажу)
що надійшов на нашу адресу за:
документом контролю доставки ____________________________________,
контрактом ______________________________________________________,
товаросупровідними документами __________________________________,
для зберігання на СТЗ ____________________________________________
                                (назва підприємства)
за адресою:______________________________________________________,
у зв'язку з _____________________________________________________.
З правилами зберігання вантажів на СТЗ ознайомлений.
Зобов'язуюсь в термін до "___"____________ 200_ р. оформити вантаж
у митному режимі _________________________________________________
                           (зазначити митний режим)
 Керівник підприємства _______________    Власник СТЗ ____________
 М.П.                                     М.П.
Розміщення товару на СТЗ дозволено "___" ____________ 200_ р.
__________________________________________________________________
          (посада, підпис, прізвище, ініціали посадової
                      особи митного органу)

Додаток 2
до наказу Київської
регіональної митниці
04.01.2005  N 1

АКТ

про розміщення товарів і транспортних засобів на тимчасове зберігання під митним контролем на СТЗ

 N _________                            "___" ____________ 200_ р.
Мною, ____________________________________________________________
               (посада, прізвище, ім'я, по батькові
                 посадової особи митного органу;
_________________________________________________________________,
                      назва митного органу)
у присутності ____________________________________________________
                     (посада, прізвище, ім'я, по батькові)
представника підприємства (або посередника) _____________________,
                                             (назва підприємства)
яке передає товари для зберігання на СТЗ _________________________
_________________________________________________________________,
              (посада, прізвище, ім'я, по батькові)
представника підприємства (власника СТЗ) ________________________,
                                            (назва підприємства)
яке приймає товари для зберігання на СТЗ,
знято пломбу N _____________ з __________________________________,
реєстраційний N _________________________________________________,
                           (вид транспортного засобу)
проведено митний огляд вантажу, який надійшов з _________________,
                                             (країна відправлення)
за документом контролю доставки N ___, виписаним _______ митницею.
При митному огляді встановлено, що кількість місць товарів _______
_____________________________________________ даним, зазначеним у:
        (відповідає, не відповідає)
товарно-транспортній накладній __________________________________,
книжці МДП ______________________________________________________,
комерційному рахунку ____________________________________________.
Нижчеперелічені товари   і   транспортні   засоби   прийнято   для
зберігання на СТЗ за адресою: ____________________________________
на строк до "___" _____________ 200_ р. за договором на зберігання
товару від _______________ N _________________________.
------------------------------------------------------------------
| N |      Назва товару (особливі ознаки)   |  Кількість (вага)  |
|з/п|                                       |                    |
|---+---------------------------------------+--------------------|
| 1 |                                       |                    |
|---+---------------------------------------+--------------------|
| 2 |                                       |                    |
|---+---------------------------------------+--------------------|
| 3 |                                       |                    |
------------------------------------------------------------------
Результати митного огляду: _______________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
Представнику СТЗ - _______________________________________________
                                (назва підприємства)
_________________________________________________________________,
        (прізвище, ім'я, по батькові особи, відповідальної
                      за зберігання товарів)
який мешкає за адресою:________________________________ роз'яснено
положення  митного   законодавства,   що   регламентують   питання
тимчасового  зберігання   товарів   і   транспортних       засобів
підприємством під митним контролем і відповідальність за порушення
цих положень (статті 329, 330, 331, 336, 337, 338,  342,  343, 344
Митного кодексу України).
На склад накладено митне забезпечення N _____ у кількості ____ шт.
та пломби власника СТЗ N _____ у кількості ____ шт.
 Товари і транспортні                             Печатка власника
 засоби на тимчасове                              товарів і
 зберігання під                                   транспортних
 митним контролем                                 засобів,
 на СТЗ передав      ____________________________ уповноваженої
                     (підпис, прізвище, ініціали) особи власника
                                                  товарів
 Товари і транспортні                             Печатка
 засоби на тимчасове                              представника СТЗ
 зберігання під
 митним контролем
 на СТЗ прийняв      ____________________________
                     (підпис, прізвище, ініціали)
 Посадова особа                                   Відтиск штампа
 митного органу      ____________________________ "Під митним
                     (підпис, прізвище, ініціали) контролем"
 Копію акта отримав: ____________________     "___" ______ 200_ р.
                           (підпис)

Додаток 3
до наказу Київської
регіональної митниці
04.01.2005  N 1

ЖУРНАЛ

обліку товарів на СТЗ ____________________

-------------------------------------------------------------------------------------------------
| N |Дата  |Підприємство-|Назва |Найме-| Кількість |Номер|Дата  | Кількість |Номер  |Номер|При- |
|з/п|розмі-|  одержувач  |  і   |нува- |  товару   | ПМК |видачі|  товару   |доку-  |ОНП  |мітки|
|   |щення |(відправник) |номер | ння  |-----------|інс- |товару|-----------|мента- |інс- |     |
|   |товару|   товару    |доку- |товару|місць|кг   |пек- |з СТЗ |місць|кг   |підста-|пек- |     |
|   |на СТЗ|             |мента,|      |     |(шт.,|тора,|      |     |(шт.,|ви для |тора,|     |
|   |      |             |  на  |      |     | л,  | що  |      |     | л,  |видачі | що  |     |
|   |      |             | під- |      |     |інше)|прий-|      |     |інше)|товару |видав|     |
|   |      |             |ставі |      |     |     | няв |      |     |     |з СТЗ  |товар|     |
|   |      |             |якого |      |     |     |товар|      |     |     |       |     |     |
|   |      |             |товар |      |     |     |     |      |     |     |       |     |     |
|   |      |             |розмі-|      |     |     |     |      |     |     |       |     |     |
|   |      |             | щено |      |     |     |     |      |     |     |       |     |     |
|   |      |             |на СТЗ|      |     |     |     |      |     |     |       |     |     |
|---+------+-------------+------+------+-----+-----+-----+------+-----+-----+-------+-----+-----|
| 1 |   2  |      3      |  4   |   5  |  6  |  7  |  8  |   9  | 10  | 11  |  12   | 13  | 14  |
|---+------+-------------+------+------+-----+-----+-----+------+-----+-----+-------+-----+-----|
|   |      |             |      |      |     |     |     |      |     |     |       |     |     |
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Додаток 4
до наказу Київської
регіональної митниці
04.01.2005  N 1

ЗРАЗОК

листа-узгодження щодо переміщення товару з СТЗ на СТЗ, які розташовані у зоні діяльності КРМ

                                      Начальнику _________________
                                      КРМ
                                      ПМО СТЗ призначення
                                      Начальнику _________________
                                      КРМ
                                      ПМО СТЗ відправлення
Підприємство _____________________________________________________
                (повна назва підприємства - одержувача товару,
__________________________________________________________________
                           код ЄДРПОУ)
Облікова   картка   суб'єкта   зовнішньоекономічної     діяльності
від __________________ N _________________________________________
Просить Вашого дозволу на переміщення товару _____________________
__________________________________________________________________
(назва товару, код УКТЗЕД, кількість та вартість товару,
                    який зберігається на СТЗ)
__________________________________________________________________
          (назва СТЗ відправлення, його фактична адреса,
                      номер дозволу на СТЗ)
на підставі Акта про  прийом-передачу   товарів   і   транспортних
засобів для зберігання на СТЗ від "___" __________ N _____________
на СТЗ ___________________________________________________________
              (назва СТЗ призначення, його фактична адреса,
                          номер дозволу на СТЗ)
на підставі договору на зберігання від "___" _________ N ________.
Зобов'язуюсь доставити товари та   документи   на   них   до   СТЗ
__________________________________________________________________
                     (назва СТЗ, призначення,
в строк до ______________________________________________________.
           строк доставки, встановлений посадовою особою ПМО СТЗ
                               відправлення)
Керівник підприємства - одержувача товару ___________________ М.П.
                                           (П. І. Б., підпис)
Керівник СТЗ призначення ____________________________________ М.П.
                                  (П. І. Б., підпис)
_______________________ КРМ не заперечує проти переміщення товару.
 (ПМО СТЗ призначення)
Посадова особа ПМО _______________________________________________
                          (П. І. Б., підпис, відбиток ОНП)
Начальник (заступник) ПМО ________________________________________
                                     (П. І. Б., підпис)
________________________ КРМ не заперечує проти переміщення товару
 (ПМО СТЗ відправлення)
Строк перебування товарів             ______________________
під митним контролем з:                (дата початку строку
                                      перебування під митним
                                        контролем товарів,
                                        що переміщуються)
Документи на _______ аркушах додаються.
Після розміщення  товару  на  СТЗ  прошу надіслати через загальний
відділ КРМ копію Акта.
 Посадова особа ПМО               ________________________________
                                  (П. І. Б., підпис, відбиток ОНП)
 Начальник (заступник) ПМО        ________________________________
                                         (П. І. Б., підпис)
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua